уторак, 2. новембар 2021.

Zvezde u novembru 2021.


Moto meseca:
"Ne dolaze sve oluje da ti unište život,
neke dođu da ti raščiste put"


I stigli smo do novembra...sezona je Škorpije intezivnija nego obično.
Nedavno sam u tekstu U suret novembru...nagovestila kakav će zapravo ovaj jedanesti mesec biti kada su zvezde u pitanju!
Izdvojili su se neki događaji...
Mlad Mesec u Škorpiji koji neće biti običan zbog uticaja RUrana...možemo da očekujemo ekspolozivan Mlad Mesec koji je i energetski neki Novi početak! Ulazak u sezonu pomračenja je takođe bitan događaj - Pun Mesec u Biku i delimično pomračenje Meseca (T-kvadrat Meseca i Sunca sa Jupiterom). Događaj meseca je i Venerin prelazak u Jarca gde će boraviti do marta sledeće godine, događaj je i Venerin ulazak u retogradnu senku koja najavljuje Venerino retrogradno (zimsko) putovanje!
Ovog meseca treba izdvojiti i period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra) detaljno opisan u tekstu U suret novembru. I na kraju a ništa manje bitan je sekstil Saturna i RKirona koji je kao neki Most između Saturna i Urana (njihov kvadrat)!



U novembar ulazimo u vreme sezone Škorpije

U Škorpiji su Mars i Sunce...prve nedelje novembra pridružiće im se i Merkur.
I tako prema pozicijama (stepeni) svi oni će u nekom trenutku biti u opoziciji sa RUranom u Biku ali i u kvadratima sa Saturnom i Jupiterom u Vodoliji (T-kvadrat - fiksni znaci). Sve ovo ide u prilog vrlo inetezivnoj sezoni Škorpije. U sezoni Škorpije dogodiće se i Mlad Mesec u Škorpiji i Pun Mesec u Biku (osa Bik/Škorpija) i pomračenje Meseca (sezona pomračenja). U sezoni Škorpije je i period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra) koji je zapravo period velikih izazova i iskušenja!




Sezona Strelca

U sezonu Strelca ulazimo ulaskom Sunca u Strelca 22.novembra...
Tu u Strelcu je JMČ koji je sve bliži ulasku u Škorpiju.
Sunce i JMČ će se sresti 23.novembra (Sunce će tada biti i u opoziciji sa SMČ u Blizancima)!
Merkur će preći u Strelca 24.novembra što će biti mentalno pojačanje za Sunce. Sunce i Merkur će se sresti (konjukcija) poslednji šesti put ove godine 29.novembra.
U sezoni Strelca dogodiće se i sekstil Saturna i RKirona treći sekstil i poslednji ove godine!

Ovog meseca Neptun je zadužen između ostalog i za Čuda
12.novembra u trigonu sa Suncem, 18.novembra u trigonu sa Merkurom, (sezona Škorpije), 29.novembra trigon sa Marsom, 30.novembra sekstil sa Venerom (sezona Strelca).
U Čuda se ubraja i trigon Venere i Urana 19.novembra, ovo je Uranovsko Čudo.
Čuda su nam potrebna...Čuda su i moguća, jer ko u Čuda veruje on Čuda i stvara!!!
19.novembra u vreme Punog Meseca u Biku i pomračenja Meseca imaćemo mogućnost da se Čuda dese i preko RNeptuna (Merkur trigon Neptun) i preko RUrana (Venera trigon Uran).

Ovog meseca sve su planete direktne sem Neptuna i Urana, asteroid Kiron je takođe retrogradan!
Merkur ovog meseca izlazi iz retrogradne senke, Venera ulazi u retrogradnu senku!
Venera je ovog meseca prilično stabilana...to će se dogoditi njenim ulaskom u praktičnog, odgovornog i stabilnog Jarca. Ulazak u retrogradnu senku najaviće retrogradno putovanje koje započinje u decembru, ali aspekti ovog meseca su takvi da konačno možemo da odahnemo kada su ljubav, odnosi, veze i novac u pitanju!


Kako će izgledati Novembarsko nebo:


Planete koje menjaju energiju - znak: 
05.novembar 11:44 Venera ulazi u Jarca
05.novembar 23:35 Merkur ulazi u Škorpiju
22.novembar 03:34 Sunce ulazi u Strelca
24.novembar 16:37 Merkur ulazi u Strelca

Kretanje planeta:
02.novembra Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 25°28’ Vage  
17.novembar Venera ulazi u retrogradnu senku  sa 11°04'  Jarca

Mesečeva Magija:
04.novembar 22:14 Mlad Mesec u Škorpiji na 12°39'
19.novembar 09:57 Pun Mesec u Biku na 27°14' - Delimično pomračenje Meseca

Dugotrajni aspekti
27.novembar 02:04 Saturn sekstil Kiron - III

Aspekti na koje treba obratiti pažnju!!!
02.novembar 10:38: Merkur kvadrat Pluton
10.novembar 13:56: Merkur konjukcija Mars
10.novembar 18:03: Merkur kvadrat Saturn
11.novembar 00:13: Mars kvadrat Saturn
13.novembar 16:56: Merkur opozicija Uran
17.novembar 18:22: Mars opozicija Uran

Venera (ljubav, novac):
05.novembar 11:44 Venera ulazi u Jarca
06.novembar 16:58: Merkur sekstil Venera
17.novembar Venera ulazi u retrogradnu senku  sa 11°04'  Jarca
19.novembar 07:07: Venera trigon Uran
30.novembar 21:46: Venera sekstil Neptun

★★★

Ovog meseca izdvajam sledeće:

Šta rade planete u periodu od 01.novembra do 08.novembra


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

01.novembar 05:18: Merkur trigon Jupiter
02.novembar 10:38: Merkur kvadrat Pluton
02.novembra Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 25°28’ Vage
04.novembar 22:14 Mlad Mesec u Škorpiji na 12°39'
05.novembar 00:57: Sunce opozicija Uran
05.novembar 11:44 Venera ulazi u Jarca
05.novembar 23:35 Merkur ulazi u Škorpiju
06.novembar 16:58: Merkur sekstil Venera

Prva nedelja novembra počinje trećim po redu trigonom Merkura i Jupitera, što je jako lepa energija za bilo koji početak, ovde za početak 11 meseca u godini! Imali smo ovaj trigon 21.septembra, 04.oktobra...sada se ta priča zaokružuje. Ima li mesta za optimizam? Uvek ima! Mada taj optimizam može pokvariti kvadrat Merkura i Plutona svojim opsesijama i paranojama, teorijama zavera i sl. Nosi ova energija priličan izazov pa pripazite! Merkur izlazi iz senke i ubrzava put ka Škorpiji! 

Mlad Mesec u Škorpiji je jedan od bitnih nebeskih događaja ovog meseca, ovo je Novi početak ali prilično naelektrisan zahvaljujući RUranu u Biku! Ovaj Mlad Mesec je i "okidač" za kvadrat Saturna i Urana koji nas cele ove godine od početka do kraja prilično iskušava! Biće ovo eksplozivan Mlad Mesec zahvaljujući Uranu - opozicija Meseca i Sunca sa RUranom (kasnije tokom meseca i opozicija Marsa i Urana). Uran uvek donosi neka iznenađenja, ali Uran je retrogradan pa ta iznenađenja mogu biti i očekivana u neku ruku, zapravo šta god se bude dogodilo neće biti i sasvim neočekivano!!!

Tri (Škorpija, Bik, Vodolija) od četiri (četvrti je Lav) fiksna znaka biće uključena preko planeta u većinu događaja ovog meseca. U Škorpiji su Mars i Sunce, ubrzo će im se i Merkur pridružiti, u Biku je RUran i u Vodoliji su Saturn i Jupiter...u Lavu sada nema planeta ali se računaju vaše planete u ovom znaku....Planete iz Škorpije, Bika i Vodolije formiraće tokom meseca T-kvadrat (imate sve o njemu u u tekstu)
Venera će preći u Jarca i tu će zahvaljujući retrogradnom putovanju ostati prilično dugo sve do 06.marta 2022. 

Na kraju nedelje Merkur sada već u Škorpiji i Venera u Jarcu biće u sekstilu i ulepšaće ovu nedelju ali i vikend...
I tako ove nedelje Merkur će konačno izaći iz Vage gde je dugo boravio zbog retrogradnosti, a Venera će preći u Jarca gde će dugo boraviti opet zbog retrogradnosti...



Pozitivne misli donose pozitivne događaje....

