субота, 19. октобар 2024.

Mars u Raku opozicija Pluton u Jarcu....."Sila je oružje slabih, nenasilje je oružje jakih"



Moto:
Spreman je onaj ko je upozoren...


Zvezdani(n) zapis 4202
Dok ovo pišem Mars je u Raku na 23°48’ a Pluton u Jarcu na 29°39’

Mars ide ka Lavu (04.novembar), Pluton ide ka Vodoliji (19.novembar)
Zbog dozvoljenog orbisa delovanja Mars i Pluton su u aplikacionoj opoziciji (dolazeći aspekt).
Intezivna i jaka je ovo energija i već je možemo (kako ko) osetiti!
Sunce je u Vagi od 14.oktobra je u kvadratu sa Marsom u Raku, najjače smo ga osetili u vreme Punog Meseca u Ovnu. Sunce ide ka kvadratu sa Plutonom u Jarcu sledeće nedelje 22.oktobra će biti egzaktan i najjači. Dan pre prelaska Sunca u Škorpiju!
I 03.novembra Mars će biti u opoziciji sa Plutonom u Jarcu egzaktno.


19.oktobar 2024.

I sami vidite kako se smenjuju ove napete i neharmonične energije (aspekti).
Neko vreme će biti u T-kvadratu. Sunce u Vagi je ovde "okidač" za opoziciju Marsa i Plutona!
Sama po sebi je ovo teška energija, Sunce "dodaje" težinu, nervozu, nemir
Na globalom planu i sami ste svesni svega što se dešava. 
Ratovi na sve strane, ne jenjavaju...ali i dalje se "zvecka" oružjem, preti ratom, bombama onim najstrašnijim nuklearnim! Priča se o miru (Vaga) a mir je sve dalji i dalji!
Ovih dana se mnogo priča o Americi, o njihovim predsedničkim izborima, spominje se često i prečesto građanski rat...

"Mržnja je gnev slabih."
Kod nas je situacija "da komšiji crkne krava" više nego prisutna...Mržnja je najjače osećanje neko vreme unazad ali ide i u napred. Govorimo sličnim jezikom imamo zajedničku istoriju, izmešani smo hteli mi to ili ne...Nikola Tesla je lepo reako: "Kada bi mržnja mogla da se transformiše u električnu energiju, osvetlili bismo ceo svet." Čemu mržnja?




Uskoro će ova opozicija biti egzaktna:
03.novembra u 12:37: Mars opozicija Pluton
Mars u Raku, Pluton u Jarcu na 29°45'

Poslednja opozicija Marsa i Plutona u ovim znacima!
Ovu opoziciju Marsa u Raku i Plutona u Jarcu imali smo od kako je Pluton prešao u Jarca
Prva opozicija se dogodila 26.avgusta 2009. na 00°43' poslednja je na 29°45'

Pre ove Poslednje opozicije imali smo i jednu Prvu opoziciju Marsa u Lavu i Plutona u Vodoliji na 00°16' bilo je to 21.maja 2023. 
I obe ove opozicije su po nečemu posebne, poslednja jer je više nikada nećemo doživeti, prva jer je nismo imali od 1778 do 1797. godine. Ovako gledano očigledno smo svedoci pisanja istorije! 
Sledeća opozicija Marsa u Lavu i Plutona u Vodoliji dogodiće se 03.januara 2025. 
Mars će tada biti retrogradan! I ovu opoziciju možemo povezati sa sadašnjom!
Jer između ovih opozicija sadašnje i ove u januaru je dva meseca, a Mars je na relaciji Rak/Lav!

Ja sam ovu opoziciju nazvala: 
"Sila je oružje slabih; nenasilje je oružje jakih" 
Ovo je citat Mahatma Gandhi koji je rođen sa Mars u Škorpiji opozicija Pluton u Biku.

Da li se sećate ulaska Marsa u Raka.
Bilo je to 04.septembra. Ja sam tada napisala:

Pre nego što je prešao u Raka 
Mars u Blizancima bio je u inkonjukciji sa RPluton u Jarcu na  29°57'
Tadašnja inkonjukcija nas je dovela do sadašnje opozicije!
Ovu inkonjukciju ću ja pamtiti po smrti Bore Đorđevića!

Kada Mars i Pluton vode bitku...obračun je uglavnom intezivan i ni malo prijatan!

Globalno: U prvom planu je borba za vlast, nametanje kontrole. Ovo je i pretnja bezbednosti. 
Opozicija je uglavnom priča o kulminaciji, o vrhuncu nečeg...ovde bi kulminacija mogla da proizvede bes, nasilje...Reakcije(bes)  na ono što je ukorenjeno u prošlosti u korenima, narodu, narodima...

Lično: Ova njihova bitka može isprovocirati one sa nezgodnim karakterima!
Mars je u Raku, i zaista nije svoj (tu je u padu), on u ovoj energiji može biti pasivno-agresivan, posebno ako je u nekoj negativnoj energiji - aspektu! 
Pluton u Jarcu iz njega može izvući sve ono najgore moguće....bezdušnost, brutalnost, nasilničko ponašanje, povređivanje i fizičko i emotivno. Skoro sve negativne osobine Marsa u Raku bi mogao da izvuče na površinu upravo Pluton taj vladar podzemlja, mraka, blata, mulja, vulkana....gospodara života i smrti!

Pokušajte da se oduprete toj energiji koja iz vas izvlači ono najgore.
Ako ipak niste (natalno) tip gde bi ovaj aspekt mogao da to izvuče iz vas onda izbegavajte ljude koji imaju kratak fitulj i koji su skloni pasivnoagresivnom ili agresivnom ponašanju.
Ne reagujte na provokacije, ne reagujte na "prvu loptu"!
Po svaku cenu izbegnite pokušaj da vas izbace iz takta, ma koliko voleli tu osobu...ali ovo važi i za "slučajne prolaznike"...na ulici, u saobraćaju, bilo gde. Izbegavajte mračna mesta.
Prebacite ovu ogromnu energiju na teren spavaće sobe...nek strast i sexualna energija rade to još nikome nije škodilo... ako imate sa kim da delite krevet.



Mars i Pluton u bilo kom aspektu donose intezitet
Ovde se radi o opoziciji pa je taj intezitet često bez kontrlole. 
Gde god je Mars tu su i (pored ostalog) želje...tu je akcija, strast, takmičenje, borbenost, rat.
I sve bi bilo u redu da nasuprot Marsa nije Pluton, on oslobađa takođe snažnu energiju ali ovde je problem što se može osloboditi negativna destruktivna energija!

Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega Mars nalazi, i koje aspekte pravi ili šta provocira tu energiju da bude konstruktivna ili destruktivna. Da li ste više spremni za rad i neku konstruktivnu akciju ili ste nervozni, svađalački raspoloženi uglavnom zavisi i od natalnog ali i tranzitnog Marsa i njegovog položaja.
Mars se ovde nalazi u Raku (mase ljudi, narod....dom, domovina, porodica, privatno, prošlost.itd), pravi opoziciju (negativna energija) koja se može zahvaljujući i Plutonu pretvoriti u destruktivnu energiju. Ovde su i neke tajne ugrožene pre svega porodične (Rak) ali i sve druge tajne (narod - Rak).

Sa ovom energijom uglavnom se javlja i konkurencija. Zapravo pod uticajem ove energije može se javiti osećanje da su ljudi nasuprot vas (bliski ljudi, nepoznati ljudi) neka vrsta konkurencije i neprijatelji.  Ovo je sukob sa neprijateljima i poznatim i nepoznatim, ovo je i stvaranje novih neprijatelja. Gde je Pluton tu je posebno u negativnom aspektu rušilačka moć, destruktivna energija, opsesivna i posesivna, manipulativna. Pluton se ovde nalazi u Jarcu (ego, položaj, društveni status, karijera, neki vrhunac...). Biju se ovde neke stare bitke, rešavaju (na pogrešan način) neke stvari svesno ili nesvesno potisnute (Pluton). A želje su jake. Do te mere da se agresija može pretvoriti u nasilje. I verbalno i fizičko! Ovo je i energija prisile, zastrašivanja, pretnji....
Uglavnom je ovo više muška energija ali svi mogu biti pogođeni ovom energijom.



Ovo je energija "Pobediti po svaku cenu". Ima ona naša narodna koja kaže "gaziti preko mrtvih"....grozna izreka ali tako je. Ova energija često sa sobom nosi i neke teorije zavere, kriminal, ubistva i sl. Naglašavam da ništa od ovog ne mora da se dogodi ali na žalost moguće je. Ovo je i energija manipulacija, borbe za vlast. Ovo je energija kada je neko opsednut vama ili vi njime.

