понедељак, 30. октобар 2023.

Nedeljni horoskop Šta rade zvezde u periodu od 30.oktobra do 06.novembra



Moto nedelje:
Ako vas izvedu iz takta,
oprostite im, to će njih iznervirati...

Ove nedelje na zvezdanom nebu:
31.oktobar 13:51: Venera trigon Uran
03.novembar 06:02: Sunce opozicija Jupiter
03.novembar 23:05: Venera opozicija Neptun
04.novembar 08:03: Saturn direktan sa 00°30’ Riba
04.novembar 17:06: Merkur opozicija Uran

Oktobar se završava mogli bi reći pompeznim trigonom Venere i Urana, novembar počinje opozicijamaSunce, Venera i Merkur (tzv lične planete) biće u opozicijama, Sunce sa RJupiterom, Venera sa RNeptunom i Merkur sa RUranom! Ovu nedelju i početak novembra obeležiće i Saturn koji završava retrogradni ciklus.

U novembar ulazimo sa opozicijama
Novembar dakle počinje sa izazovima - suprostavljenim planetama i energijama.
I opet imamo napetu energiju na osi Bik/Škorpija...nema opuštanja.
Na svetskoj sceni ratni bubnjevi sve jači i glasniji. Na ličnom nivou napetost, nervoza...ali i činjenica da mnogi ljudi kao da preuzimaju ulogu bogova. Već ima ali biće još sujete, pompeznosti ili kako sam ovu energiju nazvala Vašar taštine (Sunce opozicija RJupiter).

Venera u Devici će ove nedelje posle uzbudljivog trigona sa RUranom biti suprostavljena RNeptunu!
Ovo je pre svega zbunjujuća energija, energija ružičastih naočara gde se vidi i ono čega nema ili kako sam ovu energiju nazvala Nije sve kako izgleda...
I na kraju što se opozicija tiče još jedna poprilično nervozna energija Merkur u Škorpiji u opoziciji sa RUranom u Biku. Ovu energiju sam nazvala Ne vuci me za jezik ali može i ovako: Brži jezik (enter) od pameti, Ispeci pa reci...itd.

Saturn je ove nedelje u prvom planu jer on posle četiri i po meseca ili tačno 139 dana retrogradnog putovanja kreće u direktan hod. Posle Plutona i Saturn napušta Društvo retrogradnih planeta i sada ćemo imati "samo" tri retrogradne planete Neptun (do 06.decembra), Jupiter (do 31.decembra) i Uran "najgori od sve dece" (do 27.januara 2024.), plus asteroid Kiron (do 27.decembra)!

Utorak 31.oktobar, na samom kraju oktobra ali i na početku novembra Venera će biti u trigonu sa RUranom u Biku (već osećamo ovu energiju). Udružiće se energije zemlje Devica i Bik. Ovde će Uran pomoći Veneri u fazonu Čuda da se dese...I Čuda su moguća moguća, ona Uranovska, nepredvidljiva, iznenadna.....Ovo je aspekt koji dolazi posle Punog Meseca i Pomračenja, posle nekih intezivnih konjukcija i opozicija! Može li jedan aspekt da "popravi stvari"? I može i ne može. Ali svakako je dobro što ga nebo "nudi" kao mogući Izlaz...Dragi moji, pažljivo "čitajte znakove pored puta"!

Novembar:

03.novembar 06:02: Sunce opozicija Jupiter
03.novembar 23:05: Venera opozicija Neptun
04.novembar 08:03: Saturn direktan sa 00°30’ Riba
04.novembar 17:06: Merkur opozicija Uran


Vašar taštine

03.novembar 06:02: Sunce opozicija Jupiter
Sunce u Škorpiji, RJupiter u Biku na 10°30’

Nastavlja se priča suprostavljenih energija, posle Merkura i Marsa i Sunce u opoziciji sa RJupiterom.
Osa Bik/Škorpija ne miruje!

Ovaj aspekt provocira aroganciju, sebičnost i neku vrstu preterivanja. 
Sa ovim aspektom u krizi bi mogli da budu ili moral ili finansije ili i jedno i drugo. Sa preterivanjima, negde bi mogla da se javi pohlepa, negde preterana velikodušnost. Pripazite ako dajete neka obećanja, sa ovim aspektom se može obećati nešto što nije izvodljivo da se uradi i ispuni. Kako sa ovim aspektom uglavnom ide preterivanje mogao bi da se javi i preteran optimizam negde do euforije.

Mogla bi da se probudi sujeta, ponos, licimerje. Javljaju se razne predrasude, sumnjivi moral. 
Moglo bi da se dogodi i da se propuste neke dobre prilike, a sve zbog želje za nekim brzim uspehom, posebno u finansijskim aspektima života. Generalno: čuvajte se lažnih obećanja i svojih i tuđih.