01.novembar 05:18: Merkur trigon Jupiter
Merkur u Vagi, Jupiter u Vodoliji na 22°39’

Poslednji put smo imali ovaj aspekt 04.oktobra - RMerkur u Vagi, RJupiter u Vodoliji na 22°40’, ovo je zapravo treći aspekt u postavci Merkur u Vagi, Jupiter u Vodoliji prvi je bio 21.septembra, drugi 04.oktobra i ovaj sada. Ipak od početka godine ovo je četvrti trigon jer smo ga imali i 12.jula tada je Merkur bio u Raku, Jupiter u Ribama!!!
Prvi aspekt u novembru ima - Moć pozitivnog razmišljanja...
Ovo je energija optimizma, ko poručena energija za nove i sveže ideje, informacije. Energija sa kojom možete dobiti neke odgovore bez mnogo truda, a na koje ste čekali neko vreme!
Naglasak je na optimizmu, lepim i lepšim mislima...taman da se prave planovi za budućnost, da se vidi šire "svako drvo i šumu"...tu su i nada i vera u bolje sutra.  Um otvoren za nove i sveže informacije...
Odlična energija za učenje, da se znanje (Merkur) proširi (Jupiter), učenje čak može biti zabavno, ovo je dobra energija za polaganje ispita.
Generalno odlična energija za pisanje, komunikaciju, kontakte, ugovore, pregovore. 
Komunikacija sa ljudima sa kojima ste u nekoj vezi, odnosu, emotivnom, ljubavnom, partnerskom ali i svakom drugom odnosu, prijateljskom, poslovnom...itd. Komunikacija i u okviru grupa kojima pripadate...
Ovo je tranzit u kome se nećete "izgubiti u prevodu" jer ovaj aspekt je "prevodilac". Ako se spremate da upišete neki kurs jezika ovo je odličan period. Dobro je i za komuniaciju sa ljudima koji ne govore vaš jezik, za sve poslove sa inostranstvom.
Ovo je aspekt za smeh, humor...aspekt za putovanja ko ima gde da putuje i ko ima mogućnost da putuje, ali ovo je i energija za planiranje putovanja u bliskoj budućnosti...
Pročitajte i šta sam napisala o ovom aspektu u oktobru - Pozitivne misli donose pozitivne događaje i imaćete kompletnu sliku!
P.S. Poznati sa ovim aspektom: Antoine de Saint-Exupery (Mali princ), Umberto Eco, Oprah Winfrey, Vincent van Gogh, Prince Harry of Wales, Yves Saint Laurent, Jim Morrison, Zaz, Norah Jones, Carlos Santana, Tony Curtis, Salman Rushdie, Groucho Marx, Shakira, Monica Bellucci, George Washington...naš Čkalja :)) jedan od najboljih komičara na teritoriji bivše Jugoslavije koji je ulepšavao naše živote smehom - Ovan, Merkur u Ovnu trigon Jupiter u Strelcu, Jupiter trigon Neptun u Lavu, Mesec u Ribama, Venera u Biku.
Antoine de Saint-Exupery Rak/Devica, Merkur u Lavu na 2° trigon RJupiter u Škorpiji na 2°, Mesec u Lavu, Venera u Raku - "Svi ljudi imaju zvezde.......Ali ti, ti ćeš imati zvezde kakve niko nema …"




Opsesije i paranoje...
  
02.novembar 10:38: Merkur kvadrat Pluton
Merkur u Vagi, Pluton u Jarcu na 24°19

I ovaj aspekt smo već imali prvi je bio 17.aprila kada je Merkur bio u Ovnu! 
Od kako je Merkur u Vagi imali smo ga dva puta - 22.septembra Merkur direktan, Pluton retrogradan, 01.oktobra i Merkur i Pluton retrogradni i sada po treći put obe planete direktne. Ja sam ga nazvala - Opsesije i paranoje...Sada ovaj treći kvadrat je tu da zaokruži ovu priču o opsesijama, paranojama, teorijama zavera...
Sam naslov već govori sve. Dogodiće se samo tri dana pre Mladog Meseca u Škorpiji i biće značajan u to vreme jer Pluton je vladar Škorpije!
Jedan prilično nezgodan aspekt i još tri puta u relativno kratkom perodu od 22.septembra do 02.novembra. Obeležio je ovaj tranzit ovaj period.
Sa ovim aspektom generalno mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma. Budite oprezni šta drugo da vam kažem. Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da isplivaju na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor, komunikacija! Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.
Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju gde se ova moć uglavnom zloupotrebljava!

Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima.
Mladi (Merkur) mogli bi da "polude". (P.S.Mladi su i bili ugroženi u ovom periodu). Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima.... Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću".
Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Osesivno negiranje nečega ili opsesivno verovanje u nešto!!! Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli. Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije.
Ima ovaj aspekt dozu nečeg zastrašujućeg...ali ja ću ponoviti nešto što često ponavljam....svaki aspekt koji donosi nemir, neharmoniju....može se "pobediti" ili bar ublažiti njegov uticaj mirom i suzdržavanjem! Nema drugog rešenja! 
  

Novi strastveni ali i eksplozivni početak

04.novembar 22:14 Mlad Mesec u Škorpiji 
Mesec i Sunce u Škorpiji na 12°39'

Više puta najavljivan Mlad Mesec je tu...
Počinje novi ciklus Meseca i Sunca (konjukcija), priča o Novom početku je opet aktuelna...ALI...
Ovo je nešto eksplozivniji Mlad Mesec a sve zbog RUrana u Biku sa kojim će Mlad Mesec (Mesec i Sunce) praviti egzaktnu opoziciju istog dana! Opozicija sa planetom neočekivanih promena, neočekivanih događaja, planetom pobune, uzbune...neprijatnih iznenađenja!

Tu u pozadini (bukvalno jer Vaga je iza Šorpije) je Merkur u Vagi koji je u isto vreme i u kvadratu sa Plutonom i u trigonu sa Jupiterom. Merkur koji više nije u retrogradnoj senci (od 02.novembra) i koji je sada na putu na kojem nije bio od kako je ušao u Vagu (poslednji stepeni Vage) i koji će dan posle Mladog Meseca preći u Škorpiju.


Nedavno sam napisala tekst - U suret novembru... u kojem sam navela najznačajnije događaje (unapred) za novembar 2021. Mlad Mesec je jedan od tih događaja najviše zbog opozicije sa RUranom u Biku! Ovaj Mlad Mesec će aktivirati i kvadrat Saturna i Urana (poslednji egzaktni kvadrat 24.decembra)

Da li ste spremni za Novi ciklus, za Novi početak? 
Da li ste spremni da zaronite duboko u vode Škorpije i u svoja osećanja?
Energija Škorpije uneće u priču: intimnost, kontrolu, moć, novac... Niko neće biti zadovoljan statusom quo... kopaće se po tajnama duboko. Konjukcija Sunca i Meseca nudi energiju novog početka - energija Škorpije će nas pokrenuti da vidimo šta nedostaje u našim životima, zatim ima li nešto od čega smo zavisni, ima li dugovanja, i ima li emotivnih opterećenja. Ovo je period u kome se možemo osloboditi svakog"đubreta" koje se taložilo vremenom, period u kome se možemo osloboditi svega onog što ne valja, što nas pritiska, guši i na materijalnom i na duhovnom nivou. Sa energijom Mladog Meseca možemo uraditi značajne promene u našim životima. 
Mlad Mesec u Škorpiji osetiće nešto više Škorpije, Bikovi, Lavovi i Vodolije...i svi vi koji imate nake planete u ovim znacima na oko 12°

Ovaj Mlad Mesec  zatvara jedan ciklus i počinje novi. Oslobodite se dugogodišnjih ili skorašnjih loših energija i navika.... pustite novu energiju u vaš život.

ALI...budite i oprezni jer tu je RUran u Biku koji vreba...koji donosi raznorazna iznenađenja a koja bi mogla da budu neprijatna i na ličnom i na globalnom planu! Tu je i dalje kvadrat Merkura još uvek u Vagi sa Plutonom u Jarcu tu su opsesije i paranoje...a biće i aktiviran kvadrat Saturna i Urana koji ako gledamo na istorijskom nivou ima veliku ulogu u našim globalnim pričama. Da vas podsetim sve je počelo novim ciklusom Saturna i Urana (konjukcija) 1988. godine, sada smo u trećoj četvrtini ovog ciklusa. Sada smo između dva kvadrata Saturna i Uran, onog iz juna - 15.jun i onog koji sledi u decembru - 24.decembra! Od početka ciklusa (1988.) imali smo pre 20 godina ove kvadrate (1999./2000.) i evo sada! Zbog toga je naglasak na istorijskom uticaju! Od pada Berlinskog zida, protesta u Kini trg Tjenanmen...1988. do NATO bombardovanje SRJ 1999. sada posle 20 godina i dalje se piše istorija!!!



Očekujte neočekivano...

05.novembar 00:57: Sunce opozicija Uran
Sunce u Škorpiji, RUran u Biku na 12°46’

Jednom godišnje imamo ovaj tranzit. Poslednji put smo ga imali 31.oktobra 2020. Dakle uvek se dogodi kada su Sunce i Uran u suprotnom znaku. Od kako je Uran ušao u Bika imaćemo ovu opoziciju na osi Bik - Škorpija! Dokle god Uran bude boravio u Škorpiji (april 2026.) ovu opoziciju ćemo imati u sezoni Škorpije!!!
Prvu opoziciju u ovoj kombinaciji (Bik-Škorpija) imali smo 24.oktobra 2018. drugu 28.oktoba 2019. treća je bila 31.oktobra prošle godine i sada je četvrta! Ostaje nam još četiri...poslednja će se dogoditi 21.novembra 2025.!!!

