понедељак, 30. август 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 30.avgusta do 06.septembra

 

Skopelos 27.avgust 2015.Moto nedelje:
„Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore, 
ali mi prečesto gledamo u ona zatvorena 
da ne vidimo ona koja su se otvorila za nas“.


Ove nedelje na zvezdanom nebu:

30.avgust 07:10 Merkur ulazi u Vagu
★★★

02.septembar 19:42: Mars opozicija Neptun
03.septembar 13:38 Merkur trigon SMČ
04.septembar 02:12: Venera inkonjukcija Neptun
05.septembar 03:30: Merkur trigon SaturnU nedelji pred nama kraj avgusta i početak septembra...
Kraj i početak i stvarno i simbolično...
Kraj avgusta je obeležen ulaskom Merkura u Vagu...Tu u Vagi ga čeka Venera...ali do susreta (egzaktnog) neće doći...Njihov susret dogodiće se tek 29.decembra u Jarcu kada će Venera biti retrogradna! 
Merkur u Vagi insistira na mentalnoj ravnoteži što je i najteže postići u ovo ludo vreme!
Kraj avgusta sa Mesecom u Blizancima...Poslednja četvrt....i nagoveštaj dolazećeg Mladog Meseca u Devici...

Početak septembra...
Mesec će preći u Raka 01.septembra 07:25 CET....
Prvi dan septembra bez egzaktnih aspekata...ali Mars u Devici će zauzeti položaj za "megdan" opoziciju sa RNeptunom u Ribama...Da deluje znaćete ako osetite pad energije, nedostatak motiva, neku vrstu sluđenosti, neizvesnosti - Nizak nivo energije... U tom slučaju pokušajte da aktivirate maštu, intuiciju, kreativnost ili drugu stranu medalje ovog aspekta!!!

Prvi aspekt Merkura u Vagi je trigon sa SMČ i prava energija u pravo vreme! Ovde nam misli, reči, komunikacija mogu pokazati - Put kojim treba ići... Razgovarajte, "pokucajte na neka vrata jer će vam se otvoriti"

I Venera će posle Marsa imati posla sa RNeptunom u Ribama ali kroz inkonjukciju - Ko te zbunio Venero...I ona će biti sluđena...pomalo izgubljena, možda i razočarana...Ali dobra strana ove priče je što ova inkonjukcija ide ka trigonu i razjašnjenju situacije...ali krajem septembra.

Za kraj nedelje jedna prilično dobra energija koja će nam doneti mentalnu stabilnost, mogućnost dobre organizacije, koncentracuju, dobru komunikaciju, dobre odluke, dugoročne planove...pregovore - "Mislim, dakle postojim"


Ovako izgleda ova nedelja:PONEDELJAK 30.avgust 07:10 Merkur ulazi u Vagu

Merkur ulazi u Venerinu kuću...i dugo će boraviti u njoj sve do 05.novembra!


Naravno kada tako dugo ostje u nekom znaku znači i da će biti retrogradan. 
06.septembra počeće "rodeo" Merkur će ući u retrogradnu senku  sa 10°08' Vage, 27.septembra će krenuti na retrogradno putovanje sa 25°28’ Vage. Dakle septembar će biti obeležen Merkurovim nedaćama zapravo ponovo ćemo se susresti sa svojevrsnim Marfijevim zakonom :). I opet će Merkur taj nebeski krilati glasnik biti kriv za sve...18.oktobra Merkur će krenuti direktno sa 10°08' Vage, iz retrogradne senke će izaći 02.novembra sa 25°28’ Vage iz Vage će izaći 05.novembra!
Ovo je inače Merkurov poslednji retrogradni ciklus u ovoj godini!!!

Zapišite ove datume...
Pogledajte kuću/kuće u kojima će Merkur u Vagi biti retrogradan, koje će aspekte praviti sa vašim natalnim planetama kako bi ste videli kakav će uticaj vršiti u narednom periodu!!!