Što se energije tiče biće je i viška, samo ovde sa ovim aspektom se obično ne zna kada je dosta i kada se treba zaustaviti. Sa ovim tranzitom uglavnom se želi više od života. Osim optimizma ovde raste i samopouzdanje i vrlo lako može doći do precenjivanja i situacije i ličnih sposobnosti.
Budite oprezni sa novcem, zakonom, očekivanjima. Lepo je imati visoko mišljenje o sebi, ali i ne preterivati u tome. Arogancija, sujeta.....ne stoje nikome lepo.

U ovoj opoziciji na suprotnim stranama su dve planete značajne za naš život generalno. 
Sunce predstavlja našu volju, ego, vitalnost. Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, širenja. Dakle ego se "širi", odatle i naziv "vašar taštine" (taštiina sinonim za sujetu, samodopadljivost, samoljublje, hvalisavost...). Psiholozi kažu da je taština slast za ego ali otrov za dušu. 

Neće kod svih isto delovati. Ali negde će baš proširiti ego. Preterivanje je jedan od uticaja ovog aspekta, preterivanje u svemu ali najviše u onome što predstavljaju ove energije Sunce u Škorpiji i RJupiter u Biku, preterivanja se odnose i na kuće u kojima se nalaze ove planete u tranzitu!

U sve ovo može biti upletena i neka prošlost (retrogradni Jupiter).
Ako povežete sa kućama sve će vam biti još jasnije... Sa ovim aspektom moguć je preterani optimizam, velika, prevelika ambicija, energičnost, veliki entuzijazam... i to je dobro, ono što nije dobro je da ako se ne ispune očekivanja može doći do razočarenja. Zato je dobro biti umeren. Budite što iskreniji prema sebi i drugima i razočarenja neće ni biti ili će biti mnogo manja. Budite što više svesni svojih mogućnosti i sve će biti kako treba...

P.S. Vašar taštine: roman Vilijama Takerija, film, magazin....
Paun: asocijacija na paradu, na slikama zapadne umetnosti, sujeta je simbolizovana kroz sliku pauna. Paun obično širi svoje raskošno perje kada se udvara partnerki, kada želi da joj se dopadne :). U nekim drugim kulturama paun predstavlja simbol ponosa, lepote, besmrtnosti



Nije sve kako izgleda...

03.novembar 23:05: Venera opozicija Neptun
Venera u Devici, RNeptun u Ribama na  25°10’

Nedavno sam pisala o svim aspektima Venere u Devici 

Sada i detaljnije o ovom tranzitu:
Kad god Venera uđe u Devicu (tranzitira) u nekom trenutku naiđe na Neptuna koji joj je preko puta u Ribama...i tako će biti sve dok je Neptun u Ribama.
Prošle godine opozicija je bila 24.septembra

Ako ste za šetnju po oblacima...ovo je ta energija.

Ulaskom Venere u Devicu promenila se i energija. U ovoj energiji ona ne zna da li bi bila savršena, stidljiva, uslužna, negovateljica, što da ne kritičarka, da li bi se bavila analizom onako u sitne ma šta sitne najsitnije detalje, da li bi pravila spiskove za i protiv, da li da bude potrebna, korisna možda, odana, vredna, pedantna ili baš sasvim suprotno aljkava, lenja do bola, da li da se ponaša u fazonu"gledaj ali ne diraj", mada samo ona zna da baš i nije tako čedna kako je "bije glas", da li da bude senzualna... da li da opovrgne glasine o njoj. 
Ona zna da je ona...... samo jedna večita devojčica... i ona sebe najradije vidi u nekom polju kako bere poljsko cveće i pravi venac od njega. 

Takva Venera u opoziciji sa RNeptunom u Ribama peva: Laži me, ti me lažeš najbolje.
Zbunjena je Venera, kako i ne bi kada bi Neptun smutio i zbunio i manje savršenu Veneru od ove u Devici. Ona stoji čvrsto na zemlji (Devica), ali Neptun je u Ribama (voda). Zavodljiva je ovo energija, energija ružičastog pogleda na svet oko sebe. Ova Venera se prepušta magiji, čarobnoj magiji Neptuna koja očas posla "odvaja noge" sa sigurnog tla....Čarobni tepih je tu.... Najverovatnije ova Venera neće biti imuna na obmane, zablude, poricanja, razočarenja... Sem ako ovu energiju ne iskoristi u kreativne svrhe, romantiku, umetnost....Izbor je naš.....
Obratite pažnju i na to što je Neptun retrogradan, moguća je i neka emotivna prošlost!


Saturn kreće direktno
Da li smo savladali Saturnove lekcije

04.novembar 08:03: Saturn direktan sa 00°30’ Riba

Posle Plutona i Saturn napušta "armiju" retrogradnih planeta...
Sada ih ima tri (Jupiter, Neptun, Uran) plus Kiron!