Ovaj aspekt može da nas ozbiljno prodrma. Donosi neočekivane događaje, promene planova, iznenadne prepreke, iznenadne susrete. Kako je u pitanju opozicija tu je i nervoza...a sve zbog faktora iznenađenja i zbog iznenadnih najčešće neprijatnih promena. Još ako niste spremni za promene ili ako vam se promene ne dopadaju eto još veće nervoze.
Ponekad na samu pomisao ili nagoveštaj da se sprema nešto novo dolazi do nervoze i napetosti. 
Ovo je i energija blago rečeno čudnog ponašanja, neobičnog....često i radikalnog. 
Sa ovom energijom lako do buntovnog ponašanja. Ovde "strada" ego...
U vaš život bi mogao ući iznenada neko nov....ali isto tako iznenada i izaći.
Ovaj tranzit vam može iznenada vratiti i nekog iz prošlosti...samo to neće biti ugodan susret.

Nešto mi govori, da će Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije biti nešto napetiji...ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 12° ovih znakova! I kao što vidite već neko duže vreme sve se vrti oko fiksnih znakova 
Poznati sa ovim aspektom: Frida Kahlo, Howard Stern, Jean-Paul Sartre, Immanuel Kant, Rudolph Valentino, Jimi Hendrix, Victoria Beckham, Kevin Costner, Louis de Funès, Sissy Spacek, Sonia Gandhi, Sanjay Gandhi, Nabila Khashoggi, Sergei Prokofiev, B. B. King, Zahwa Arafat, Franz Ferdinand of Austria...
Frida Kahlo - Rak/Lav, Sunce u Raku, RUran u Jarcu - "Ništa nije konačno. Sve se menja, sve se kreće, sve poleti i odleti."


Altajska ledena princeza

Ledena princeza...

05.novembar 11:44 Venera ulazi u Jarca

Istog dana dve planete menjaju znak (energiju). Prvo će Venera preći u Jarca a onda će Merkur preći u Škorpiju! I u januaru ove godine su istog dana menjali znakove Venera je 08.januara prešla u Jarca a Merkur istog dana u Vodoliju! Dakle, ove godine Venera u Jarcu na početku godine i na kraju godine!!!

I na ovaj prelazak Venere u znak Jarca sam vas više puta pripremila! Iz više razloga ali osnovni je da će Venera u tom znaku dugo boraviti a sve zbog retrogradnosti!
Zbog prestojeće retrogradnosti Venera će boraviti u Jarcu sve do 06.marta 2022.

Venera u Jarcu - Prvo posao, ljubav posle :-). 
Tu u Jarcu će je sačekati Pluton ali njihov egzaktni susret će se dogoditi 11.decembra biće to prvi susret od dva, drugi je 25.decembra tada je Venera retrogradna! Zapravo, ovo će biti njihov treći susret jer su se Venera i Pluton sreli i 28.januara!!!

Venera iz energije Strelca "večitog putnika" prelazi u energiju Jarca. Prva asocijacija je smirivanje...Ima smisla posle energije vatre dolazi energija zemlje. Posle energije širenja vidika, slobode, avantura dolazi energija trajnosti, pouzdanosti, vernosti. Mislim razlika je očigledna.
Dolazi vreme ozbiljnog ili ozbiljnijeg (Jarac) izražavanja emocija (Venera). Mora biti ozbiljnije jer Jarcem vlada Saturn. Emocije će biti trezvenije, realnije sa više samokontrole, odgovornosti, odanosti ali i rezervisanosti. I što ne reći škrtosti i sa nekom dozom hladnoće....ipak su to Jarac i Saturn na delu!!! Ali može i ovako da Saturnova ozbiljnost sputava svaku lakomislenost. Venera u Jarcu traži obavezu. Pitanje je da li ćemo biti spremni za obavezu i obavezivanje. Venera u Jarcu prosto voli da zna krajni rezultat. Jarac je praktičan, ambiciozan i želi da osvoji neki vrh...Dok Venera prolazi Jarcem mnogima će posao, karijera biti preči od ljubavi, strasti...Kako ljubav i kada ljubav kada vremena nema...misli ova Venera. Ali kada vremena ipak nađe ova Venera postaje pohotna. 
Ovaj ciklus Venere će nam doneti vreme realizma, praktičnosti, neki od vas će se posvetiti poslu i karijeri i emocije ostaviti za neko drugo vreme, drugi će na kratko prikočiti, biti oprezniji... Na žalost biće i onih koji će osetiti tugu, usamljenost... ako u vezi nešto nije kako treba, ako nema posvećenosti i vernosti..., ako su se posao i karijera umešali u vezu, ako ste vi ili partner izabrali posao... Ili ako ste sami u ovom periodu to može da bude bolnije nego obično...i očiglednije!!!


"I znam počećemo stariti...kad prestanemo ljubiti".... ♪ ♫ 
Veneru u Jarcu možemo posmatrati i kao konjukciju Venere i Saturna (vladar Jarca), tako da ovde dobijamo Ljubav (Venera) je posao (Saturn), ljubav je odgovornost, ljubav zna i da (za)boli, ljubav i strah(ovi), ljubav sa nekim ko je stariji, ili na položaju, ljubav sa nekim iz prošlosti..., nešto što ste već zaboravili i otpisali.... Dok Venera prolazi kroz Jarca zaista je moguće da vam se neka prošlost vrati u život, neka davno završena ljubavna priča, stara ljubav, emocija ili samo da vas podseti na prošlost i na neku emociju iz prošlosti... Sve zbog uticaja Jarca i Saturna, a Saturn i jeste povratak, prošlost, juče...
Ako ljubavi nema mnogi će se okrenuti materiji, materijalnim stvarima, novcu, nešto kao kompenzacija za ljubav....
Poznati sa Venerom u Jarcu: Bred Pit, Elvis Prisli, Robi Vilijams, Stiv Džobs, Bjork, Džems Din, Džim Keri, Sidni Kraford, Ludvig Van Betoven, Frenk Sinatra, Edit Pjaf, Marija Kalas, Pol Njumen, Volt Dizni, Indira Gandi, Ričard Barton, Sil, Eva Braun....

Venera u Jarcu će ući u retrogradnu senku sa 11°04'  Jarca 17.novembra...i priča o retrogradnoj Veneri može da počne...a Venera će na retrogradno putovanje krenuti 19.decembra sa 26°29’ Jarca, na tom putovanju će biti 13 dana u decembru 2021. i 28 dana u januaru 2022. ukupno 41 dan. U direktni hod će krenuti 29.januara 2022. sa 11°04’ Jarca...i na kraju iz retrogradne senke će izaći 01.marta sa 26°29’ Jarca. 06.marta Venera će konačno napustiti Jarca i preći u Vodoliju!

U septembru ove godine pisala sam o Retrogradnoj Veneri...da bi se na vreme pripremili. U tom tekstu imate sve generalno o retrogradnoj Veneri i o retrogradnoj zimskoj Veneri u Jarcu, aspekti Venere od trenutka kada uđe u retrogradnu senku (od 17.novembra 2021.) do prelaska u Vodoliju 06.marta 2022. Izgleda da neću imati šta da pišem kada Venera krene u retrogradni hod...:)).


Ima neka tajna veza...

05.novembar 23:35 Merkur ulazi u Škorpiju

Zbog retrogradnosti od 21 dana Merkur je dugo boravio u Vagi. U Vagu je ušao 30.avgusta. Retrogradan je bio od 27.septembra do 18.oktobra. Iz retrogradne senke je izašao 02.novembra i sada od 05.novembra do 24.novembra Merkur će boraviti u Strelcu, ponovo će biti u svom ritmu gde u jednom znaku ostaje oko 15 dana!


Dakle, što je bio uglađen, fin i diplomata bio je... Uploviće u vode Škorpije i tu će biti direktan bez mnogo uvijanja naravno...Merkur u Škorpiji neće ništa uzimati zdravo za gotovo....on je u ovoj energiji (a i mi sa njim) vrlo sumnjičav, a opet sa druge strane on je krajnje direktan i vrlo često grub u komunikaciji....neko će reći neprijatan. 
Merkur u Škorpiji.... ovde reči imaju intezitet i moć... 
Pripazite, sa ovom energijom reči ili mogu nekog da "podignu" ili da "ubiju".... Sa ovom energijom mnogi bi mogli da budu opsednuti nekim mračnim mislima i temama.. Međutim ovakav Merkur nudi jaku intuiciju, duboko razmišljanje i istraživanje... površnost ovde nije opcija. Zajedljivi humor, sarkazam, cinizam.... sve je to deo ove energije... pa kako se kod koga "primi" :-). 
I ako je Merkur u Vagi bio ili bar je pokušao da bude diplomata ovde u Škorpiji on je detektiv...