Ponedeljak. Dan Meseca
Mesec je u Blizancima
09:13 Mesec kvadrat Sunce
11:25 Mesec trigon Saturn
19:14 Mesec sekstil Kiron

Mesec je danas u fazi Poslednje četvrti
Poslednja Četvrt je uvek neka kriza, zastoj, nervoza...
Iza nas je Pun Mesec u Vodoliji (onaj drugi po redu) na 29°36' - 22.avgust 
Ispred nas je Mlad Mesec u Devici na 14°37' - 07.septembar 
Poslednja četvrt...poslednji izazov pre Mladog Meseca
Kriza i izazov u kojoj su duša (Mesec) i volja (Sunce) u sukobu (kvadrat).
Sukob između onog što želimo i što nam je potrebno. 
Javlja se unutrašnji sukob i neravnoteža između onog što želi duša (Mesec) i onog što želi volja (Sunce). U sukobu su i energije Blizanaca i Device
Nešto više utiče na: Blizance, Device, Strelčeve i Ribe i na sve vas koji imate neke planete na oko 7° ovih znakova!
Generalno...ako osećate od jutros neki umor i fizički i psihički, ako vam je na neki način dosta svega, onda na vas ova energija svakako vrši uticaj.

Srećom oko podneva Mesec će biti u harmoničnom trigonu sa RSaturnom...sa ovom energijom lakše se diše...lakše misli, razgovara...komunikacija je svakako bolja...
Na kraju dana još jedan harmonični aspekt Meseca sekstil sa RKironom...lek za dušu je tu...Koji? To znate samo vi...Nizak nivo energije...

ČETVRTAK 02.septembar 19:42: Mars opozicija Neptun
Mars u Devici, RNeptun u Ribama na 22°06’

Poslednji put smo imali ovu opoziciju 14.septembra 2019.
Evo ga posle dve godine....i sa njim počinje septembar 2021.
Tu je da iskomplikuje naše živote i lične i kolektivne...
Tu je da nas odvede tamo gde ne želimo da budemo ili nismo nameravali da budemo...

Šta hoće Neptun od Marsa? Da ga zbuni, poremeti u akciji, ali i u izražavanju! Da ga "baci" u sumnju - sumnje! Sa ovom energijom kod mnogih će se javiti sumnja i nepoverenje u želje, akcije, motive... 
Neptun rastače, razvodnjava...uklanja neke granice ali i naše strasti i akcije...
Neke stvari, osećanja, događaji mogu biti obojeni tajanstvenošću... Ponegde se može javiti potreba za manipulacijom...Gubljenje poverenja u ljude. Energija ili blokirana ili se pogrešno koristi i usmerava. Ne budite lakoverni i ne posežite za nekim "tajnim znanjima" pojedinih ljudi. Ne posežite za nedozvoljenim sredstvima! Roditelji ne treba da se pretvorite u policajce, ali obratite pažnju šta vaša deca i mladi rade. Mogli bi (naravno ne svi) da potraže "izlaz" iz neke situacije...još ako imaju predispoziciju za tako nešto eto nevolje! Ovo je onaj period kada ih radoznalost može odvesti tamo gde izlaza posle nema. Ovo je i aspekt nasilja, okrutnosti (negde), destruktivnosti, tvrdoglavosti. Ali i aspekt popustljivosti... Aspekt bujne mašte... gde je odlazak u taj svet lak i interesantan.... povratak je težak, ponekad i bolan.

