среда, 28. октобар 2020.

Merkur je ušao sa kraja, Venera sa početka u Vagu...Mesec je prešao u Ovna....Ima li harmonije i ravnoteže u našim životima?!


Moto dana:
"Sreća je kada se ono što misliš, ono što govoriš 
i ono što jesi nalaze u harmoniji."

Zvezdani(n) zapis 3058
Sreda. Merkurov dan
RMerkur je u Vagi na 29°42’

Merkur je noćas u 02:33 CET prešao "natraške" u Vagu...
Na ovom stepenu je bio 27.septembra pre nego što je prešao u Škorpiju!

Preći će 4° u retrogradnom hodu istim putem kojim je bio od 23. do 27.septembra.
03.novembra Merkur će krenuti direktno, 10.novembra će ponovo ući u Škorpiju!

Merkur je krenuo u retrogradni hod 14.oktobra sa 11° Škorpije
Merkur je i dalje retrogradan Retrogradni Merkur - prva pomoć ali menja se energija!
Nije isto kada je retrogradan u Škorpiji ili u Vagi!
Prelaskom u Vagu oslobodićemo se Škorpijonskog inteziteta i energije strasti, želja..."kopanja"
Ovih sedam dana RMerkur će se baviti našim vezama, odnosima, partnerstvima, ugovorima, javnošću...



(05.septembra prvi put)

Retrogradni Merkur u Vagi će se baviti našim ljubavnim životom...Možda ćete imati potrebu da ponovo razgovarate i pregovarate...Vreme i jeste za razgovore, nekad započete i nedovršene...Posle nekih teških razgovora, teških kopanja radi otkrivanja skrivenog...(Škorpija), vreme je za nešto lakše i uravnoteženije razgovore...sa više diplomatije i komromisa, svakako mirnije (Vaga)..
Dok je boravio u Škorpiji Merkur je bio pod uticajem Marsa (Mars kovladar Škorpije), sada će biti pod uticajem Venere (Venera vladar Vage)! 
Preispitivanje izbora...
Dokle je Merkur retrogradan u Vagi (03.novembar) to su uglavnom preispitivanja, premotavanja, revidiranja itd. Kada krene direktno i razgovori i sve ostalo vezano za Merkura biće direktnije!
Možda će vam se u život vratiti i neki bivši...možda će neko obnoviti vezu, partnerstvo...Sedam dana je kratak rok iz jednog ugla...ali nekada je dovoljan i jedan dan ako se kockice slože...

Možda bi najbolje bilo da sačekate da Merkur krene direktno kada su odluke u pitanju...

Merkur će boraviti u Vagi do 10.novembra

Aspekti Merkura u Vagi:
Merkur kvadrat Saturn - 01.novembra (retrogradni Merkur) i 06.novembra (direktan Merkur)!!!
Prilično težak aspekt koji se ponavlja u kratko vreme Zastoj, tuga, melanholija...zaboravnost...




U isto vreme razlika par minuta 02:41 i Venera je prešla u Vagu...Vratila se kući...
Više o Venerinom tranzitu kroz Vagu:

Sad i nešto konkretnije za trenutni tranzit!
Ulazak Venere u Vagu je svakako dobra vest...posebno za ljubavni život...
Negde sam napisala: Venera u Vagi ima devizu: Dva je bolje od jednog!
Dva u smislu partnerstva. Da, ova Venera voli partnerstvo...u narednom periodu sve će se i vrteti oko veza, odnosa, partnerstva, brakova, ugovora, javnosti...
U narednom periodu ova Venera će raditi na ravnoteži, balansu, diplomatiji...što je i najteže postići...Posebno će biti teško u ovom periodu zbog RMarsa u Ovnu i Društva u Jarcu!!!

Zašto?
Zbog aspekata!



Prvi aspekt Venere u Vagi je opozicija sa RKironom u Ovnu o njemu sam pisala ovde Love hurt...
09.novembar Venera opozicija RMars i kvadrati Venere i Plutona 15.novembar, Venere i Jupitera 16.novembar i Venere i Saturna 19.novembar! Ove planete će tokom tog perioda biti u T-kvadratu! Komplikovana energija i za ljubavni i za finansijski život...komplikovana energija i za period u kome se nalazimo...Teško će se sa ovim energijama doći do ravnoteže!
Dobro i uspevaju veze i partnerstva sada u vreme opšteg haosa, brige za egzistenciju, zdravlje...
Ali ako ravnoteža postoji...mislim ako je ne gledate kao pojam već kao mogućnost, onda ćete uz malo ili više napora do ravnoteže i doći....Gde ima volje ima i načina! Iskoristite najbolje od energije Venere u Vagi!!! Unesite lepotu u vaš partnerski život, unesite romantiku, flert...Neću vam reći zaboravite vreme u kojem živimo...naprotiv...ali uradite sve što je do vas da uravnotežite odnose sa ljudima posebno vama blliskim i dragim! 
Venera u Vagi je za Mir u svetu (kao na izborima za mis sveta:). Na globalnom planu to će ići teže baš zbog gore spomenutog T-kvadrata!


Dnevni aspekti:

Prespavali smo sekstil Meseca u Ribama sa Saturnom u Jarcu, prespavali smo i period praznog hoda od 01:46 do 09:44...Zapravo većina se probudila u vreme praznog hoda...
Mesec je prešao u Ovna...sve je puniji, od jutros je ispunjen 90.9% i neću reći lagano ali ide ka Punom Mesecu u Biku...Ne ide lagano jer je pre svega od jutros u vatrenoj energiji Ovna, vatrenoj, nestrpljivoj...energiji sad i odmah...Što je Mesec popunjeniji i osećanja su intezivnija...
Mesec u Ovnu podstiče akciju...posle energije sanjivih Riba ovo je nešto kao ubrzanje...

Međutim prvi aspekt Meseca u Ovnu je opozicija sa Venerom u Vagi...Venera je noćas prešla u Vagu, Mesec jutros u Ovna i odmah su se našli na "nišanu"...Venera se još nije ni odomaćila...i već mora da ulazi u megdan sa Mesecom u ratobornom Ovnu...Potreba za ljubavlju, uživanjem, radostima je velika ali ovde svako "vuče" na svoju stranu....Mesec u Ovnu kaže JA, JA i JA....Venera u Vagi kaže ne TI nego MI...
Večeras u 21:38 Mesec će se sresti sa RKironom na 5°
Najčešće je ova energija okidač za bol ali ova energija svakako može biti i lekovita, jer Kiron je i rana i lek...Donosi ova energija neku vrstu osetljivosti...ali i veliku sposobnost empatije...osetljivost na tuđu bol...Jednom mesečno imamo ovu konjukciju i imaćemo je sve dokle Kiron boravi (tranzitira) Ovnom! Ona je uvek tu da nas podseti na nešto, ponekad na nešto bolno ali u isto vreme i da probudi odlučnost i hrabrost da se sa tim suočimo...i krenemo u izlečenje! Slušajte srce ono zna gde je ključ!
Savet: pre spavanja meditirajte!!!
Sa tom energijom idemo u krevet...sutra će Mesec imati samo jedan aspekt susret sa vladarem Ovna RMarsom u 19:33....


Нема коментара:

Постави коментар