петак, 10. септембар 2021.

Venerin dan i njen prelazak u Škorpiju...i Venerine priče o dolazećem T-kvadratu...



Moto dana:
"Dođi da spavaš sa mnom. 
Nećemo voditi ljubav, već će ljubav voditi nas."

Zvezdani(n) zapis 3291

Petak. Venerin dan.
Venera je u Vagi na 29°22’




Danas na zvezdanom nebu:
10.septembar 22:39 Venera ulazi u Škorpiju



Venera na 29° Vage 
Ni tamo ni ovamo...
Jednom nogom Venera je u Vagi, drugom u Škorpiji...
Uživala je Venera boraveći u Vagi...tu u toj energiji Venera je u svojoj kući, svoja na svome...
Danas u 22:39 CET preći će u Škorpiju....prelazi na teritoriju Marsa ali i Plutona...Mars i Pluton su vladari Škorpije!
Šta se nalazi sa druge strane? Šta nas tamo čeka?

Redovni čitaoci su već upoznati šta nas čeka:
Napušta Venera svoju kuću...i prelazi na teritoriju Marsa...
Vreme je za strast, senzualnost, intimu...Ljubav menja boje i energiju...sve će biti mnogo dublje, intezivnije...i za odnose i za finasije (šta da se radi kada je Venera zadužena i za vrednosti)...
Ovde su veze i odnosi na mnogo dubljem nivou...Predmet želje i naklonosti sa ovom Venerom lakše je privući...nešto kao magnet...Ipak imajte na umu da ova Venera može da vas odvede i u opsesije, manipulacije...i sami znate nije to ljubav...pa izbegnite tu "stranu medalje"...
10.septembra Venera napušta svoju kuću i prelazi u Marsovu kuću i Marsovu teritoriju! Biće ovo zanimljiv prelazak...jer će Mars preći u Venerinu kuću i biće na njenoj teritoriji. Venera će dakle biti "gost" u Marsovoj kući, Mars će biti "gost" u Venerinoj kući!
Ova pojava je poznata kao recepcija - zamenili su mesta i "gostuju" jedan kod drugog.
Recepcija nam pokazuje jedan dublji nivo na kome planete ostvaruju saradnju!!! Recepcija od recipere, što znači primati, podržavati. Venera i Mars će u ovom periodu izvlačiti najbolje jedan od drugog!
Ovaj tranzit Venere u Škorpiji od 10.septembra do 07.oktobra najviše će prijati Škorpijama, Rakovima, Ribama, Devicama i Jarčevima! Za Lavove, Vodolije i Bikove ovaj tranzit će biti izazov...i neki vid testa za veze, odnose, partnerstvo...ali i novac!

Lični uticaj dakle i najtačniji znaćete ako znate kroz koju kuću/kuće će vam prolaziti Tran Venera i koje će aspekte praviti sa vašim Nat planetama!!!
Venera će tokom svog boravka u Škorpiji praviti neke tranzitne aspekte sa ostalim planetama...to su energije koje utiču na sve nas...Ali njihov uticaj je uvek podložan promenama jer Venera pravi i aspekte sa našim planetama! I ako nekada ne prepoznate uticaj nekog tranzita o kojem pišem ovde na blogu onda je to iz "ličnih razloga"...
Venera će prelaskom u Škorpiju imati neke prilično napete aspekte i zbog toga bolje da se na vreme pripremite...Mada ja sam vas već pripremila u mesečnom horoskopu:
Na sredini ovog meseca Venera će biti okidač za Kvadrat RSaturna i RUrana!!!
Redovni čitaoci već sve znaju o ovom kvadratu...ko ne zna neka pročita!
Poenta ove priče je da će Venera u Škorpiji 17.septembra biti u kvadratu sa RSaturnom u Vodoliji a 23.septembra u opoziciji sa RUranom u Biku...U te dane od 17. do 23. septembra Venera - RSaturn i RUran će biti u T-KVADRATU!
Ko se od vas seća perioda kada je Venera bila u Lavu? Bilo je to od 27.juna do 22.jula! I tada je Venera aktivirala ovaj kvadrat...samo Venera je tada bila u opoziciji sa RSaturnom 07.jula i u kvadratu sa Uranom 08.jula! I tada je bio T-kvadrat pa uporedite!!! Ja sam tada imala najviše vaših pisama, poziva za konsultaciju....ali i sama sam bila prilično nervozna jer mi je selidba bila pred vratima!!!





Aspekti Venere u Škorpiji do kraja septembra:

17.septembar 08:14: Venera kvadrat Saturn (T-kvadrat)
23.septembar 11:40: Venera opozicija Uran (T-kvadrat)
29.septembar 18:13: Venera trigon Neptun (posle inkonjukcije)


Ulaskom Venere u Škorpiju čekaju nas velika iskušenja!
Ponovo će se probuditi kvadrat RSaturna i RUrana...
Formiraće Venera konfiguraciju T-kvadrat sa RSaturnom i RUranom

Ovaj T-kvadrat će delovati i nešto pre 17.septembra i nešto posle 23.septembra (zbog dozvoljenog orbisa delovanja)...
Venera će svakako (re)aktivirati kvadrat Saturna i Urana!!!
Reaktiviraće se njihov sukob koji je krenuo još krajem prošle godine...bio jak u februaru i junu...sada nas uvodi u priču koja će se dogoditi u decembru!!! Mada nećemo ga se osloboditi sve do proleća sledeće godine...Ne ljutite se na glasnika!!!