Saturn je bio u svom redovnom retrogradnom kretanju od 17.juna.
Bilo je to njegovo prvo retrogradno putovanje od kako je ušao u Ribe 07.marta!

Saturn posle četiri i po meseca (139 dana) svog redovnog retrogradnog ciklusa kreće direktno!
Vreme je za preuzimanje sudbine u svoje ruke, vreme je za odgovornost, disciplinu, dugotrajnost, vreme je da primenite sva znanja i iskustva iz perioda Saturnovog testiranja 17.jun - 04.novembar

Idemo ispočetka istim putem...
Ono što je retrogradnim procesom zaustavljeno, zakočeno, (za)komplikovano sada bi trebalo da krene napred. Ako ste savladali lekcije RSaturna biće vam lakše, ako niste ko zna....ili još učenja ili neki popravni ispit. "Ko je najgori od sve dece" :) ostaje nam da saznamo....
Prolazimo isti put sa njim još jednom od 00°30’ Riba do 07°12’ Riba.
Kod nekih od vas sve se dešava u istoj kući, kod drugih u dve kuće....

Generalno Saturna vezujemo za karijeru (vladaoc kuće karijere u prirodnom horoskopu), za neki uspon, položaj, status, ego, autoritete, roditelje... Sada je vreme da su tu nešto dogodi. Sve već prema "zaslugama" ili prema aspektima, ali zavisi i od toga koliko ste bili vredni učenici i koliko ste i da li ste uopšte savladali lekcije Saturna kada vas je vodio u nazad i kroz prošlost!
Naravno još bitnije u kojoj kući (kućama) tranzitira Saturn, jer će ta oblast života biti prilično aktuelna.

Oslobodiće nas sada direktan Saturn nekih postavljenih granica ali i dalje će insistirati na disciplini i odgovornosti...Njegovo direktno kretanje će nam dati priliku da se oslobodimo stega, ograničenja i svega onog što nas sputava, usporava i blokira. Krenućemo lagano da praktično primenjujemo ono što smo naučili (ako smo naučili) dokle je bio u retrogradnom hodu!

Saturn će izaći iz retrogradne senke 07.februara 2024. sa 07°12’ Riba i onda će ići putem kojim još nije bio i naravno mi sanjim!

Sledeći Saturnov retrogradni ciklus: 
Od 29.juna 2024. sa 19°25’ Riba do 15.novembra 2024. sa 12°41’Riba


"Ne vuci me za jezik"

04.novembar 17:06: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RUran u Biku na  16°55’

I taman kada su se "izređale" opozicije Sunca, Merkura i Marsa sa RJupiterom kreće novi niz opozicija sada sa RUranom. Prva opozicija sa RUranom je sa Merkurom, sa Marsom biće 11.novembra sa Suncem 13.novembra.

Energija opozicije Merkura i Urana ubrzava stvari i zbog toga često kažemo za ovu energiju "brži jezik od pameti"...Nije ovde sporna inteligencija, niti brzi i brilijantni um...ovde je sporno to što se obično kaže više nego što bi trebalo, a reči je teško povući...jednom kada se nešto izgovori nekada ni izvini ne pomaže! Imajte to na umu ovih dana! Ovde misli i reči nekada idu "brzinom svetlosti", teško ih je zaustaviti....Ups. Ali vi pokušajte..."ugrizite se za jezik" to najčešće pomaže! Brži jezik (enter) od pameti :), eneter je deo priče o Uranu...Uran - kompjuter, tehnika, internet...

Moguće je i otkrivanje i razotkrivanje nekih tajni ili nečeg što je skriveno (Merkur u Škorpiji) ali na neprijatan način (RUran u Biku).

Ova energija ne pomaže ni kada je koncentracija u pitanju....ovde koncentracije skoro da i nema.
Ova energija može razdvojiti neke ljude....Uran je vladar Vodolije, možda iznenadni rastanci sa prijateljima. Ovde su suprostavljene energije Škorpije i Bika...mogući su rastanci i ljubavnika...ili samo neprijatni intimni razgovori. Ove energije su povezane i sa novcem....moguće su neprilike i sa finansijama. Loše vesti iz banke i sl.

Šta ova opozicija još donosi: nervozu, pre svega mentalnu, ali i fizičku (mlataranje rukama), tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike. Rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. 

Merkur u Škorpiji duboko, intezivno razmišljanje, intuicija, detektivski um...Ovaj Merkur voli tajne i da ih pravi i da ih otkriva. Zainteresovan je i za teme: o sexu, strasti, regeneraciji, transformaciji, suštinskim promenama...Bavi se i pričom o zajedničkom novcu, resursima, tkz tuđem novcu. Donosi intezitet u mislima sa rečima.
Uran u Biku se bavi našim materijalnim delom života, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Dakle, imaju i nešto slično....materijalni pristup nekim stvarima ali na sasvim suprotan način!

Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka.....malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

Zvezde u novembru - USKORO!



☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma nedelje:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар