субота, 1. април 2017.

ZVEZDE U APRILU 2017.



"Prolaze i vraćaju se s lastama 
sunčani i nasmijani dani
opet je u mojoj duši proljeće
da l' si djevojka il' žena sada ti"...

Ovaj April u Beogradu... počinje kako počinje....vreme je lepo....pravo prolećno... Danas je svetski dan šale....samo da ne bude i sutra!!! Ovog meseca nemamo dugotrajnih egzaktnih aspekata, pa možemo da kažemo da nam sledi mala pauza:)). U Maju nas čeka jedan: 19.Maja RxSaturn trigon Uran na 26*. Ono što je u Aprilu interesantno je da imamo čak tri planete kojeće biti u retrogradnom hodu: Saturn, Merkur i Pluton!!! Još jedna planeta menja pravac kretanja, to je Venera koja će ovog meseca krenuti direktno!!! 
Od aspekata ovog meseca skrećem vam pažnju na Venerine aspekte!!!

Planete koje menjaju znak:
03.April 02:25: Venera ulazi u Ribe
19.April 23:26: Sunce ulazi u Bika
20.April 19:37: Merkur ulazi u Ovna
21.April 12:31: Mars ulazi u Blizance


Kretanje planeta:
6.Aprila 07:06 Saturn u Strelcu kreće u retrogradni hod sa 27*
10.Aprila 01:06 Merkur u Biku kreće u retrogradni hod sa 4*
15.Aprila 12:18 Venera u Ribama kreće u direktan hod sa 26*
20.Aprila Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod sa 19*

Mesečeva magija:
11.Aprila 08:08 Pun Mesec u Vagi na 21*
26.Aprila Mlad Mesec u Biku na 6*

Aspekti na koje treba obratiti pažnju:
08.April 22:28; 21.April 13:08: Venera kvadrat Saturn
17.April 03:26: Venera sekstil Mars



Ovog meseca izdvajam sledeće:

03.April 02:25: Venera ulazi u Ribe
06.April 02:00: Mars trigon Pluton
6.Aprila 07:06 Saturn u Strelcu kreće u retrogradni hod sa 27*
07.April 23:38: Sunce opozicija Jupiter
08.April 22:28: Venera kvadrat Saturn
09.April 02:48: Sunce kvadrat Pluton


03.April 02:25: Venera ulazi u Ribe

"Da ne budeš usamljena, kad po vodi budeš hodala"...
03.April 02:25: Venera ulazi u Ribe
Venera je već ove godine boravila u Ribama - od 3.Januara do 3.Februara!!!
Sve je isto ili gotovo isto, samo Venera je sada retrogradna i vraća se tamo gde je već bila, na ista mesta - stepene i praviće neke iste ili slične situacije kroz koje smo već prošli tada ili nekada....u prošlosti!!! Da se podsetimo Venera je retrogradna od 4.Marta (sa 13* Ovna), u svom retrogradnom hodu stigla je ponovo do Riba 3.Aprila i biće retrogradna do 15.Aprila, kada će krenuti u direkatan hod sa 26* Riba! Ponovo će ući u Ovna 28.Aprila!!! Iz retrogradne senke će izaći 18.Maja sa 13* Ovna!!! 6.Juna Venera će konačno preći u Bika!!!
Dakle Venera će boraviti u Ribama do 28.Aprila
06.April 02:00: Mars trigon Pluton

Odlučnost i istrajnost na delu...
06.April 02:00: Mars trigon Pluton
Mars u Biku, Pluton u Jarcu na 19*
Energija koja će nam pomoći da preživimo neke teže aspekte i tranzite. Ovde je dominantna energija zemlje (Bik, Jarac). Dakle bićemo čvrsto na zemlji.... Ovo je jaka, intezivna energija. Energija strasti, inteziteta, želje... jakih liderskih sposobnosti, snage, odlučnosti, hrabrosti. Sa ovim aspektom lakše do cilja!!! Lakše se rešavaju neke misterije života... Jako dobar aspekt za regeneraciju i transformaciju.... tamo gde ima potrebe za tim. Jaka fizička energija. Snaga i izdržljivost. Aspekt lečenja... samolečenja ili lečenja drugih. Odlično reagovanje na izazove, a izazova uvek ima!!! Dobar aspekt za poslove, politiku, sport, finansije...
Trigon je takva energija da će trebati da i VI nešto uradite.... nemojte pustiti da samo prođe pored vas...