Ono što je savet, ne donosite brzoplete odluke dok traje ovaj aspekt, radije sačekajte pa kada se magla i nejasnoća Neptuna rasčisti onda krenite i u donošenje odluka i akciju... Ako posmatramo Marsa kao bes, ljutnju (što on ponekad jeste) ovako sa Neptunom taj bes može biti usmeren na pogrešnu stranu i na pogrešne ljude! U vreme ovog tranzita posebno sada kada je Mars u Devici (zdravlje) mogli bi dobiti  pogrešne dijagnoze, operacije bi mogle da se iskomplikuju. Treba više nego obično paziti na lekove, terapiju i slično... Upozorila sam vas na "nedozvoljena" sredstva, ali u ovom periodu i cigarete (Neptun) mogu da škode više nego obično... i alkohol (Neptun) naravno. 
Devojke bi mogle da izbegavaju neke problematične muškarce, jer mogle bi da privuku neželjenu pažnju (i sexualnu)... Svi mi bi mogli da obratimo pažnju na one koji mogu da pokušaju da nas nešto prevare, manipulišu sa nama... 

Ovaj aspekt je dobar za umetnike, za glumce, pesnike, slikare, pisce, za stvaranje... Ok, nisu svi umetnici... ali svako od vas ovu energiju može kreativno iskoristiti...Međutim ovo je i aspekt dosade, zlovolje... sa ovom energijom moguće su i neke infekcije, pad imuniteta i sl., manjak energije generalno... Sreća je pa ovaj aspekt osete izuzetno osetljivi ljudi... Nadam se da je među vama malo takvih ili ni malo.
Ova opozicija bi mogla da donese mnoge zabune, sumnje, i nevolje...Loše korošćenje energije, velike želje (Mars) a ništa se ne preduzima (Neptun), razočarenja, povređenost, tajni neprijatelji, preteranost u alkoholu, nikotinu, nekim lekovima može vam naškositi... Neke tajne ne žele da ostanu tajne!!!

P.S. Dok pišem ovaj tekst...na TV tema: Nova mesta za džeparenja! 
Ja se odavno ne iznenađujem činjenicom da ništa nije slučajno!!!Put kojim treba ići...


PETAK 03.septembar 13:38 Merkur trigon SMČ
Merkur u Vagi, SMČ u Blizancima na 5°51’

Prvi aspekt Merkura u Vagi...
Trigon SMČ u Blizancima (sekstil JMČ u Strelcu!
Obratite pažnju na poruke..one bi mogle da nam da vam promene život!
Obratite pažnju na ono što vam govore, što čujete, pročitate, vidite...
Obratite pažnju i na odluke koje donosite ovih dana.

Ovde Merkur prima poruke iz budućnosti - trigon SMČ u Blizancima! 
Tu je i JMČ u Strelcu koji nas priprema za put u budućnost!
Dobro pazite koje poruke i "poruke" primate...neke vam mogu promeniti život.
To mogu biti poruke koje dobijete od nekog u smislu telefonskog poziva, napisane poruke i sl.
Mogu ovo da budu poruke i koje dobijete iz vašeg unutrašnjeg glasa...iz vaše podsvesti i intuicije.
Ovo može biti i misao koja će vam promeniti život...

 "Hoću da znam, kuda vodi ovaj put mene, i život moj"
Merkur misli, priča o partnerstvu, harmoniji, miru, balansu...
Merkur je u trigonu sa SMČ u Blizancima koji je naš i lični ali i zajednički put ka budućnosti...Neke vesti, informacije dolaze baš u pravo vreme. Ovo je i energija odluka koje su ispravne, koje će vas odvesti putem kojim treba ići u budućnost. Imate i i izbor - Blizanci, to je nešto poznato, blisko vama...ili je postalo blisko! Neke vesti, informacije su skrenule vašu pažnju...neka ideja ili informacija bi mogla da vas navede na promenu pravca na promenu "puta kojim ste išli do sada". 

Ova energija inače skreće pažnju (Merkur) na lokalnu zajednicu (trigon SMČ u Blizancima), mnogo bliže su nam i daljine, putovanja, šira zajednica (sekstil JMČ u Strelcu)...ali i dalje ostaju neka ograničenja iz prošlosti....SMČ u Blizancima je trenutno naš najbolji put u budućnost...

