понедељак, 13. септембар 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 13.septembra do 20.septembra...


Rodos 2018.

Moto nedelje: 
"Čistim svoj život od prividnog svijeta,
od ljubavi bez traga, od jeftinih predmeta"


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

14.septembar 11:20: Sunce opozicija Neptun
15.septembar 02:14 Mars ulazi u Vagu
15.septembar 11:50 Venera inkonjukcija SMČ
16.septembar 16:17 Sunce inkonjukcija Jupiter
17.septembar 03:52: Sunce trigon Pluton
17.septembar 08:14: Venera kvadrat Saturn


Ponedeljak, dan Meseca...Mesec je u Strelcu...i dalje se lagano puni..."raste" Mesec i od prošlonedeljnog Mladog Meseca kada je bio nevidljiv, sada je vidljiv 42%...Mesec će večeras u 22:39 CET biti u fazi Prve četvrtine 50% ispunjen i sigurno će biti lep prizor na vedrom nebu...Ova energija nas uvodi u nedelju pred nama. A ona neće biti lagana...
Mars prelazi na Venerinu teritoriju ulazi u Vagu, Venera je već na njegovoj teritoriji krenuće recepcija!!! Mars će da "miruje" do 22.oktobra neće praviti aspekte...Venera će ove nedelje biti baš zauzeta, prvo inkonjukcijom sa SMČ u Blizancima (prilagođavanje za opoziciju), biće i u kvadratu sa RSaturnom u Vodoliji i otvoriće priču o T-kvadratu koji će nas mučiti od kraja ove nedelje pa nadalje...
Pored Venere i Sunce će ove nedelje biti više nego aktivno...sve će krenuti opozicijom sa RNeptunom i manjkom energije i volje, nastaviće se inkonjukcijom sa RJupiterom u Vodoliji i pričom o prilagođavanju i srećom tu će biti i snažni trigon sa RPlutonom u Jarcu koji će nam ponuditi energiju regeneracije i transformacije!!!


Ovako izgleda ova nedelja:

Ovako je izgledao Mesec sinoć sa mog prozora


Početak nedelje, Ponedeljak u znaku Prve Mesečeve Četvrti:

Mesec u Strelcu u kvadratu sa Suncem u Devici na 21°16’....Vreme je za akciju!!!
Mesec je na pola puta između Mladog Meseca u Devici 07.septembra i Punog Meseca u Ribama 21.septembra! Prva četvrt i prva kriza u ciklusu....prve prepreke u Novom početku (energija Mladog Meseca). Nervoza, nemir....ali i akcija - Mesec u Strelcu želi šire, više, dalje...Sunce u Devici zauzeto sitnicama, detaljima, analizom...rutinama, navikama....poslom, zdravljem!
Prva Četvrt će uticati nešto jače na Device, Ribe, Blizance i Strelčeve, kao i na sve one koji imaju neke planete na oko 21° ovih znakova!
Sat vremena posle ili egzaktno (tačno) u 22:33 CET Mesec će biti u kvadratu sa RNeptunom u Ribama...nešto kao uvod za sutrašnju opoziciju Sunca i RNeptuna...Teško će mnogima od vas ove noći san doći na oči...

Utorak...



Sunce opozicija Neptun na 21°47’

Ko se seća početka septembra zna da je Mars u Devici bio u ovoj poziciji egzaktno 02.septembra...Deca su pošla u školu ovde kod nas po nekom modelu "semafora"...bio je tada vrlo nizak nivo energije...
Dakle, prošli smo priču opozicije Marsa u Devici sa RNeptunom sada je na redu Sunce u Devici!
Sada posle 10 dana i Sunce u ovoj poziciji ili opoziciji sa RNeptunom i još niske energije pred nama...
Opozicija je uvek neka kulminacija...Ovo je kulminacija ciklusa Sunca i Neptuna (konjukcija) koji je započet 11.marta ove godine - pročitajte OVO! Bilo je to suočavanje sa stvarnošću, ovog utorka dolaze i neki rezultati...Još jedna provera stvarnosti...i da li nam se dopada ovkava stvarnost kakva je...Tu je i manjak energije, tu su i iluzije, obmane, tu je i neka prošlost (RNeptun)...Snaga volje slaba...negde je prisutan i umor....i potreba za bekstvom - Ili "bežanje" ili meditiranje...

