уторак, 20. август 2019.

Ljubav je sila prirode.... Venera konjukcija Mars (Emily Brontë)



Zvezdani(n) zapis 2635
Utorak. Marsov dan.

Mars je u Devici na 1°

I čeka Veneru...nije nestrplljiv ali u poverenju :) želi da se ona što pre odvoji od Sunca :). Ona će sutra preći u Devicu možda je ona nestrpljivija jer zna da je tamo čeka gospodnin savršeni :))). Uzbuđena je Venera jer poslednji njihov susret bio je 05.oktobra 2017. u istoj energiji Device tada na 19° (da li se sećate tog susreta). Sledeći njihov susret je za dve godine 13.jula 2021. u Lavu na 19°...



Susret Venere i Marsa.....
Očijukaju Venera i Mars već neko vreme :)). 
To očijukanje je započeto u energiji Lava...Mars je u Lava ušao 02.jula, Venera na moj rođendan 28.jula. Kada je Venera ušla u Lava tu su je dočakali i Sunce i Mars....Mars je bio na većoj udaljenosti od njih ali ih je svo vreme posmatrao :) i čekao svoju priliku. Ona (Venera) bila je u društvu dva jaka muškarca...jedan stariji drugi mlađi ali podjednako snažni...Flertovala je....više se družila sa Suncem....14.septembra imala je randevu sa Suncem....tada je bila između Sunca i Marsa....Mars joj je bio sve bliži....između njih bilo je 6° za astrologiju oni su bili u konjukciji za Veneru Mars je bio još jedan izbor (pored Sunca) :))). Ali Mars je sve brže išao ka Devici....Mars je ušao u Devicu 18.septembra.

I dalje Veneru Sunce prati u stopu....ali ona će pre njega ući u Devicu a tamo je čeka ko drugi nego Mars. Ona će u Devicu ući 21.avgusta, već 24.avgusta biće u zagrljaju sa Marsom (19:04). Ali, pogađate tu je i Sunce tik iza njih....ne predaje se ni Sunce tako lako, ipak oni se neće sresti egzaktno ne više ove godine tek 03.juna 2020. (u Blizancima). Svoju priliku je imao, sada je Mars preuzeo inicijativu :).

24.avgusta Venera i Mars u Devici na 4°, Sunce na 1° Device...Sunce će biti posmatrač...da li nemi ili aktivni...ko zna...znaju vaši horoskopi!!!


Venera konjukcija Mars:
Konjukcije su jako zanimljive, one mogu biti pozitivne ali mogu doneti i negativan uticaj, sve zavisi od planeta i znaka u kome se nalazi konjukcija. Da se podsetimo i na konjukciju:
Konjukcija je aspekt inteziteta. Ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza. Sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 

U ovoj konjukciji su Venera i  Mars!!! Kako se ovde pored ostalog (što predstavljaju ove planete) radi o muško - ženskim odnosima, naravno da je ova konjukcija jako bitna, jer mnogo toga u životu zavisi baš od ovih odnosa :-)). Venera svakako spada u pozitivne planete, Mars ima i jednu i drugu energiju. 

Poslednja njihova (egzaktna) konjukcija bila je 05.oktobra u Devici kao i sada! 2018. nismo imali njihov susret!!! Dakle, shvatili smo da je svaki njihov susret bitan!!!




Kontakt Venere i Marsa donosi:
Ili harmoniju ili sukob!!! 
Muške i ženske osobine u harmoniji ili u sukobu. Savršen spoj muško - žensko ili neki problem. Hrabrost da se voli. Mars - hrabrost, Venera - ljubav, voleti. Hrabrost (Mars) u vezi (vezama). Venera - veze. 
Hrabrost da se želja ostvari. Seksualni - Mars šarm - Venera. Flert. Korišćenje šarma da se dobije ono što se (po)želi...ili više od flerta. Intezivne, jake - Mars emocije - Venera. Atraktivnost, otvorenost. Erotika. Preuzimanje akcije, inicijative, osvajanje, udvaranje. Zavođenje. Nametanje svog ukusa, estetike. Muškarac ljut (Mars) na ženu (Venera) ili obrnuto. Svađe i mirenje. Seksualna frustracija. Uvek u potrrazi za novim osvajanjem. Nestrpljivost u odnosima, vezama. Manipulacija da bi se dobilo ono što se želi!!! Problem sa seksualnošću, opredelenjem. Problemi sa kompromisom!!! Privlačenje fizički snažnih ljudi....ili žena. Takmičenje u ljubavi, ali i takmičenja lepote (izbori za lepoticu ...).

Tacones Lejanos - "Visoke potpetice"

Venera - Mars erotika...
Sa konjukcijom ovih planeta može da bude zdrave erotke, ali i erotkse napetosti...u svakom slučaju jake i intezivne emocije i strasti. Vrlo burne reakcije, negde sklonost sukobima i svađama.  Sve zavisi i od ličnog horoskopa. Nametljivost, želja i potreba za emocionalnom i seksualnom vezom jaka... Ljubav i sex po svaku cenu. Sa ovim aspektom dakle moguće su jake strasti i emocije, snažne ljubavi, ali i sukobi, svađe pa i raskidi (ako tako nešto podržavaju i ostali aspekti u vašem horoskopu). Rekla bih da ova konjukcija može biti okidač!!! Negde će se sa ovim aspektom probuditi i rasplamsati strasti, ali tako da će se ona pametno iskoristiti, negde te strasti mogu odvesti u svađu, sukob i možda raskid.
Da li Veneri u Devici priliče visoke potpetice pa još ucrvenoj boji. Da. Ona je samo Venera a nema Venere koja ne voli visoke štikle. Ima Venera u Devici više praktične obuće ali i tekako ima i cipele sa vrtoglavim štiklama (iz iskustva nekog ko ima Veneru u Devici)

Business woman and business man
Udario tuk na luk :))
Svađe i mirenje....
Ne zaboravite da je često tanka granica između svađe, besa i seksualnog uzbuđenja, svađa kao okidač. Dok traje ovaj aspekt to i nije ni nemoguće ali nije ni retkost. Međutim ako je tako stalno u nekoj vezi, onda stavite prst na čelo i dobro razmislite (posebno ako ovu konjukciju imate u natalnom horoskopu). Ponekad se problemi mogu rešiti u krevetu, ali ako je to redovna pojava, to je već alarm za uzbunu....Sa ovim aspektom moguća su (pre)velika očekivanja otuda i nezadovoljstvo, ljutnja...jer očekivanja se nekada i ne ispune...Rekla bih da je ovde sve u intezitetu, ako je on pod kontrolom onda je ovo jako dobra energija, ako se izmakne kontroli onda ovo može da bude teška energija...
Negde je sa ovim aspektom moguća i biseksulanost...
Nije isto da li ovaj aspekt neko ima u natalnom ili je on samo u tranzitu... Ali uticaji su negde slični. 
Kako je ova konjukcija u Devici takava i fotografija :))), ali ne mora posao da bude razlog svađa, uzbuđenja, nadmetanja...Mogao bi da bude nečiji veš razbacan u sobi ili kupatilu...ili neka druga "sitnica"...Sa ovom energijom razlog za svađu je za svakog drugačiji...


Flert....Poseban (skriven) jezik seksa :)
Da li je to nešto sa čim se rodimo ili se uči? Naučnici kažu da je urođeno. I ja mislim da se flertovanje ne uči, to je ono "nešto" što imate ili nemate :)). Mada mislim da svi imamo tu sposobnost, kod nekog vrlo razvijenu, kod drugih možda manje, retki su oni koji ili te veštine nisu svesni ili imaju neki problem u socijalnosti..

Muškarci i žene vekovima koriste ovu veštinu da bi osigurali produžetak gena :)). U prirodi imamo toliko primera udvaranja recimo kada gorila isturi grudi :), golub se nakostreši....:)
I ovde je fotografija u skladu sa energijom Device, flert na poslu....ali slobodno možete da zamislite flertovanje čak i dok žena usisava sobu...ili dok priprema hranu, isprobava garderobu ispred svog muškarca....eto :)))


Pogled ispod obrva...
Neverbalna komunikacija
Jedan od znakova da počinje igra zavođenja kod ljudi je širenje zenica :), gde je zainteresovanost više nego očigledna. Da li ste nekada bilo kada doživeli ono što se zove "skidanje pogledom" :))....ne skidati pogled sa nekog i sl. Zatim tu su i neki gestovi, držanje tela, izraz lica, pogled, izvijanje obrva na gore :)), boja glasa vas takođe može "odati". Mada i bez i jedne izgovorene reči ponekad sve bude jasno :)). Telo samo odaje nečije misli....Telo govori :))). 
Oči su širom otvorene, zenice proširene....svetlost može i da zasmeta :), a onda se trepće...li trepće ;))). Sviđanje, kao ni ljubav se ne mogu sakriti. 
Sa ovom konjukcijom veća sposobnost flerta i flertovanja, zaođenja :). I ako je neko ima u natalnom horoskopu ali i kada se javi ovako kao sada u tranzitu....
Fotografija gore sve govori....;), govori više od reči. Gnjiga i nije baš moj fah nešto ne volim trilere...ali bila mi je preporučena i pročitala sam je iz određenih razloga...


Miris žene” (Scent of a Woman)
Osim pogleda bitan je miris...
Venera vlada mirisima... Venera vlada i emocijama... Emocije i mirisi, šta im je zajedničko?
Zašto nas nekada privuku baš određene osobe? Određen muškarac i određena žena? Lekari kažu da je to zbog mirisa ljubavi ili feromona :-))). Ova stručna reč je grčkog porekla i može se prevesti kao: nosilac uzbuđenja. Miris ljubavi ili poruka tela, odgovor na neki susret... 
A sve je u nosu :-)). Uz pomoć njega osetimo miris koji nas uzbuđuje. Nosem vlada gle čuda Mars :-)) Gde je Venera tu je i Mars :-)).
Lako zar ne? Izgleda lako ali nije... Koliko ste puta čuli ili izrekli to je hemija... kada ste nekog upoznali? Bez hemije nema ni ljubavi, mnogi će reći, ili nema sexualne privlačnosti a onda mu to dođe na isto :-))). I ne treba ovde mešati miris parfema i ovaj drugi miris ljubavi... Ni jedan parfem na svetu ne može zameniti ovaj drugi miris... tako kažu naučnici, ja im verujem :-))). 
Šta nas kod nekog privuče? Miris parfema ili njegov/njen miris. Miris ljubavi se zapravo ne oseća, osećamo ga podsvesno... dakle ipak prvo osetimo parfem :-)). Međutim naš nos ide dalje.... njuška, njuška.... i eto sexa, eto ljubavi :-)))). 
Sa ovim aspektom sve ovo je još izraženije i jače i negde očiglednije :))

"Poljubac je susret najveći na svetu" - J.Dučić
Poljubac...
Kao početak zbližavanja...
I o poljupcu sam pisala :)), evo koga interesuje ima OVDEI opet naučnici :)), kažu da je poljubac biološka i psihološka potreba, posledica hemijskih reakcija (opet hemija) u organizmu. Mala digresija, kada smo kod poljupca, da li se sećate prvog? :))). I kako pesnik kaže "poljubac je najlepši susret na svetu", ovde je i reč o "susretu" Marsa i Venere....Venera vlada poljupcima, Mars je akcija, Mars je spreman za akciju uvek, ovako zajedno to su poljupci...ljubavni... bilo koji poljupci. Nema ništa lepše kada vas neko poljubi za dobro jutro ili laku noć :)))


Zagrljaj....
Za konjukciju često kažemo zagrljaj...
Konjukcija je aspekt gde se planete nalaze u istom znaku na istom stepenu, to je čvrst zagrljaj (egzaktna konjukcija), ali zbog dozvoljenog orbisa delovanja (odstupanje od egzaktnog - tačnog aspekta) imamo i manje čvrste zagrljaje planeta :)). Za konjukciju dozvoljen orbis delovanja je 7*!!! Konjukcija je aspekt inteziteta, nagalsak, inaguracija :), pojačavanje, koncentracija, nova aktivnost...

Kada sve ovo povežemo sa Marsom i Venerom :)))
Zagrljaj (konjukcija) Marsa i Venere: U ovoj konjukciji su Venera planeta ljubavi, zadovoljstva, uživanja..... i Mars planeta želje, akcije, seksualne energije.... Venera - ženski princip i Mars - muški princip. Venera svakako spada u "dobre" planete, Mars može biti i dobar i manje dobar....
Sam po sebi Mars nije loša planeta, ali energija koju on nosi može da se pretvori u nešto loše u nasilje, agresiju, destruktivnost. Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega se Mars nalazi - tranzitira. Ali i od aspekata koje će praviti. Ovde je taj aspekt konjukcija....da li je Mars "dobar ili loš" zavisi i od ostalih aspekata koje on pravi sa drugim planetama, zato je teško objasniti u kom pravcu će ići ova konjukcija u ravnotežu ili sukob!! 
Zagrljaj će svakako biti najjači kada su ove planete najbliže, pre toga i posle toga zagrljaj je slabiji (dozvoljen orbis delovanja). Sada i neko vreme dalje ove dve planete nude zagrljaj, na vama je da vidite šta ćete sa njim. Ali i da li je to zagrljaj strasti, zagrljaj pomirenja :)) ili na žalost zagrljaj rastanka!!! 
Danas je Venera na 28° Lava Mars na 1° Device....tehnički (dozvoljen orbis) oni su u konjukciji ali iz dva znaka..Konjukcija dakle već deluje....Rođeni danas imaće ovu konjukciju ali i svi oni koji danas slave rođendan imaće ga u solarnom horoskopu!!!

"Ne znam da li je ijedan čovek u stanju da voli ako nije bio voljen. 
Ili – na drugi način rečeno – koliko smo i sa kakvom snagom u detinjstvu bili voljeni, 
toliko ćemo biti u stanju da volimo i mi druge."
Vladeta Jerotić

On je rekao i ovo: 
"Ne može se previše voleti....možemo biti previše nežni ili grubi ali previše ljubavi ne postoji..."

Zanimljivosti:
Za ovu konjukciju (u natalnom) mnogo je bitan odnos sa roditeljima koji obično odredi i odnos prema suprotnom polu, braku, javnosti, finansijama, vrednostima...Zašto roditelja? U vreme odrastanja nekog ko ima ovu konjukciju u natalnom, roditelji su ti koji će "objasniti" detetu neke potrebe i želje, intezitet ovog aspekta i sl.
Za Veneru i Marsa u istom znaku i ako nisu u konjukciji važi skoro sve ovo samo u nešto manjem intezitetu!!!
Ako se Venera jedne osobe poklopi sa Marsom druge osobe (konjukcija u uporednom horoskopu) to je nesumljiva seksualna i emotivna privlačnost, međutim ovaj položaj ne garantuje dugotrajnost veze, ako postoje neki drugi aspekti može doći do raskida! Ili ako se ova konjukcija pogrešno koristi.

Ova konjukcija će trajati mnogo duže i imaće jači uticaj kod svih onih koji će imati tranzit Tran Venere preko Nat Marsa ili tranzit Tran Marsa preko Nat Venere....
Mile Dupor o ovoj konjukciji:jake emocije, strast, svađe, raskid starih veza, ljubav hoće po svaku cenu, morbidnost, ponekad biseksualnost, jaka strast ili frigodnost...On kaže da se ovaj aspekt burnije ispoljava kod mladih...

Bridget Jones: The Edge of Reason

Konjukcija Venere i Marsa u Devici
Konjukcija Venere i Marsa je priča o ljubavi (Venera) strasti (Mars), intezitetu, željama...Jaka je ovo konjukcija u bilo kom znaku. Ovde se radi o Devici!!!
Ova energija će pomoći i već pomaže svima onima koji žele da svoj emotivni život bolje organizuju, da urede muško ženske odnose... Ovo je energija koja pruža preciznost, tačnost, pouzdanost, analizu, pre svega emotivnog odnosa (Venera konjukcija Mars), muško ženskih odnosa, ali i svih drugih odnosa (Venera - odnos). Ima ova energija dozu suzdržanosti, trezvenosti, kontrolisanja emocija, energiju nenametanja, skromnosti, poštenja...mada je to uglavnom teško kada se Venera i Mars ovako približe...Ima ova energija dozu kritičnosti, sitničavosti, mrzovolje, sebičnosti, zajedljivosti...sa njom ponekad od drveta ne vidimo šumu....Devica je promenljiv znak i donosi nam sposobnost adaptacije, Devica je zemljani znak pa nam donosi i sklonost ka materiji i materijalizmu. Merkur je vladar Device pa u ovoj energiji ima i logike....Ovde se nameće pitanje ima li ljubav veze sa logikom, razumom...uglavnom nema :))). Sada u ovoj energiji i Venera i Mars trpe pritisak razuma i logike....
Razum - ljubav  i  film Na ivici razuma :))....



