субота, 13. новембар 2021.

Današnji aspekti i vaša natalna karta...


Moto dana:
"Ne vuci me za jezik"...


Zvezdani(n) zapis 3343

Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 7°48’

Saturn je već neko vreme deo T-kvadrata sa Merkurom, Marsom i RUranom...

Htela sam danas da pišem o nečemu što me ovih dana prilično ljuti i izvodi iz takta...znam da znate o čemu se radi pisala sam pre neki dan o tome...Sinoć sam dobila još neke potvrde da su moji tekstovi zloupotrebljeni...plagijatori ne miruju. Ipak odlučila sam da za sada ćutim...bar dok su ove sadašnje energije na nebu!!! Za sada će ovaj Lav da se pravi da spava :)

Danas ću vas podsetiti na vaše natalne karte...i zbog čega su vam one potrebne kada čitate ovaj blog!

Živimo na planeti Zemlji, ona naša planeta je deo svemira, deo kosmosa...
Zemlja je okružena drugim planetama, zvezdama, nebeskim telima...

Nebo i zvezde su ogledalo života na zemlji...
Astrologija je tu da razumemo i pozicioniramo sebe u okviru ovih kosmičkih energija!
Ritam Sunca, Meseca...i ostalih planeta, zvezda, asteroida...je zapravo nebeski putokaz za život na Zemlji....Astrologija nam pomaže da razumemo sebe i svoje mesto u kosmosu!

Planete "razgovaraju" među sobom...razmenjuju energije i to su aspekti!
I nije isto kada su planete jedna pored druge ili kada su jedna naspram druge ili su pod nekim uglom!
Planete komuniciraju na sličan način kao i mi ljudi...

Karta rođenja ili natalna karta je snimak neba u onom trenutku kada smo prvi put udahnuli vazduh i oglasili se kao novi stanovnik ove planete! Snimak ili natalna karta ima datum, vreme i lokaciju - mesto rođenja. Natalna karta je krug ili točak podeljen na 12 delova, 12 oblasti života - natalne kuće unutar kojih su planete raspoređene...

Ja često ovde na blogu napišem: 
Sada vi....u ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte.....
P.S. Malo je čudno kada tu istu rečenicu vidite negde a ja je koristim od početka pisanja ovog bloga!

Na stranici bloga Sam svoj majstor možete naučiti kako da uradite svoju natalnu kartu a ona vam je na ovom blogu potrebna da bi lakše razumeli uticaj nekih tranzita na vas lično...



Današnja slika zvezdanog neba u 09:54 CET - Beograd!


Danas na zvezdanom nebu:
13.novembar 00:18: RKiron inkonjukcija Mars
13.novembar 16:56: Merkur opozicija Uran


Kiron i Mars su se sreli u Ovnu i započeli novi ciklus 14.jula 2020. - Susret Marsa i Kirona
U tom ciklusu Kiron i Mars su pravili i prave neke aspekte, za nas je ovde bitna opozicija koja se dogodila 01.oktobra - RKiron u Ovnu opozicija Mars u Vagi na 10°44’ - Muškarci to ne rade...

Mars u Škorpiji inkonjukcija RKiron u Ovnu
Sada smo stigli (u ovom ciklusu) do inkonjukcije...nešto između opozicije i trigona...
Inkonjukcija ima sličnu energiju opoziciji...pročitajte taj tekst!
Inkonjukciju često povezuju sa bolestima i možda je ovde najvažnija briga o zdravlju!
Ono što je dobro kod ove inkonjukcije je da Kiron i Mars idu ka trigonu koji će se dogoditi 25.decembra ove godine Kiron (tada direktan) trigon Mars u Strelcu na  8°27’....tada će se zaokružiti ova priča o opoziciji 01.oktobar....inkonjukciji 13.novembar i trigonu 25.decembar - priča o bolu, ranama, besu, ljutnji...Mars je bio u Vagi (opozicija) sada je u Škorpiji (inkonjukcija) i biće u Strelcu (trigon)...Kiron naravno u Ovnu!
Mars je između svega ostalog i ratnik, Mars je i simbol ratova i ratovanja...Kiron je i rana i lek...i stare i nove rane...(na ovim prostorima kontakt Kirona i Marsa uvek neku svoju priču)!!!

Nikada jedan aspekt ili tranzit ne radi sam!!!
To ste mogli da vidite u najsvežijem primeru - Period od 10.novembra do 17.novembra (19.novembra)

Ukratko: sve je počelo konjukcijom Merkura i Marsa u Škorpiji, na današnjoj karti neba vidite da su i dalje blizu jedan drugog...pa im se aspekti smenjuju...I Merkur i Mars su u inkonjuciji sa RKironom u Ovnu - 11.novembra imali smo egzaktnu inkonjukciju Merkura u Škorpiji i RKirona u Ovnu na 9°04’.
Merkur je danas u opoziciji sa RUranom u Ovnu, Mars je i sada u opoziciji sa RUranom ali egzaktno će biti 17.novembra! Na sve to treba dodati kvadrat sa Saturnom i Merkura i Marsa i RUrana. Prilično napeto, nervozno, ekspolozivno!!!

Ako ukucate na google protesti u svetu (trenutni) izaći će poduži spisak...
Protesti zbog Kovid mera, protesti zbog smrti žene i kontrole abortusa, protesti zbog obavezne vakcinacije, protesti zbog murala, klimatski protesti...itd. itd.