Napiši mi jednu ljubavnu... 

06.novembar 16:58: Merkur sekstil Venera
Merkur u Škorpiji, Venera u Jarcu na 1°09’

Samo što su promenili znakove i Merkur i Venera već prave prvi aspekt...
U 2020. imali smo četiri puta ovaj aspekt, ove godine ovo je drugi od dva, prvi je bio 17.oktobra RMerkur u Vagi, Venera u Strelcu na 10°21’. 
Sigurno se sećate tog perioda, ali ako ne evo teksta - A onda si se ti pojavio....
U tom tekstu sam napisala da će sekstil Merkura i Venere dugo trajati - 17.oktobar - 06.novembar 2021.

Merkur sekstil Venera (generalno): Odličan aspekt za druženje, komunikaciju, razmenu ideja, pregovre. Moguće su i lepe vesti. Reči (Merkur) lepe, ljubazne (Venera), ljubavne reči...Taktičnost, ljubaznost, sklad....i u mislima i sa rečima....u komunikaciji. Sa ovom energijom ljudi su fini, ugodni, dobri govornici i sagovornici...šarmantni. U pravom trenutku kažu ili učine pravu stvar!!! Sposobnost da lepo, nežno, fino nekog ubede u nešto, sposobnost lepog pisanja (pesnici, pisci...). Izražen talenat za humor.....Dobar aspekt za glumu..., ali i za dizajn, grafiku, slikanje... Aspekt za pisanje, umetnost, zabavu, politiku. Talentom i šarmom ovi ljudi osvajaju publiku...Kontakt Merkura i Venere imaju pisci, pevači, ljudi verbalnih sposobnosti...Nisu svi ljudi dobri pevači sa ovim aspektom, ali vrlo je moguće da imaju prijatan i melodičan glas.

Potrebna nam je ova energija....da napišemo nekome ili kažemo nekome: Volim te...Ovo je energija gde ćemo slušati šta nam srce kaže...Ovo je energija gde će neko nekome reći: Pričaj mi o ljubavi ili Napiši mi jednu ljubavnu....biće i onih koji će pesme i napisati.

Merkur je u Škorpiji pa je ovde prisutna energija strasti, skrivenih stvari, tajni...ovde reči imaju i intezitet i moć...Venera je u stabilnom i odgovornom Jarcu, ove reči i izgovorene i napisane mogu dugo da se pamte...nešto kao "uklesano u kamenu". 
Ovaj tranzit će vam se svakako naći ako se suočavate sa nekim ljubavnim problemom...ali ne samo ljubavnim već i finansijskim. Ova energija može da popravi neki odnos...smiri sukob...

P.S. Ovaj aspekt Merkur u Škorpiji sekstil Venera u Jarcu imao je francuski književnik Andre Gide (Andre Žid), svoju autobiografiju, Gide je objavio 1926. - Ako zrno ne umre! Knjige: Imoralist, Kovači lažnog novca, Jesenji listići, Podrumi Vatikana...Dobitnik je Nobelove nagrade 1947.

★★★

Šta rade zvezde u periodu od 08.novembra do 15.novembra

10.novembar 13:56: Merkur konjukcija Mars
10.novembar 18:03: Merkur kvadrat Saturn
11.novembar 00:13: Mars kvadrat Saturn
12.novembar 17:23: Sunce trigon Neptun
13.novembar 16:56: Merkur opozicija Uran



Pažljivo birajte svoje bitke...
("nekada je mir važniji od pobede")

10.novembar 13:56: Merkur konjukcija Mars
Merkur i Mars u Škorpiji na 7°22’

Počinje period koji sam ranije najavila...Period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra)
Ovaj period i počinje konjukcijom Merkura i Marsa u Škorpiji i njihovim kvadratom sa Saturnom u Vodoliji...
Imali smo nedavno ovu konjukciju u Vagi 09.oktobra Merkur je tada bio retrogradan. 
Mesec dana posle ove konjukcije imamo još jednu sada u Škorpiji!

Merkur konjukcija Mars: Mentalna (Merkur) energija (Mars) u porastu, mnogi će čak biti raspoloženi za raspravu...ipak mudro birajte svoje bitke... Neko će napadati neko će se braniti.
U vreme ovog tranzita: Um oštar, brz... mi sa ovom energijom nemirni, radoznali, nestrpljivi.. Svi spremniji za direktnu komunikaciju. Ovde misli imaju moć.... Ali prisutni su i impulsivnost, neprijateljstvo....Oštar um....oštrinu ovde daje Mars. Brzo razmišljanje. Ovo je i energija vrlo aktivne (Mars) komunikacije (Merkur). Kaže se uglavnom sve ono što se misli i misli se sve ono što se kaže sa ovom energijom...Sa ovim aspektom ipak "jezik brži od pameti" ponekad...Ovde reči (Merkur) mogu i da zabole (Mars)...Rat (Mars) rečima (Merkur)....Biti prvi sa rečima, idejama, takmičenje u govoru, ali i sva druga takmičenja. 

Sa ovom energijom smo hiperaktivni, uvek zaposlenog uma....Uvek u potrazi za informacijama, idejama..Uvek se kaže ono što se misli bez obzira da li se to nekome sviđa ili ne....Hrabrost (Mars) da se kaže ono što se misli (Merkur)....uvek stoje iza svojih reči...Kud puklo da puklo... Sa ovom energijom biće i vrlo agresivnih medijskih kampanja!!!

"Pustite druge da budu u pravu a vi budite srećni"
Konjukcija se dešava u Škorpiji....pa sve se prenosi na teren intime, strasti, tajni, zajedničkih resursa, tkz tuđeg novca i podrške, na teren regeneracije i transformacije...Agresivni govor, sarkazam...
Ovo je i energija takmičenja...
 


Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost... 

10.novembar 18:03: Merkur kvadrat Saturn
Merkur u Škorpiji, Saturn u Vodoliji na 39

Ovde u ovoj energiji neki unutrašnji glas kaže.... stani, prikoči, sačekaj, nije još vreme....
Inače ovaj aspekt vas prosto može smoriti, uvesti u neku vrstu tuge, melanholije....napraviti zastoj i fizički i mentalni. Negde može na mala vrata doneti neke strahove (Saturn). Ok, zastanite i hrabro se suočite sa tim, ako ne sada nekada ćete morati... Pa ili prihvatite to ili probajte da promenite...druge nema. Ovo je i aspekt zaboravnosti, pa ili vežite konac na prst....ili podesite podsetnik... samo pripazite da nezaboravite zašto ste vezali konac....ili zašto ste navili podsetnik. Zapisujte!!! I odmarajte se češće, pravite pauze i setite se da će ovaj aspekt brzo da prođe....
Ovo su i crne vesti...crne i misli...i ma koliko se borili protiv njih mnogima to neće polaziti za rukom...
Savet: Ne donosite bitne odluke, svedite komunikaciju na najmanju moguću meru, pokušajte da kontrolišete crne misli, strahove...Ako ste se udaljili ili osamili od vama dragih ljudi prihvatite to kao privremenu stvar...odmarajte i meditirajte češće i sačuvajte zdrav razum!


"Strah je roditelj okrutnosti"

11.novembar 00:13: Mars kvadrat Saturn
Mars u Škorpiji, Saturn u Vodoliji na  40’

Teška energija koja u sebi ima dozu agresije i surovosti... Nosi mogućnost za nesretne slučajeve...Naravno da bi proradio mora da ima podršku u nečijem karakteru - horoskopu. Kod mirnijih karaktera ovaj aspekt može doneti neku vrstu blokade, otuda je moguća neka vrsta frustracije. Ovde se zapravo radi o nekim probuđenim strahovima (Saturn), strah izaziva bes (Mars) i tako u krug....Imajte na umu da ako vas obuzme strah već ste na neki način pobeđeni.
Mars je energija, akcija, želja, strast...Saturn je ograničenje, neka granica...ovako u kvadratu to je bes, ljutnja, tenzija... Muškarci ...možda nešto agresivniji nego obično!!! Izbegavajte one koji imaju manjak samouzdanja u vreme ovog aspekta, jer će ovaj aspekt to samo pojačati ili drugim rečima izvući iz njih...Sigmund Freud je rođen sa ovim aspektom i ovo je njegov citat: "Strah je roditelj okrutnosti"


"Miris mora ispod prozora"

12.novembar 17:23: Sunce trigon Neptun
Sunce u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 20°30’

Pravi aspekt u pravo vreme, u vreme kvadrata Merkura i Marsa sa Saturnom...ali i opozicije Merkura i Urana. Umirujuća energija ili energija bega od stvarnosti kroz maštu i kreativnost!
Sunce i Neptun udruženi ovde mogu da pomognu.
Da vas "odvedu" odavde negde gde je sve po vašem...Birajte sami.
Iskoristite ovu snažnu energiju trigona između naše životne snage, našeg svetla, našeg centra postojanja - Sunce i naše inspiracije, naših snova, najuzvišenih osećanja, magije, čarolije, čuda - Neptun!

