петак, 27. октобар 2023.

Šta radi Venera ovih dana i do kraja boravka u Devici?


Moto dana:
"Ako možeš nešto da sanjaš, možeš to i da uradiš."

Zvezdani(n) zapis 3911


Već i ptice na grani znaju da je sutra 
Pun Mesec u Biku i Delimično Pomračenje Meseca 
Mislim da vam je možda i previše priče na tu temu....

Da malo obrnrmo stvari...
Danas je i onako Venerin dan.
Pa da pričamo o Veneri...

Gde je Venera... 
Tu je ljubav, romantika, lepota, uživanje, tu su veze, odnosi,  ali i vrednosti, novac...
Šta je sve Venera u astrološkom smislu pogledajte ovde

Venera je u Devici.
Neki kažu da je tu u toj energiji "posrnula".
Astrološki izraz "u padu".

Ne znam da li je posrnula ili nije....ali ova Venera je preko puta mesta gde bi možda radije bila (Ribe).
Ovde u Devici je praktična, vredna, čista, detaljna, analitična....tamo u Ribama je sušta suprotnost!
Ali ono što ima Venera u Devici nema Venera u Ribama i obrnuto. 
Venera se u Ribama oseća "uzvišeno" (egzaltirano) i to vrši veliki uticaj po sistemu ogledala, pa vi koji kao i ja imate Veneru u Devici razmislite o tome!
Devica i Ribe su u opoziciji (suprotnost). U životu imamo svetlo-tamu, toplo-hladno, svesno-podsvesno, kišu-sunce, jin-jang, muškarca-ženu... 

Venera u Devici i aspekti
10.oktobra Venera je bila u opoziciji sa RSaturnom u Ribama i tada smo najjače mogli da osetimo uticaj suprostavljenih i planeta i energija. Bilo je toplo/hladno, bilo je java/san, bilo je "Ni na nebu ni na zemlji". 

22.oktobra Venera je formirala trigon sa RJupiterom u Biku, slažu se Devica i Bik, zemljani trigon, ovo je i praktičnost ali i senzualnost. I mogli smo da uživamo "za sve pare". U sitnicama (Venera u Devici) koje su mogle da budu krupne u oku posmatrača (Jupiter širenje, ekspanzija). I da bilo je i ono..."Ma nek ide život".

31.oktobra, na samom kraju oktobra ali i na početku novembra Venera će biti u trigonu sa RUranom u Biku (već osećamo ovu energiju). Udružiće se energije zemlje Devica i Bik. Ovde će Uran pomoći Veneri u fazonu Čuda da se dese...I moguća su Čuda, ona Uranovska, nepredvidljiva, iznenadna.....Ovo je aspekt koji dolazi posle Punog Meseca i Pomračenja, posle nekih intezivnih konjukcija i opozicija! Može li jedan aspekt da "popravi stvari"? I može i ne može. Ali svakako je dobro što ga nebo "nudi" kao mogući Izlaz...Dragi moji, pažljivo "čitajte znakove pored puta"!

03.novembra Venera u opoziciji sa RNeptunom u Ribama. Venera kao što već znate nije svoja na svome ali zato Neptun jeste. I dokle god je Neptun u Ribama (30.mart 2025.) može biti samo u opoziciji sa Venerom u Devici (jednom godišnje). Posednju opoziciju Venere u Devici i Neptuna u Ribama imaćemo 28.avgusta 2024. a onda ponovo u dalekoj budućnosti 29.jula 2176.
Budite spremni za nedostatak samopouzdanja, na "čarobni svet od izmišljene jave", na priču kao iz pesme "You're just too good to be true", budite spremni za priču Nije sve kako izgleda...
I ovo je priča Ni na nebu ni na zemlji...Venera bi ovde mogla da bude "pobegulja" :), mogla bi da ode tamo gde bi radije bila...mogao bi Neptun da je zavede, obmane, slaže, razočara....

06.novembra Venera u trigonu sa Plutonom u Jarcu. Posle Neptuna tu je Pluton..."Skinite ružuičaste naočari" neka vam sve bude jasno ili jasnije. Ovaj zemljani trigon nudi "čvrsto tlo pod nogama", nudi praktičnost, trezvenost, pouzdanost, ali pre svega senzualnost..
Zbog toga i naziv - Zavedi me...Ja dodajem i....zavedi me, ozdravi me, osnaži me...
Nedajte RNeptunu da vas zavede...on to radi drugačije!



08.novembra Venera se vraća kući prelazi u Vagu! Svuda pođi kući dođi. Konačno svoja na svome...Vaga predstavlja ogledalo naših odnosa (Venera odnosi) sa drugim ljudima.
Vaga je u prirodnom horoskopu nasuprot Ovna - ličnost. Preko puta ličnosti (Ovan) je ogledalo (Vaga) - oni drugi, ili JA - TI! Kakva je Vaga takavo je i ogledalo! Dakle, ovu Veneru možemo zamisliti sa ogledalom...Šta će se dogoditi kada Venera pređe u Vagu i pogleda se u ogledalo...uskoro na blogu!
Dotle pogledajte o Veneri u Vagi ovde

P.S. Jedna zanimljivost, a možda i nešto naučite:
Danas će Venera u Devici biti na istom mestu, na istom stepenu kao i moja natalna Venera!
Znam i kada će se to egzaktno dogoditi u 16:38.
I kako se osećam? Isto :)).

Venerin povratak na mesto na kom je bila u trenutku rođenja.
Tačan datum povratka je kada se nađe na stepenu znaka na kom je u natalnoj karti

Svakih osam godina Venerin povratak u solarnom - godišnjem horoskopu!
Venerin povratak  (na poziciju Venere u natalnom) se dešava svakih osam godina - u solarnom/godišnjem horoskopu. Dakle Venera se u redovnom ciklusu vraća u znak u kome je vaša Venera ali se svakih osam godina vraća baš na poziciju nat Venere (orbis oko 1-2°) u vašem solarnom/godišnjem horoskopu.
Šta to znači?  Počinje novi ciklus Venere...u vezi ljubavi, novca, i svega što Venera predstavlja.

Meni se to dogodilo poslednji put 2018.Venera je tada bila u Devici i u godišnjem horoskopu na istoj poziciji gde je i natalna Venera, zapravo 2° +. Ovako to ide....na moj 8 rođendan Venera je bila tačno - egzaktno na položaju Nat Venere, na 16 rođendan +1°....i tako redom... Posebno sam zapamtila solarni za 40. rođendan :). I ako je Venera tada bila sve samo ne dobro aspektovana...bila je čak i deo T-Kvadrata ali obeležila je mojih narednih osam godina samo tako :).
Dakle rođendani 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64, 72, 80, 88 i 96....su rođendanske godine kada vam je Venera tačno (+ - 1-2° ) na vašoj Nat Veneri.
Nadam se da ste razumeli...Venera se redovno (prema redovnom ciklusu) vraća u znak u kome je vaša Venera ali svakih 8 godina povratak Venere ulazi u vaš godišnji horoskop.

Trebalo je da ovo bude tekst U susret Punom Mesecu i Pomračenju Meseca u Biku!
Ali nije....Sve je već napisano....I kada se dešava i kako će uticati na nas, uticaj ose Bik/Škorpija, okruženje (aspekti) itd. 
Da sam u fazonu apokaliptičnih naslova bilo bi Očekuj najgore....nadaj se najboljem...ali nisam...

☆☆☆

Neka vam zvezde budu naklonjene...


Pesma dana:
"Moja pesma" - Zagrli me


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com







Нема коментара:

Постави коментар