четвртак, 15. август 2019.

I ljubav i Sloboda....Pun Mesec u Vodoliji...



Ljubav i sloboda....
Voleti na takav način da se osoba koju volimo oseća slobodno


Zvezdani(n) zapis 2630
Četvrtak. Jupiterov dan.

Jupiter je u Strelcu na 14°

Jupiter ide napred, Neptun nazad :)), srešće se ponovo u egzaktnom kvadratu u septembru, egzaktno 21.septembra na 17°...Znam ima dotle još, ali realno taj aspekt i sada "radi", jer Neptun je na 18°. U dozvoljenom su orbisu delovanja. 

(Da on radi imamte potvrdu svuda gde se okrenete. Ako čitate i gledate vesti sve vam je jasno. Ovo je ovih dana vest: Društvene mreže pune lažnih nagradnih igara i turističkih prevara. Pisala sam o tome u novembru. Bila je i priča o zapaljenom autobusu kojim su se turisti vraćali iz Grčke i tu je mnogo sumnjivih stvari i iskrivljenih istina. Jako interesantna vest je da je jedno suđenje odloženo jer su svih pet advokata optuženog u isto vreme na godišnjem odmoru?!? 
Potvrđena je sumnja da se pojavila afrička svinjska kuga koja nije opasna po ljude! Pre samo mesec dana bila je vest da se ne očekuje kod nas.
Talasi poplava, nevremena, vrući talasi su se smenjivali na proleće i ovog leta...Opet su aktuelna meteo upozorenja na nepogode...Imam utisak da nisu ni prestajala...kad nisu oluje, onda je visoka temperatura, visok stepen zračenja i tako u krug!!!
Razne afere sa svih strana najaktuelnija je ona sa reketiranjem u Makedoniji (Severnoj)...
Prekraja se istorija...kulturna, istorijska i verska baština se tek onako prisvajaju...)

Svako "gura" svoju istinu a ona je samo jedna....i ne može se zaustaviti...
U razgovoru sa vama često mi spominjete nesanicu...mislim da se svaka druga osoba žali na nesanicu....


  • Merkur je danas u egzaktnom trigonu sa Kironom u Ovnu...

Words have the power to heal....
Reči koje leče, koje mogu da uteše nekog. Setite se kome je lepa reč potrebna, vratiće vam se. Ako vi imate neki problem lakše ćete sagledati i rešiti taj problem. Reči (Merkur) koje leče (Kiron), komunikacija (Merkur) koja leči (Kiron). Učenje (Merkur) kako se (iz)lečiti (Kiron). Pričati (Merkur) o bolu (Kiron) već je pola rešen problem. Ključ (Kiron) za izlečenje....nalazi se u razgovoru o bolu (Merkur)...

Veličina čoveka ne ogleda se u njegovom bogatstvu, 
već u njegovom integritetu i sposobnosti da na ljude oko sebe utiče pozitivno.
Bob Marli (Merkur trigon Kiron)

Merkur, planeta misli, reči, komunikacije, učenja, kretanja....i Kiron, simbol bola, saosećanja, leka, ključa  (iz)lečenja....I Merkur i Kiron nas nečemu uče. Merkur barata informacijama, Kiron je vrlo mudar učitelj i iscelitelj...ovako u trigonu oni sarađajuju...i nama olakšavaju naš put (sa)znanja...
Razgovarajte sa nekim o onome šta vas muči, boli, tišti...Ili napišite... Razgovarajte...sami sa sobom, sa nekim.... Trigon između ovih planeta nudi razmišljanje, informisanje, komunikaciju...koja vodi ka lečenju, transformaciji...Neka vrsta terapije!
Merkur je u Lavu, RxKiron u Ovnu... Priča o ljubavnim ranama i bolima...i prošlost je tu...ali i hrabrost da se do rešenja/ključa dođe...
Vodiće večeras Merkur i Kiron na nebu prijatan razgovor...vi oslušnite možda i čujete nešto što vam može pomoći!!!

Poletimo....svi zajedno....
  • Danas je Pun Mesec u Vodoliji
Vladavina je Lava...poređali su se u Lavu k'o "vojska": Merkur, Sunce, Venera i Mars...
Danas se nasuprot Suncu (i Veneri) nalazi Mesec u Vodoliji....

Ovoliko planeta u Lavu nas sve na neki način "tera" da se bavimo svojim srcem....
Sunce i Venera već ljubavišu :))
I koliko vidim i čujem mnogi od vas se zaista bave svojim emocijama, ljubavnim pričama, svađaju se sa svojim srcem....mire....svađaju. RxPluton je u sve to umešao svoje prste!