P.S. Imali smo ovaj aspekt tri puta 19.januara, 11.februar i 03.marta - tada je Merkur bio u Vodoliji!!!


Slike Ane Petrović

Ko te zbunio Venero...

SUBOTA 04.septembar 02:12: Venera inkonjukcija Neptun
Venera u Vagi, RNeptun u Ribama na  22°04’

★I opet Neptun....
O Veneri sam na kraju avgusta pisala u više navrata...
Sada početkom septembra ide pitanje: Ko te zbunio Venero? Ko drugi nego Neptun!!!
Da li se sećate 10.avgusta? Tada je Venera u Devici bila u opoziciji sa RNeptunom u Ribama na 22°41’ - Nije sve onako kako izgleda...

Bila je tada Venera zbunjena, pomalo ili više ošamućena od ljubavi ali i drugih stvari. 
Nosila je onda  (i još ih nosi) ružičaste naočari....Ni tada ali ni sada  (inkonjukcija) ne vidi najbolje svoj "predmet" ljubavi i obožavanja. Zahvaljujući Neptunu vraća se u prošlost i u ono već doživljeno i proživljeno. Sve je lepše, obojeno bojama, zaslađeno, ušećereno, kao lilihip ili šećerna vuna....
Sada posle opozicije, Venera je u drugom znaku u Vagi u svom sedištu, ali i dalje muku muči sa RNeptunom u energiji inkonjukcije. Ovde je potreba za prilagođavanjem velika...pa ko ume blago njemu. Očarana je Venera Neptunom (i u opoziciji i sada u inkonjukciji)!

Gde su Venera i Neptun tu je: Nebeska ljubav, univerzalna ljubav, duhovna ljubav, bajkovita ljubav, nerealna ljubav (ili nerealna očekivanja u ljubavi), ljubavna fantazija, idealna ljubav, idealizovana ljubav, očaranost i razočaranost, ljubavna magla, ružičaste naočari, neuhvatljiva ljubav, ljubav iz samilosti, saosećanja, sažaljenja, tajna ljubav, ljubavna afera...

Kada je opozicija ali i inkonjukcija između ovih planeta: 
Obično se vidi ono što želi da se vidi a ne vidi se ono što stvarno jeste....veze sa ovim energijom počinju vrlo uzbudljivo, romantično, gotovo nestvarno...prosto kao da ste začarani, očarani....u neharmoničnim aspektima vrlo moguće je i razočarenje a ono ide srazmerno očaranosti.... To je tako....jer Neptun je magla....u magli je vid slabiji....vidi se tek kada magla prođe.... Sa ovim aspektom moguća je i pogrešna procena....ljubavi, ljubavnika, događaja.
Energija ovog aspekta bi mogla da utiče tako da ne vidite najbolje, najjasnije svog partnera ili osobu prema kojoj gajite neka osećanja...ili ga vidite boljim nego što on zapravo jeste ili obrnuto gorim nego što jeste...
Ove energije bi mogle u vaš život da privuku umetnike, muzičare, kreativne i maštovite ljude, pesnike, ali i boeme, gubitnike, zavisnike i sl., zauzete, zatim nekog ko je daleko jako daleko (obično preko neke vode), ili nije istog seksualnog opredeljenja, ili je iz neke zatvorene ustanove....
Postoje znaci upozorenja tokom ovih tranzita, upozorenje da nešto nije kako treba ali ta se upozorenja naravno zbog Neptuna ne vide.... Kasnije kada uticaj prođe setimo se svih upozorenja...i onda krivimo sebe jer nismo poslušali intuiciju....

