четвртак, 1. октобар 2020.

Zvezde u oktobru 2020.



Moto meseca:
Budite promena koju želite da vidite u svetu!


Ode septembar...lično ću ga pored juna ove godine pamtiti dok sam živa! Trudim se da mislim samo pozitivno...mislim na dunje i mirs dunja...ovih dana idem u potragu za dunjama...jer me one asociraju na korene, dom....
Oktobar deseti mesec u godini, poznat i kao listopad, lišće svuda oko nas...šuška...miriše...Jesen je bez sumnje tu...još dva meseca do kraja ove teške, preteše godine...

U oktobar ulazimo sa sezonom Vage...
I sa potrebom da uspostavimo kakvu takvu ravnotežu...zbog ose Ovan - Vaga. (RMars u Ovnu).
Mesec počinje baš tako sa Punim Mesecom u Ovnu (Mesec u Ovnu opozicija Sunce u Vagi)...Ovan - akcija, Vaga - saradnja. Ovde ide ona izlizana fraza: Mir u svetu! Da bi bilo mira i ličnog i svetskog ima još jedna fraza: Budite promena koju želite da vidite u svetu!

Oktobar kreće sa izazovima!
Izazovi vrebaju i zbog prirodnog kvadrata Ovan - Jarac (Društvo u Jarcu), kao i zbog prirodnog kvadrata Vaga - Jarac...
U oktobar ulazimo sa Merkurom u Škorpiji koji je već u retrogradnoj senci, spreman za retrogradni ciklus zvani ludilo! Obratite pažnju na opoziciju sa RUranom! Vratiće se merkur u Vagu, vratiće se i neke priče.
Tu je i Saturn koji je stacioniran direktno 29.septembra! Uskoro će i Pluton biti stacioniran direktno i aktiviraće se njihova konjukcija i Orb 3°!
Da ništa nije crno ni belo...već je i u nijansama poručuje nam dugotrajni aspekt Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama...Savršena energija za "pobeći" iz haosa i izazova u snove, umetnost, kreativnost, duhovnost...Ovde su u kombinaciji optimizam (Jupiter) i idealizam (Neptun)...lek za dušu...pa ko kako voli...meditiranje, ples, muzika...itd. Jednom rečju...iskoristite ovaj period za ostvarenej svojih snova!
Venera prelazi u Devicu...vreme je da budemo korisni...ali vreme je i za sitnice koje ljubav znače!
Na kraju meseca preći će u Vagu (Mars je u Ovnu) i od tada nas čeka neka druga priča...opet osa Ovan - Vaga ali i kvadrati sa Društvom u Jarcu...Uživajte u oktobru što se tiče ljubavi i novca...
Retrogradni Mars u Ovnu začiniće ovaj mesec opozicijom sa Suncem i kvadratima sa Plutonom i Jupiterom...tek da najavi njihovu konjukciju 12.novembra!
Mlad Mesec u Vagi i još jedan Novi početak...na žalost opterećen T-kvadratom!
Sunce prelazi u Škorpiju 23.oktobra i počinje sezona Škorpija...izbegavajte drame i tajne pozabavite se dubljom stranom života - suštinskim promenama! Počnite veliko jesenje čišćenje!
Na kraju nas čeka drugi Pun Mesec (u Biku) - Plavi Mesec u konjukciji sa RUranom. Kako je mesec počeo tako se i završava - burno!


Ovo je bilo za Instagram i FB a sada idemo redom:

Ovaj oktobar 2020. imaće dva Puna Meseca, jedan 01.oktobra u Ovnu i drugi 31.oktobra u Biku
★Oktobar počinje Punim Mesecom u Ovnu u 23:05 
Početak meseca u znaku kulminacije! 
Mesec će biti u  konjukciji sa RKironom u Ovnu u 18:57 CET, Sunce je u opoziciji sa RKironom od 29.septembra i mogući su neki bolni momenti koje će simbolično osvetleti ovaj Pun Mesec! 

★Mars u Ovnu je retrogradan (od 10,septembra) i vrlo je ratoboran! Već neko vreme je u kvadratima sa Društvom u Jarcu sada sa Saturnom i RPlutonom...Prilično nezgodne energije za početak meseca!
Merkur je u Škorpiji, u retrogradnoj senci je od 23.septembra, od 14.oktobra krenuće u retrogradni hod! Retrogradni Merkur u Škorpiji i retrogradni Mars u Ovnu u isto vreme je nezgodna kombinacija!

Mlad Mesec u Vagi energija novih početaka za veze, odnose, partnerstva - Super Mlad Mesec. Nešto nezgodniji novi početak jer će Sunce i Mesec biti u opoziciji sa RMarsom u Ovnu, ali i u kvadratima sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom u Jarcu! U isto vreme i RMars je u kvadratima sa planetama u Jarcu  na nebu imamo vrlo nezgodan T-kvadrat! 

Drugi Pun Mesec 31.oktobra - Plavi MesecPun Mesec u Biku i kulminacija emotivne i materijalne sigurnosti. Bitni aspekti: Sunce i Mesec u konjukciji sa RUranom, RMars i dalje u kvadratima sa planetama u Jarcu! 

Pluton će krenuti direktno 04.oktobra....od ovog datuma sve tri planete u Jarcu biće direktne!!!
Uran je od skoro retrogradan (15.avgust), Neptun će 29.novembra krenuti direktno, Kiron 15.decembra!
U oktobru RMerkur i RMars u nezgodnoj kombinaciji - u isto vreme retrogradni!!!

Venera prelazi u Devicu...I dok Mars vodi svoje bitke (kvadrati sa Društvom u Jarcu), Venera će biti suzdržana (trigoni sa Društvom u Jarcu)...
Ulaskom Venere u Devicu u oktobru uglavnom ćemo imati skladne Venerine aspekte, izuzevši Venerinu opoziciju sa Neptunom sve sami trigoni!!! Venera je u zemljanom znaku i ona se slaže sa planetam u zemlji - Uran i Društvo u Jarcu!
Sunce ulazi u Škorpiju, gde ga čeka RxMerkur i kreće vladavina Škorpije.
RxMerkur ulazi u Vagu....gde je već bio u septembru!

Od dugotrajnih aspekata  - Sekstil Jupitera i RNeptuna III put. Do kraja godine ostala su nam još dva dugotrajna aspekta konjukcija Jupitera i Plutona - 12.novembar i konjukcija Jupitera i Saturna - 21.decembar

Više aspekata i tranzita nas na neki način vraćaju u april ove godine: 14.aprila Sunce kvadrat Pluton,15.april Sunce kvadrat Jupiter 21.april Sunce kvadrat Saturn...

