среда, 10. фебруар 2021.

Reći ili prećutati pitanje je sada...drugi put ove godine...Merkur kvadrat Mars


Moto dana:
"Ćutanje je često najbolji odgovor"

Zvezdani(n) zapis 3156
Sreda. Merkurov dan.
Merkur je u Vodoliji na 17°44’

U Vodoliji je od 08.januara, retrogradan je od 30.januara.
Sada je tačno na polovini svog retrogradnog puta.
Ova nedelja je posvećena RMerkuru...

Da li je Merkur pametniji i mudriji....u ponedeljak se sreo sa Suncem i Palasom...
Svejedno mene je juče zbunio i ja sam napisala da Mesec prelazi u Strelca :)
I danas je RMerkur aktuelan ja po običaju žurim jer želim da postavim tekst pre nego počnem sa konsultacijama, sada ću morati da pazim da opet nešto ne zabrljam!

Danas na zvezdanom nebu:
10.februar 12:15: Merkur kvadrat Mars

Poslednji kvadrat Merkura i Marsa dogodio se 09.januara
Merkur u Vodoliji, Mars u Biku na 1°00’
Merkur samo što je prešao u Vodoliju 

Trampa blokirali Tviter, Fejsbuk, Instagram
SAD: Demokrate planiraju munjevit opoziv Trampa
Digitalnim impičmentom protiv Donalda Trampa
Pala vrednost deonica Tvitera nakon što je ukinut Trampov profil
Grenel poslao moćnu poruku Bajdenu i Harisovoj: 
Neka vam je sa srećom kada budete pametovali drugim zemljama!

Danas ponovo isti aspekt jer Merkur je retrogradan
Merkur u Vodoliji, Uran u Biku na 17°43’

Današnja vest: 
Amerika, Tramp i opoziv: Senat izglasao - suđenje se nastavlja, bivši predsednik ljut na saradnike.
Tram je jedini predsednik protiv koga je dva puta pokrenut opoziv.
06.februara 2020. on je preživeo prvi opoziv:

Merkur nas eto vraća u prošlost...i onu iz februara 2020. i ovu nedavnu u januaru ove godine!
Oživeo je RMerkur prošlost i globalnu ali sigurno i neku samo vašu ličnu!
Ovo suđenje se dešava u vreme kada je RMerkur u konjukciji sa Suncem i Palasom ali i u vreme sekstila Saturna u Vodoliji i Kirona u Ovnu! Naravno i u vreme kvadrata RMerkura u Vodoliji i Marsa u Biku - Reći ili prećutati pitanje je sada...

Misli, reči izgovorene i napisane, vesti, informacije, komunikacija, odluke nas vraćaju unazad u neku prošlost - Premotavanje....sa Merkurom....
Tu je Mars u Biku na tačno 90° i moguća je uznemirenost, bes...Pripazite na svoje reči jer jednom izgovorene rači ne mogu se vratiti, budite svesni svojih reči, nemojte da vam one samo "izlete" bez razmišljanja...i u ličnim kontaktima ali i u grupnim dešavanjima posebno na internetu.

Mars u Biku želi da nešto zadrži, neki status quo, da zadrži ono što ima, poseduje, RMerkur dolazi sa starim idejama, nedovršenim poslovima, starim informacijama, odlukama. Ovo je fiksni kvadrat, dešava se između dva fiksna znaka i niko ne želi da nešto promeni, čvrsto se drže svog načina sagledavanja stvari, tvrdoglavi su, egoistični i eto nevolje! Ovako zajedno u kvadratu RMerkur i Mars narušavaju našu stabilnost!

Do kraja nedelje RMerkur (današnji vladar) srešće se sa Venerom i Jupiterom u Vodoliji i malo će nam popraviti raspoloženje...ALI...sve ovo prihvatite sa rezervom jer Merkur je ipak retrogradan!



Dnevni aspekti
Mesec je u Vodoliji

Mesec je bio noćas u praznom hodu (u to vreme zbog vremenske razlike dešavalo se suđenje u americi)
U 02:20 Mesec je prešao u VODOLIJU!
Priprema se Mesec lagano za sutrašnji Mlad Mesec i novi ciklus!

Danas će ovaj društveni, socijalni i prijateljski nastrojen Mesec biti u sekstilu sa Kironom u Ovnu u 13:33 CET - Ovaj tranzit može "probuditi" vaše prirodne isceliteljske moći i sposobnosti. Može, ako to "govore" i ostali aspekti u vašem horoskopu! Ovo je potreba da se razmišlja, priča o bolu, ranama (Mesec u Vodoliji), ovo je potreba da se dođe do ključa (Kiron) otvoreno, direktno, hrabro i neustrašivo (Ovan).... "Otvorite" svoje srce ključ je tu negde.
Mesec je u Vodoliji....pričaće se o nekim našim i ličnim i kolektivnim ranama....Kiron je u Ovnu a to je hrabrost da se sa bolom suoči i o njemu priča.....Pričajte danas sa vama dragim i bliskim ljudima iz porodice ali i sa ljudima koji su vam kao porodica, prijateljima, članovima grupa kojima pripadate.

U 13:41 Mesec će se sresti sa Saturnom - Hoće li Saturn pritisnuti Mesec, k'o kamen....hoće li duša (Mesec) osetiti taj pritisak k'o pritisak kamena (Saturn)...može i ne mora. Ipak mogao bi da se javi neki strah, neka težina, tuga možda i onaj čuveni D-mol. Ovo su vrlo ozbiljne (Saturn) emocije (Mesec), ovo su prepreke, ograničenja, strahovi, kočnice. Najpre i najviše u porodičnim stvarima i odnosima (Mesec), roditelji, partner, deca, rodbina, ali i tamo gde se ova konjukcija nalazi (kuća - oblast života). Žene (Mesec) generalno više "pogođene" ovom energijom.Kako je Mesec - narod, teška energija za narod (bilo koji).

U 14:51 Mesec će biti u kvadratu sa Uranom u Biku, iznenadne ne baš prijatne vesti, informacije, događaji - Kada Uran zazvoni...on obično najavi uzbunu. Nema Uran u principu loše namere....samo hoće da nas prodrma, posebno one koji su upali u neku kolotečinu, dosadu. Ne voli on navike. Pa vi vidite gde ste u ovom trenutku. Uran je gotovo uvek nepredvidljiv....takvi su i događaji, takav je i psihološki uticaj. Mogući su i neki sukobi sa grupama u kojima pripadate ili ne pripadate.

Na samom kraju dana 23:10 Mesec će se sresti sa Venerom. Ovo je mnogo lakši i lepši susret od susreta sa Saturnom. Ova konjukcija donosi harmoniju u naše živote, donosi lepo raspoloženje, osmeh na lice...obećava lep odlazak na spavanje, nešto obojeno energijom Vodolije!


Нема коментара:

Постави коментар