субота, 17. август 2024.

Koja je tvoja Venera? (odgovor na reels na instagramu)

 



Zvezdani(n) zapis 4149

Kako je reels sa instagrama završio na blogu:)?
Juče sam na instagramu postavila reels Koja je tvoja Venera?

U opisu reelsa napisala sam (copy/paste):
Ima 12 Venera, one ovde nisu poređane prema redosledu od Ovna do Riba, malo sam ih izmešala.
Ja sam ih ovako videla...šta mi je prvo palo na pamet negde i ko mi je pao na pamet....
I vi ne razmišljajte puno već odaberite onako kako vi mislite na prvi pogled: "ovo je moja Venera" ❤️

Na story sam napisala da sam reels postavila da se zabavimo ali da pre svega vidimo koliko različito mislimo...Očekivala sam reakciju ali baš ste me iznenadili...pozitivno!

Obećala sam da ću napisati koja Venera se krije iza kog broja.
Pre nego što to uradim sledi malo objašnjenje!

Juče je bio petak, Venerin dan i napravila sam reels sa 12 Venera kako ih ja vidim...
Taj reels je bio po redosledu od Ovna do Riba...i htela sam da vidim da li se slažete ili ne ...vi koji imate Veneru u određenom znaku! Poenta je bila u tome da svi imamo svoje viđenje nečega, nekoga, bilo čega! I nije bila poenta da li se slažete sa mnom ili ne...nego kako vi vidite svoju Veneru.
Onda sam ipak izmešala redosled i nisam napisala koji broj je koja Venera....da bi bilo zanimljivije...ali i da bi došli do zanimljivijeg zaključka!

I svi smo bili u pravu...
Kako? Moje viđenje svake Venere je bilo takvo kakvo je...vi ste imali vaše! 
Ja sam koristila svoje astrološko znanje, iskustvo....i ona sredstva (video zapise) koji su mi bili dostupni...Kako ste vi birali znate vi sami!

Bili ste i duhoviti :-) - Nije ni jedna-moja je u vodoliji😂
Ili - U Ovnu, sve su ove mirne za nju 🔥😂

Bilo je i ovakvih komentara - Moja je u vagi. A 1 me najviše asocira na mene.
Pisali ste i koja je vaša Venera a onda izbarali od ponuđenih onu koja vam najviše leži, ja bih dodala i sviđa :)). I rekoh već svi ste u pravu!

I zabavili smo se... i vi i ja...
To nije bila zabava radi zabave nešto smo naučili i vi i ja.
Naučili smo da uopštavanja nisu moguća! 
Da smo svi različiti i jedinstveni i da tako i razmišljamo.

Evo sada i koja se Venera krije iza brojeva u reelsu:

1.Bik 
2.Vaga 
3.Devica 
4.Rak 
5.Vodolija 
6.Strelac 
7.Lav 
8.Jarac 
9.Ovan 
10.Ribe 
11.Blizanci 
12.Škorpija 

I već sam napisala izabrala sam svaki video (za određenu Veneru) onako kako mi je prvo palo na pamet a imala sam na umu astrološke aforizme, naslove koje sam ja dala svakoj Veneri tokom ovih godina na blogu, imala sam u glavi i određene osobe koje poznajem (njih naravno neću spominjati) ali imala sam u glavi i neke poznate ličnosti.

E sada, izbor videa nije bio veliki jer sam ih "skidala" sa sajta koji nudi besplatne video snimke!
Neki snimci se ni meni nisu svideli....u glavi su mi bili sasvim drugačiji ali rekoh svojoj Veneri u Devici da ne bude previše sitničava :-).

Evo i opširnije objašnjenje za svaku Veneru:

Kod Venere u Ovnu mi je bilo važno da naglasim energiju, vatrenost, strast, akciju...u glavi mi je bila Merlin Monro, Elizabet Tejlor, Odri Herben,  Šakira, Ledi Gaga, Rihana...ovde je baš bilo teško :), uglavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Neki to vole vruće :).

Kod Vener u Biku bilo mi je važno da naglasim čulnost, senzibilnost u glavi mi je bila i Džesika Alba, Princeza Dajana, Džulijet Binoš... setila sam se i Ferdinanda :-)....ali to sa cvećem može da asocira na svaku Veneru. U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Ti si moja čokolada :-)

Kod Venere u Blizanacima mi je bilo važno da naglasim gracioznost, svestranost, radoznalost, aktivnost...i ovde mi je bilo najteže, ali zaista najteže, pročitajte tekst napisan u maju ove godine videćete i zašto - OVDESvidela mi se jedna devojka sa biciklom, jedna koja telefonira i kuca na lap topu (video)....u glavi mi je bila neprevazđena Frida Kalo, Žaklin Kenedi, Naomi Kembel, Dženifer Lopez...ma ima ih zaista puno i sve su fascinantne....i nema video snimka koji bi ih najbolje predstavio....U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Ljubav je u vazduhu...

