понедељак, 25. јануар 2021.

Šta rade zvezde u periodu od 25.januara do 01.februara...




Moto nedelje:
Odlučite da ostatak života bude najbolji period vašeg života.

Ove nedelje na zvezdanom nebu:
25.januar 11:28 Sunce sekstil Kiron
26.januar 13:48: Sunce kvadrat Uran
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 
29.januar 02:39: Sunce konjukcija Jupiter
30.januar 16:51 Merkur kreće retrogradno sa 26°29’ Vodolije


Ove nedelje tri konjukcije, jedan sekstil, jedan kvadrat i jedno retrogradno kretanje!
Ovako bi bio najkraći izveštaj za nedelju pred nama!
Umem li ja da budem kratka? Ne baš ali ću pokušati :)

Nedelja počinje umirujućim harmoničnim sekstilom Sunca i Kirona! Iskoristite ovaj dan - Capre diem! Ovo je energija koja nudi osvešćenje bola ali nudi i lek! Energija koja dolazi u pravo vreme!
Isto to Sunce će koliko sutra biti u kvadratu sa Uranom i nervoza se nastavlja. Nervoza, pobuna, velika potreba za slobodom. Zazvoniće nam nebeski alarm kako samo to on ume - Laki je opet nervozan
Ovo je i nedelja prvog Punog Meseca u godini u dramatičnoj energiji Lava sa dramatičnim aspektima oko sebe -  "The Lion Sleeps Tonight"... Dogodiće se i zavodljiv susret Venere i Plutona - Zavedi me...Oprezno jer ova energija vas može zavesti na različite načine!
Dan posle Punog Meseca još jedan snažan susret, konjukcija Sunca i Jupitera - What a wonderful world
Poslednji događaj ove nedelje ali ne manje bitan je Merkurov prvi retrogradni ciklus ove godine - Vreme je za premotavanje...Vreme je i za Marfijev zakon...i za ono kada je Merkur "kriv za sve"
(Ukratko nedelja za Instagrm i FB)


A sad o svemu opširnije!



Ponedeljak. 
Dan Meseca. Mesec je u Blizancima do 19:51 kada će preći u Raka
25.januar 11:28 Sunce sekstil Kiron

Posle noćašnjeg kvadrata Meseca i Neptuna mnogi su od jutros bili sanjivi i imali potrebu za onih "još samo pet minuta" u krevetu!
Mesec je od jutros u trigonu sa Merkurom u Vodoliji...lepa, harmonična energija za početak dana za početak energije, ali ovo je i poslednji aspekt Meseca u Blizancima pre promene znaka...
Već od 08:17 do 19:51 Mesec će biti u praznom hodu!
U 19:51 Mesec će se vratiti kući jer prelazi u Raka

Danas u vreme praznog hoda dogodiće se sekstil Sunca i Kirona:
Aspekt izlečenja ili (za)lečenja!!! Svi imamo nešto što nas boli... neke rane - Kiron. Danas i ako kao kratkotrajna energija i aspekt Kiron u saradnji sa Suncem donosi volju za životom....Kada je neko bolan, bolestan i sl. najlakši put do izlečenja je zapravo volja za životom!!!  Kada bolesnik ima volju za životom sve je lakše.
Kada se ovako (i na kratko) Sunce i Kiron sretnu u harmoničnoj energiji (sekstil) sve je moguće.
Sunce je naša volja, ego, karakter, vitalnost, zdravlje....Kiron je učitelj i iscelitelj....on je i rana ali i lek (ključ). Kada se ovako nađu u sekstilu Sunce svojom toplinom može obasjati rane - Kiron....toplota leči!!!
Ne postoje neizlečive bolesti postoje samo neizlečivi ljudi.... 
Samo oni koji ne žele da menjaju svoje navike mogu biti neizlečivi! Ovo se odnosi i na bolesti duše, na emotivne rane....Ovaj dan treba iskoristiti....Iskoristite ovaj dan - Capre diem.... mislim na ovu kratkotrajnu energiju....Za menjanje navika, za početak ozdravljenja...jer nije realno očekivati da se neko u jednom danu izleči....Ali je realno da se u proces izlečenja krene sa realnim planom....Neka Sunce najpre osvetli problem, ranu i sl. tu je Kiron koji pruža ruku i mogući lek!
Možda je lek u negde u vašem društvenom i socijalnom životu....možda u prijateljstvu, u nekoj grupi kojoj pripadate (vaši istomišljenici), možda u iznenadnim događajima...sve ovo naravno jer je Sunce u Vodoliji (svi za jednog, jedan za sve)...Lek je i hrabrost da se sa problemom, ranom....suočite, priznate najpre sebi...Kiron u Ovnu....Ovaj aspekt nosi i dozu empatije....razumevanje za tuđa osećanja, saosećanje sa drugim osobama....Kiron u Ovnu više priča o vrlo ličnim ranama, tugama, bolima...ali ovako u kombinaciji (sekstil) sa Suncem u Vodoliji kroz empatiju mogu se razmeniti osećanja, iskustva, informacije....Mogli bi ovu energiju da nazovemo i "pomoć prijatelja" ili pomoć prijatelju!!!