Sasvim je u redu imati želje, cilj, pravac, samo ovde "cilj opravdava sredstvo" i to je ono što nije u redu i što nije dobro. Ovde su bitne posledice koje nastaju zbog pogrešno usmerene akcije.
Ovde su bitni izbori da se do cilja stigne. Ova energija podjednako utiče i na psihološkom i na fizičkom (telo) nivou. Obično krene neki nemir koji se širi telom, neki grč. 
Najbolje bi bilo da se ova energija utroši na šetnju, vežbanje, trćanje, vožnju biciklom i sl. (ko šta voli), jer ovde se oseti snažan talas energije koji prostruji kroz telo i ako se ta energija ne kanališe ona završi besom, svađom pa i nekim fizičkim kontaktom.
Vežbanje oslobađa ljutnju i bes i usmerava na fizičko rasterećenje. Ovde je potrebno biti svestan svega....cilj je cilj....ali sredstva ne smeju biti po svaku cenu. 
Lepo je imati motiv i želju...ali lepo je i da se oni ostvare na korektan način. 
Još nešto je ovde bitno....moguće je da sa ovom energijom budete nasilnik ili obrnuto žrtva. 
Ni jedno ni drugo ne valja. Ako osetite nalet ove energije povucite se, suzdržite se, ako osetite da vas neko može na bilo koji način ugroziti takođe se povucite, izbegnite!

P.S. I ako se radi o drugom aspektu o kvadratu Marsa ali sa Saturnom pisala sam o besu i o kontroli besa. Ta priča o besu je univerzalna pa ako želite možete da pročitate: Šta se krije iza besa!? Koji su Okidači! Kada je ispoljavanje besa problem? Da li se bes može kontrolisati? - OVDE
Šta god...ipak imajte na umu: "Ako čovek ne nalazi svoj mir u sebi, uzalud će ga tražiti drugde."

Ova energija često deluje vrlo iscrpljujuće, negde dovodi do fizičkog kolapsa...ako ovo osetite, pronađite svoj mir, odmorite se, načini za to su mnogi, samo ako želite. Ovo je i snažna seksualna energija, ne treba valjda da vam "crtam". Samo pripazite....siguran sex neka vam je u glavi. Posebno ako niste pobornik monogamnih veza!

Ovaj aspekt (i natalno i tranzitno) spada u zaista teške aspekte.
Već na prvi pogled kada se o njemu raspravlja izaziva strah i uznemirenje. Ali....nikada nije baš sve onako kako izgleda na prvi pogled. Najavimo ga (astrolozi) svako na svoj način, ja smatram da nema mesta prevelikom uzbuđenju, jer biće onih koji neće ni osetiti ovaj tranzit (zahvaljujući svojim horoskopima - karakteru). Zašto vas ja onda upozoravam na njega? Samo da bi se pripremili i predupredili neka dešavanja. Kada nešto upoznamo (ovde aspekt) to je već pola rešenja. 
Kao i u drugim stvarima u životu. Kada znamo problem, kada ga osvestimo, to je već pola rešen problem.

SAVET: Izbegnite (potencijalne) opasne situacije, ljude....

Da vidimo kako ova energija deluje na ličnom nivou.
Potrebno je da znate u kojim se kućama nalaze Mars u Raku Pluton  u Jarcu na 29°. 
Te kuće će više objasniti svaki pojedinačni slučaj i uticaj.





Poslednja opozicija na osi Rak → Jarac 

Rak vlada domom, korenima, nasleđem, ognjištem, domovinom, zavičajem, tradicijom, prošlošću, precima (porodično stablo), porodičnim odnosima, porodičnim vrednostima, privatnim stvarima, ženama, majčinstvom, narodom, patriotizmom...
Jarac vlada profesijom, karijerom, položajem, društvenim statusom, reputacijom, usponom, uspehom, autoritetima (i država je autoritet), egom...Rak jedan roditelj - Jarac drugi roditelj

To što su suprotno jedan od drugog ima smisla, na jednoj strani je dom na drugoj karijera. 
I najčešće se borimo (tokom života)  da napravimo ravnotežu između ovih strana, da uklopimo i dom i karijeru (poslovi kojim se bavimo).