Neka životna (Sunce) magija (Neptun) počne!
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života. Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja i kraći predah.
Ovo je vodeni trigon između Škorpije i Riba...pa je sve još intezivnije, moćnije, intuitivnije...Ovo je i jaka energija empatije...pa ako ste u prilici pomognite nekome...dobro se dobrim vraća (u energetskom smislu)...


"Ne vuci me za jezik"...

13.novembar 16:56: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RUran u Biku na 12°25’

Energija opozicije Merkura i Urana ubrzava stvari i zbog toga često kažemo za ovu energiju "brži jezik od pameti"...Nije ovde sporna inteligencija, niti brzi i brilijantni um...ovde je sporno to što se obično kaže više nego što bi trebalo...a reči je teško povući...jednom kada se nešto izgovori nekada ni izvini ne pomaže!!! Imajte to na umu ovih dana! Ovde misli i reči nekada idu "brzinom svetlosti" :), teško ih je zaustaviti....Ups...Ali vi pokušajte..."ugrizite se za jezik" to najčešće pomaže! Brži jezik (enter) od pameti :), eneter je deo priče o Uranu...Uran - kompjuter, tehnika, internet...

Moguće je i otkrivanje i razotkrivanje nekih tajni ili nečeg što je skriveno (Merkur u Škorpiji) ali na neprijatan način (RUran u Biku).

Ova energija ne pomaže ni kada je koncentracija u pitanju....ovde koncentracije skoro da i nema.
Ova energija može razdvojiti neke ljude....Uran je vladar Vodolije, možda iznenadni rastanci sa prijateljima. Ovde su suprostavljene energije Škorpije i Bika...mogući su rastanci i ljubavnika...ili samo neprijatni intimni razgovori. Ove energije su povezane i sa novcem....moguće su neprilike i sa finansijama. Loše vesti iz banke i sl.

Šta ova opozicija još donosi: nervozu, pre svega mentalnu, ali i fizičku (mlataranje rukama), tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike. Rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. 
Merkur u Škorpiji duboko, intezivno razmišljanje, intuicija, detektivski um...Ovaj Merkur voli tajne i da ih pravi i da ih otkriva. Zainteresovan je i za teme: o sexu, strasti, regeneraciji, transformaciji, suštinskim promenama...Bavi se i pričom o zajedničkom novcu, resursima, tkz tuđem novcu. Donosi intezitet u mislima sa rečima.
Uran u Biku se bavi našim materijalnim delom života, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Dakle, imaju i nešto slično....materijalni pristup nekim stvarima ali na sasvim suprotan način!
Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka.....malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

P.S. Merkur konjukcija Mars kvadrat Saturn, Merkur kasnije i Mars u opoziciji, svi zajedno formiraće T-kvadrat. Pročitajte - Period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra)

★★★

Šta rade zvezde u periodu od 15.novembra do 22.novembra

15.novembar20:58: Sunce kvadrat Jupiter
16.novembar 22:01: Sunce sekstil Pluton
17.novembar 18:22: Mars opozicija Uran
17.novembar Venera ulazi u retrogradnu senku  sa 11°04'  Jarca
18.novembar 16:37: Merkur trigon Neptun
19.novembar 07:07: Venera trigon Uran
19.novembar 09:57 Pun Mesec u Biku na 27°14' - Delimično pomračenje Meseca
21.novembar 00:42: Merkur kvadrat Jupiter
21.novembar 10:13: Merkur sekstil Pluton



Preterivanje i precenjivanje...

15.novembar20:58: Sunce kvadrat Jupiter
Sunce u Škorpiji, Jupiter u Vodoliji na 23°40’

Ne vole se energije Škorpije i Vodolije...a gde je Jupiter obično je tu i neko preterivanje, sada sa Suncem i precenjivanje!!! Kada se sudare u kvadratu ove energije...zatalasaju se vode Škorpije!

Obe planete i Sunce i Jupiter spadaju u pozitivne i njihov susret je obično pozitivan, ipak ovde nas kvadrat stavlja u iskušenje preterivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad i previše.
Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...
Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije. Preterano skupljanje ili kupovina stvari...Pretera se i u hrani, piću, lekovima...Rešenje je u umerenosti.
Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom,  zakonom, pravdom...Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....životnom filozofijom...
★Na fotografiji je Pitagorina čaša umerenosti vrlo prikladna uz ovaj aspekt ali i bilo koji sa Jupiterom (neharmonični aspekti)...Kupila sam je na Samosu avgusta 2017.



Energija promena...

16.novembar 22:01: Sunce sekstil Pluton
Sunce u Škorpiji, Pluton uJarcu na 24°43’

Tranzit koji se javlja dva puta godišnje u martu u sezoni Riba (Sunce u Biku) i u novembru u sezoni Škorpije (Sunce u Škorpiji). Naravno Pluton je u Jarcu i tako će biti sve dok Pluton ne pređe u Vodoliju 2023.godine. Tada će ovi kvadrati biti u sezoni Ovna i sezoni Strelca sve dok Pluton bude u Vodoliji.

Ovo je aspekt  koji nam donosi energiju promena! 
Mogućnost, šansu, priliku...nazovite to kako hoćete da se nešto promeni i globalno i pojedinačno. Imajte na umu da globalne promene idu od pojedinca. 
Sa energijom Plutona svi imamo mogućnost da nešto transformišemo u svom životu, promenimo i da se regenerišemo! Nešto suštinski...nikako površno. Ovo je i energija potrebe za uspehom (Pluton u Jarcu) u profesiji pre svega (Jarac) ali i svim oblastima života zavisno od kuće u kojoj se Pluton u Jarcu nalazi na 24°. Kuća je ta koja će odrediti oblast života. Ovo je energija koja će vam pomoći da rešite neku enigmu, tajnu, misteriju (Sunce u Škorpiji). Ovo je i energija liderstva! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost.
Ovo je kratkotrajni aspekt ali on ima snagu da pokrene promene....budite sigurni u to...na vama je da prepoznate moć ovog tranzita...ako ništa drugo, bar da započnete proces promena.
Ovo je energija koja magnetski privlači i ljude i okolnosti u vaš život da napravite suštinske promene i u vašem okruženju! Prepoznajte moć transformacije, krenite u psihoanalizu duboko i krenite na put iscelenja. Ova energija je i najbolji put ka ostvarenju najdubljih želja!



Prasak...

17.novembar 18:22: Mars opozicija Uran
Mars u Škorpiji, RUran u Biku na 12°15’

Ovom opozicijom zaokružiće se priča o T-kvadratu...koji je formiran konjukcijom Merkura i Marsa i kvadratima sa Saturnom 10. i 11.novembra i opozicijom Merkura i Urana 13.novembra. U T-kvadratu su Merkur, Mars, Saturn i Uran!!!
Ovaj aspekt imamo jedanput na oko dve godine...uvek kada je Mars u Škorpiji. Ovu opoziciju u ovim znacima ćemo imati za dve godine 11.novembra i to će biti poslednja konjukcija u ovim znacima. Uran će preći u Blizance i onda ćemo imati ovu opoziciju opet na dve godine kada je Mars u Strelcu!!!

Mars opozicija Uran: Nervoza, razdražljivost, neprijatni događaji i iznenađenja, rasprave... Konflikti se javljaju kada se najmanje nadate. Reaguje se i na najmanju provokaciju... Promene koje se dešavaju na silu... Nervoza koju je teško kontrolisati... Uzaludno trošenje energije... Izenadni izlivi besa, zbog kojih kasnije možete zažaliti. Obratite pažnju na električne aparate, motore, tehničke aparate. Moguće razne nezgode.
Mars je u Škorpiji pa je samim tim sve jače i intezivnije....
Ovu opoziciju su stari astrolozi poput Mileta Dupora nazvali prasak!!! Ovaj aspekt može doneti šok, skandal, eksploziju, fanatičnost, nasilje....i najjači je u vreme egzaktnog uticaja!
Pojaviće se u punoj energiji i uticaju tamo gde postoji neko ograničenje slobode, stvarno ili kao utisak o nemanju slobode. Želja za slobodom po svaku cenu, uprkos svemu!!!
Donosi vrlo ekscentrične akcije i reakcije, buntovništvo, pobunu, nasilje, nepredvidljive besne ispade i napade, vrlo brze akcije, vrlo iznenađujuće akcije... Borba (Mars) za slobodu (Uran), oslobađanje od nečega ili nekoga!!! Odluke brze bez mnogo razmišljanja! Akcije (Mars) u ime grupe (Uran)...


