среда, 3. фебруар 2021.

Premotavanje....sa Merkurom....




Moto dana:
Prošlost je iza, učite iz nje. 
Budućnost je ispred, pripremite se za nju. 
Sadašnjost je ovde, živite je.

Zvezdani(n) zapis 3149
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Vodoliji na 25°10’


Merkur je retrogradan od 30.januara
U vreme retrogradnog Merkura u Vodoliji možda je dobro da se malo vratimo u prošlost:


03.februar 2021.

Trenutno su u Vodoliji: Venera, Saturn, Jupiter, Sunce i RMerkur...
Stelijum u Vodoliji je na delu...



Priča o Vodoliji počela je sa susretom Jupitera i Saturna u Vodoliji na 0°29' 21.decembra 2020.
Dan posle ove konjukcije pisala sam ovako:
O rasturanju Društva u Jarcu pisala sam ovako:

Vesti u rubrici nauka i tehnologija 
Puno piše i polemiše o društvenim medijima, o internetu, platformama...
Jesu li društvene mreže pregazile tradicionalne medije...
Ko uređuje društvene mreže (zakonodavstvo)
Šta se dešava sa WhatsApp...Zašto ljudi prelaze na Telegram
Signal, WhatsApp i Telegram: Ogromne razlike u zaštiti podataka
Mnoge je iznenadila Blokada Trampovih naloga na društvenim mrežama...
Rusija kaznila Facebook, Twitter i YouTube
Deca na društvenim mrežama
Kako sprečiti rizike i opasnost na društvenim mrežama.
Najnovija i najsvežija vest:
Putin upozorio planetu: Društvene mreže pokušavaju da manipulišu svešću ljudi.

Uglavnom se provlači pitanje da li su društvene mreže zaista besplatne.
Biće svakako još dilema, pobuna, razotkrivanja...
Sve više i jače kako bude jačao i kvadrat Saturna i Urana!!!
Kada se sretnu zakon (Jupiter) i red (Saturn)...
Velika konjukcija će trajati narednih 20 godina....događa se u Vodoliji i svakako možemo očekivati tehnološku revoluciju ali ne samo tehnološku već bilo koju revoluciju! Mnogo toga će morati da se menja, to već sada osećamo....Ako promene ne dođu lagano moguće je da će biti raznih pobuna protiv svega što ne želi da se menja!!! I ako na prvi pogled kvadrati Saturna i Urana (sledeće godine) nemaju ništa sa ovim....to je samo na prvi pogled....Jer Uran vlada Vodolijom a ova konjukcija je u Vodoliji! Biće promena to je izvesno, ali izvesno je da će biti i vrlo burnih promena!!! Ono što je jako bitno je da su ciklusi Jupitera i Saturna najmoćniji i najuticajniji od svih ostalih, jer se zapravo susreću dve najveće planete Sunčevog sistema!!! (06.jun 2020.)
Očigledno je da energije Jupitera i Saturna u Vodoliji žele da izgrade neke nove strukture, Uran u Biku u kvadratu sa ovim planetama tu izgradnju neće učiniti lakom, naprotiv...Uran će dobro prodrmati sve što ne želi da se manja. 
Tradicionalno Vodolija se povezuje sa: strujom, avijacijom, fizikom, računarima, naukom, tehnikom, astrologijom, modernizacijom, predstavlja socijalnost, socijalizam, društvenost, slobodu, nezavisnost, progresivnost, humanost, grupe, klubovi, sindikati, stranke (iste sklonosti i interesi) i grupna dešavanja, velike organizacije....u neharmoničnim aspektima nepredvidljivost, pobuna, buntovništvo...
Sve ovo bilo je i 1962. u fokusu biće i 2021. I tada 1962. pričalo se o Novom dobu i o Age of Aquarius
Možda je mnogo važnije od toga kako zovemo Novo doba to što u vreme jake Vodolije možemo preuzeti sudbinu u svoje ruke i lično i kolektivno!!!
Moto Vodolije je: "Živi i pusti druge da žive"....dodala bih bez obzira na boju kože, rasu, veru, nacionalnost, pripadnost...nešto kao jednakost i bratstvo... Vreme je za čovekoljublje i poštovanje čovečanstva!!! Kada "izabrani narodi" shvate da nije njihovo da vladaju ostatkom sveta možda nam i stvarno osvane Novo doba...

Vodolijom vladaju Saturn i Uran...a baš oni će u 2021. biti tri puta u kvadratu!
Još jedan razlog više da ne možemo sasvim da predvidimo kako će izgledati to Novo doba!
U svakom slučaju predstoji nam borba STAROG (Saturn) i NOVOG (Uran)...(28.avgust 2020.)
Malo sam vas vratila a sve zahvaljujući retrogradnom Merkuru u Vodoliju u neke ranije napisane tekstove...Uskoro će RMerkur biti više nego aktivan...Sledi njegov susret sa Suncem i nešto poput onog: Kakve su vam misli, takav vam je život...dolazi i njegov nezgodan kvadrat sa Marsom u Biku i dilema Reći ili prećutati...negde na sredini meseca Merkur će se sresti sa Venerom i Jupiterom...ovi susreti spadaju u dobre vesti...21.februara Merkur će krenuti u direktan hod! U Ribe će preći 15.marta!




Dnevni aspekti
Mesec će preći u Škorpiju u 15:14

Ulaskom Meseca u Škorpiju...osećanja ćemo uglavnom držati za sebe, pod nekim velom tajne...duboko u sebi!!! Ipak što se tiče osećanja ona su sa ovim Mesecom više nego intezivna!!! Intezivno se voli, intezivno se ne voli, intezivno želi, intezivno se raduje ali i pati, strasti su pojačane.
Mesec u Škorpiji nam donosi energiju ili...ili ... Kod ovog tranzita sve je ili crno ili belo...nema sredine....Pod uticajem ovog Meseca mi "postajemo" - intuitivniji, senzualniji, maštovitiji, ambiciozniji, ali i tajanstveniji, ogorčeniji, mrzovoljniji....sve prema aspektima dana:

Mesec će u 19:55 biti u kvadratu sa Venerom u Vodoliji (prvi aspekt Meseca u Škorpiji):
Ova energija bi mogla da donese neraspoloženje, zbog uticaja Škorpije to bi moglo da bude turobno raspoloženje...ali i ogovaranje. Tu su i moguće preteranosti ili problemi zbog preteranosti (u jelu i piću...),  manji zdravsveni problemi,  problemi sa nekim ženama...
47 minuta posle ponoći Mesec će biti i u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji...i eto D-mola...Možda je najbolje da ovu energiju prespavamo!

Нема коментара:

Постави коментар