Utorak
26.januar 13:48: Sunce kvadrat Uran

Od kako je Uran u Biku ovo je njihov četvrti kvadrat. Inače Sunce i Uran su u kvadratu dva puta godišnje kada je Sunce u Vodoliji i u Lavu!!! U ovom mesecu ovo je treći kvadrat Urana sa nekom planetom...prvi je bio sa Merkurom, drugi sa Jupiterom i sada sa Suncem!!! Naravno neću zaboraviti i konjukciju Marsa i Urana!!! Sve su ovo eksplozivne energije....i sve u mesec dana 
(Iz Zvezda u januaru)!

Posle jedne vrlo lekovite energije sekstila Sunca i Kirona ovde imamo jednu vrlo nervoznu energiju kvadrata Sunca i Urana - Laki je opet nervozan!
Zazvoniće nebeski alarm...Prodrmaće Uran na sve moguće i nemoguće načine!
Vetrovi promena duvaće na sve strane!
Ovo je energija koja nas na svoj način priprema za Pun Mesec u Lavu
Ovo je samo jedan od kvadrata koje Uran pravi od početka godine sa planetama u Vodoliji, ali Uran će cele ove godine biti sve prisutan! Posebno njegovi kvadrati sa Saturnom! Njegov kvadrat sa Jupiterom još uvek proživljavamo!
Ovde u ovom kvadratu Urana i Sunca je samo potreba da neke promene prihvatimo bilo da nam se dopadaju ili nam se ne dopadaju! Ma koliko naš ego (Sunce) bude uzdrman (Uran) mi promene moramo da prihvatimo. Zapravo ništa se ne mora (sem kada se mora :) ali neke promene su tu!
Srećom tu u blizini Sunca je i Jupiter, pa bi Laki mogao da bude manje nervozan! Ipak sve zavisi od nas!

Po nekim drugim programima efermidama Neptun će biti u egzaktnom kvadratu sa Mesečevim čvorovima (26.januar 15:12) - Kud polovi ovaj brod



Četvrtak
28.januar 17:18: Venera konjukcija Pluton
28.januar 20:16 Pun Mesec u Lavu na 9°05’ 

Prvi Pun Mesec u ovoj godini i baš u Lavu...jer gde je Lav obično se spominje i drama!
Mada drame ima još od prošle nedelje a ona je počela konjukcijom Marsa i Urana (20.januar) i kvadratom Marsa i Jupitera (23.januar). Drama se nastavlja kroz kvadrat Sunca i Urana na početku ove nedelje i zapravo kulminaciju očekujemo sa Punim Mesecom (opozicija Sunca i Meseca)!

Ovo je prilično burna nedelja!
Na jednoj strani su Saturn, Sunce, Jupiter i Merkur u Vodoliji...na 90° od njih su Uran i Mars u Biku! - svi su u jednom trenutku bili ili će biti u egzaktnom kvadratu!
Najjači kvadrat je svakako sutrašnji kvadrat Sunca i Urana!!!
Pre ovog kvadrata imali smo Merkurov kvadrat sa Marsom 09.januara, kvadrat sa Uranom 12.januara, 13.januara Mars kvadrat Saturn, 17.januara Jupiter kvadrat Uran i 23.januara Mars kvadrat Jupiter!
I nije kraj kvadratima! 01.februara Sunce kvadrat Mars, 07.februara Venera kvadrat Uran, 10.februara Merkur kvadrat Mars (drugi, prvi je bio 09.januara), 17.februara Saturn kvadrat Uran i 20.februara Venera kvadrat Mars. Dakle u februaru će se zaokružiti svi kvadrati između planeta u Vodoliji sa planetama u Biku! Sve ovo je zapravo priča o STELIJUMU u Vodoliji i Marsu i Uranu u Biku! Sve ovo je zapravo najavljena priča o prva dva meseca ove 2021. godine!

