недеља, 13. октобар 2024.

Poslednji kvadrat Merkura u Vagi i Plutona u Jarcu pre prelaska Merkura u Škorpiju!

Merkur kvadrat Pluton - Opsesije i paranoje, Merkur u Škorpiji - Ima neka tajan veza


Moto dana:
"Ako mrziš nekoga,
 ta te je osoba već porazila".


Zvezdani(n) zapis 4195

Dragi moji ljubitelji astrologije, ako osećate nešto čudno u vazduhu, ako osećate neki nemir, nervozu u mislima ali i u komunikaciji sa ljudima...možda je to zbog Merkur u Vagi (Vazduh) kvadrat Pluton u Jarcu (Zemlja) na 29°38' Još jedan aspekt koji ćemo imati poslednji put!

Koji su "simptomi" ili nagoveštaji ovog aspekta:
Nervoza, zabrinutost, uznemirenost....sumnjičavost, neke paranoje...opsednutost!
Ovaj kvadrat uglavnom aktivira naše podsvesne sumnje!
Ovaj kvadrat aktivira i strahove ali i neke psihološke probleme!
Moguće su i intezivne i agresivne rasprave sve u stilu "sve ili ništa", moguće su i razne ucene
Neke tajne bi mogle da izađu na površinu....ali na sramotan način!
(Primedba: Šta ćemo sa onima koji stida nemaju? Mene i dalje fasciniraju oni koji stida nemaju a prepoznaće se oni...)
Sa ovim kvadratom javljaju se samoproglašeni detektivi, psiholozi....
Ako su Merkur i Pluton povezani na neki način sa vašim kućama veza, odnosa...moguće su i ljubomorne scene, potreba da se do nekog odgovora ili istine dođe: Kaži mi šta skrivaš?!



“Ako vas ogovaraju iza leđa, to znači da ste ispred njih!”
Konfučije


Ovaj aspekt traje kratko, danas, sutra...
Pročitajte detaljan opis ovog aspekta
I vi koji ga imate natalno i vi koji ga imate u tranzitu, godišnjem horoskopu, ali i svi ostali jer njegov uticaj možete osetiti danas najjače ali i koji dan pride!

Kako ćete ga prepoznati?
Kao da svi oni koji imaju neku moć ili žele da imaju moć to demonstriraju na neki način.
Može ova energija da bude vrlo destruktivna, nasilnička....posebno u verbalnom smislu...ali i na svaki drugi način....Kako je ovde u pitanju Pluton moguće su nasilničke reči nekoga koga ne poznajete...ko krije svoj identitet, ovo se naročito odnosi na internet i društvene mreže i one čuvene komentare ispod neke objave....nešto kao anonimna mržnja!

Kao da su počele izvesne Igre moći, ali i manipulacije,  Opsesije i paranoje.
Tajne neće da budu tajne, iskaču na površinu, razgovori teški, (negde zastrašujući) intezivni, energija kvadrata pa je tu i stres, frustracije...
Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću".

Prilično izazovna energija
Otkrivanje nekih istina, tajni koje mogu da uznemire i na ličnom i na kolektivnom nivou!
Komunikacija intezivna ali u pravcu koji uznemiruje.
Misli, reči, komunikacija koji vode u paranoju, opsesiju....manipulacije...

Ovo su i neke teorije zavere

Mladi (Merkur) mogli bi da "polude" (vršnjačko nasilje)!

I ako je Merkur u harmoničnom aspektu sa Plutonom Detektivski um....Merkur u neharmoničnom aspektu sa Plutonom je Kriminalni um, um kriminalca. (naravno neće samo ovaj aspekt učiniti nekog kriminalcem)

Sa ovim aspektom generalno mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma. Budite oprezni šta drugo da vam kažem. Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da izađu na površinu. Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor, komunikacija! Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa.

Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... 
Problem je što je kvadrat u pitanju gde se ova moć uglavnom zloupotrebljava! Moć je ovde destruktivna! Neko bi možda mogao da pokuša da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima. 




Aktiviraće se manipulatori
Posebno oni koji imaju potrebu da kontrolišu, upravljaju drugima, nameću svoju moć, kontrolu...izvrću istinu...Meni najiritantniji su manipulatori koji projektuju...koji svoje osobine prebaciju na druge.

Najinteresantnije su opsesije, a ima ih raznih...
Od opsesije nekom osobom, do recimo opsesivnog pranja ruku, čišćenja i brisanja i sl. Najčešće ovde to mogu biti opsesivne misli. Ovo je kratkotrajni aspekt, tako da je bitno ono što je u karakteru, ali generalno može doneti neku i najmanju vrstu (trenutne) opsesije.
Ima ovaj aspekt dozu nečeg zastrašujućeg...ali ja ću ponoviti nešto što često ponavljam....svaki aspekt koji donosi nemir, neharmoniju....može se "pobediti" ili bar ublažiti njegov uticaj mirom i suzdržavanjem! Nema drugog rešenja! Merkur je brza planeta pa će ova energija i brzo proći.