★Konjukcija Saturna i Plutona!!!
10.septembar - 13.oktobar 2020. 
Ovako sam pisala 29.marta 2020: "Od 10.septembra 2020. između Saturna i Plutona u Jarcu ponovo će biti 3° udaljenosti sve do 13.oktobra! I dalje će biti blizu ali će se razadljina povećavati...U martu 2021. nećemo više imati ovu konjukciju!!! Dakle od razdaljine između ovih planeta zavisiće i uticaj u budućnosti!!! Mada treba reći da smo najgore prošli ili upravo prolazimo - svi globalno! Ove datume u budućnosti možemo videti na razne načine...virus svakako neće nestati preko noći...neće nestati ni ekonomski i finansijski uticaj"

Astrološki samo je jedna egzaktna konjukcija 
Ovo je konjukcija koja je aktuelna tokom cele ove godine...sa manjim ili većim orbisom delovanja! Sada smo u Orb 3°. Ova konjukcija je ponovo postala bitna i aktuelna od 10.septembra...29.septembra zbog Saturnovog direktnog kretanja još i više...Svaka planeta pa i Saturn imaju jak uticaj u vreme stacioniranja (direktno ili retrogradno). Uskoro 04.oktobra i Pluton će biti stacioniran direktno!!! Zbog svega ovog konjukcija Saturna i Plutona ponovo aktuelna!!!
Prvi put ova konjukcija se zapravo pojavila 15.januara 2019. Nisam pogrešila godinu....Saturn je tada bio na 13° a Pluton na 21°  Jarca Orb 8°! - 07.januara 2021. Saturn u Vodoliji na 2° Pluton u Jarcu na 24° Orb 8°! I tu je negde kraj...mada tek u martu 2021. ove konjukcije više neće biti!!!
Ovu konjukciju smo direktno povezali sa Kovid 19 (prvo pojavljivanje ove konjukcije)...logički se nameće i da ćemo se rešiti ove pošasti kada ove konjukcije više ne bude...
Međutim....ova konjukcija i njeni efekti su mnogo dublji...pandemija i ovaj virus su nesumnjivo najgore što nam se dogodilo ove godine...ali u pozadini ove priče ima mnogo toga dubljeg...Pogledate vesti i lokalne i svetske i sve vam bude jasno....Posebno sada kada je Merkur u Škorpiji a čeka nas i njegov retrogradni ciklus...otkriće se još mnogo toga...

Do kraja godine ostalo je još tri meseca....
Da preživimo retrogradni ciklus Merkura u kombinaciji sa retrogradnim ciklusom Marsa. Merkur će krenuti direktno 03.novembra iz retrogradne senke izlazi 19.novembra. Mars će krenuti direktno 14.novembra iz retrogradne senke će izaći 02.januara 2021. Ostaje nam još jedna egzaktna konjukcija između Jupitera i Plutona 12.novembra....Dakle već u najavi vidimo da će novembar biti blago rečeno interesantan mesec! Na kraju nas čeka decembar, Jupiter i Saturn prelaze u Vodoliju i 21.decembra prave egzaktnu konjukciju! Da...nije kraj dok sudija ne odsvira kraj!!!

I ne ljutite se na glasnika....Moj moto je Spreman je onaj ko je upozoren!!!


Planete koje menjaju znak:
02.oktobar 22:48 Venera ulazi u Devicu
23.oktobar 01:00 Sunce ulazi u Škorpiju
28.oktobar 02:34 RMerkur ulazi u Vagu
28.oktobar 02:41 Venera ulazi u Vagu

Kretanje planeta:
04.oktobar Pluton kreće direktno sa 22° Jarca
14.oktobra 03:05: Merkur kreće u retrogradni hod 

Mesečeva magija:
01.oktobar 23:05 Pun Mesec u Ovnu na 9°
16.oktobar 21:30 Mlad Mesec u Vagi na 23°
31.oktobar 15:49 Pun Mesec u Biku na 8°

Dugotrajni aspekti:
12.oktobar 09:05: Jupiter sekstil RxNeptun na 18°

Venera (ljubav, novac):
02.oktobar 22:48 Venera ulazi u Devicu
11.oktobar 01:08: Venera trigon Uran
12.oktobar 18:38: Merkur sekstil Venera
18.oktobar 16:48: Venera opozicija Neptun
19.oktobar 09:35: Venera trigon Jupiter
21.oktobar 23:41: Venera trigon Pluton
24.oktobar 17:40: Venera trigon Saturn
28.oktobar 02:41 Venera ulazi u Vagu


Ovog Meseca izdavajam sledeće:

01.oktobar 23:05 Pun Mesec u Ovnu na 9°
02.oktobar 22:48 Venera ulazi u Devicu
04.oktobar Pluton kreće direktno sa 22° Jarca


★★★


07.oktobar 22:55: Merkur opozicija Uran
09.oktobar 15:09: Mars kvadrat Pluton
11.oktobar 01:08: Venera trigon Uran
11.oktobar 15:34: Sunce kvadrat Jupiter




Brži jezik (enter) od pameti...
07.oktobar 22:55: Merkur opozicija Uran
Merkur u Škorpiji, RUran na 9°37’

Merkur će tri puta biti u opoziciji sa Uranom: 07.oktobar, 20.oktobar i 17.novembar! Juče sam vam predložila da ove datume upišete u tefter...
Sa ovom energijom moguća su razna iznenađenja....bombastične vesti, neprijatne vesti, informacije ali i takvi razgovori i komunikacija!!! Ova energija može da utiče na naš nervni sistem!

Moguće je i otkrivanje i razotkrivanje nekih tajni ili nečeg što je skriveno (Merkur u Škorpiji) ali na neprijatan način (RUran u Biku).
Energija opozicije Merkura i Urana ubrzava stvari i zbog toga često kažemo za ovu energiju "brži jezik od pameti"...Nije ovde sporna inteligencija, niti brzi i brilijantni um...ovde je sporno to što se obično kaže više nego što bi trebalo...a reči je teško povući...jednom kada se nešto izgovori nekada ni izvini ne pomaže!!! Imajte to na umu ovih dana! Ovde misli i reči nekada idu "brzinom svetlosti" :), teško ih je zaustaviti....Ups...Ali vi pokušajte..."ugrizite se za jezik" to najčešće pomaže! Brži jezik (enter) od pameti :), eneter je deo priče o Uranu...Uran - kompjuter, tehnika, internet...
Ova energija ne pomaže ni kada je koncentracija u pitanju....ovde koncentracije skoro da i nema.
Ova energija može razdvojiti neke ljude....Uran je vladar Vodolije, možda iznenadni rastanci sa prijateljima...Ovde su suprostavljene energije Škorpije i Bika...mogući su rastanci i ljubavnika...ili samo neprijatni intimni razgovori. Ove energije su povezane i sa novcem....moguće su neprilike i sa finansijama. Loše vesti iz banke i sl.

Šta ova opozicija još donosi: nervozu, pre svega mentalnu, ali i fizičku (mlataranje rukama), tu je i brzopletost, sklonost ekscentričnim idejama, netaktičnost, odbijanje kritike. Rasprave... nesporazumi su ovde vrlo mogući, ljudi se međusobno pogrešno razumeju. 
Merkur je u Škorpiji duboko, intezivno razmišljanje, intuicija, detektivski um...Ovaj Merkur voli tajne i da ih pravi i da ih otkriva...Zainteresovan je i za teme: o sexu, strasti, regeneraciji, transformaciji, suštinskim promenama...Bavi se i pričom o zajedničkom novcu, resursima, tkz tuđem novcu. Donosi intezitet u mislima sa rečima...
Uran u Biku se bavi našim materijalnim delom života, sticanjem, zaradom....ali i vrednostima, tu je i naš odnos prema vrednostima, odnos prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti.
Dakle, imaju i nešto slično....materijalni pristup nekim stvarima ali na sasvim suprotan način!
Nemojte da se "izgubite u prevodu"....suzdržite se od brzopletih reči, komunikacije, poruka.....malo ravnoteže i sve se da "ispraviti". 

P.S. Od kako je Uran ušao u Bika ovo je treća opozicija sa Merkurom (jednom godišnje). Prva je bila 10.oktobra 2018., druga 07.oktobra 2019. i sada 07.oktobra 2020. prva od tri opozicija zbog Merkurove retrogradnosti!!!


"Ne smem se uzbuđivati..." (drugi put)
09.oktobar 15:09: Mars kvadrat Pluton
RMars u Ovnu, Pluton u Jarcu na 22°29’

Ovo je njihov drugi kvadrat od ukupno tri, prvi je bio 13.avgusta! Treći će se dogoditi 23.decembra (zbog Marsovog retrogradnog hoda)!
Ono što je izvesno ovde se ne vole ove dve rogate energije!
Poprilično nezgodna energija....zapravo višak energije koja se najčešće pogrešno kanališe...ako je uopšte moguće ovu energiju kanalisati!!! Naravno, ništa nije nemoguće....gde ima volje ima i načina...Da ovaj aspekt nije baš onaj koji možemo poželeti znaju oni koji ga imaju u natalnom horoskopu...Za mnoge koji imaju ovaj aspekt ni dan danas nisam sigurna da li su nasilnici ili superheroji....
U tranzitu: Sve su šanse i predispozicije da ovaj kvadrat donese neki stres, sukob, nemir, tenziju....Gde je Mars tu je borba, ratobornost, agresija (u negativnom aspektu), gde je Pluton tu je opsesija, nametanje moći, manipulativnost (u negativnom aspektu)... Ovde su nasilje i bes mogući kao odgovor na frustracije, stres, nemir....I sexualna tenzija sasvim moguća... Ovaj kvadrat bi mogli uporediti sa malim "nuklearnim ratom" tek da shvatite njegovu energiju i moć...Ako je Mars borben, ratoboran, svadljiv, impulsivan....(u negativnim aspektima), onda je Pluton "viša oktava" Marsa!!! Poznato je da u vreme nekog stresa nadbubrežne žlezde luče adrenalin...svakako ćete prepoznati taj momenat: srce radi brže (ubrzano), raste toplota u telu...a zenice se šire...Ako sve ovo osetite ovih dana...eto sigurne potvrde da vas je "zakačio" ovaj tranzit!!! Adrenalin je samo odgovor našeg tela na bilo koji stres!!! 
★Mars je u Ovnu i sve je ovde mnogo ličnije (Ovan - JA)....Pluton je u Jarcu pa se ova energija odnosi i na naš ego, karijeru, položaj, odnose sa autoritetima....Ne trpe se energije Ovna i Jarca....Naravno sve je još dublje jer bitne su i kuće u kojima se nalaze Mars u Ovnu i Plutnon u Jarcu!!! 
Savet: Nije vreme za bitke (ili pažljivo birajte bitke)...svađe, sukobe...Ne pravite sebi neprijatelje!!!
I ponavljajte  mantru "Ne smem se uzbuđivati..." kao junak iz Alana Forda


Ljubav na prvi pogled...
11.oktobar 01:08: Venera trigon Uran
Venera u Devici, RUran u Biku na 9°30’

Ovaj trigon ćemo imati u narednih sedam godina kada Venera bude u Devici i kada bude u Jarcu....Imaćemo trigone zemlje!!! Isti aspekt, druge energije (znakovi), stepeni:
Ljubav je u vazduhu, a planete u elementu zemlje:)). Venera u Devici (zemlja), Uran u Biku (zemlja)...Sada su ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike...(Venera) i planeta iznenađenja, čuda, originalnosti, slobode...(Uran) zajedno u energiji trigona!!! Sa ovom energijom lako možemo voleti ljude oko sebe... Uran ovde donosi  priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi onako široko...
Ali ovo je i priča o ljubavi na prvi pogled!!! 
Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba"... Ovde je tako nešto moguće grom - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad".... Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje....Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera!!! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo... U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-))), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran).... I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje...


"O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi"
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!!!
Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta, da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv...
I da.....Čuda su moguća!!!


Preterivanje i precenjivanje...
11.oktobar 15:34: Sunce kvadrat Jupiter
Sunce u Vagi, Jupiter u Jarcu na 18°41’

Imali smo ovaj aspekt ove godine 15.aprila, Sunce je tada bilo u Ovnu bilo je proleće...čudno proleće...
Obe planete i Sunce i Jupiter spadaju u pozitivne i njihov susret je obično pozitivan, ipak ovde nas kvadrat stavlja u iskušenje preterivanja...Sa ovim aspektom obično želimo više a nekad i previše....Ovo je aspekt preterivanja i precenjivanja...Raspoloženje je pojačano ali obično nije potkovano realnošću...ovo je neka vrsta euforije...Preterano skupljanje ili kupovina stvari...Pretera se i u hrani, piću, lekovima...Rešenje je u umerenosti...
Ovde može biti prisutna arogancija, i pretenciozno ponašanje, ekstravagancija, sukob sa moralom,  zakonom, pravdom...Sa ovim aspektom moguć je gubitak novca, časti, podvale...nepovoljan je za ostvarivanje planova, sukobi sa onima "iznad" vas....vlast, poslodavac....Problemi sa učenjem, inostranstvom, profesorima...Problemi i sa idealima, verovanjem.....životnom filozofijom...
Na fotografiji je Pitagorina čaša umerenosti vrlo prikladna uz ovaj aspekt ali i bilo koji sa Jupiterom (neharmonični aspekti)...Kupila sam je na Samosu avgusta 2017.

★★★

12.oktobar 09:05: Jupiter sekstil RxNeptun na 18°
12.oktobar 18:38: Merkur sekstil Venera
14.oktobar 01:25: Sunce opozicija Mars
14.oktobra 03:05: Merkur kreće u retrogradni hod sa 11° Škorpije
15.oktobar 12:14: Sunce kvadrat Pluton
16.oktobar 21:30 Mlad Mesec u Vagi na 23°
18.oktobar 15:57: Sunce kvadrat Saturn
18.oktobar 16:48: Venera opozicija Neptun



"Gde je života, tu je i nade."
12.oktobar 09:05: Jupiter sekstil Neptun
Jupiter u Jarcu, RNeptun u Ribama na 18°45’

Posle dva sekstila jedan 20.februara, drugi 27.jula stigao je i treći poslednji u ovom ciklusu (Jupiter/Neptun)...Sledeći sekstil između ovih planeta je 23.maja 2024. (samo jedan)! Uglavnom i bude jedan sekstil...ove godine je izuzetak tri sekstila (pre toga su bila tri 1973.godine, u budućnosti tri će se dogoditi 2058.)!!!
Kada se ovaj aspekt dogodio prvi put još uvek nismo bili svesni onog što je tada bilo samo u nagoveštaju...priča o Korona virusu. Kako mene uvek "svrbe tabani" zbog mog Neptuna u 1.kući ja sam ovaj aspekt tada nazvala: "Put pod noge".....
Tada sam napisala ovo:
"Sa ovom energijom mnogi će planirati putovanja, na koja će jednog dana i otići..." Ovo jednog dana sada baš ima smisla...Sledeće godine sa tri kvadrata Saturna i Urana...putovanja će svakako pretrpeti određene promene...A neki novi sajam turizma bi mogao da se zove: ____Putovanje u budućnost!

"Mali je svet... Samo za one koji ne putuju."
Sada posle osam meseci i dalje mislim da "Snovi stvaraju budućnost"
I dalje mislim da je vreme za Vreme je za - Optimistični idealizam...