6.Aprila 07:06 Saturn u Strelcu kreće u retrogradni hod sa 27*

Za nekog učitelj, za nekog mučitelj...
6.Aprila 07:06 Saturn u Strelcu kreće u retrogradni hod sa 27*
Saturn je u retrogradnoj senci još od 30.Decembra 2016. godine sa 21* Strelca. 6.Aprila krenuće u retrogradni hod sa 27* Strelca i biće retrogradan sve do 25.Avgusta kada će krenuti direktno sa 21* istog stepena sa kog je ušao u retrogradnu senku!!!
Sa kretanjem Saturna unazad kreću i naše unutrašnje borbe. Sve što smo ostavili nedovršeno u prošlosti sada dolazi ponovo na razmatranje. Pokreću se Saturnove blokade, kočnice, zastoji, strahovi. Vraća nas u neko vreme koje je već bilo. Da se razumemo taj proces nije lak ali je neophodan da bi konačno mogli da se oprostimo od jedne energije (Strelac). Postajemo oprezniji nego inače, štedljiviji u svakom smislu te reči. Saturn uvek sa sobom nosi neku lekcijuili lekcije, od njih ne treba bežati, naprotiv sa njima se treba suočiti.. Prošlost i događaji iz prošlosti su ovde naročito bitni! Svakom već prema horoskopu...položaju Saturna i aspektima!!!
Kao i u svakom retrogradnom periodu planeta i ovde se izdvaja preispitivanje, procenjivanje. Ovde je naglasak na reč retro koja je latinski prefiks  koji znači unazad ili u prošlim vremenima, retrogradan bi značio kretanje ka prošlosti. Ovde je prisutna i retrospektiva prošlosti. Ako se retro posmatra kao pridev onda uglavnom opisuje nešto staro ili starinsko, negde je to klasika, nekada je retro nešto zastarelo, nešto što više nije moderno stavovi ili nešto drugo iz prošlosti što više nije moderno. Retro je i naš stav prema prošlosti. Znam da znate, ali čisto da razjasnimo neke pojmove jer često se negde piše retro Saturn a ne retrogradan. Mislim to je isto, ali ne sasvim :-))).  Retrogradnost ipak generalno vidimo kao sklonost ka introspekciji opet strana reč a zapravo znači samoopažanje i povlačenje u sebe, okretanje ka sopstvenoj unutrašnjosti. Suočavanje sa nekim stvarima od ranije kao eho. Prosto u nekim momentima nećete moći da odredite granicu između sadašnjeg trenutka i prošlosti, posebno ako imate dosta toga nerešenog vezano za neku prošlost bližu ili dalju.
Saturn vas vraća da neke životne lekcije ponovo naučite, ili obnovite ili samo da utvrdite gradivo....ako na učenje gledate kao mučenje onda će za vas Saturn to i biti - mučitelj, ako ste spremni da budete dobar đak, onda će za vas Saturn biti - životni učitelj!!!
Saturn  (vreme) će vam dati baš to vreme da dovršite nešto iz prošlosti... ili da onovo razmotrite nešto za šta ste mislili da je završeno (toga se ja lično bojim).... 
Pogledajte gde vam se Saturn nalazi...kuća u Strelcu i tu je uglavnom vaša priča o retrogradnom Saturnu, ta kuća je oblast života kojoj je potrebna introspekcija....Da bi priča bila kompletna, treba i da povežete kuće kojima vlada Saturn kuće u Jarcu ali i u Vodoliji. Pogledajte i koje aspekte će praviti Tran RSaturn sa Nat planetama. 
Ovde će vam pomoći jedan stari tekst:

07.April 23:38: Sunce opozicija Jupiter


"Vašar taštine"
07.April 23:38: Sunce opozicija Jupiter
Sunce u Ovnu, RxJupiter u Vagi na 18*
Ovaj aspekt provocira aroganciju, sebičnost i neku vrstu preterivanjaSa ovim aspektom u krizi bi mogli da budu ili moral ili finansije ili i jedno i drugo. Sa preterivanjima, negde bi mogla da se javi pohlepa, negde preterana velikodušnost... Pripazite ako dajete neka obećanja, sa ovim aspektom se može obećati nešto što nije izvodljivo da se uradi i ispuni... Kako sa ovim aspektom uglavnom ide preterivanje mogao bi da se javi i preteran optimizam negde do euforije... Mogla bi da se probudi sujeta, ponos, licimerje. Javljaju se razne predrasude, sumnjivi moral... Moglo bi da se dogodi i da se propuste neke dobre prilike, a sve zbog želje za nekim brzim uspehom, posebno u finansijskim aspektima života. Generalno: čuvajte se lažnih obećanja....Što se energije tiče biće je i viška, samo ovde sa ovim aspektom se obično ne zna kada je dosta i kada se treba zaustaviti. Sa ovim tranzitom uglavnom se želi više od života. Osim optimizma ovde raste i samopouzdanje i vrlo lako može doći do precenjivanja i situacije i ličnih sposobnosti... Budite oprezni sa novcem, zakonom, očekivanjima... Lepo je imati visoko mišljenje o sebi, ali i ne preterivati u tome... Arogancija, sujeta.....ne stoje nikome lepo :))).


★Opis ovog aspekta može poslužiti svima onima koji imaju ovaj aspekt u natalnom horoskopu, ali i u solarnom, u predikcijama... naravno i sada u tranzitu:
U ovoj opoziciji na suprotnim stranama su dve planete značajne za naš život generalno. Sunce predstavlja našu volju, ego, vitalnost. Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, širenja. Dakle ego se "širi", odatle i naziv "vašar taštine". Neće kod svih isto delovati. Ali negde će baš proširiti ego :)). Preterivanje je jedan od uticaja ovog aspekta, preterivanje u svemu ali najviše u onome što predstavljaju ove energije Sunce u Ovnu (JA) i Jupiter u Vagi (TI), preterivanja se odnose i na kuće u kojima se nalaze ove planete u tranzitu!!!
Može se preterivati: u nametanju ličnosti, ličnih stavova, u potrebi da se ide napred u novo u budućnost (Ovan), ali i u odnosima sa ljudima, vezama, emotivnimi svim drugim, u odnosima sa javnošću i sl (Vaga)!!!
U sve ovo može biti upletena i neka prošlost (retrogradni Jupiter)!!! Ako povežete sa kućama sve će vam biti još jasnije... Sa ovim aspektom moguć je preterani optimizam, velika, prevelika ambicija, energičnost, veliki entuzijazam... i to je dobro, ono što nije dobro je da ako se ne ispune očekivanja može doći do razočarenja... Zato je dobro biti umeren!!! Bar danas i još nekoliko dana!!!
Budite što iskreniji prema sebi i drugima i razočarenja neće ni biti ili će biti mnogo manja...Budite što više svesni svojih mogućnosti i sve će biti kako treba :))

08.April 22:28: Venera kvadrat Saturn

"Ko to živi u prošlosti mojoj"....

08.April 22:28: Venera kvadrat Saturn
RxVenera u Ribama, RxSaturn u Strelcu na 27*
Imali smo već ovaj kvadrat....27.Januara ove godine...Pre retrogradne Venerine senke, ali Saturn je tada bio u retrogradnoj senci...obe planete su bile direktne a kvadrat je bio na 24*. Sada u ovom kvadratu obe planete su na 27*, i obe planete su retrogradne!!!
Nije laka ova energija....često je poredim sa D-moll-om. Najblaže rečeno to je energija koja budi osećanje nevoljenosti, hladnoće, hladnih odnosa....Negde će nastupiti povlačenje, potreba za samoćom....negde nadolazi osećanje odbačenosti....Javljaju se i neki strahovi (Saturn)...a u strahu su velike oči...strah izaziva nesigurnost ili nesigurnost dolazi iz strahova...Moguće su razne krize (kvadrat) u vezama, odnosima...partnerstvima i ljubavnim i bilo kojim! Još je teže onima koji su sami....Saturn ovde pritiska kao neki teški kamen....Obe planete retrogradne paprošlost dodatno pritiska...
★ Obratite pažnju na ovaj aspekt jer ćemo ga imati još jednom u Aprilu, tačnije 21.Aprila, Venera direktna u Ribama na 27* (isti stepen kao sada), Saturn retrogradan na 27*!!!
Sledeći kvadrat Venere i Saturna 8.Oktobra 2017. - Saturn u Strelcu 22*, Venera u Devici 22*..

09.April 02:48: Sunce kvadrat Pluton

Stop nasilju!!!
09.April 02:48: Sunce kvadrat Pluton
Sunce u Ovnu, Pluton u Jarcu na 19*
Ovo je poprilično izazovna energija... sa njom bi mnogi mogli da se zanesu do samoprecenjivanja, ponegde je to arogancija, fanatizam neki... Želja da nekoga podredite...demonstriranje moći i sl. Borba za vlast...Mogući su sukobi sa autoritetima, sa "onima" na vlasti, sa nekim moćnim ljudima ma šta to značilo za svakog od vas... Moguće su veće krize koje mogu dovesti do destruktivnosti i u reakcijama i u postupcima!!! Pripazite da ne budete nečija žrtva, pripazite se da ne budete zlostavljani (žene budite oprezne), moguća su proganjanja, nasilje i sl. Roditelji budite oprezni, obratite pažnju da li vaša deca trpe vršnjačko nasilje UVEK ali ovih dana posebno!!!
U kakvom je okruženju: Sunce opozicija RxJupiter 7.April; RxVenera kvadrat RxSaturn 8.April sve je moguće...stres na stres...pripazite ovih dana!!!

..........


10.Aprila 01:06 Merkur u Biku kreće u retrogradni hod sa 4*
11.Aprila 08:08 Pun Mesec u Vagi na 21*
14.April 07:30: Sunce konjukcija Uran
15.Aprila 12:18 Venera u Ribama kreće u direktan hod sa 26*


10.Aprila 01:06 Merkur u Biku kreće u retrogradni hod sa 4*

"Pustio bih ja njega ali neće on mene"...
10.Aprila 01:06 Merkur u Biku kreće u retrogradni hod sa 4*
I eto Merkur kreće u redovni retrogradni hod!!! Merkur je u retrogradnoj senci od 27.Marta sa 24* Ovna...Sada je Biku i sa 4* kreće u retrogradni hod sve do 3.Maja kada će krenuti direktno sa 24* Ovna!!! 21.Maja Merkur izlazi iz retrogradne senke sa 4* Bika!!!
20.Aprila Merkur će ponovo ući u Ovna; 16.Maja ponovo u Bika!!!

11.Aprila 08:08 Pun Mesec u Vagi na 21*

Odnosi na klackalici....
11.Aprila 08:08 Pun Mesec u Vagi na 21*
Sunce u Ovnu,Mesec u Vagi na 21*
Astrološki ovaj Pun Mesec u Vagi je opozicija Meseca u Vagi i Sunca u Ovnu!!!
Ima energiju Vage i Ovna i energiju Venere (vladar Vage) i energiju Marsa (vladar Ovna)....i samim tim u neki fokus stavlja naše odnose (Ovan-Vaga). Da li Venera i Mars ovde nagoveštavaju i nešto ličnije odnose, one emotivne, muško-ženske... Uglavnom da. Na neki način svi bi mogli da imamo te neke priče koje su vezane za odnos Venere i Marsa. Venera u Ribama je i dalje u kvadratu sa RxSaturnom u Strelcu na 27*  Mars je u Biku na 22* u trigonu sa Plutonom u Jarcu na 19* od 6.Aprila!!!
Ovde dominantna energija Ovna i Vage, Ovan - JA Vaga - TI (drugi). Mars i Venera (Ovan -Vaga), odnosi svih vrsta: partnerski, i emotivni, i prijateljski i porodični i poslovni i odnosi sa javnošću!!! Pun Mesec....nešto kao osvetljavanje nečega u tim odnosima...jer Pun Mesec i jeste to osvetljenje....Čega? Uglavnom nečega skrivenog. Ako Pun Mesec posmatramo kao kulminaciju...onda su to neki završetak i novi početak. A svaki Pun Mesec prati i Mlad Mesec...prvi posle ovog imaćemo 26.Aprila Mlad Mesec u Biku na 6*
 ili konjukciju Meseca i Sunca u Biku...novi početak!!! Pa sve ispočetka.....u krug!!!
Ovaj Pun Mesec u Vagi prati i T-Kvadrat!!! RxJupiter 17* u konjukciji je sa Mesecom u Vagi, preko puta su Sunce u Ovnu i Uran u Ovnu što će pokrenuti T-Kvadrat...i kvadrat sa Plutonom u Jarcu!!!


14.April 07:30: Sunce konjukcija Uran
Budite originalni
14.April 07:30: Sunce konjukcija Uran
Sunce i Uran u Ovnu na 24*
Idealno vreme za nešto novo, sveže, drugačije... Od ovog trenutka možemo da računamo da su neke promene tu pred našim vratima. Sve što je novo, avangardno, neobično, originalno... moglo bi da pronađe svoj put do nas. Ovaj aspekt favorizuje stavlja u prvi plan: medije, kompjutere, društvene mreže, društvenost i socijalnost. Ova konjukcija ne voli ograničenja niti ih toleriše. Sada je i vreme da možda postanete član neke grupe ili da se u nekoj grupi (u kojoj ste već) izdvojite kao vođa - lider!!!Ego (Sunce) ovako sa Uranom biće probuđen i želeće da se pokaže, izrazi najbolje što ume i zna. Ovaj aspekt donosi neočekivano i donosi raznorazna iznenađenja, sve već prema mestu (kuća) u kojoj se nalazi. Aspekti koje ova kojukcija (Sunce/Uran) pravi sa ostalim planetama u natalu mogu da poprave ili pokvare celu priču....


15.Aprila 12:18 Venera u Ribama kreće u direktan hod sa 26*

Posle 43 dana i 43 noći....
15.Aprila 12:18 Venera u Ribama kreće u direktan hod sa 26*
Konačno i to da prođe...da odahnemo da se vratimo "normalnom" životu!!! Mada ne treba žuriti sa slavljem, jer Venera će biti u retrogradnoj senci do 18.Maja kada će izaći iz retrogradne senke sa 13* Ovna!!!
Venera uvek pre prelaska u direktan hod malo uspori i mnogi od nas će osetiti taj uticaj, na ovaj ili onaj način....ali oseti će.  Ako se osvrnete iza sebe i setite se šta se sve dešavalo u ovom Venerinom retrogradnom hodu, u vaših 43 dana i 43 noći možete imati uvid i u dalja dešavanja. Kada Venera krene konačno napred neke stvari iz vaših života biće vam jasnije. Možda ne svima odmah i sve...ali jasnije ćete videti neke stvari oko sebe. Nekima će možda trebati čitavih 8 godina da im bude jasnije.
Te "stvari" su uglavnom generalno povezane sa emocijama, ljubavnim dešavanjima, kreativnošću, zabavom, uživanjem, odmorima, decom.....Međutim ono posebno, onaj poseban uticaj je povezan sa kućom-kućama u kojoj je Venera boravila i još uvek boravi (tranzitira).
Neko je možda osetio potrebu za ljubavlju, za više ljubavi.... posebno oni sami i usamljeni. Neko je možda i započeo neku novu vezu (sa primesama nečeg već viđenog i doživljenog, neko to zove karma), neko je možda imao neke probleme u vezama u kojima su neko duže vreme....Mnogi su se ipak "samo" preispitivali, preispitivali svoj odnos prema vrednostima, prema emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti. Bilo je i starih veza, obnavljanje starog plamena ljubavi, ljubavi iz neke prošlosti, bilo je i veza za koje se kaže da su karmičke....Ima na žalost (negde i na sreću) i onih koji su završili neki odnos i vezu, prosto su "sahranili" svoje ljubavi....Bilo je i onih koji su se povukli i usamili, shvatili da je dobro da neko vreme prvodu "sami sa sobom"....oni su učili i možda naučili kako je to voleti sebe....
Ne znam, mogu samo da pretpostavim šta vam se sve dešavalo (izuzetak su oni sa kojima sam bila u kontaktu)....Mogli ste da započnete vezu ali "putem koji se ređe ide"....ja bih rehla težim putem. Mogli ste da shvatite kako je vaša veza (one veze koje traju neko duže vreme) zapela u probleme, mogli ste imati vrlo izazovnih situacija i dešavanja. Možda ste shvatili kako "nakon svih ovih godina" nešto nije kako treba....da su vaša očekivanja neispunjena. Neko je shvatio kako ne ceni dovoljno samog sebe....Retrogradna Venera je mogla da ima uticaja tamo gde je bilo nerealnih očekivanja, tamo gde je bilo neravnoteže, tamo gde nije bilo adekvatne komunikacije...
Mislim da je najviše bilo onih koji su oživljavali neke uspomene....Znam neke koji su obnovili plamen ljubavi, obnovili staru vezu davno prekinutu, ali znam i one koji su stavili tačku na neku ljubav. 
Sada Venera kreće napred....pripremite se za neka nova dešavanja, budite otvoreni za razne mogućnosti i uživajte...Venera je u Ribama, uživajte u romantici, budite kreativni, maštoviti...pripremite se za energiju Ovna i novi početak ulaskom Venere u Ovna 28.Aprila!!!
..........


17.April 03:26: Venera sekstil Mars
17.April 14:43: Sunce trigon Saturn
19.April 23:26: Sunce ulazi u Bika
20.Aprila Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod sa 19*
20.April 07:53: Sunce konjukcija Merkur
20.April 19:37: Merkur ulazi u Ovna
21.April 12:31: Mars ulazi u Blizance


21.April 13:08: Venera kvadrat Saturn

17.April 03:26: Venera sekstil Mars

Ponovo ljubav...
17.April 03:26: Venera sekstil Mars
Venera u Ribama, Mars u Biku na 27*
Venera samo što je krenula direktno susrešće se u energiji sekstila sa Marsom!!!
Muško-ženski odnosi dobiće na intezitetu, biće prisutna strast i  magnetizam. Eto (još jedne) šanse da se srast u nekim vezama obnovi, da se emocije "podgreju". Oni drugi, što su iz raznoraznih razloga sami eto prilike da uđu u vezu, i samo jedno upozorenje, ne mislite  koliko će nešto da traje.....neka samo počne...Važnije od svega je da ovaj aspekt donosi mogućnost za lepe emotivne trenutke... malo ili puno flertovanja, "čačkanja", zadirkivanja, lete leptirići u stomaku :-))). Svakako je lepa ova energija, energija saradnje - sekstil. Ribe -voda i Bik - zemlja, lepo se slažu. Zemlja voli vodu!!!
Za one koji imaju povoljan aspekt između Venere i Marsa kažu da su rođeni ljubavnici... nije ni loše imati ovaj aspekt u tranzitu :)). Ako pojednostavimo i kažemo da je Venera ljubav, a Mars sex, u energiji sekstila možete voleti onog sa kim imate sex i imati sex sa onim koga volite :)). 