I ako na prvi pogled zvuči čudno ali dobro je što će Pun Mesec u Vodoliji malo da prodrma stvari....Vodolija nas uvek tera da se bavimo pitanjem slobode, originalnosti, promenama...
(Ja preko puta planeta u Lavu imam Saturna u Vodoliji....i kroz godine i iskustvo shvatila sam da je to dobro....Borila sam se i izborila za neke slobode ali i sačuvala srce....Pomogla mi je ta energija Vodolije da ne budem tipični Lav...i da shvatim da je sloboda najvažnija.)

Ovo je bio mali uvod :)) za današnju priču o Punom Mesecu u Vodoliji....
Jeste Mesec nasuprot Sunca i Venere, biće  nasuprot (opozicija) i Marsa (bio je juče i nasuprot Merkura)....ali on nam i pruža mogućnost da otkrijemo koliko smo slobodni ili nismo....u ljubavi, u odnosima, u porodici, u poslu, sa navikama...u životu!!!
Opozicija: Dve planete koje su jedna naspram druge, dve suprotnosti koje se dopunjuju. Naravno treba da postoji svest o tome, i želja da te dve planete budu u ravnoteži. Ovo jeste aspekt izazova, ali on nudi mogućnost "pomirenja" dve strane u ovom odnosu....U tom slučaju ono što predstavlja neravnoteža može postati ravnoteža....
Nadam se da shvatate poentu...
Ja ću vam prva reći i uvek govorim: Slušajte svoje srce....verovatno jer sam Lav :))), ali poenta je da ne budete rob ljubavi....a često upravo to postajemo...Ljubav nije veza, sex, ljubav je ono u vama, harmonija u vama...Ljubav je prava samo ako ide uz slobodu, ljubav je prava samo ako poštujemo individualnost druge osobe i obrnuto!!!
Ovde je stvar u ravnoteži...biti u ljubavi a biti slobodan....
Ljubav bez slobode nije ljubav...Sloboda bez ljubavi ni to ne ide...
Ljubav nije ptica u kavezu!!!


Ljubav i sloboda? 
I ako ne izgleda moguće, i ljubav i sloboda to nam je zapravo potrebno......Biti u ljubavi ali biti svoj!!! 
Da bi ljubav bila ljubav mora biti slobodna....da imate osećaj da ste celina sa ili bez partnera ili drugim rečima da ste svoji.... Kada dođete do stanja ili osećanja "Mogu bez tebe ali sa tobom mi je lepše"
Ljubav nije predaja, ljubav nije kada iz JA pređete u MI...ljubav je ostati svoj i biti sa nekim u paru. Ako se radi ljubavi žrtvuje ličnost, karakter, navike, ako se pravi previše kompromisa iz straha da će vas neko napustiti, ako žrtvujete svoju slobodu iz straha od napuštanja to svakako nije ljubav...to je robovanje ljubavi.

Biti svoj...
Ovaj Pun Mesec bi mogao da donese nevolje ako se ne osećate dovoljno ili nikako slobodni!!!
Nisu aspekti protiv nas...oni su uvek tu da nam na nešto ukažu, da nas nauče, da nam objasne!!!

I bavite se pitanjima srca (Sunce i Venera u Lavu)....ali budite i slobodni (Mesec u Vodoliji).
Ako treba "osvojite" slobodu!!!


Ako je ljubav veza, 
zamislite da letite zajedno vezani...to je nemoguće...

Tu je "vreba" i RxPluton u Jarcu u inkonjukciji sa Suncem i Venerom...donosi ljubomoru, manipulaciju...donosi ljubav bez slobode čitaj: posesivnost!
Možda će baš Mesec u Vodoliji i energija Vodolije da vam pomognu da se oslobodite te energije....Pun Mesec i stvarno i simbolično osvetljava pitanja srca, ljubav, romantiku kao i priču o slobodi....
Ako izaberete samo ljubav - Sunce u Lavu (i Venera) ne valja, ako izaberete samo slobodu Mesec u Vodoliji ni to ne valja....poenta opozicije je ne birati strane, već ih "pomiriti", uravnotežiti...dakle i Ljubav i Sloboda!
Ko bude birao strane mogao bi da oseti negativnu stranu Punog Meseca...

Ako ste negde "uz put" izgubili sebe, ako niste zadovoljni u vezi ili u nekom drugom segmentu života ovaj Pun Mesec je tu da pomogne....već sam napisala, aspekti nisu protiv nas, ako ih tako osećate tu je problem. Ako ipak shvatite poentu energija onda ćete iz ove energije nešto naučiti, možda i položiti test (iskušenje)!!!


Mesec je u Vodoliji, Vodolijom vladaju Uran i Saturn!
Uran je u kvadratu sa Merkurom pa pripazite sutra egzaktno - Energija tenzije i uznemirenja
Saturn je u sekstilu sa Neptunom što je dobro....uvek ima ravnoteže...

Pun Mesec je kulminacija....
Posle kulminacije kraj i novi početak!!!

Нема коментара:

Постави коментар