Napiši mi jednu ljubavnu... 

12.oktobar 18:38: Merkur sekstil Venera
Merkur u Škorpiji, Venera u Devici na 11°33’

Na početku septembra imali smo sekstil Merkura u Devici i Venere u Raku...pre toga imali smo ovaj aspekt u martu i aprilu... i on je uvek dobrodošao...I sada je dobro imati ovu energiju u vreme opozicije Sunca i Marsa!
Potrebna nam je ova energija....da napišemo nekome ili kažemo nekome: Volim te...Ovo je energija gde ćemo slušati šta nam srce kaže...Ovo je energija gde će neko nekome reći: Pričaj mi o ljubavi ili Napiši mi jednu ljubavnu....biće i onih koji će pesme i napisati!!!
Merkur sekstil Venera (bez obzira na znak): Odličan aspekt za druženje, komunikaciju, razmenu ideja, pregovre. Moguće su i lepe vesti. Reči (Merkur) lepe, ljubazne (Venera), ljubavne reči...Taktičnost, ljubaznost, sklad....i u mislima i sa rečima....u komunikaciji. Aspekt diplomatije i prijateljstva...Sa ovom energijom ljudi su fini, ugodni, dobri govornici i sagovornici...šarmantni. U pravom trenutku kažu ili učine pravu stvar!!! Sposobnost da lepo, nežno, fino nekog ubede u nešto, sposobnost lepog pisanja (pesnici, pisci...). Izražen talenat za humor.....Dobar aspekt za glumu..., ali i za dizajn, grafiku, slikanje... Aspekt za pisanje, umetnost, zabavu, politiku. Talentom i šarmom ovi ljudi osvajaju publiku...Kontakt Merkura i Venere imaju pisci, pevači, ljudi verbalnih sposobnosti...Nisu svi ljudi dobri pevači sa ovim aspektom, ali vrlo je moguće da imaju prijatan i melodičan glas.
Merkur u Škorpiji obojiće ovaj aspekt tajnama, intimom, strašću...Venera u Devici će dodati one sitnice koje život znače...Probudiće nemirna voda Škorpije praktičnu zemlju Device...a vole se zemlja i voda...baš se vole...


Ko će biti nervozan...
14.oktobar 01:25: Sunce opozicija Mars
Sunce u Vagi, RMars u Ovnu na 21°04’

Poslednji put smo imali ovaj aspekt 27.jula 2018. Sunce je tada bilo u Lavu (dan pred moj rođendan), Mars je bio u Vodoliji retrogradan kao i sada! Sledeća opozicija je 08.decembra 2022. Sunce u Strelcu, Mars retrogradan u Blizancima!

Negde donosi nervozu, negde svadljivost, naglost, impulsivnost, preterane reakcije, prenapregnutost (i živaca i tela...), negde su to i ekstravagantni prohtevi i zahtevi... "Muške" svađe... jer obe planete predstavljaju muški princip (a imamo ih svi i žene i muškarci u svojim horoskopima).... Ipak nešto nervozniji muški svet!!!
Ova energija negde može i da utiče na fizičko zdravlje....ali ako se dobro organizujete i pripremite  uopšte ne treba da se plašite....Ovde baš treba primeniti ono: odmarajte više!

Astrološki ova opozicija je interesantna jer se ne dešava često...
Aspekt je kratkotrajan jer se Sunce kreće brzo, ali njegov uticaj je izvestan...
Sa ovom energijom (aspekt) radi se i deluje preko svojih granica! Ovo je aspekt jake konkurencije... Akcije počinju dobro ali obično imaju poteškoća da se i dovrše, naravno sve zbog Marsove retrogradnosti! Volja (Sunce) je jaka (Mars), ima ovde i viška energije...Zbog efekta ove opozicije moguća je nervoza, pojačana nervoza svuda oko nas... Lako neko može da vas uznemiri ovih dana!
Nekim temperamentima ovo može da bude okidač... 
Zbog svega ovog....Savet: Pažljivo i mudro birajte svoje bitke (ako su bitke potrebne)!
Budite oprezni u saobraćaju, sa bilo kojom tehnikom, mašinama i sl. Sklonite oružje vi koji ga imate...međutim i nož je oružje pa pripazite u kuhinji...
Sa ovim aspektom sve je izazov, borba (opozicija)....u aspektu su dve suprotne energije Ovan - Vaga...u igri su lične veze, ali i sve druge veze i odnosi...na relaciji JA - TI...


14.oktobra 03:05: Merkur kreće u retrogradni hod sa 11° Škorpije

Ako ste ubeležili u svoj tefter ovaj datum sigurno ste na neki način spremni...ako je moguće biti spreman za ludilo zvano retrogradni Merkur!

Počinje period za koji se često kaže: Zar, opet...
I opet.... Jovo nanovo...
Treći i poslednji retrogradni ciklus Merkura za ovu godinu!
Ne kreće se Merkur stvarno unazad, nama sa zemlje tako izgleda...
Nema nikog ko nije osetio uticaj RMerkura....koji je najsličniji Marfijevom zakonu.
Merkur je naš nebeski glasnik....i on se malo ili više promeni u vreme retrogradnosti.
Svaki retrogradni ciklus Merkura je u osnovi isti:
U ovom tekstu imate i "upustvo za upotrebu" ili nešto kao kako preživeti retrogradnog Merkura!!!
Nešto kao plan unapred (ali uvek je dobro imati i plan B - rezervni plan). 

Razlika od ciklusa do ciklusa je energija - znak u kome je Merkur retrogradan.
Merkur je sada u retrogradnom hodu u Škorpiji:

Od 14.oktobra do 03.novembra preći će put kojim je već prošao...ukupno tri puta će preći isti put!
Sada nosi energiju Škorpije:
Iskušavaće vas, testirati u oblasti intime, strasti, sexa, dubokih intimnih osećanja....ali iskušenja će biti i u materijalnom i finansijskom delu života...
Emotivna intimnost i materijana....biće na posebnom testu!
Na svom putu unazad...Merkur u Škorpiji će dotaći neka vrlo osetljiva pitanja...mogao bi da se dotakne nekih nerešenih duboko intimnih stvari i situacija u vašem životu....Mogao bi da "kopa" duboko i da iskopa mnogo toga što neće biti prijatno...Intima, strast i sex na iskušenju....može se otkriti da postoji neki dublji problem....da nema strasti, da je strast "umrla", ali može biti i obrnuto da se strast vrati, obnovi, regeneriše...Dakle, kretanjem Merkura unazad kroz vode Škorpije možete saznati da li je strast prestala i da joj nema pomoći ili baš obrnuto da je tamo gde se strast ugasila da se može obnoviti (naravno ako je ranije bilo strasti)....
RMerkur će vršljati i po finansijama, ali onim zajedničkim, tkz tuđim....otkriće probleme....

Merkur je pored svega ostalog i rzagovor...za vreme njegovog putovanja kroz Škorpiju potreban je razgovor, obnavljanje razgovora...Ako tražite istinu što dublje je tražite mnogo toga možete otkriti...Budite spremni i za otkrivanje nekih tajni....
Vreme je da preispitate neka osećanja, ali i neke finansijske aspekte vašeg života....
Vreme je za razgovor na relaciji moje - tvoje - naše vama koji ste u braku, dugim vezama u kojima "delite novčanik"....Svi i vi u vezama i vi koji ste sami vreme je da proverite vaše finansije, da proverite račune....vratite dugove, refinansirate ih....i sl.
Najbolje je da se ne zadužujete u ovom periodu ali dobro je da potražujete dugove prema vama....Naravno ako ste u mogućnosti dobro je i da vratite ili izmirite neka dugovanja!!!

Pandora sa Skopelosa

Dakle, ovaj RMerkur čačkaće po vašoj intimi ali i finansijama....
Vratiće ova energija i neku prošlost u vaše živote....neke stare probleme, nešto što ste gurali pod tepih i u emotivnom i u materijalnom smislu....vratiće i neke stare ljubavnike....otvoriće Pandorinu kutiju, neke tajne će isplivati na površinu....
Dobro slušajte šta se priča ovih dana....i pokušajte da otkrijete pozadinu!
Osnovna uloga retrogradnog Merkura je preispitvanje

Da bi ste saznali konkretan - lični uticaj RxMerkura u Škorpiji potrebno je da znate kroz koju kuću/kuće će tranzitirati RxMerkur! Ko zna neka pogleda ovde:
I nije tu kraj....potrebno je i da znate koje aspekte pravi Tran RMerkur sa vašim Nat planetama!!!

Onako uopšteno RMerkur u Škorpiji će jače i intezivnije uticati na Škorpije (konjukcija), mogao bi da iskomplikuje život Bikovima (opozicija), Lavovima i Vodolijama (kvadrat)...kao što možete primetiti svi su fiksni znaci!
Biće težak i Ovnovima i Blizancima (inkonjukcija)
Lakši uticaj mogu očekivati Device i Jarčevi (sekstil), ali i Rakovi i Ribe (trigon)....
Generalno Blizanci i Device zbog toga što je Merkur njihov vladar uvek mogu osetiti intezivnije retrogradnost Merkura!!!

Neko će reći "Mnogo buke ni oko čega", ali ima onih koji znaju jer prate ovakve cikluse da su efekti RMerkura više nego očigledni!
Počinje period u kome bi bilo dobro dobro razmisliti pre nego što nešto kažemo...period u kome je dobro proveriti da li smo poneli sve sa sobom što nam treba od novčanika do "glave", period u kome informacije "polude",  period "gluvih telefona", kašnjenja na sastanke i ljubavne i poslovne....
Period u kome možemo naleteti na bivše....ono: otkud ti....ili dobiti poruku od nekog koga smo ranije izbrisali, blokirali i sl. Ovo su samo neki mogući događaji u ovo vreme...
I ako znamo retrogradne cikluse (ja vas obavestim na početku godine), ne možemo zaustaviti život u periodu retrogradnosti...Predugo traju ovi ciklusi, plus retrogradne senke....oko dva meseca tri puta godišnje....Ovaj ciklus traje:

3.septembra Merkur ulazi u retrogradnu senku sa  25° Vage
14.oktobra Merkur kreće u retrogradni hod sa 11° Škorpije
03.novembra Merkur kreće direktno sa 25° Vage
19.novembar Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 11° Škorpije

I za kraj....Nema mesta panici!
Ne dešava se i neće se dešavati ništa što već nekada niste doživeli i proživeli.
Nije smak sveta...samo je Merkur retrogradan.
Ako pročitate nešto kao "napraviće vam pakao od života" .....uzmite to sa velikom rezervom.
Po meni bitno je kao i kod svih negativnih uticaja.....da smo ih svesni, da smo oprezni koliko je to do nas i u našoj moći.....Bitno je mirno sačekati da ovaj period prođe kao i svi drugi što su došli i prošli....Setite se Marfijevog zakona..

Moć prirode...
15.oktobar 12:14: Sunce kvadrat Pluton
Sunce u Vagi, Pluton u Jarcu na 22°30’

Sigurno se sećate ovog kvadrata...imali smo ga 14.aprila u vreme zahuktavanja pandemije...Sunce je tada bilo u Ovnu...
Ovo je poprilično izazovna energija, sa njom bi mnogi mogli da se zanesu do samoprecenjivanja, ponegde je to arogancija, fanatizam neki... Želja da se neko podredi....demonstriranje moći  i sl. Borba za vlast...Mogući su sukobi sa autoritetima, sa "onima" na vlasti, sa nekim moćnim ljudima ma šta to značilo za svakog od vas... Moguće su veće krize koje mogu dovesti do destruktivnosti i u reakcijama i u postupcima!!! Pripazite da ne budete nečija žrtva, pripazite se da ne budete zlostavljani (žene budite oprezne), moguća su proganjanja, nasilje i sl. Roditelji budite oprezni, obratite pažnju da li vaša deca trpe vršnjačko nasilje uvek ali ovih dana posebno!!!

U ovom aspektu su u sukobu Sunce naša volja, identitet, ego, naša snaga....u Vagi partnerstva, odnosi, veze, odnosi sa javnošću, ugovori.. i Pluton snažna potreba za promenama, onim suštinskim, dubokim, potreba za transformacijom i regeneracijiom....ovde u kvadratu na rušilački i destruktivan način....u Jarcu potreba za rušenjem zastarelih struktura....Često se ovaj aspekt povezuje sa revolucijama....
Ovo je snažna pobuna protiv autoriteta....bilo kog i onog stvarnog i onog nametnutog....Autoriteti: otac, neki očinski lik u životu, muž (u nekim kulturama), profesor, šef, direktor, vođa....država!!!
Ovo je energija pobune protiv moći, nametanja moći....protiv manipulacije...Ovo je pobuna protiv zloupotrebe moći.....
Ovo je potreba da se stvari kontrolišu, da imate kontrolu...nad nečim ili nad nekom osobom! Gubitak kontrole izaziva bes...U trenutku u kom se nalazimo i strah od smrti je deo ove energije...
Ovo je i jaka potreba da se nešto promeni, nešto što nas sputava i blokira...nemogućnost da se to i ostvari izaziva razne frustracije...Mnogi će tek sada postati svesni opasnosti koju donosi ova pandemija!!!
Ovde je reč i o prirodi koja ima moć...



Super Mlad Mesec. 
16.oktobar 21:30 Mlad Mesec u Vagi 
Sunce i Mesec u Vagi na 23°52’

Mlad Mesec svojom energijom nudi novi početak! Energija Vage ovde nudi mogućnost da nešto dobro uradite kada su u pitanju odnosi, veze, javnost... Da izbalansirate sve ovo... Da započnete nešto novo i da napravite neke promene... Da unesete red i ravnotežu u svoje živote...Mir kaže Vaga. Kompromis kaže Vaga. Diplomatija kaže Vaga... Ona nudi i kreativnost (preko Venere), pregovore, uspostavljanje ravnoteže. 


Najmračnije je pred svitanje
Teške energije u vreme Mladog Meseca:
Ovaj Mlad Mesec u Vagi (Sunce konjukcija Mesec 23° ) u opoziciji sa RMarsom u Ovnu 20°
Oni u kvadratu sa Plutonom na 22° i Saturnom na 25° Jarca
Svi zajedno u T-kvadratu!!!
Energije Vage i Ovna u nadmetanju (opozicija) u sukobu (kvadrati) sa energijom Jarca!

Venera vladar Vage u Devici 16° opozicija RNeptun 18° , trigon Jupiter u Jarcu 19°. Venera u isto vreme zbunjena ali vrlo srećna!!!



(Za)stanite malo...
18.oktobar 15:57: Sunce kvadrat Saturn
Sunce u Vagi, Saturn u Jarcu na 25°38’

Posle kvadrata sa Plutonom naravno sledi i kvadrat sa Saturnom...između se zadesio Mlad Mesec!!!
I ovaj kvadrat smo imali u aprilu (21.april) kada je Sunce bilo u Biku, Saturn je tada bio u Vodoliji na 1°38, dakle iste planete u drugim energijama (znakovi)...
Sunce kvadrat Saturn: Ovde je prvi savet: zastanite! Jer ovaj aspekt i ova energija donosi oslabljenu volju (Sunce). Negde i manjak energije... Pripazite dan dva na zdravlje, posebno ako su ove dve planete tako raspoređene u vašim horoskopima. Kod nekih od vas ovo bi mogao da bude sukob sa autoritetima, negde sa očevima ili nekim starijim članom porodice, prijateljem, mužem... Mogući problemi u karijeri (Saturn). Kod mnogih možda ništa od svega ovog tek neka melangolija ili tmurno raspoloženje. Ne traje dugo ovaj aspekt...ali ipak!
Ovde su u sukobu energije Vage i Jarca...naši odnosi, veze, partnerstva, javnost...u sukobu sa statusom, položajem, karijerom, autoritetima...U aprilu su u sukobu bile eergije Bika i Vodolije...bili smo zatečeni emotivnom i finansijskom nesigurnošću, nekim novim pravilima za život...bilo je teško i haotično i mnogi su morali da (za)stanu...Sada posle pet meseci ponovo energija koja kaže (za)stani...ali sada više kao neki predah za ono što nam predstoji...a to je druga polovina meseca....I čuvajte zdravlje...još sve ovo nije prošlo i ne prolazi...Vežbajte mir i staloženost....i sačuvajte prisebnost! I da dodam....budite strpljivi jer tako dolazi spas...


Zbunjena Venera
18.oktobar 16:48: Venera opozicija Neptun
Venera u Devici, RNeptun u Ribama na 18°37’

Kad god Venera uđe u Devicu (tranzitira) u nekom trenutku naiđe na Neptuna koji joj je preko puta u Ribama...i tako će biti sve dok je Neptun u Ribama...Prošle godine opozicija je bila 04.septembra, pretprošle 24.jula...

Ulaskom Venere u Devicu promenila se i energija. U ovoj energiji ona ne zna da li bi bila savršena, stidljiva, uslužna, negovateljica, što da ne kritičarka, da li bi se bavila analizom onako u sitne ma šta sitne najsitnije detalje, da li bi pravila spiskove za i protiv, da li da bude potrebna, korisna možda, odana, vredna, pedantna ili baš sasvim suprotno aljkava, lenja do bola, da li da se ponaša u fazonu"gledaj ali ne diraj", mada samo ona zna da baš i nije tako čedna kako je "bije glas", da li da bude senzualna... da li da opovrgne glasine o njoj. Ona zna da je ona...... samo jedna večita devojčica... i ona sebe najradije vidi u nekom polju kako bere poljsko cveće i pravi venac od njega. Takva Venera u opoziciji sa RNeptunom u Ribama peva: Laži me, ti me lažeš najbolje...
Zbunjena je Venera, kako i ne bi kada bi Neptun smutio i zbunio i manje savršenu Veneru od ove u Devici... Ona stoji čvrsto na zemlji (Devica), ali Neptun je u Ribama (voda)....Zavodljiva je ovo energija, energija ružičastog pogleda na svet oko sebe....Ova Venera se prepušta magiji, čarobnoj magiji Neptuna koja očas posla "odvaja noge" sa sigurnog tla....Čarobni tepih je tu.... Najverovatnije ova Venera neće biti imuna na obmane, zablude, poricanja, razočarenja... Sem ako ovu energiju ne iskoristi u kreativne svrhe, romantiku, umetnost....Izbor je naš.....
Obratite pažnju i na to što je Neptun retrogradan, moguća je i neka emotivna prošlost!!!

★★★

19.oktobar 07:37: Mars kvadrat Jupiter 
19.oktobar 09:35: Venera trigon Jupiter
20.oktobar 04:53: Merkur opozicija Uran
21.oktobar 23:41: Venera trigon Pluton
23.oktobar 01:00 Sunce ulazi u Škorpiju
24.oktobar 17:40: Venera trigon Saturn
25.oktobar 19:22: Sunce konjukcija Merkur



Ko hoće više nego što se može...(drugi put)
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"
19.oktobar 07:37: Mars kvadrat Jupiter 
RMars u Ovnu, Jupiter u Jarcu na 19°26’

Ovo je njihov drugi kvadrat, prvi je bio 04.avgusta...bilo je vrelo leto na sve moguće načine...
Mars je već uveliko bio u Ovnu (od 28.juna), Jupiter je bio retrogradan naravno u Jarcu...vatra i zemlja u sukobu...I sada sve ispočetka samo što je sada Mars retrogradan i nekeko besniji...
Ko je ljut...ljut je još i više...Ko se pomirio sa situacijom zavarava sebe da je sve super, krasno...to je onaj optimizam koji pukne k'o balon od sapunice...
Sa ovom energijom preterujemo i precenjujemo za sve pare...Ova energija će mnogima podići samopouzdanje...do granica da prelazi granice :). Probudiće se mnogi kampanjci...spremni za velika dela, velike poslove, pobede, novac... spremanje ispita....a onda zbog nestrpljivosti neće dovršiti to što rade, još ako ne vide nagradu za sve to...eto nevolje...

Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije... 
I još nešto ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter)....mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca. Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke.
Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo. Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....Ovaj aspekt je imao čuveni slikar Van Gog!
"Ko ne plati na mostu platiće na ćupriji"
U avgustu sam napisala: ★Zapamtite ovaj period, jer drugi kvadrat RMarsa i Jupitera dogodiće se 19.oktobra! I sada smo tu...koliko je povezan ovaj sada kvadrat sa onim iz avgusta na ličnom nivou samo vi znate...Na globalnom planu nešto bi moglo da se rasplamsa...takve su vatre Ovna...
P.S. I ako neće biti u istim znacima imaćemo još jedan kvadrat 23.januar 2021. Mars u Biku, Jupiter u Vodoliji...ovaj kvadrat će posebno imati uticaj na globalnu situaciju!


Sreća je voleti i biti voljen...
19.oktobar 09:35: Venera trigon Jupiter
Venera u Devici, Jupiter u Jarcu na 19°27’

Gde su oni anđeli čuvari...da poprave stvari...upravo su tu...Venera mala sreća i Jupiter velika sreća udruženi da nam pomognu i olakšaju život...Bilo je tako i u u martu (28.mart) kada smo imali ovaj trigon, tada je Venera bila u Biku (isto zemljani znak kao i Devica)...