"Ko u čuda veruje taj čuda stvara"

18.novembar 16:37: Merkur trigon Neptun
Merkur u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 20°26’

Svi već znate da ja volim aspekte sa Neptunom i ovaj je jedan od njih...
Imali smo ga 24.jula, tada je Merkur bio u Raku. Sećam ga se jer to je bilo prvo leto na novoj terasi...pogled na kanal...pačiće...
Ovakav aspekt je dobrodošao umetnicima ali i svima nama koji se umetnošću ne bavimo ali je volimo...Svaki harmonični aspekt sa Neptunom je dobrodošao da predahnemo, odmorimo, meditiramo i sl. I oni koji u čuda i bajke veruju ali i oni koji ne veruju. Mašta je svima dostupna....pa maštajte...ili "idite tamo gde je sve po vašem" u mislima, stvarno vi birate. Čitajte neku knjigu u pauzama, gledajte film ili siđite do reke ako je ima u vašem kraju....ako ste na moru blago vama.

"Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um – verni sluga. 
Stvorili smo društvo koje poštuje slugu, a zaboravlja dar." - A. Anštajn
Ovo je aspekt inspiracije, intuicije, predosećanja nekih događaja koji tek slede, razumevanje stvari i na intelektualnom i na duhovnom planu. Lep aspekt i tranzit ma koliko da traje.
Maštajte, dragi moji, maštajte....Jer mašta može svašta.. I poslušajte šta vam intuicija govori.. Nekada je dovoljan i samo jedan trenutak, jedan bljesak intuicije i da vam se dogode neke značajne promene. Ovo naglašavam zbog kratkog trajanja ovog aspekta. Njega će i osetiti oni koji su rođeni sa aspektima koji govore o jakoj intuiciji. Imajte na umu da se intuicija neguje, ona se ne uči ali se na njoj i te kako radi i treba da se radi.

Poznati sa Merkur trigon Neptun: Meryl Streep, Victoria Beckham, Maria Callas, Victor Hugo, Billie Holiday, Stendhal, Emily Brontë, Charlotte Brontë, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, Michael J. Fox, Boy George, Vanessa L. Williams, Henry Ford, Shirley Temple, Roy Orbison, Nena, Akira Kurosawa....

"Sanjala sam,i ti snovi su kasnije promijenili moje ideje. I promijenili boju mojih misli."
P.S. Emili Bronte je imala ovaj aspekt a ona je napisala jedan od najlepših ljubavnih romana "Orkanski visovi"


Čuda su moguća!!!

19.novembar 07:07: Venera trigon Uran
Venera u Jarcu, RUran u Biku na 12°12’


Još Čuda...ovo su Uranovska Čuda....
Ovaj trigon ćemo imati u narednih šest godina uvek kada Venera tranzitira kroz Devicu i Jarca....Imaćemo trigone zemlje!!! Isti aspekt, druge energije (znakovi), stepeni.

Ljubav je u vazduhu, a planete u elementu zemlje:). Venera u Jarcu (zemlja), Uran u Biku (zemlja)...Sada su ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike...(Venera) i planeta iznenađenja, čuda, originalnosti, slobode...(Uran) zajedno u energiji trigona!!! Sa ovom energijom lako možemo voleti ljude oko sebe... Uran ovde donosi priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi kroz razna čuda i iznenađenja.



Ovo je priča o ljubavi na prvi pogled!!! 
Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba"... Ovde je tako nešto moguće grom, munja - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad".... Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje....Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera!!! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo. U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran).... I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje.


"O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi"
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!!!

Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta, da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv...
I da.....Čuda su moguća!!!

Poznati sa ovim aspektom: Lady Gaga, Uma Thurman, Ariana Grande, Lindsay Lohan, Björk, Julie Andrews, Glenn Close, Twiggy, Maria Schneider....Orlando Bloom, Robert Redford, Enrique Iglesias, Stanley Kubrick, Louis Vuitton, Harry Houdini, Barry White, Edgar Allan Poe, Samuel Beckett...


Mesec je Pun...i pomračen

19.novembar 09:57 Pun Mesec u Biku 
- Delimično pomračenje Meseca

Mesec u Biku, Sunce u Škorpiji na 27°14' 

Posle T-kvadrata kreće sezona pomračenja...treće pomračenje od početka godine, prvo od dva do kraja godine! Koliko god nam je stalo da idemo napred, period od 10.novembra do Punog Meseca je prilično nezgodan period, period ograničenja, kočenja, kašnjenja...kao da nam energije poručuju da zastanemo malo...Sada je tu i Pun Mesec - i neka kulminacija...neki kraj i neki početak...tu je i pomračenje Meseca i neka promena! Sve o pomračenjima (bilo kojim) imate ovde - Mesečeva magija i pomračenja 2021:
Ovaj Pun Mesec nam može izgledati manje nego obično i zato se zove Mikromesec.

Ono što je započeto energijom Mladog Meseca u Škorpiji na 12° - 04.novembra, sada je na nekoj prekretnici...nešto kao ispunjenje, kulminacija!
Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, mi Lavovi i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 27° ovih znakova!!!
Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i transformacije - Škorpija.  

Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...
Pogledajte u kojim kućama vam tranzitiraju Mesec u Biku i Sunce u Škorpiji, tu negde je vaša priča....
Ovaj Pun Mesec je drugačiji nego obično zbog pomračenja (delimičnog) Meseca!

Bik/Škorpija:
P.S. Ovo pomračenje je posebno bitno jer se dešava na osi Bik/Škorpija. Poslednji put smo imali pomračenje Sunca 29.aprila 2014. Mlad Mesec u Biku na 8°46’ i 23.oktobra Mlad Mesec u Škorpiji na 0°18’, a pomračenje Meseca 25.aprila 2013. Pun Mesec u Škorpiji (osa Škorpija/Bik) na 5°52’

P.S. Pomračenje Meseca u Biku (Pun Mesec u Biku) poslednji put smo imali - 28.oktobra 2004. na 5°01’, a na 27°39’ 20.novembra 2002. (Pun Mesec u Biku i pomračenje Meseca)
Pomračenja na osi Bik/Škorpija 2022. imate OVDE,  sve ukupno sedam pomračenja ovo sadašnje, četiri u 2022. i dva u 2023. 

Dakle, od ovog pomračenja u novembru kreće jedan novi ciklus pomračenja koji će biti za sve nas na neki način sudbinski a sve će se vrteti oko energija Bik/Škorpija - vrednosti!!!



U vreme Punog Meseca, Mesec i Sunce i Merkur biće u kvadratu sa Jupiterom u Vodoliji - T-kvadrat!
Ono što bi moglo da pomogne su energije trigona Merkura i Neptuna i Venere i Urana...dva Čuda...jedno je Neptunovsko drugo je Uranovsko!!!


Rasejanost (zbogom pameti)...

21.novembar 00:42: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Škorpiji, Jupiter u Vodoliji na 24°10’

Ova energija utiče na razumevanje, znanje, na vaša uverenja. Gde je Jupiter tu su i preterivanja. Previše samopouzdanja, optimizma koji ne odgovaraju realnom stanju! Daje se previše informacija, preterano i previše objašnjava nešto...
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanju ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne"....



Budi promena koju želiš da vidiš u svetu

21.novembar 10:13: Merkur sekstil Pluton
Merkur u Škorpiji, Pluton u Jarcu na 24°48’

Misli su ovde intezivnije, energetski (Pluton) jače, psihološki takođe. Imamo mogućnost jasnijeg uvida u neke stvari jaču intuiciju... Intuitivnu komunikaciju, strastvenu (Pluton) komunikaciju (Merkur). Govor glasniji, snažniji (Merkur - Pluton). Manje je diskrecije, sve je više otvorenije i jasnije nego obično... Ponegde opsesivnost (Pluton) snažna potreba da se nešto nekome kaže...Dublje prodiranje i istraživanje u toku razgovora...Promena u načinu izjašnjavanja, u govoru...svakako više hrabrosti. Ovde neke misli, reči....(Merkur) mogu imati sposobnost transformacije, izlečenja, regeneracije (Pluton), odbacivanje zastarelog načina mišljenja... Iznenadna provala (Pluton) misli, reči...Pluton je nosilac energije suštinskih (dubokih) promena...Sa ovom energijom dolazi i mogućnost suštinskih odluka!
Oni koji zapisuju svoje misli i reči sada to mogu intezivnije i hrabrije... Imamo i više hrabrosti da se suočimo sa onim stvarima (misli) koje smo gurnuli negde (pod tepih, u orman, u neke kutijice...)
Ovaj aspekt će izvući svačiji dar za duhovitost, daće nam analitičnost, intuiciju... 
Pomaže da imamo odličnu koncantraciju, i moć razumevanja događaja i ljudi. Inteligentno (Merkur) korišćenje snage (Pluton) volje. Aspekt je odličan tamo gde je potrebna analiza, predavanje, učenje, istraživanje, u medicini, ali i u finasijskim poslovima i transakcijama. 