Kod Venere u Raku mi je bilo važno da naglasim sentimentalnost, osećajnost, emotivnost, brižnost, posvećenost...u glavi mi je pre svega bila jedna meni jako draga Venera u Raku (Sunce u Blizancima), moja porodica i za nju je malo jedan video snimak da je predstavi, mnogo je volim....u glavi su mi bile i Adrijana Lima, Džudi Garland, Kortni Koks, Andželina Džoli...U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - "Biće sve u redu"

Kod Venere u Lavu mi je bilo važno da naglasim strast, ali i ono Volim da volim, mada je ovo volim da volim po meni odlika svih Venera, samo ova u Lavu zbog energije Lava (Lav - 5.kuća ljubav) ima to nešto naglašenije...trebalo je naglasiti i romantičnost, kreativnost, samouverenost...i dramatičnost :)...u glavi su mi bile Madona :), Monika Beluči, Gvinet Paltrov, Koko Šanel Dita Von Tis, Greta Garbo....i ovde je bilo teško...imala sam video devojke sa krunom :) izabrala sam koji sam izabrala :). 
U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Venera na crvenom tepihu

Kod Venere u Devici mi je bilo važno da naglasim prefinjenost, perfekcionizam, analitičnost i ono sitnice koje život znače, e... ovde mi je bilo posebno teško jer je to moja Venera i nisam htela da budem subjektivna pa da Lavica u meni postavi najlepši video snimak...a šta je zapravo najlepši....kada je lepota u oku posmatrača :)....evo je moja Venera filozofira. Ova Venera je sada aktuelna i nedavno sam napisala jedan po meni objektivan tekst - OVDE....u glavi su mi bile Ketrin Denev, Sofija Loren, Natali Vud, Džulija Roberts ima ih još i teško je izabrati jednu....
U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Venera sa cvećem u kosi....

Kod Venere u Vagi mi je bilo važno da naglasim mirnoću, eleganciju, ubedljivost, rafiniranost....i ovde je moj podznak Vaga malo "umešao prste" :)....u glavi su mi bile prelepe žene Grejs Keli, Vivijan Li, Klaudija Šifer, Rita Hejvort, Žaklin Biset, Bo Derek itd. kod tog video snimka nisam razmišljala više od sekunde ;-). E, ovde su mi u glavi bili više od jednog naslova :), šta reći neodlučnost Vage (ascedent), pa su tu Voli da voli, Zaljubljena u ljubav, Neodlučna Venera... - Venera koja voli da voli ali je i neodlučna :))

Kod Venere u Škorpiji mi je bilo važno da naglasim strast, prodornost, smelost, intezivnost, tajanstvenost, privlačnost (onu magnetsku)....u glavi su mi bile Mila Jovović, Sofi Marso, Romi Šnajder, Demi Mur, Ava Gardner,  pa čak i Hilari Klinton :)...imala sam još jedan video snimak kao alternativu ali odlučila sam se za onaj sa intezivnom bojom očiju kao što neke Venere u Škorpiji koje znam imaju...
U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Take My Breath Away....

KodVenere u  Strelcu mi je bilo bitno da naglasim slobodu, ne drži me mesto energiju, entuzijazam, dinamičnost, želju za istraživanjem, avanturama ...i ono koferi uvek spremni :)...u glavi su mi bile Vanesa Paradis, Tina Tarner, Emili Dikson, Kejt Peri, Niki Minaj, Kristina Agilera, Alisa Milano, Džejn Fonda i njen "Jane Fonda Workout" ona je još 1982. promovisala fitnes (aerobik)...i Margaret Tačer je imala ovu Veneru nek se zna :)...izabrala sam kofere i foto aparat :)....
U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Odapnite strelu....Ili ćete biti meta ili lovac... 
P.S. Ovde nemam poseban tekst za tranzitnu Veneru u Strelcu ispraviću tu nepravdu!

Kod Venere u Jarcu mi je bilo bitno da istaknem praktičnost, ozbiljnost, i ambiciju i lepotu i osećanje dužnosti... na prvu sam izabrala video :)...u glavi su mi bile Sidni Krafort, Edit Pjaf, Marija Kalas, Bjork, Majli Sajrus...u glavi mi je bilo i ono "Ledena kraljica" i zašto sam je tako nazvala, nemam za ovu Veneru poseban tekst sve na jednom mestu, kada dođe vreme ispraviću to, sada pročitajte takođe detaljan i opširan prikaz ove Venere  - Ledena princeza...OVDE i OVDE

Kod Venere u Vodoliji mi je bilo bitno da naglasim nezavisnost, inventivnost, progresivnost, maštovitost, originalnost, nepredvidljivost, o r i g i n a l n o s t....u glavi su mi bile Šeron Stoun (Niske strasti), Glen Klouz (Fatalna privlačnost, Opasne veze), sigurno ste pomislili da možda obe imaju Veneru u Škorpiji, one su obe Ribe u znaku....Pola Negro (zvali su je fatalna žena Holivuda), Paris Hilton, meni omiljenu Dženis Džoplin, Joko Ono, Ninu Simone, Marlen Dirtih, Amal Kluni, Tejlor Svit itd. Možda sam je ja videla sa gitarom u ruci u hipi kombiju :) pod utiskom Dženis Džoplin :)
U glavi mi je bio i moj naslov za ovu Veneru - Peti element

Kod Venere u Ribama mi je bilo važno da naglasim tajanstvenost, uzvišenost, intuitivnost, emotivnost, mističnost i onaj čuveni pogled kroz ružičaste naočari....u glavi su mi bile pre svih Anais Nin, Mišel Fajfer, Penelope Kruz, Dru Barimor, Selin Dion, Bili Holidej, Ursula Anderson, Nora Džons, Kortni Kardašijan, Viktorija Bekam... I ovde mi je u glavi bilo više naslova koje sam koristila: "Ti si žena koja tajnu zna", Uzvišena Venera, "Postoji tajna veština", i od skoro -  Ljubav bez granica, uslova...

I eto....to je to...
Ja ozbiljno shvatam i zabavu :)
Moj moto je Astrologija nije zabava  i pri tome ostajem.
Obratite pažnju u ovom tekstu na astrološke aforizme!!!

Ali ako ćemo se zabaviti i nešto naučiti i vi i ja (i ja sam iz vaših odgovora mnogo naučila) onda ćemo se češće zabavljati....naravno ako ugrabim slobodno vreme. 
Sama sam sebi dala više posla ali nije mi žao ako vam se dopalo!





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com





Нема коментара:

Постави коментар