Sreda....


Mars ulazi u Vagu...

Mars prelazi na Venerinu teritoriju....Venera je od 10.septembra na Marsovoj teritoriji - recepcija!
Niti Venera voli da boravi u Škorpiji, niti je Mars srećan u Vagi...ali tako je kako je...Ova zamena mesta, ili gostovanje u tuđim kućama mogla bi da bude dobra na neki način, mogli bi Mars i Venera da podrže jedan drugog u tome je i priča o recepciji!!!
Mars ulazi u Vagu...i postaće vrlo neodlučan Mars...ali ovo je Mars koji će igrati na kartu šarma, diplomatije, kompromisa... - Oficir sa ružom...  ili  Oficir i džentlmen...
mada zna ovaj Mars da bude i pasivno-agresivan imajte to na umu, imajte i na umu savet: Vodite ljubav a ne rat u vreme ovog tranzita!!!


Venera inkonjukcija SMČ na 5°13’

Venera htela ne htela mora da se navikava na teritoriju Marsa (ali i Plutona)...i nekako joj baš i neide...Ovo joj je prvi aspekt od kako je prešla u strastvene vode Škorpije....Između nje i SMČ u Blizancima je 150° (inkonjukcija) - nije ni opozicija ali nije ni trigon već nešto između! 

Bila je Venera (u Vagi) u trigonu sa SMČ 21.avgusta, dakle ide ka opoziciji! Ona će se dogoditi 11.oktobra (kada Venera bude u Strelcu). Dakle, zapamtite ovaj sada period...ali i povežite šta se dogodilo 21.avgusta, šta će se dogoditi ove srede ali i 11.oktobra! 

Venera u Škorpiji ima potrebu da nešto promeni, (po)čisti, regeneriše, transformiše...sada je u energiji (aspektu) prilagođavanja sa SMČ i ide ka energiji opozicije (kulminacija)! Ide Venera ka "raskrsnici"...dotle mora da se prilagodi...I već sada je pomalo ili više nervozna...negde i je i "bolesna" i bolesna! Čuvajte se...razrešenje dolazi sa opozicijom 11.oktobra.



Četvrtak...



Sunce inkonjukcija Jupiter na 23°56’


Još jedna inkonjukcija i još jedna energija prilagođavanja, ovde između Sunca u Devici i RJupitera u Vodoliji. Bili su Sunce (u Lavu) i RJupiter u Vodoliji u opoziciji 20.avgusta, sada će biti u inkonjukciji koja ide ka trigonu koji će se dogoditi 15.oktobra kada Sunce bude u Vagi...Dakle ovo su poslednji trzaji...ovo je i dalje Vašar taštine, energija preterivanja...Inkonjukcija je u pitanju pa najpre čuvajte svoje zdravlje...Ovde je energija Device u inkonjukciji sa energijom Vodolije...pripazite na zdravlje, loše navike, preterivanje...budite odgovorniji i za svoje i za tuđe zdravlje! Ne preterujte u bilo čemu i ne precenjujte se...Odahnućemo tek negde oko 15.oktobra!



Petak...



Sunce trigon Pluton na 24°24’