★★★

Šta rade zvezde u periodu od 22.novembra do 29.novembra

22.novembar 03:34 Sunce ulazi u Strelca
24.novembar 16:37 Merkur ulazi u Strelca
27.novembar 02:04 Saturn sekstil Kiron - III


Simply the best...

22.novembar 03:34 Sunce ulazi u Strelca


Mnogi od nas će u vreme tranzita Sunca u Strelcu uzjahati zamišljenog konja, staviti zamišljene strele na ramena i krenuti u potragu za svojom istinom... Sledi nam avantura za svakog drugačija i primerena već prema karakteru (natalni horoskop). Oči će biti uperene u horizont koji će se širiti kao i naši vidici... Strela će biti odapeta... U kom pravcu, zavisiće od mnogo toga. Meta može biti istina, filozofija života, duhovnost, religija, vera, moral, logika,  obrazovanje, zakon, neki dalji put... Sa energijom Strelca mnogi će biti samopuzdaniji, temperamentniji, spremni za izazove... Spremni za velike ciljeve i ostvarenje istih. Neće nas "držati mesto", što dalje otići to je bolje...Kuća nam može postati tesna i četiri zida neće biti biti opcija za mnoge. Za Strelčeve se obično kaže da su rođeni pod srećnom zvezdom... to je i tačno jer Strelcm vlada Jupiter - planeta velike sreće. Da li će svako od vas dobiti svoje parče sreće zavisi i od rasporeda zvezda ali i od vas samih. Ulaskom Sunca u ovaj znak sve može da bude lepše, optimističnije, šire, istinitije. Veme je za ideale....vreme je za ono "ko reskira taj dobija". Sa energijom Strelca možete da se bavite obrazovanjem, naukom, možete da krenete na put oko sveta, ali možete i da istražujete svoj unutrašnji svet i sve što je u vezi višeg uma.... 
Za Strelca je sve putovanje..... na vama je da izaberete pravi put.....

Dragi Strelčevi.....naravno poželeću vam Sretan rođendan ali poželeću vam i nešto više da se izdignemo iz sve češćih astroloških fraza... Poželeću vam srećnu i uspešnu potragu za istinom...negde na širokom horizontu...pomerajući granice....i da nadahnete i sve nas ostale da imamo hrabrosti i vere da učinimo isto...Poželeću vam i da nas obasjate svojom pozitivnom energijom....

P.S. Mojih najdražih Strelčeva više nema...rođendani su im bili u razmaku od tri dana, umrli su ove godine u razmaku od tri meseca...Nedostaju mi puno...ali sam srećna što su baš oni moji roditelji...sa njima je život bio više nego istinit i srećan!!!


The truth is out there...

24.novembar 16:37 Merkur ulazi u Strelca


Prati Merkur Sunce skoro u stopu i od sada će zajedno neko vreme boraviti u Strelcu...Tu u Strelcu osim Sunca je i SMČ sve bliži ulasku u Škorpiju!

Vreme je da odapnemo svoje strele - jer Istina je tamo negde (The truth is out there... )
Želim da znam (Merkur) više, šire...(Strelac)...
Da, želećemo da znamo više, pričaćemo više, neki od nas će i pisati više... I ne samo to, vidici će nam biti širi, logika jača, vera i verovanje, širi um. Oplemeniće energija Strelca našeg nebeskog glasnika, mi sa njim raspoloženiji, sa više optimizma. Sve ovo zbog Jupitera vladara Strelca. Jupiter je priča o sreći, ekspanziji, optimizmu. Boravak Merkura u Strelcu je nešto poput konjukcije Merkura i Jupitera. 
Merkur u Strelcu: velike ideje, puno priče, otvoren um, otvoreno razmišljanje, filozofski nastrojeno mišljenje, pravo u suštinu, ne obaziranje na detalje, sve ide u širinu, teme za razmišljanje i razgovor široke o moralu, pravdi, zakonu, etici, veri... Potreba za učenjem i širenjem znanja jača, vesti iz daljina, inostranstva, trgovina sa inostranstvom, jača uverenja, razmišljanje dalje i šire, o budućnosti, nada, vera i optimizam, misli se unapred, vidi se šira slika svega... Jača predosećanja... Predavanje, odličan aspekt za profesore, predavače...Više smeha, humora, afirmativne misli, mudre misli...

Ulaskom Merkura u Strelca vratiće nam se optimizam! Doći će do širenja (zahvaljujući vladaru Strelca Jupiteru), naše misli će biti u ekspanziji.. Mnogima će se vratiti i vera, vera u bolje sutra. I nada... Ljubav je nadam se već prisutna makar prema vama samima. Vratiće se i  vizija, misli koje nemaju granicu. Misli koje putuju širokim prostranstvima...Misli koje imaju budućnost. Misli koje vole slobodu...i traže je!!! Gde je Strelac tu je i entuzijazam...
Merkur sada ovde u vatri Strelca ima i takvu energiju... vatrenu. Sa njim smo bolje raspoloženi, sa njim se više smejemo i svi oko nas se više smeju. Sa njim više nema onih igara i igrica kao kada je bio u Škorpiji... Mada on ovde voli sport, dakle igre ali na drugačiji način... Voli i zabavu... Najviše od svega voli istinu... Potraga za istinom je jedna od njegovih najvažnijih misija. Merkur u Strelcu: potraga za istinom, potraga za znanjem (visoko obrazovanje), iskrenost, šira slika sveta oko nas, ideje, vizije...,avanture i one prave i one mentalne, putovanja, ona stvarna ali ona koja se život zovu...

P.S. Iskoristite ovo vreme za učenje, upišite neki kurs jezika...Nije vreme za putovanja u smislu da se opušteno bez nekog straha putuje, ali neće ni to biti doveka...iskoristite ovaj period pametno...
Merkur će boraviti u Strelcu do 13.decembra!!!



Preuzmite odgovornost za svoje rane..

27.novembar 02:04 Saturn sekstil Kiron - III
Saturn u Vodoliji, RKiron u Ovnu na 8°40’

Jedan od najvažnijih događaja ovog meseca...koji će svoju snagu imati i na početku decembra!!!
Ovog meseca Kiron će biti most između Saturna i Urana (njihov kvadrat će biti sve jači)!
Ovo je treći i poslednji sesktil Saturna i Kirona, moglo bi se reći pravi aspekt u pravo vreme...
Prvi se dogodio 9.februara, drugi 24.juna...Ovi aspekti se javljaju u skoro isto vreme kada i kvadrati Saturna i Urana. Smenjivali su se tokom godina ovi aspekti, sekstili Saturna i Kirona idu ispred, pre kvadrata Saturna i Urana..Red mudrosti, strpljivosti, potrebe za lekom i izlečenjem, red pobune, buntovništva i osvajanja slobode...Saturn u Vodoliji je u oba aspekta...naša kolektivna odgovornost i odgovornost pojedinca u kolektivu sa Kironom u Ovnu nudi da kroz vreme pronađemo lek (Vreme je najbolji lek) i sa Uranom nudi promene koje dolaze kroz pobunu. Saturn i Kiron se uvažavaju rade zajedno. Saturn i Uran vode svoje bitke još od ranije. Saturn je u Vodoliji kod svoje kuće, Uran u Biku je oslabljen...pa možemo samo da pretpostavimo ko ovde pobeđuje.

Na ličnom nivou sekstil Saturna i Kirona su lekcije o preuzimanju odgovornosti (Saturn) za svoje lične rane (Kiron). Možda i pronalazak nekog posebnog, nekog ko vam može pomoći...nešto kao mentor ili učitelj...neka starija, odgovorna osoba, negde je to i otac...
Svakako je vreme da se dobro organizujete, da budete što praktičniji i odgovorniji i da poštujete strukturu. Bitna je i samodisciplina. Saturn nas uči, Kiron nas uči i leči ovako zajedno u sekstilu nude nam mnogo...na nama je sve ostalo!

Pogledajte kuće u kojoj vam se nalaze Tran Saturn u Vodoliji i Tran Kiron u Ovnu na 8°40’, tu negde je vaša priča o ovom sekstilu! Ova priča može da bude još bolja ako imate harmonične aspekte (sekstile, trigone) Tran Saturna i Tran Kirona prema vašim planetama! Međutim priču bi mogli da promene ako imate neharmonične aspekte (kvadrati, opozicije, nekada i konjukcije) ovih planeta sa vašim planetama. Da, znam...nije lako uklopiti sve to...ali bar pokušajte!