Poznati sa Merkur kvadrat Pluton aspektom: 
Rihanna, Selena Gomez, Harry Styles, Cristiano Ronaldo, Björk, Liv Tyler,  Courteney Cox, Grigori Rasputin, George Lucas, Barbara Walters, Jerry Lewis...George Michael (seksualni skandali), Dominique Strauss-Kahn (političar sa više seksualnih skandala)...

Ima ga Jeffrey Dahmer američki serijski ubica i seksualni prestupnik (postoji i serija o njemu na Netfliksu - Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story).
Pored kvadrata Merkura u Blizancima sa Plutonom u Devici, on ima i kvadrat Suncau Blizancima i Plutona u Devici, Mesec u Ovnu kvadrat Saturn u Jarcu, Mars u Ovnu u kvadratu sa Jupiterom u Jarcu...Kažu da on ni u jednom momentu nije pokazao kajanje zbog zločina koje je počinio, da se branio ludilom...Ubijen je u tuči u zatvoru.

Kako (pre)živeti neke aspekte
Napomena 🕮 Kvadrati mogu da deluju podsticajno...Ako ste zapali u rutinu, monotoniju....energija kvadrata vas može podstaći da nešto promenite....da se trgnete iz letargije! Svaki teži aspekt se može "pobediti" mirom i suzdržavanjem!

"Ćutanje je ponekad najbolji odgovor"
Da, nekada je zaista to tačno. Zapravo dobro je znati kada je vreme da se nešto kaže, odgovori a kada je vreme da se (pre)ćuti! Iskreno ja volim da govorim i da odgovorim....ali znam i kada to ne treba da radim. U ovim sadašnjim aspektima bolje je (pre)ćutati. Ko to ne ume mogao bi da vežba.

Lako je nekome reći sve u lice ili "sasuti" sve u lice, posebno kada vas preplave intezivne emocije kao što je to sada situacija (aspekti)....ali treba sačekati da taj nalet energije prođe pa ako i dalje imate potrebu da kažete i odgovorite uradite to "hladne glave".
Kažite...odgovorite, govorite onda kada je to bolje od tišine i ćutanja, a kada je to...to vi najbolje znate!

Generalno savet: Kada god je Merkur u kvadratu, opoziciji ponekad i konjukciji sa nekom planetom uvek razmislite da li je bolje - reći ili (pre)ćutati!

Budite oprezni u komunikaciji sa ljudima. Ne ulazite u nepotrebne rasprave. 
Pripazite ovih dana na decu i onu malu i onu veliku, što se njih tiče nije dobro kada ćute...proverite da li postoji nešto što su vam prećutali!


"Prava reč može da utiče na ljude, ali nema reči koja je moćnija od ćutanja u pravom trenutku"

Naravno ne mislim da treba prećutati kada neko vređa starije osobe, decu, kada neko vrši neko nasilje na deci, ženama, muškarcima, ali i na životinjama...Nadam se da ste razumeli šta sam mislila na temu Ćutanje je ponekad najbolji odgovor. Pravi citat Lava Tolstoja je Ćutanje je često najbolji odgovor...., dakle ja akcenat stavljam na ponekad!

Na današnji dan kada Merkur i Pluton imaju sukob....
Kada reči mogu da povrede, kada reči idu "na život i smrt"...kada su reči oštre, sarkastične, grube, mračne....mogu da vam kažem šta ja o tome mislim: Ne bole reči, reči dođu i prođu...boli ono što dođe posle. Iste reči upućene od različitih osoba drugačije se vrednuju. Neko može da izgovori nešto a da vas to uopšte ne dotakne, a opet ako to isto kaže neko do koga vam je puno stalo....može da (za)boli, povredi. I tako ne bole reči, boli od koga su one došle.
Kada se meni tako nešto dogodi pomaže jedno Polako i smiri se...pomaže i Ćutanje...baš u trenutku kada svašta može da se kaže i odgovori, ama baš svašta...ali čemu! Ćutanje je nekada najbolji odgovor.
A višak energije koji ide iz tog kvadrata iskoristim pametno....nekada na šetnju, nekada na ribanje kupatila...a sutra...sutra je novi dan!

Ako ne možete da kažete ništa lepo onda nemojte ništa da kažete


Danas još jedan važan astro događaj:
U 21:24 CET Merkur ulazi u Škorpiju
Pročitajte detaljan opis ovde - Merkur u Škorpiji (tranzitni)
Možete i da pogledate reels na instagramu OVDE


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


1 коментар:

  1. Dobar dan Zvezdana🙂hoce li Jarci konacno odahnuti sa odlaskom Plutona iz njihovog znaka? Transformacije je odradjena...

    ОдговориИзбриши