Samo dan posle Sunce će se srećom naći u intezivnom trigonu sa RPlutonom u Jarcu - Energija promene (čišćenje)...Ovo je svakako dobra vest! Sa ovom energijom moguće su suštinske promene...menjajte pre svega loše navike!!! Pobrinite se za svoje poslove, zdravlje (Sunce u Devici), tako što ćete (po)čistiti sve što nevalja (RPluton u Jarcu)! Popravite i sve što nevalja...Ovo je odlična energija za regeneraciju i trasformaciju! Prilično često koristim ove termine pa šta zapravo oni znače:
Regeneracija - ženski rod, obavljanje, obnova, preporod, podmlađivanje, ponovno uspostavljanje; biol. obnavljanje izgubljenih delova životinjskog ili biljnog tela, naročito kod nižih organizama. (lat.)
Trasformacija - ženski rod, pretvaranje, preobražavanje, preinačavanje, preobličavanje; preuobličenje, preuobličenost; fiz. pretvaranje struje visokog napona u struju niskog napona, i obratno, pomoću transformatora; teorija transformacija v. transformizam.
Dakle, ovo je moćna energija sa kojom možete promeniti nešto...ta promena nije "kozmetička" već suštinska. I male promene se računaju!



Venera kvadrat Saturn na na  7°20’

Posle dobre vesti i jedna ne tako dobra vest. Venera posle inkonjukcije sa SMČ pravi kvadrat sa RSaturnom u Vodoliji! Neke stvari i emotivne i materijalne dolaze "na naplatu"...
Emocije, veze, odnosi postaju na neki način hladniji...Venera je u Škorpiji pa su mogući i problemi sa intimom, seksualnošću...Kvare se odnosi posebno oni koji su u nekom dužem trajanju...RSaturn ovde koči, usporava, on je kao "kamen" na putu...teška prepreka i teška lekcija i test - Ne tugujem ja...

P.S. Uvek vas na vreme pripremim za sve što dolazi, ovaj Blog ima moto - "Najbolja predviđanja nisu ona koja se ispunjavaju, već ona koja nas upozore da se pripremimo" 
Ali to Resavska prepisivačka škola sve više i intezivnije zloupotrebljava. Ja zbog svojih vernih i redovnih ali i svih novih čitaoca uvek na vreme jednom mesečno i jednom nedeljno sve što je u vezi zvezda detaljno analiziram da imate uvid u sva dešavanja. Pišem i svakodnevno...
U poslednje vreme sve češće nailazim na razne načine (# haštag je čudo) na svoje tekstove na društvenim mrežama...i to me ljuti. Ljuti me, jer se ja baš trudim da budete informisani i obavešteni na vreme...pišem i kada mi možda do pisanja nije (danas je godišnjica smrti mog oca)...Pišem jer osećam odgovornost prema redovnim (i novim) čitacima. Naravno pišem jer volim da pišem. Ja ne jurim lajkove, masovnost i sl. da je tako znala bih kako to da postignem. Onda se neko drzne i uz pomoć famoznog copy - paste da sebi za pravo da nečiji trud i rad prisvoji! Ja reagujem...oni me blokiraju!!! 
Ne bih reagovala i ne reagujem odavno...ali kada je ispod tog teksta došla pohvala a odgovor "Šta da kažem a da ne ispadne da se hvalim ko neki po instagramu" nisam izdržala!
Ne čudi mene više ništa...ali prosto me sada izvodi iz takta toliki bezobrazluk!!! O, znam ja da je original original...ali prešla je dara meru!!! 

2 коментара:

  1. Prekomernost

    Jedna kap bi mleka
    muvi dosta bila
    u njojzi se nikad
    ne bi udavila.

    Al lakome muve
    najradije sunu
    u more od mleka,
    u muzlicu punu.

    Ti, što nemaš mere
    u svom mladom veku,
    gledni muvu što se
    udavi u mleku.

    Da i mleko škodi,
    ko bi reći mogo!
    Al otrov je, veruj,
    sve što god je mnogo.
    ;-)

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka cast.. Vase positive citam redovno.. Sunce KONJUKC Neptun na 25 Skorpiona u 12.. Mesec na Sirius na 13.36.Raka u 8.. Jupiter na 29 Device u 10.. sa Mars na 0konjukc Uran na 2 Vage u 10.. Taj Mars u Vagi GOVORI o Sudbinu moje majke I "Zapelo" u Vremenu.. Imam teslin kod 369.. I VEOMA dobro razumem sta zvazde porucuju sa Mesec kvadrat Saturn na 20 Ovna Rx..

    ОдговориИзбриши