Budi uvek sa mnom, uzmi bilo koji oblik, izludi me! 
Samo me nemoj ostaviti u bezdanu, gde ne mogu da te pronađem! 
O Bože! To je neizrecivo! Ne mogu da živim bez mog života, moje duše...
Emili Bronte, "Orkanski visovi"


Juče na mom Instagramu

Poznati sa Venera konjukcija Mars u Devici:
 
Bruno Mars, Sting, Louis de Funès, Romina Power, Guy de Maupassant, Emily Brontë, Bob Geldof, Deborah Kerr...

Emily Brontë je Lav/Škorpija sa Venera konjukcija Mars u Devici na 12°. Merkur u Lavu, Mesec u Raku. Venera i Mars u 9.kući. Zapamćena je po romanu "Orkanski visovi"
Venera i Mars su u konjukciji sa MC (10.kuća) i ovaj roman je stekao svetsku slavu!!!
Ona je jedna od tri sestara i sve tri su pisale: "Orkanski visovi" Emili Bronte, "Džejn Ejr" Šarlot Bronte i "Stanarka napuštenog zamka" En Bronte. 

Kada bi sve nestalo sa zemlje, a on jedini ostao na njoj, opet bi imala želju da postojim. Ali kada bi on nestao, ili kada nas dvoje više ne bi bilo… svet bi postao za mene stranac i to moćan, razoran od kog bih želela da pobegnem.

- Ne mogu da živim bez svoje duše!
Ketrin o Hitklifu Iz knjige

Emili je imala ovu konjukciju i napisala je jedan izuzetan roman, mnogi kažu remek delo. 
Knjiga o ljubavi između Hitklifa i Ketrin
Priča o fatalnoj i razornoj ljubavi - Ljubav je sila prirode.... 
Orkanski visovi jedini je roman Emili Bronte. Napisan između oktobra 1845. i juna 1846, roman je objavljen 1847. godine pod pseudonimom Elis Bel; naredne godine, tridesetogodišnja Bronte umire.
Emily je imala Neptuna u Strelcu u 1.kući otuda pseudonim!!!
(I ja imam Neptuna u 1.kući i često me zovu Zvezdana :)

Roman ima nekoliko filmskih adaptacija, meni najdraža je sa Juliette Binoche i Ralph Fiennes...
Inspirisana ovim delom Kate Bush ima pesmu Wuthering Heights....nju je napisala sa 19 godina...
Meni je knjiga bila inspiracija za ovaj tekst zbog činjenice da je Emily B. imala konjukciju Venere i Marsa u Devici. Možda likovi iz knjige više podećaju na konjukciju Venere i Marsa u Škorpiji...ali neosporna je konjukcija Venere i Marsa i ta energija koju ima i sama knjiga dok je čitate!!! Mladima ovu knjigu toplo preporučujem i ako je pisana pre 172 godine...Možete pogledati film ali nije isti doživljaj!!!

Mesečeva magija
(dnevni aspekti uz kaficu)

Mesec je u Ovnu

Oko podneva Mesec u Ovnu u kvadratu sa RxPlutonom u Jarcu i sve su šanse da u podne budemo nervozni, nemirni, napeti, svadljivi....I to je jedini aspekt Meseca za danas....
Dva sata posle ponoći Mesec će biti u mirnijoj energiji u trigonu sa Suncem u Lavu....
Sreda ujutro nas čeka sa Mesec trigon Venera u Lavu....a Venera spremna (29°) za skok za ulazak u Devicu, posle ovog trigona sa Mesecom Venera će preći u Devicu.....spremna za susret sa Marsom (24.avgust)....
Sutra nas čeka i trigon Merkura u Lavu sa Jupiterom u Strelcu....jedna lepa sreda je pred nama....


2 коментара:

  1. Prelep text sjajan,opširan i lepo objašnjen
    Čitam po nekoliko puta

    Imam nastalo.ovu konjunkciju u lavu u 9 kući.....sve mi je prešlo preko.nstalnog marsa i venere....
    Sada kreću u devici preko.mog sunca....

    Sve istinito....
    Snežana hvala ti
    Prelepo sve objasniš

    ОдговориИзбриши