Energija Život je lep, Velika (Jupiter) - Ljubav (Venera); Vera (Jupiter) u Ljubav (Venera) ili Ja verujem u ljubav; Ljubav (Venera) i pravda (Jupiter)- pravedna ljubav, ljubav i istina.... istinita ljubav...
Vera (Jupiter) brak (Venera), veridba, velika svadba, dobra udaja. Sreća u ljubavi, ljubavna sreća. Plodnost!!! Mogu vas privući: imućni ljudi, stranci, strane kulture, ali i avanturisti, sportisti, obrazovani ljudi, filozofi, duhovni ljudi....
Život je lep...Smisao za humor..."Zarazno" raspoloženje. Ljubav i moda, modne revije, takmičenja lepote...Istina je u lepoti....Ženstvene žene, bogati muškarci...Previše (preterano)...svega: ljubavi, šminke, nakita, zabave, druženja....Veliki apetit, potreba za slatkišima...Popularnost, društvenost, šarm i šarmantnost, šarmiranje. Sreća sa novcem, kupoholičari....
Ovo je jedan od boljih tranzita, koji kratko traje ali baš zbog toga u njemu treba uživati dok traje. Naravno potrebno je i da ga prepoznate... da se opustite i prepustite...Da bar na kratko zaboravite na sve kvadrate, opozicije, loše tranzite, one opšte i one samo vaše.
Neki aspekti nas muče od ranije, neki su na vidiku i kada nam nebo pokloni nešto ovako na nama je da se opustimo i uživamo.
Sa ovim aspektom velike su šanse da privučete dobre ljude, dobre događaje i mogućnosti,  prijateljstvo, ljubav, povoljnu materijalnu situaciju...
Moguća su i preterivanja, ali zašto da ne...uživajte. Ovo je i tranzit povoljan za neki put, za sve kontakte i poslove sa inostranstvom (ako ne kvare neki drugi aspekti).
Ovaj tranzit možda traje kratko ali volećete svaki njegov minut.
Naravno treba da znate i kakve aspekte pravi ova Venera sa planetama iz vašeg natalnog horoskopa, što će priču o ovom tranzitu dodatno razjasniti. Zbog tih aspekata, neko će uživati još i više (dobri aspekti), neko možda i neće ili će ga osetiti u tragovima (loši aspekti). Sigurna sam da ćete ga svi osetiti makar u nekom segmentu. Ako ste sami i ljubav nije deo vaših života, možda je ovo vreme za neki susret, ako i nije biće još prilika, sada možda uradite nešto lepo za nekog kome je vaše malo puno, sigrna sam da ćete se lepo osećati ako znate da ste nekom pomogli....Vreme je za davanje i primanje....
Pogledajte u kojim vašim kućama se nalaze ove planete tu je negde i vaša priča....

Brži jezik (enter) od pameti...(drugi put)
20.oktobar 04:53: Merkur opozicija Uran
RMerkur u Škorpiji, RUran u Biku na 9°09’

Ovo je njihova druga opozicija od ukupno tri...U prvoj opoziciji Merkur je bio direktan sada je na istoj poziciji ali retrogradan...Treća opozicija dogodiće se 17.novembra na 8° Merkur direktan!!!
Vratite se na početak teksta 07.oktobar Merkur opozicija Uran...


Zavedi me...
21.oktobar 23:41: Venera trigon Pluton
Venera u Devici, Pluton u Jarcu na 22°33’

Još jedan Venerin trigon...posle trigona sa Jupiterom, naravno tu je i Pluton...uskoro će i Saturn zaokružiti priču Društva u Jarcu i trigonima sa Venerom...

Energija ljubavi (Venera), ali ne samo ljubavi, tu je i energija lepote, umetnosti, krativnosti, uživanja, zabave, odnosa, veza (Venera), novca.... pojačana energijom promene, regeneracije, trasformacije, strasti...(Pluton). I ako ove energije "čvrsto stoje na zemlji" (Devica, Jarac) ovo su energije strasti pre svega....jer gde je Pluton tu je uvek strast, intezitet i energija "sve ili ništa"....Venera u Devici je spremna za uživanje i  biće "izazavana" intezivnom i strastvenom energijom Plutona u Jarcu. 
Kada se ovako energije zemlje udruže (Devica i Jarac su zemljani znaci) onda se osobine zemlje ispoljavaju nešto jače i više.  Za zemljane znake važi da su: praktični, pouzdani, trezveni, konzervativni i senzualni... Kada se Venera i Pluton nađu zajedno u nekom aspektu tu nema ničeg laganog, opuštajućeg... tu je uglavnom intezitet!  Gde je Pluton tu je strast pre svega...ali i magnetizam, harizma, moć... tu je i obnova, transformacija, podmlađivanje, magija... Gde je Venera tu je ljubav, uživanje, zabava, lepota, romantika... ali i novac! Međutim mi imamo energiju trigona.Trigon je harmoničan aspekt...Trigon je aspekt koji prave dve planete pod uglom od 120°. To su dve energije koje se dobro slažu. Ovde su to energije zemlje (Devica - Jarac). Planete u trigonu mogu imati različit cilj ali energije im se slažu i podržavaju jedna drugu. Sa trigonom lakše prihvatamo neku situaciju ili neki događaj, možemo se (iz)lečiti, zalečiti, zaboraviti neke ružne stvari i događaje. 
Odnos Venere i Plutona: intezivna ljubav, ljubav koja trasformiše, ljubav koja želi trasformaciju, intezivan odnos, transformacija kroz odnos, moć i ljubav, opsesija i ljubav, atraktivna osoba, magnetski privlačna osoba, jaka sexualna energija, velika strast, dubina odnosa, lepota koja ima moć, ljubomora, osećanje sudbinske ljubavi, "ljubav do smrti" ili "dok nas smrt ne rastavi", iscelenje kroz ljubav, jake želje, misteriozni ljubavnici, "zabranjeno voće", fatalne žene, potreba da se veza, odnos remontuju, promene, trasformišu.....


Ja Želim....
23.oktobar 01:00 Sunce ulazi u Škorpiju


Završava se vladavina Venere i počinje vladavina Škorpije!
Tu u Škorpiji Sunce čeka Merkur...on je uvek tu negde u blizini Sunca...sada će ga dočekati unatraške...
Ja ću nastaviti sa tradicijom isticanja meni omiljene Škorpije...pogledajte ove škorpionske oči i taj pogled ispod obrva...Dodajem i Vivijan Li koja je izjavila: "Ja sam Škorpija, a škorpije pojedu same sebe i izgore. Baš kao i ja." A kao Skarlet O'Hara koja je izgovorila čuvenu rečenicu: „Sutra je novi dan”

Ako volite da istražujete duboke vode Škorpije ovo je vaše vreme...Ako volite intezitet, strast, intimu....misteriju, tajnovitost ovo je period za tako nešto...
Ko voli "duboko da kopa" ali i ko ne voli....upravo će se tako nešto događati narednih mesec dana (boravak Sunca u Škorpiji)...Dolazi period u kome ćemo biti u prilici za suštinske promene, za regeneraciju i transformaciju....
Ko zna šta ćete sve "iskopati"....možda je vreme i za "čišćenje"....Da, ovo je idealno vreme da (po)čistite svoj život od nepotrebnih stvari....

Ovoj energiji obradovaće se naravno najviše Škorpije (konjukcija) ali i vodeni znakovi: Rakovi i Ribe (trigon). Uživaće i zemljani znakovi Device i Jarčevi (sekstil), dok će Bikovi takođe zemlja biti nešto napetiji (opozicija). Manje će uživati i Lavovi vatra i Vodolije vazduh (kvadrat).
Vage vazduh i Strelčevi vatra su u polusekstilu, Vage su do skoro uživale u svojoj sezoni, Strelčevi će tek uživati. Ovan vatra i Blizanci vazduh su u inkonjukciji u energiji prilagođavanja, Blizanci na opoziciju, Ovnovi na trigon ulaskom Sunca u Strelca!!!



