субота, 16. јануар 2021.

Vreme je za velike promene. Sloboda je ključna reč... Jupiter u Vodoliji kvadrat Uran u Biku!



Moto dana:
"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, 
nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi"

Zvezdani(n) zapis 3132
Subota dan Saturna
Saturn je u Vodoliji na 3°24’

Od 21.decembra 2020. u društvu je sa Jupiterom i ta konjukcija još uvek deluje!
Od 13.januara svađa se sa Marsom u Biku, teška energija. 
Ono što nas očekuje je konjukcija sa Suncem 24.januara i kvadrat sa Uranom 17.februara!

Dakle, i Jupiter i Saturn su u kvadratu sa Uranom u Biku!
Kvadrat Jupitera i Urana egzaktan je sutra u 23:49

Posle sedam godina...ponovo kvadrat Jupitera i Urana!
Te 2013/2014 godine Jupiter u Raku, Uran u Ovnu...
21.avgust 2013. na 12°03’, 26.februar 2014. na 10°33’, 20.april 2014. na  13°29’!

01.avgust 2013. Etihad Airways predstavio novu kompaniju Air Serbia (bivši Jat Airways) i potpisao ugovor sa vladom Srbije - 26.avgust 2013. Prvi let kompanije Air Serbia - za Abu Dabi.
O 2014. godini već sam pisala: Rekordna hladnoća u Severnoj Americi i niz oluja na Britanskim ostrvima (na jugu Engleske najvlažniji januar od početka merenja 1767).
Poplave na Balkanu: ciklon Yvette/Tamara izaziva istorijske padavine i vodostaje koji vode katastrofalnim poplavama u Srbiji, Bosni i Slavoniji.
Nevreme sa orkanskim vetrom u nekim mestima Srbije (npr. Šopić kod Lazarevca).
Dodajem: 
Te 2014. godine: (februar -april) Radnički protesti u Tuzli prerasli u nerede. Protesti u BiH: Zapaljena zgrada Predsjedništva BiH. Sukob studenata i policije ispred rektorata u Prištini.protesti u Venecueli. Ukrajinska revolucija.  Krimska kriza. Vanredni izbori u Srbiji. Rusija anektirala Republiku Krim. Malaysia Airlines let 370 Kuala Lumpur - Peking: avion sa 239 osoba nestao iznad Tajlandskog zaliva.
P.S. Ko želi da prouči ovaj kvadrat smo imali pre ovog 2013/2014. i 2007. godine: 22.januar, 11.maj i 09.oktobar (Jupiter u Strelcu, Uran u Ribama).

Sada posle sedam godina od kvadrata Jupitera u Raku i Urana u Ovnu (tri kvadrata) imamo ponovo ovaj kvadrat sada između Jupitera u Vodoliji i Urana u Biku! Ovog puta samo jedan kvadrat!

Uvek sve počinje ciklusom planeta!
Sada se nalazimo u ciklusu Jupiter /Uran - RJupiter konjukcija RUran u Ribama na 28°42’ 19.septembra 2010. Jupiter konjukcija Uran u Ribama na 27°02’ 04.jaunuar 2011.
Cilus Jupiter/Uran traje 14 godina 
Ovaj sadašnji ciklus će trajati do 21.aprila 2024. i počeće novi ciklus Jupiter/Uran u Biku!



Pročitajte:



Sadašnji kvadrat Jupitera i Urana je poslednji kvadrat u ovom ciklusu!
Ovaj kvadrat na neki način oživljava ovaj ciklus, skreće pažnju na njega!
Do kraja ovog ciklusa (kraj je 21.aprila 2024.) očekuje nas još samo sekstil Jupitera u Ribama i Urana u Biku 18.februara 2022. godine! I onda idemo ispočetka: konjukcija, sekstil, kvadrat, trigon i opozicija - novi ciklus ovih planeta!

Jupiter planeta sreće, blagostanja, ekspanzije u kvadratu sa Uranom planetom slobode i pobune!
2014. godina je bila prilično burna, ni ova 2021. izgleda da neće biti ništa manje burna!
Uran svakako ima potrebu da razbije rutinu, status quo...bilo koji i na ličnom i na globalnom planu!
I već razbija a predstoje nam još tri kvadrata Saturna sa Uranom!

Uran ne voli ograničenja bilo koje vrste...i poručuje vreme je za akciju, vreme je za promene!
Samo ovaj kvadrat oslobađa prilično eksplozivnu energiju!
Gde god se osećamo lično i kolektivno sputano, ograničeno, zarobljeno energija ovog kvadrata će nas podstaći na delovanje na AKCIJU! Samo ovaj kvadrat oslobađa i napetost, nervozu, nemir!
Uran se buni a Jupiter širi pobunu!
Ovo je energija velike napetosti ali ona bi mogla da bude i energija krupnih promena!
Ova energija će svakako doneti velike i krupne lične i kolektivne promene. Život se i dalje menja pred našim očima! Izgleda da je došlo vreme za raskid sa prošlošću!

Ovaj kvadrat će nešto jače i intezivnije uticati na Vodolije, Lavove, Bikove i Škorpije (fiksni znaci - znaci koji označavaju središnji mesec godišnjih doba). 
To što je i Mars u Biku i što uskoro očekujemo konjukciju Marsa i Urana (20.januar) sve još više komplikuje (tog dana je inauguracija novog predsednika SAD). Tog dana dogodiće se i Prva Mesečeva Četvrt (Sunce u Vodoliji kvadrat Mesec u Biku)!!!

Ukratko: Vreme je za Velike Promene. Sloboda je ključna reč!




Dnevni aspekti
Mesec je u Ribama

Sanjivi Mesec u Ribama lagano putuje...
Jutros je mnoge od nas probudila energija sekstila Meseca i Marsa u Biku...Ovo je energija samopouzdanja, zaštitnički odnos prema porodici...jake strasti, spontane rekacije, jak entuzijazam, potreba za takmičenjem i pobedom...popularnost, šarm, jake želje...višak energije koji treba dobro kanalisati....Mesec u Ribama intezivna osećanja, Mars u Biku jake želje i potreba za uživanjem u svim čulima...Lepo je započeo ovaj dan!

Naravno danas i sekstil Meseca i Urana u Biku. Energija iznenadnih događaja, vesti, dešavanja, nešto drugačije i nešto originalno....ono....razbijanje rutine....Jak kreativni potencijal....Ovo je energija željna promena. Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke. Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...Duša bi da luta...duša želi nezavisnost, originalnost, slobodu...Duša je humana... Ovo je potreba za novim znanjima i saznanjima, ovo je potreba da se nešto menja...posebno rutina! Možda je baš danas dan za promene, za nešto novo, drugačije, originalno...ne budite kopija...budite original.

I pred kraj dana još jedan harmoničan aspekt Meseca, još jedan sekstil...sada sa Venerom u Jarcu! Jedan zaista ugodan aspekt, aspekt koji će vaše odnose učiniti lepšim i boljim....posebno sa ženama...Ako ste u prilici odilčan aspekt za društvenost i druženje (može i virtuelno :). U svakom slučaju ovo je odlična energija za porodične (Mesec) i sve druge odnose (Venera), ljubavne, emotivne...Ovo je i vrlo kreativna energija...Uradite nešto za svoju dušu i srce ove subotnje večeri...


Нема коментара:

Постави коментар