субота, 27. фебруар 2021.

Na krilima zmaja...u vreme Punog Meseca...


Moto dana:
Najbolja predviđanja nisu ona koja se ispunjavaju, 
već ona koja nas upozore da se pripremimo...

Zvezdani(n) zapis 3173
Subota. Dan Saturna.
Saturn je u Vodoliji na 8°17’


Ovaj tekst upravo započinjem tačno u 09:17 kada se na nebu događa opozicija Sunca u Ribama i Meseca u Devici ili Pun Mesec u Devici!
Juče sam pisala o tome kako ovaj Pun Mesec možemo da povežemo sa prošlogodišnjim Punim Mesecom u Devici u martu kada nam je briga o zdravlju bila u prvom planu!

Saturn je tada bio u Jarcu spreman za ulazak po prvi put u Vodoliju od tada je i krenula priča o socijalnoj distanci o izolaciji, karantinu itd...Krenula su ograničenja, mere, pravila...zabrane! Naš socijalni i društveni život (Vodolija) promenio se iz korena!

Krenuo je ciklus koji će trajati narednih 20 godina!

Danas je Pun Mesec u Devici energija kulminacije onog što je započeto Mladim Mesecom u Vodoliji 11.februara - Da li ste spremni za promene...Mlad Mesec u Vodoliji i stelijum u Vodoliji...

Od stelijuma u Vodoliji ostali su Saturn, Merkur i Jupiter!
Saturn u Vodoliji povezan je sa današnjim Punim Mesecom!
On je deo konfiguracije JOD ali i konfiguracije ZMAJ!


Na krilima zmaja...
U vreme Punog Meseca JOD je deo Zmaja.
Interesantna je ovo konfiguracija! Ona donosi motiv, aktivnost..
U ovoj konfiguraciji opozicija je pokretač i zapravo okosnica dešavanja (Sunce opozicija Mesec).
JOD ili Prst Božiji je tačka preokreta (Saturn sekstil Kiron, Saturn i Kiron inkonjukcija Mesec)
Saturn i Kiron u polusekstilu sa Suncem!
Ovaj Zmaj leti na krilima JODA, kičma je opozicija Sunca i Meseca...

Ovde u ovoj konfiguraciji je Pun Mesec u Devici (Sunce opozicija Mesec) i naš pokušaj da održimo ravnotežu između Device naše praktične strane i Riba naše duhovne strane, ravnotežu između fizičkog i mentalnog psihološkog zdravlja - Bolje sprečiti nego lečiti!
Saturn i Kiron su tu da nam pomognu da preuzmemo odgovornost za naše rane
Inkonjukcija Saturna i Kirona sa Mesecom - od nas traži prilagođavanje a to postaje sve teže jer smo već umorni od ograničenja, zakuljčavanja i sl.
Sekstil Saturna i Kirona budi nadu...ali inkonjukcija donosi frustracije, malodušnost, razočarnje...Taman kada smo pomislili da će svetlo na kraju tunela biti jače i intezivnije otkrivamo nove probleme, nove zabrane, nove situacije koje nas sve više odvajaju od osećanja da ćemo opet živeti normalno! Mesec ide ka trigonu sa Saturnom (kada uđe u Vagu) ali i ka opoziciji sa Kironom - to će se dogoditi 01.marta! Nema nama još mira i ravnoteže...05.marta Mesec u Ovnu biće u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji i u trigonu sa Kironom u Ovnu....možda stignu neke dobre vesti, posebnno jer ćemo tada tog 05.marta imati konjukciju Merkura i Jupitera - nada nikada ne umire!




Mesec će 13.marta biti u konjukciji sa Suncem
Mlad Mesec i novi početka sa stelijumom u Ribama!
Usudi se da sanjaš!!!
Neko novo poglavlje za našu situaciju! Na dan Mladog Meseca u Ribama će se naći četiri planete: Venera, Neptun, Sunce i Mesec! Buđenje empatije, intuicije, kreativnosti, mašte, emocija, snova, umetnosti....ali i vere i nade! Buđenje osećanja...koja su široka i duboka kao more...tu negde je i prosetljivost. Zapisujte snove tih dana! 
Tu je i Saturn u sekstilu sa Kironom, u trigonu sa Marsom...da pomogne! Pluton u sekstilu sa Suncem i Mesecom i on je tu da pomogne! Jedino...uvek ima nešto što priču kvari tu je i dalje kvadrat Saturna i Urana...
Ovo će biti poslednji Mlad Mesec u ovoj astrološkoj godini, nova počinje 20.marta!!!
Prošle godine Mlad Mesec u Ribama se dogodio 23.februara u sasvim drugačijem okruženju (planete). Onda je došao mart i veliko suočenje sa nevidljivim neprijateljem!

U martu ove godine 
Probudiće se Kiron - sekstil sa Marsom 18.mart, konjukcija sa Suncem 26.mart sa Venerom 28.mart. Slagaće se Sunce (u Ribama) sa Plutonom, 16.mart, Sunce (u Ovnu) sa Saturnom 31.mart. Venera (u Ribama) sa Uranom 03.mart, sa Plutonom 18.mart, Venera (u Ovnu ) sa Saturnom 30.mart. Slagaće se Mars (u Blizancima) sa Saturnom 22.mart! Ni jedna planeta neće biti retrogradna!!!
Nešto teži aspekti biće sa SMČ: kvadrat sa Suncem 05.marta, sa Venerom 09.marta, sa Merkurom 25.marta. Jedini kvadrat u martu je kvadrat Merkura i Marsa 24.marta! Nema opozicija, sem u vreme Punog Meseca u Vagi 28.marta!




Dnevni aspekti
Mesec je u Devici

U fazi je Punog Meseca....

O Punom Mesecu sve je već napisano...
Mesec danas u 20:44 u kvadratu sa SMČ u Blizancima (kvadrat JMČ u Strelcu)
Mesec - duša na raskrsnici!
Neka vrsta uznemirenosti, nervoze, frustracije...
Na globalnom planu već svi znamo šta nas najviše uznemirava:..na ličnom već prema pojedinačnom horoskopu! Ovo je svakako neka ranjivost...Treba izabrati put...a to je u ovom trenutku više nego teško...Kuda ići, koji put izabrati već to donosi veliku nervozu...
Kada je Mesec u kvadratima sa MČ obično ignorišemo svoje instikte i krenemo težim putem...
Ova energija utiče na nas da se osećamo usamljeno. Ili ne dobijate podrušku od bliskih ljudi ili je i ne tražite pa vas to čini još usamljenijima! Danas bi mogli i da imate težak odnos sa ženama, majkom, suprugom, sestrom, prijateljicom...Mnogi će danas zauzeti neki odbrambeni stav...sve jer se plašite da vas neko ne povredi tako što će iskoristiti vašu ranjivost...
Sve ovo posle Punog Meseca pa je još teže...


Нема коментара:

Постави коментар