Još se mnogi od vas nisu oporavili od kvadrata Venere u Vagi sa RPlutonom u Jarcu na sredini ovog meseca čeka nas kvadrat Venere u Škorpiji sa RSatrnom u Vodoliji - pročitajte: Ne tugujem ja...
Ukratko mnogi će se osećati blokirano...nešto kao "kamen na srcu" ili kamen na putu kojim idete...
Onda će se dogoditi Pun Mesec u Ribama 21.septembra...mističan, tajanstven Pun Mesec i kulminacija onog što ste započeli Mladim Mesecom u Devici...

Ulaskom Venere u Škorpiju ona će se naći na "nišanu" i megdanu (opozicija) sa RUranom u Biku...egzaktna opozicija će se dogoditi 23.septembra (dan posle dolaska jeseni) - pročitajte: "Za točak se bršljan ne hvata"
Ovu opoziciju sam najavila mnogo ranije Venera inkonjukcija Uran

Nezgodna je ova konfiguracija T-kvadrata!
Venera će se naći usred svađe oca i sina (mitologija)...

Teško će biti za sve naše odnose, veze, partnerstva, brakove, odnose sa javnošću...(Venera), prvo i pre svega jer se nalazi na tuđem terenu....zapravo Venera je u Škorpiji u egzilu (egzil kada se planeta nađe suprotno od znaka kojim vlada)...Kvadrat sa RSaturnom je teška energija...i već znate energija ograničenja i utiska da vas nešto koči, sputava...pritiska k'o kamen (Saturn - kamen)....I tu nije kraj već na tu energiju dolazi opozicija sa RUranom i neki vid pobune i poziva na promenu...I dokle Veneru RSaturn pritiska, koči, sputava...RUran je tu da je izvuče iz svega toga....

Budite oprezni...sve su ovo zamke za Veneru za naše emocije, veze, odnose...
Ne donosite odluke u vreme ove konfiguracije...sačekajte da sve prođe pa ako i dalje osećate isto onda donosite odluku/odluke....

Mogao bi da pomogne i Venerin trigon sa RNeptunom u Ribama 29.septembra - pročitajte: Srodne duše... Ovde će vam najviše pomoći intuicija i onaj osećaj "iz stomaka"

Venera će krajem septembra lagano izlaziti iz T-kvadrata...ALI...čeka je kvadrat sa RJupiterom u Vodoliji 01.oktobra i energija preterivanja...Pre ulaska u Strelca Veneru čeka sekstil sa Plutonom a to će biti vrlo interesantan prelazak...

Jedno malo upozorenje!
Mars će se naći u istoj poziciji kao i Venera kada pređe u Škorpiju. On prelazi u Škorpiju 30.oktobra, 11.novembra praviće kvadrat sa Saturnom u Vodoliji i 17.novembra opoziciji sa RUranom u Biku, dakle još jedan T-kvadrat!!! Sada samo nagoveštaj tek da se priremimo!!!

Inače, danas neki težak dan...



Mesec je prešao u Škorpiju u 08:04 CET
Danas samo jedan njegov aspekt kvadrat sa RSaturnom u 20:53

Ja ovaj aspekt zovem - Dmol...ili neko bi to tugom nazvao...

"Znam taj put, to je precica za bol"...
Energija koja donosi neku nemoć, zastoj....negde tugu, negde melanholiju....onaj čuveni D-mol....Ono....kada pritisne neka tuga, melanholija (negde i depresija), kada osetimo neko ograničenje, hladnoću...Duša (Mesec) i "kamen" (Saturn)....pritiska kamen samo tako!!! Još ako ima "pogodno tlo" - ostali vaši aspekti i natalni i tranzitni!!! Izađu neki strahovi, tuge neke, usamljenost postaje jača ili se tek javi....Dođu neka sećanja na neke prošle događaje, promašaje, rastanke, gubitke...Pa sve pritisne još jače i teže...Ovde trpe osećanja, duša... (Mesec), neki naši odnosi, pre svega porodični ali i drugi...Žene su posebno osetljive, tužne, neutešne...Kod kvadrata javlja se i bes, nervoza....i uvek je neko drugi kriv, za naše stanje...To je uglavnom pogrešan stav....Mnogo lakše ćete ovu energiju savladati ako ne tražite krivca. Ako besa nema ima hladnoće...lošeg i teškog raspoloženja!!!




Jim Morrison (sa Venerom u Škorpiji)

Come on baby, light my fire



Нема коментара:

Постави коментар