Beg od realnosti je nešto što izazivaju ove energije opozicija ali i inkonjukcija...i opet kako ko i na koji način...neko u umetnost, maštu i kreativnost, neko u alkohol, nikotin ili nešto jače, neko će se zadovoljiti lekovima za umirenje, neko će odgledati neki romantičan film.
Projektovanje svojih ideala, ideala ljubavi na one sa kojima ste u emotivnoj vezi ili bi želeli da budete u emeotivnoj vezi je takođe moguće... Da li je to dobro, sigurno sam da znate odgovor.
Mislim da je najbolje ovu energiju utrošiti na kreativnost....muziku, maštu... I sve ono što je nerealno, čarobno, satkano od snova i ideala pretvorite u realnost...neka vam ovaj aspekt bude insiracija, nadahnuće.

Dosta sam te sanjala....sada je vreme da mi se ispuniš, ostvariš...
Venera posle inkonjukcije ide ka trigonu! Prvo će Venera preći u Škorpiju 10.septembara a trigon će se dogoditi 29.septembra na 21°22’
Sve je dakle krenulo opozicijom kada je Venera bila u Devici, nastavlja se inkonjukcijom dokle je Venera u Vagi, i na kraju će se zaokružiti trigonom...Neptun je naravno u Ribama i svo vreme retrogradan!!! Inkonjukcija je na početku meseca, trigon pri kraju... Dotle....pa pripazite!!! Ne dozvolite da vas zavede energija RNeptuna i energija Riba....
Venera je sada u Vagi....bavi se odnosima, vezama....ugovorima, pravdom...Vaga je vazduh, što Veneri daje sposobnost komunikacije....Neptun je u svom sedištu u svom izvoru u Ribama, Ribe su voda...emotivnost, dubina, promena raspoloženja i još je retrogradan pa je sve još nejasnije..."Mislim, dakle postojim"

NEDELJA 05.septembar 03:30: Merkur trigon Saturn
Merkur u Vagi, RSaturn u Vodoliji na 7°54’

★Ciklus Merkura i Saturna počeo je 10.januara ove godine na 2°40’ Vodolije!
Sadašnji trigon Merkura u Vagi i RSaturna u u Vodoliji na 7°54’ je završni trigon ovog ciklusa.
Prethodni trigon se dogodio 12.maja Merkur u Blizancima, Saturn u Vodoliji na 13°25’!

Vreme je za odluke...
Saturn je retrogradan i on bi sada mogao da nas vrati u dešavanja iz januara...možda dobijemo neku dobru vest u vezi tog perioda!
U trigonu su energije Vage i Vodolije vesti mogu biti u vezi odnosa, veza, partnerstva, javnosti, ugovora, sporazuma.....društvenosti, socijalnosti, kolektiva, grupa...Možda konačno prihvatimo odgovornost...

Ovo je odlična energija za mentalnu stabilnost....
Napravite detaljan plan za budućnost...dugoročan plan...
I učite....jer vam jedino znanje niko ne može oduzeti...
Pomoći će vam ova energija da ne pravite logične greške...i klasične zamene teza...
Pomoći će ova energija onima koji se bave nečijom ličnošću a ne argumentima (projekcija je čudo...). Ne lečite svoje komplekse tražeći ih u drugima!!!

Šta nudi energija Merkur trigon Saturn:   
Pre svega ova energija donosi dobru koncentraciju, što je odlično jer će nam ona trebati! Posebno je dobro imati dobru koncentraciju u komunikaciji ali i prilikom donošenja nekih bitnih odluka.
Možda je vreme za obnavljanje nekih dogovora, pregovora, ugovora...Obavite ozbiljne poslovne razgovore, nedovršene razgovore (RSaturn). Pošaljite pisma, poruke....Sredite papire, račune.
Mladi (Merkur) razgovarajte sa starijim iskusnijim ljudima....upijajte znanje i mudrost (Saturn). Ako ste sada pripravnik u svom poslu...učite od iskusnijih kolega.
Javite se svojim starijim članovima porodice ako ste razdvojeni.
★Ovaj aspekt je imao René Descartes (Cogito ergo sum)...Ja ga nemam ali radujem mu se u svakom tranzitu, jer mudrosti uvek (za)fali.Нема коментара:

Постави коментар