Da se vratim na Pun Mesec!

Situacija na zvezdanom nebu u vreme Punog Meseca u Lavu:
Saturn, Sunce i Jupiter u konjukcijama!
Sunce i Saturn egzaktno 24.januara, Sunce i Jupiter egzaktno 29.januara!
Svi - Saturn, Sunce i Jupiter u Vodoliji u kvadratima sa Uranom i Marsom u Biku!
Mesec nasuprot (opozicija) Suncu, Saturnu i Jupiteru, Mesec takođe u kvadratima sa Marsom i Uranom - ovo je slika neba 28.januara! Ovo je i slika T-kvadrata na nebu 28.januara ove godine!

Šta poručuje ovaj Pun Mesec?
Oslobodite dete u vama, oslobodite vašu kreativnost, potrebu za ljubavlju, igrom, zabavom, uživanjem...Neka do izražaja dođe vaše samopouzdanje, samoizražavanje! Oslobodite vi sami jer će Uran na neki način to svakako uraditi!
Sunce je ovde u sredini između Saturna i Jupitera! 
Sa jedne strane Saturn dodaje odgovornost, ozbiljnost, pa i neka pravila...sa druge strane Jupiter dodaje sreću, optimizam, ekspanziju, blagostanje...sve u energiji Vodolije - svi za jednog, jedan za sve...
Mesec u Lavu je izazov za ovu energiju...ali na nama je da pronađemo balans i ravnotežu!
Ipak najviše obratite pažnju na Marsa i Urana u Biku (kuća u kojoj se nalaze), ta energija će mnogo uticati na priču o Punom Mesecu! Pronađite svoj mir i ravnotežu vežbajući suzdržanost!


Istog dana još jedna konjukcija je jako bitna, konjukcija Venere i Plutona u Jarcu!
Ovo je energija strasti i fizičke i životne. Problem sa ovom energijom nastaje ako ona pređe u opsesivnost, posesivnost, ljubomoru negde i mržnju! Poprilično je intezivna ova energija i eto kud baš na Pun Mesec :). Ovo je i drama u vazduhu, drugačija od Lavovske ali je drama!
Prošle godine u ovo vreme Pluton je bio u društvu Saturna i Jupitera i JMČ! Tada je Pluton imao sasvim drugačiju priču! Sada su Saturn i Jupiter u komšiluku u Vodoliji a Pluton se sreće sa Venerom posle dve godine! 2020. nisu imali susret...ali zato 2019. susreli su se dva puta jednom u februaru, drugi put u decembru...I ove godine će se sresti dva puta: sada 28.januara i 11.decembra! Sve zbog toga što će Venera i krajem godine boraviti ponovo u Jarcu!

I sada vam je jasno zbog čega bi ovaj Pun Mesec mogao da bude dramatičan!


Petak
29.januar 02:39: Sunce konjukcija Jupiter

Ovo je jaka energija, energija koja poručuje da je Život lep..
Moćna je ovo energija...
Možda je na neki način ograničavajuća zbog blizine (konjukcije) Saturna, manje ili više pod uticajem nervoze zbog kvadrata sa Marsom i Uranom...ali uprkos svemu ova energija je obećavajuća!


Subota
30.januar 16:51 Merkur kreće retrogradno sa 26°29’ Vodolije

Ovaj prvi Merkurov retrogradan hod je posebno bitan jer se Merkur nalazi u Vodoliji a on je deo priče o stelijumu koji će još jednom biti jako aktuelan 11.februara na dan Mladog Meseca u Vodoliji kada ćemo pored sadašnjih učesnika stelijuma: Saturn, Sunce, Jupiter, Merkur (tada će on biti retrogradan) u stelijumu će biti i Venera i Mesec!
Sigurna sam da ste spremni za ovaj ciklus, da ste od početka godine znali kada će se on dogoditi, da ste pročitali Prvu pomoć i nešto kao upustvo za upotrebu retrogradnog Merkura Retrogradni Merkur - prva pomoći da ste se "naoružali" smislom za humor. Dobro je i da znate Putovanje retrogradnog Merkura kroz natalne kuće....















Нема коментара:

Постави коментар