Poznati sa ovim aspektom: Madonna, Cameron Diaz, Carl Jung, Frédéric Chopin, Kate Bush, Ronald Reagan, Andrea Bocelli, Bo Derek, Jack London, Rainer Maria Rilke, Tennessee Williams 

Saturn sekstil Kiron: Ovaj aspekt će nam doneti i lično i globalno više samodiscipline i odgovornosti (Saturn) za pronalaženje leka za naše rane. Isceljenje je ovde stvar preuzimanja odgovornosti! Saturn je ovde u Vodoliji (Vodolija - prijatelji, grupe, društvenost, socijalnost) pa sada više nego obično ovde ide ona rečenica: Lečenjem i pomaganjem drugima lečimo i pomažemo sebi (Kiron u Ovnu, Ovan - JA).
Ovde treba iskoristiti mudrost i tradicionalnost, staro i novo i sve ono što predstavlja Saturn u Vodoliji. Ovde treba pomiriti staro i novo (Saturn i Uran vladari Vodolije koji su u isto vreme u kvadratu). 
Ovde je bitno da znate da će strpljenje i upornost biti nagrađeni. Ako je potrebno i da nadahnete druge koji se bore sa sličnim ranama. Mada je više nego očigledno da pored ličnih rana svi imamo i ovu kolektivnu ranu koju je doneo nevidljivi neprijatelj! Ovde se radi i o tome kako doživljavamo i lično i kolektivno sva ograničenja koja su na snazi zbog istog neprijatelja. Potrebno je da shvatimo i prihvatimo sve što smo naučili tokom perioda izolacije - Preuzmite odgovornost za svoje rane. 
Generalno ovaj sekstil treba da pomiri osećanje ograničenosti i strahova (Saturn), odgovornosti i discipline (Saturn) u kombinaciji sa pronalaženjem ključa, leka (Kiron)

★★★

Šta rade zvezde u periodu od 29.novembra do 06.decembra

29.novembar 05:39: Sunce konjukcija Merkur
29.novembar 15:10: Mars trigon Neptun
30.novembar 08:18: Merkur sekstil Saturn
30.novembar 21:46: Venera sekstil Neptun


"Ja sam ono što mislim"

29.novembar 05:39: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Strelcu na  7°10’

Samo što su prešli u Strelca prvo Sunce a za njim i Merkur sreli su se u energiji konjukcije jer Sunce je sporije a Merkur brži...



Ove godine Sunce i Merkur će se sresti tačno šest puta:
Ovo je šesti i poslednji  susret ove godine Sunca i Merkura

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče! Um caruje!
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Strelca!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi. Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače. Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego).
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara. Nekome stigne neka bitna vest. Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.

Izgovorena reč je odapeta strela koja nema povratka...
Ovde u ovom aspektu reči i jesu kao strele...zbog energije Strelca!
Reči su energične, vatrene, spontane...ovo su i filozofske reči...
Misli, reči, komunikacija puni entuzijazma, optimizma...sve je direktno (pravo u metu). Priča se više...o moralu, religiji, o učenju, znanju...o putovanjima...Potraga za istinom jača...potraga za slobodom...misli, govora...


"Ko u čuda veruje, taj čuda i stvara"

Mašta može svašta...

29.novembar 15:10: Mars trigon Neptun
Mars u Škorpiji, RNeptun u Ribama na 20°24’

Još Čuda...ovog meseca...sada sa Neptunom sarađuje Mars....
"Tajno oružje" - Mars (oružje) Neptun (tajno).
Aspekt mašte, kreativnosti....čarolije, čuda...
Verujte u čuda i čuda će se dogoditi! Usmerite ovu snažnu energiju na neki cilj, neku želju, neki san...Ne odustajte! Energije Škorpije i Riba će vam pomoći! Ovde je trigon u pitanju, pa nije dovoljno samo da vam kosmos šalje dobre vibracije...nešto morate i vi sami. Ko ne (po)kuca neće mu se ni otvoriti.

Generalni uticaj Mars trigon Neptun: Kada se planeta strasti, želja, akcije nađe u dobrom aspektu sa planetom za koju kažu da je viša oktava Venere....naslutite i sami šta ova energija može doneti....kada je posmatramo iz ugla emocija, emotivnog i ljubavnog života ("Tajno oružje")
Plivaju obe planete (Škorpija, Ribe)....plivamo i mi sa njima. Mars je tu da deluje, da donese ili pokrene akciju, Neptun je tu da sve to začini maštom i kreativnošću..
Blago umetnicima....oni će pre svega osetiti blagotovoran uticaj ovog aspekta, ali i muzičari, pisci, glumci itd. Ostali, koji umetnici nisu, mogu ovaj aspekt "iskoristiti" za razotkrivanje nekih tajni, laži, prevara. Možda čak nećete morati mnogo ni da se potrudite, jer može doći i do samootkrivanja. Sa ovom energijom lako se otkriva neiskrenost. 
Idealisti....ovo je vaše vreme takođe....sanjari, duhovnici, svi vi koji se bavite nekim energijama. Intuicija, mašta, kreativnost na višem nivou....ova energija vas može odvesti do cilja, sa njim možete odabrati pravi smer...i ostvariti ono što želite (Mars - želje)! 
Ima ovde puno energije, ako je osetite podelite je sa drugima, ohrabrite one koji možda iz nekog razloga nisu dobro. Možda ćete se naći u obrnutoj situaciji i možda će neko pomoći vama....vas ohrabriti, inspirisati. Inspiraciju treba "tražiti" u mašti, snovima, idealima, fantazijama. Što da ne.....lepo je budan sanjati, još ako je u dvoje :-).
Sve ovo možete preneti i na teren posla, karijere, profesije.....unesite energiju mašte, kreativnosti u svoj posao, odnose na poslu.
Kada se ovako fizičko (Mars) i psihološko (Neptun) lepo spoje....dobijemo jednu zaista lepu energiju i za umetnost, duhovnost, i za sport....Pa meditirajte, ko voli Jogu blago njemu, ko ne voli a blizu mu neki bazen opet blago njemu. Ako su vam se lepo uklopile ove planete možete i dete učlaniti u neki vodeni sport, nije sve u tenisu. Devojčice mogu u umetničko plivanje (Neptun - ples). Ovaj aspekt može inspirisati i mađioničare, čarobnjake, duhovne ljude (korišćenje energije za viši cilj). Može se koristiti kao ventil, kroz glumu, muziku, igru....za sexualne fantazije...


30.novembar 08:18: Merkur sekstil Saturn
Merkur u Strelcu, Saturn u Vodoliji na 8°54’

Ovaj aspekt sam nazvala Stavi prst načelo i baš sad, baš u ovo vreme taj naziv je više nego adekvatan!!!
Sa ovim aspektom (skoro) svi možemo biti dobri organizatori, možemo biti mnogo mudriji, ozbiljniji, disciplinovaniji u mislima ali i u komunikaciji, odličan je za planiranje, ozbiljne teme, misli i razgovore...ali i odluke. Ovde Saturn može malo da "ohladi glave", posebno može da vas dozove pameti ako su vas neki trenutni aspekti raspametili...Mogao bi ovaj tranzit da donese smirenije misli, komunikaciju, i najvažnije - mogućnost ispravnih odluka.
Merkur je u Strelcu, Saturn u Vodoliji ovo su odluke u vezi obrazovanja, putovanja, filozofske odluke...ali i odluke vezane za širu zajednicu (Strelac), za neke grupe kojima pripadate (Vodolija).
Sa ovom energijom lakše se prosuđuje....
Dobra energija za pisanje, dopisivanje...grupnu komunikaciju...


Vreme je za romantiku...

30.novembar 21:46: Venera sekstil Neptun
Venera u Jarcu, RNeptun u Ribama na  20°24’

Još mogućih Čuda...
Ovog meseca RNeptun je u harmoničnim aspektima od početka do kraja meseca: Sunce trigon Neptun, Merkur trigon Neptun, Mars trigon Neptun...
Venera je u Jarcu, dakle ona naginje ozbiljnosti, dugotrajnosti... ona je i odgovorna, praktična, pouzdana, verna...Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda....Venera u Jarcu ima potrebu za vernošću, trajnom ljubavlju, obavezom...Neptun je tu da pomogne....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.... Ovo je odličan aspekt da se zavađeni pomire, da se neodlučni odluče u smislu burme neke ili vereničkog prstena :-). Ovo je i odličan aspekt za one koji su sami (emotivno sami) da se pojavi neko stabilan, odgovoran....možda stariji (mada može i mnogo mlađi), neko sa razlikom u godinama ili statusu (Venera u Jarcu) ali sasvim dovoljno romantičan, kreativan, čudesan (Neptun u Ribama)....Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće :-). I vino i gitare...:-). Ok možda ne baš gitare, može i violina :-). Šalu na stranu, može bilo koja romantika, a i ona kao i vernost ima negde u vašem horoskopu potvrdu....da li ste i koliko romantični.. Za romantiku su "zaduženi" 5.kuća generalno, ali i Mesec i Venera.
Romantika za kraj novembra i početak decembra...

P.S. U ovoj poslednjoj nedelji novembra dogodiće se i Mlad Mesec u Strelcu na 12°21 - Totalno pomračenje Sunca  - 04.decembar u  08:42 CET. 

Galija - Da li si spavala 


Нема коментара:

Постави коментар