Da ljubav potraje...
24.oktobar 17:40: Venera trigon Saturn
Venera u Devici, Saturn u Jarcu na 25°52’

Evo i poslednjeg trigona Venere sa Društvom u Jarcu...I njega smo imali ove godine u aprilu (o4.april)...tada sam taj aspekt nazvala Ljubav u doba Korone...Venera je tada bila u Blizancima, Saturn u Vodoliji i naslov je bio prikladan...Sada i ako i dalje živimo u doba Korone nekako mi smeta taj naslov...

Kada se nađu zajedno Venera i Saturn u pozitivnom aspektu onda je to vernost, trajnost, pouzdanost, tkz. dobar tajming ili naški rečeno dobro vreme za započinjanje veze, odnosa, dobra energija i za postojeće odnose....ali i za materijalne stvari, novac....Realan pogled na veze, odnose, ljubav, lepotu... Ozbiljna klasična lepota, lepota koju svi uzimaju ozbiljno, klasična umetnost i muzika...
U vezama razlika u godinama, statusu... privlačenje ozbiljnih i odgovornih ljudi... 
Ovde su Venera u energiji Device, Saturn u energiji Jarca.  Dve zemljane energije koje se savršeno slažu... Ovo je zemljani trigon!!! Kada je on u pitanju onda je vreme za trezvenost, praktičnost, konzervativnost, pouzdanost....ali i za senzualnost!!!
Nije se puno toga promenilo od aprila što se Korone tiče...i dalje je tu među nama...Ipak razlike ima...I Venera i Jarac su u praktičnim energijama i sigurno se ljubav manje oslanja na internet i društvene mreže...više se komunicira "oči u oči" sa maskom na licu...


"Ja sam ono što mislim"
25.oktobar 19:22: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i RMerkur u Škorpiji na 2°47’

Ove godine Sunce i Merkur će se sresti ukupno 7 puta. 
Prvi njihov susret bio je 10.januara Sunce i Merkur u Jarcu na 19°, drugi 26.februara Sunce i RMerkur u u Ribama na 6°, treći 04.maja Sunce i Merkur u Biku na 14°, četvrti 01.jula u Raku na 9° RxMerkur, peti 17.avgust u Lavu na 25°....ovaj sada 25.oktobar u Škorpiji na 2° RxMerkur i ostaje još jedan 19.decembar u Strelcu na 28°! 

Završava se ciklus koji je započet 17.avgusta i počinje novi
Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...
Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!!! 
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Škorpije!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj.
Ova konjukcija nosi poseban intezitet jer se nalazi u Škorpiji...Merkur je retrogradan pa je prošlost prisutna na neki način...

★★★

28.oktobar 02:34 RMerkur ulazi u Vagu
28.oktobar 02:41 Venera ulazi u Vagu
31.oktobar 16:53: Sunce opozicija Uran
31.oktobar 15:49 Pun Mesec u Biku na 8°



Možda...drugi put
28.oktobar 02:34 RMerkur ulazi u Vagu


Vraća se Merkur u Vagu...tu je boravio od 05.septembra do 27.septembra! 
U retrogradnu senku je ušao još dok je boravio u Vagi 23.septembra!
U retrogradnom hodu je od 14.oktobra i sada je retrogradno ponovo ušao u Vagu..
Ponovo ili još jednom baviće se odnosima, vezama, javnošću...pravdom, jednakošću...
Biće neodlučan (Možda)... Vaga to ne vidi tako...ona samo uvek ima više opcija pa joj je teško da izabere. Merkur će 03.novembra krenuti direktno 21.novembra će ponovo preći u Škorpiju!


Svuda pođi, kući dođi...
28.oktobar 02:41 Venera ulazi u Vagu


U istom danu i Venera menja znak! Merkur iz Škorpije se vraća u Vagu, Venera iz Device prelazi u Vagu...Venera se vraća svojoj kući (ima ih dve, prva je u Biku)!
U Biku je boravila od 05.marta do 03.aprila
Sada je ponovo kod kuće...Venera eto ima dve kuće... 
Najviše će se obradovati Veneri u Vagi, oni koji već imaju Veneru u Vagi u natalnom horoskopu (povratak Venere), zatim Vage (Sunce u Vagi) i svi oni koji imaju neke planete u Vagi....ja imam ASC u Vagi i ja ću se svakako obradovati u nekom trenutku kada bude prelazila preko ASC, zatim svi oni koji imaju Veneru u Blizancima i Vodoliji ali i neke planete (vazduh - trigon), u Lavu i Strelcu ali neke planete (vatra - sekstil)....
Možda se neće baš radovati Ovnovi (opozicija), Rakovi i Jarčevi (kvadrat)...Bikovi i Ribe će biti u periodu prilagođavanja (inkonjukcija), Device i Škorpije su povlašćene, Venera je do skoro bila u Devici, posle Vage prelazi u Škorpiju!!
Venera će boraviti u Vagi do 21.novembra!


Plavi Mesec
31.oktobar 15:49 Pun Mesec u Biku 
Sunce u Škorpiji, Mesec u Biku na 8°38'

Plavi Mesec: termin koji se koristi za drugi Pun Mesec u istom Mesecu (ali i za treći Pun Mesec u jednom godišnjem dobu). Foto obrađen u plavom filteru :). Plav Mesec je zaista retka pojava...i spada u verovali ili ne...Dogodi se da Mesec bude plav posle vulkanskih erupcija ili velikih šumskih požara...
Ono što je započeto energijom Mladog Meseca u Vagi 16.oktobra, sada je na nekoj prekretnici...nešto kao ispunjenje, kulminacija!!!
Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 8° ovih znakova!!!
Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i transformacije - Škorpija.  
Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...
Pogledajte u kojim kućama vam prolaze - tranzitiraju Mesec u Biku i Sunce u Škorpiji, tu negde je vaša priča....
U vreme Punog Meseca biće aktuelna egzaktna konjukcija Meseca i RUrana u Biku na 8°, kao i opozicija Sunca u Škorpiji i RUrana u Biku na 8°🠋



Očekujte neočekivano...
31.oktobar 16:53: Sunce opozicija Uran
Sunce u Škorpiji, RUran u Biku na 8°41’

Jednom godišnje imamo ovaj aspekt...uvek kada je Sunce u Škorpiji sve dok Uran bude boravio u Biku!
Prvu opoziciju u ovoj kombinaciji imali smo 24.oktobra 2018. drugu 28.oktoba 2019. i ovo je treća!!!
Ovaj aspekt može da nas dobro prodrma. Donosi neočekivane događaje, promene planova, iznenadne prepreke, iznenadne susrete. Kako je u pitanju opozicija tu je i nervoza...a sve zbog faktora iznenađenja i zbog iznenadnih najčešće neprijatnih promena. Još ako niste spremni za promene ili ako vam se promene ne dopadaju eto još veće nervoze.
Ponekad na samu pomisao ili nagoveštaj da se sprema nešto novo dolazi do nervoze i napetosti. 
Ovo je i energija blago rečeno čudnog ponašanja, neobičnog....često i radikalnog. Sa ovom energijom lako do buntovnog ponašanja. Ovde "strada" ego...
U vaš život bi mogao ući iznenada neko nov....ali isto tako iznenada i izaći.
Ovaj tranzit vam može iznenada vratiti i nekog iz prošlosti...samo to neće biti ugodan susret.
Nešto mi govori, da će Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije biti nešto napetiji...ali i svi oni koji imaju neke planete na oko  8° ovih znakova!





Нема коментара:

Постави коментар