Mars i Merkur u Škorpiji inkonjukcija RKiron u Ovnu 
Mars i Merkur u Škorpiji opozicija RUran u Biku

Merkur je u Škorpiji ...to su misli, reči, govor, komunikacija ...zbog inkonjukcije tu je neka frustracija (negde i opsesija) zbog nekih rana i iz prošlosti i iz sadašnjosti...
Mars je u Škorpiji...to je akcija, to je aktivnost....zbog inkonjukcije tu je i moguće nasilje, bes...opet zbog nekih rana...Opozicija sa RUranom je bunt, protest...Kada na sve ovo dodamo kvadrat sa Saturnom nametanje novo/starih pravila, mera...sve je još teže i na ličnom i na kolektivnom planu!

Da se vratim današnjoj inkonjukciji RKirona i Marsa!
Svaki kontakt (aspekt) a posebno neharmoničan kao što je i inkonjukcija ukazuje na jaku osetljivost i reakciju na bes, nasilje...bol, ranu...Ukazuje na neku bolest ovde zbog energije Škorpije i nešto u vezi reproduktivnih organa...Nagomilani bes može dovesti do bolesti...
Ovde je izlaz i rešenje u osvešćivanju besa, u kontroli besa...u preusmeravanju energije na traženje leka, ključa za (iz)lečenje. Usmeravanje energije na pomoć drugima....


The Balkans Chronicles

Danas su Merkur u Škorpiji i RUran u Biku u egzaktnoj opoziciji......Ups :)
O toj opoziciji pisala sam više od samog početka novembra uglavnom kao deo ostalih aspekata koji su na snazi u ovom periodu...

Šta ova opozicija obično donosi pročitajte -  "Ne vuci me za jezik"...

Nekada je jezik bio brži od pameti....danas je enter brži od jezika :))
Ovo je energija koja vas može uvaliti u nevolje...
I ako Merkur i Uran vole da se druže i zajedno dobro funkcionišu ovde u opoziciji to nije slučaj.
Najjači uticaj ovog aspekta je brzopletost...pa otuda brži jezik od pameti...
Zbog ovih energija ću za sada da (pre)ćutim!!!

Generalno ova opozicija je energija koja budi...
Ovo su misli, reči koje bude...ovo su neočekivane informacije, neočekivani razgovori...ovo su misli, reči koje traže da budu slobodne, ovo su misli i reči koji oslobađaju...Merkur u Škorpiji ....tajne misli, tajne reči, tajne, skrivene informacije opozicija RUran u Biku mogu iznenenada izaći na videlo...ali ponoviću i ne sasvim neočekivano jer ipak je Uran retrogradan!!!

I ovde postoji onaj Eureka momenat...bljesak ideja i sl. koji se dogodi u kontaktu (aspektu) Merkura i Urana...samo ovde to može biti i problem, zbog brzine, zbog nestrpljivosti....nemira, razdražljivosti!!! Zbog ludih ideja i ludosti...zbog loše primene tih ideja...zbog ekstremnih ideja....zbog arogantnosti i ekscentričnoosti...itd.


Nekom bi mogla da sine tuđa ideja...
Ako danas ili ovih dana vidite negde delove tekstova, rečenica, fraze koji su vaši ali potpis ispod teksta nije vaš...ako vidite svoju objavu na tuđem "zidu"...ili ako vam jave da su negde to što ste rekli ili napisali već videli ili čuli...tu je umešao prste ovaj aspekt...Ne reagujte odmah, jer sada bi bilo "Čija šteta onog i sramota"...još bi mogli i da se rugaju sa vama...Sačekajte da prođe onda se "obračunajte" sa njima...


Sada vi....u ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte.....
ILI 
Natalne karte u ruke ili na ekran pa pokušajte sami!!!

Gde vam se nalaze planete koje danas prave aspekte...tu negde je vaša priča!




Mesec je u Ribama

Mesec i danas putuje kroz maštovitu energiju Riba 
Večeras će se sresti sa vladarem Riba RNeptunom...
Kako ostati budan i stvarno i u prenosnom smislu? Ova energija povećava emotivnu osetljivost i ranjivost! Ovo je energija emotivnog sunđera, sve upija i dobro i loše. Moguće je da će nam Neptun poslati pogrešne signale...Moguće su razne zablude i obmane...sumnje!!! Lako je pobeći sa ovom energijom negde, negde gde je sve po našem....Ili tako ili naći se nekome kome je pomoć potrebna....da ne zaluta, da ne pribegne nečemu što nije dobro za njega/nju! Manite se svega što je štetno po vas....hrana, piće, lekovi ili nešto nedozvoljeno!!! Dovoljno je ova energija zbunjujuća i obmanjujuća. Bolje pozovite nekog i podelite to što osećate....Ova konjukcija ima jaku energiju empatije...Samo ili ste žrtva ili ste spasioc.....izbor je vaš!
Izbegnite ljude sa negativnom energijom....Kanališite ovu energiju na kreativnost....Odmorite, meditirajte....Kreativnost je ovde kanal za dušu!!! Oslušnite ovu svojevrsnu nebesku muziku i plešite....i stvarno i u mislima....pronađite svoju muzu ili budite nečija muza :))). 
Ako niste kreativac ili vam nije do kreativnosti, budite huumani....svetu je potrebno više humanosti!!!
Ako se ova energija ne kanališe kako treba eto iracionalnih fobija, zabrinutosti, tuge možda...



Нема коментара:

Постави коментар