Svi u natalnoj ličnoj karti imamo kuću u Raku i kuću u Jarcu one su uvek jedna naspram druge.
Obe energije, oba znaka su kardinalna (kvalitet)! 
Kardinalni znaci su znaci u kojima se dešava smena godišnjih doba. 
Rak - leto. Jarac - zima. Rak je sever. Jarac je jug! 
Kardinalni znaci su puni inicijative, akcije, oni su i strastveni, ambiciozni, puni entuzijazma. 
Mogu biti i brzopleti, skloni dominaciji (sve zavisi od aspekata).
Rak - voda. Jarac - zemlja (voda/zemlja elemenat). Oba znaka su pasivna (princip).
Vladar Raka je Mesec, vladar Jarca je Saturn. Rak je posvećen. Jarac je ambiciozan. 
Rak "kaže": Ja osećam, Jarac "kaže": Ja koristim.
Rak je vladar 4.kuće (dom, porodica)  ⇆ Jarac je vladar 10.kuće (karijera) prirodnog horoskopa. 

Sa jedne strane emotivna, sa druge strane materijalna sigurnost. 
Rak je okrenut emocijama, intuiciji, nostalgiji (voda), Jarac je okrenut posedovanju, usponom (zemlja). Oba znaka su puna inicijative, akcije (kardinalni kvalitet).  
Oni su na neki način majka i otac zodijaka! 
Rak brine o porodici, Jarac brine o materijalnoj sigurnosti. Oni su suprostavljeni sve u fazonu suprotnosti se privlače. Svako nudi ono što drugom nedostaje!
Rak ima tendenciju da bude stidljiv, rezervisan (plaši se odbijanja i kritike), Jarac ima tendenciju da bude hladan i otvoren i uspešan. Oba znaka su teška i ambiciozna ali iz različitih razloga. Rak je voda, Jarac je zemlja. U osnovi voda i zemlja se vole, ali ako je previše vode u zemlji - onda se ona najčešće pretvara u blato. Rak se brine za porodicu za njenu sigurnost pre svega, Jarac se brine za poziciju u društvu (status). Svako ima svoju ulogu i to najbolje radi. Problem je kada svako "vuče" na svoju stranu..

Ovo je stepen prekretnice, ovo je neki kraj i novi početak!

Ova opozicija najviše će uticati na:
Kardinalne znkove Rak, Jarac, Vaga i Ovan.
Ali i na sve vas koji imate neke planete na oko 29° ovih znakova.

Poznati sa ovim aspektom: 
Mahatma Gandhi (vođa pokreta nezavisnosti Indije i stvaralac jedne vrste građanske neposlušnosti koja će kasnije postati veoma česta širom sveta), Joseph Stalin (političar), Woody Allen (režiser, pisac, glumac, optuživan je za seksualno zlostavljanje), Ricky Martin (pop pevač), Richard Nixon (jedini predsednik koji je dao ostavku na tu funkciju. Afera Votergejt), Jamie Oliver (kuvar), Vivienne Westwood (modna kreatorka), Umberto Eco (pisac, filozof, istoričar), Hô Chi Minh (revolucionar, nacionalista, političar), JonBenet Ramsey, H. P. Lovecraft (američki pisac horora, fantastike i naučne fantastike)
Prince George of Cambridge (rođen 22.jula 2013 u vreme opozicije Marsa u Raku i Plutona u Jarcu)

VAŽNO: Ovaj aspekt će imati u svom godišnjem horoskopu rođeni 2./3.novembra.
Imaju ga već neko vreme svi sa natalnim Marsom u Raku na poslednjim stepenima!
Kada Pluton pređe u Vodoliju imaće ga svi sa natalnim Marsom u Lavu na prvim stepenima!

P.S. Završavam ovaj tekst, rekoh da pogledam vesti, danas nisam ni gledala ni čitala vesti. 
U vestima: dečak  od 14 godina povredio nožem devojčicu iz razreda. Hvala Bogu, povrede nisu bile opasne po život. Ne mogu ni da zamislim kako je današnjim roditeljima...Nekada se u školu išlo zbog učenja, druženja, zaljubljivanja, ekskurzija....danas je škola postala opasno mesto :((



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com







Нема коментара:

Постави коментар