четвртак, 28. новембар 2019.

Kolo sreće se okreće...Jupiter uskoro prelazi u Jarca...
Zvezdani(n) zapis 2725
Četvrtak. Jupiterov dan.

Jupiter je u Strelcu na 29°


Jupiter posle godinu dana boravka u Strelcu za četiri dana prelazi u Jarca, sada je na 29°02'
Na stepenu koji sam po sebi nagoveštava neku promenu, promenu energije - znaka!
Jupiter je u Strelca ušao 08.novembra 2018, sada posle 12 godina ulazi u Jarca.
Sam taj prelaz često osetimo vrlo intezivno.....

Ako se Strelčevi osvrnu unazad mogli bi da sumiraju uticaj Jupitera na njihov život. Neko je bio srećne ruke, zapravo svi su osetili nešto dobro, neki Strelčevi možda misle: "Ma previše buke..."


Kolo sreće se okreće...
Strelčevi pozdravite se sa Jupiterom i razmislite šta vam je on doneo? Da li vas je usrećio? Da li ste iskoristili njegov povoljan uticaj? Jupiter će vas ponovo posetiti za 12 godina, ali ne očajavajte boravak Jupitera u Jarcu prijaće svima pa i vama jer Jupiter ostaje u komšiluku (polusekstil). Svakako će biti u polusekstilu sa vašim Suncem (u nekom trenutku) ali i sa ostalim planetama ako ih imate u Jarcu. Polusekstil je harmoničan nešto slabiji aspekt. Ulaskom Jupitera u Vodoliju nastavlja se pozitivan uticaj (sekstil sa vašim znakom), onda dolazi neharmoničan uticaj sa ulaskom Jupitera u Ribe (kvadrat sa vašim znakom), posle toga dolazi ponovo harmoničan uticaj ulaskom Jupitera u Ovna (trigon)....i tako redom....Kolo sreće se okreće...

Vi ostali (znakovi) da li ste zadovoljni boravkom Jupitera u Strelcu ili jedva čekate da pređe u Jarca? Da li je on u oblasti života (kući - kućama u Strelcu) uradio nešto za vas? Da li ste osetili njegov uticaj? Ovo je retoričko pitanje, na koje imate samo vi odgovor....Tranzit Jupitera...
Na kraju duge čeka ćup sa zlatom...
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojom), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, planeta, ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne... Može da tranzitira kroz samo jednu kuću, ali češće je to kroz dve kuće!!!
Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću :)). Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas :)). Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću". Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost...Nekada oni "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo...da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".... 

Jupiter iz drugog ugla...
Jupiter jeste sreća, ali sa njim ponekad imamo i gubitke...
Ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke. Kolo sreće se okreće....Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija...
Primer: Dokle je Jupiter boravio u Strelcu, nije se najbolje slagao sa energijom Device i Riba (kvadrat), još ako ste imali neku planetu u Devici ili Ribama to je bilo očiglednije....
I tako ako ste izgubili, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu... Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu.... Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili!!!
On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti....

"Ko zna zašto je to dobro"
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas...
Tu je Jupiter da vam na to ukaže....Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba ponekad gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro". Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Strelca izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 
Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i potcenili sebe...ili ste suprotno od toga tražili previše...."ko traži veće izgubi iz vreće". Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje!!! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u Jarcu da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!!!


Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti:
Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi...ALI i na vama je da i vi nešto uradite!!!. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje...
Dok je Jupiter bio u Strelcu, uglavnom ste imali šansu predispoziciju da u okvirima energije Strelca uradite nešto...za vaše životne vidike, filozofiju, moral, zakon, pravdu, ideale, uverenja, duhovnost, putovanja, obrazovanja....istinu! 

Sada kada je Jupiter na 29° Strelca, možda bi mogli polako da sumirate rezultate... Da li ste bili "srećne ruke" ili čekate "novo izvlačenje"...Da li spadate u grupu koja je odlično prošla sa tranzitom Jupitera u Strelcu ili ste u grupi koja nije najbolje prošla to samo vi znate. Ono što je izvesno i jedne i druge čeka novi ciklus....jer kolo sreće se i dalje okreće...

Za četiri dana Jupiter ulazi u Jarca, sledeće nedelje u četvrtak na Jupiterov dan već ćemo biti u energiji Jupitera u Jarcu!!!

Danas na zvezdanom nebu dva egzaktna aspekta:
28.novembar 10:50: Merkur trigon Neptun - I believe in fairy land
28.novembar 19:27: Venera trigon Uran

Merkurov trigon sa Neptunom imali smo već dva puta, ovo je treća sreća....
Prvi put smo imali ovaj aspekt 16.oktobra (Merkur direktan, Neptun retrogradan), drugi put 13.novembra (i Merkur i Neptun retrogradni) i sada....kada su obe planete direktne, Neptun od juče)
Pročitajte i ovaj tekst:

Samo iskren razgovor pomaže...Venera je prešla u Jarca 26.novembra (u vreme Mladog Meseca) i već sutradan napravila kvadrat sa RxKironom u Ovnu!!!
Već danas samo dan posle ovog kvadrata Venera je u trigonu sa RxUranom u Biku!
U mesečenom izveštaju - Ljubav na prvi pogled...

O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi. 
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!!!
I ako snega nema :)) slika je sasvim namerna....gde je Uran u priči sve je moguće....Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta :-), da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv...
I da.....Čuda su moguća!!!

Čuda su moguća i zahvaljujući Neptunu koji je danas u trigonu sa Merkurom....energija mašte, kreativnosti....Pazite šta želite možda se i ostvari....Dok pišem ovaj tekst Mesec i Jupiter u Strelcu su u konjukciji (11:49)....i priču o Jupiteru stavlja u prvi plan (sa početka teksta)...
Od 11:49 do 13:32 Mesec je u praznom hodu....
Završiću tekst u vreme prelaska Meseca u Jarca
Do kraja dana Mesec u Jarcu u kvadratu sa RxKironom u Ovnu kao juče Venera...pa se neko još uvek bori sa nekim ranama...Kasnije popodne Mesec u trigonu sa RxUranom kao i Venera danas :) i zaista očekujte neočekivano.....Čuda su moguća....i odmah posle tog aspekta srešće se Mesec i Venera....nešto kao šlag na tortu :))

Нема коментара:

Постави коментар