17.April 14:43: Sunce trigon Saturn

Jačanje samopouzdanja...
17.April 14:43: Sunce trigon Saturn
Sunce u Ovnu, RxSaturn u Strelcu na 27*
Slažu se energije Ovna i Strelca....
Odlična energija za više odgovornosti, samodiscipline...
Tu je i strpljenje....tamo gde treba i ako treba....
Dobar odnos sa starijim ljudima, dobar odnos i sa autoritetima generalno, poslovnim saradnicima....sa muškarcima (Sunce)...Kratkotrajni aspekt, ali dovoljno jak da budemo strpljiviji...ili da vežbamo strpljenje...Nekome će pomoći u karijeri (napredovanje), nekome za dugoročne planove i ciljeve... ovo je i velika odlučnost, preuzimanje odgovornosti, jačanje samopouzdanja, energija mudrosti...
Sa ovom energijom lakše je ostvariti sve što ste zacrtali. Lakše je do uspeha, uspona, nagrade...Dve jake planete (Sunce, Saturn), dve snažne, vatrene energije (Ovan, Strelac) zajedno u aspektu saradnje (trigon) mogu sve....iskoristite to! Energija za lidere...ali i za one koji to hoće tek da budu! Energija veće odgovornosti, discipline, samopouzdanja...Energija uspešnosti u poslovnom svetu, karijeri, profesiji...Neko bi mogao da napreduje :)), da se "popenje" na stepenicu više u društvenoj hirearhiji. Ono što najmanje možete da očekujete od ovog tranzita je strpljenje, mudrost....To što je Saturn retrogradan, možda i završite nešto što je ostalo nedovršeno....


19.April 23:26: Sunce ulazi u Bika

Sretan rođendan Bikovi!!!
19.April 23:26: Sunce ulazi u Bika
Posle energije Ovna, Sunce prelazi u energiju Bika. Nekome je prijala energija Ovna, naročito posle vladavine Riba, međutim za mnoge je tempo vatrenog Ovna bio prejak. Sada baš oni ali i svi drugi možemo da odahnemo i da idemo lagano kroz ovaj predivan prolećni period...Lagano, uživajući usput u malim stvarima... Bik je zemljani znak... izujte se, hodajte bosi po travi, budite u kontaktu sa zemljom, usput pomirišite neki cvet... I potrebna nam je neka vrsta uzemljenja... vraćanja prirodi!!! Bik je i fiksni znak, doza tvrdoglavosti nam predstoji :-))). Malo fleksibilnosti neće nam škoditi... Bikom vlada Venera, Venera je u Ribama ali uskoro i ona prelazi u Ovna!!!

Bik će našem Suncu doneti energiju stabilnosti, dobrote, opreznosti, potrebu za skupljanjem, sticanjem, materijalno će doći u prvi plan... Ali i zadovoljstvo, sva čulna zadovoljstva, kreativnost...
Bik kaže: Ja imam, ali on zna da bi mogao da uživa, da zadovolji neke svoje potrebe mora i da IMA!!! U periodu njegove vladavine od 19.Aprila do 20.Maja mnogi od nas će briniuti o materijalnoj sigurnosti, o finansijama, zaradi....ovde se radi o udobnom životu, koji se Bikovi to znaju temelji na finansijskoj sigurnosti...
Sa ovom energijom krećemo u potragu za zadovoljstvima. Za nekoga to je kopanje po bašti i sadnja nekog ili cveća ili povrća, za nekog je to šetnja po prirodi, za nekog je to masaža, za nekog aromaterapija, za nekog gurmanski obrok sa konjakom i cigarom na kraju :-)))). Drugima je sasvim neko drugo zadovoljstvo na pameti....:-)))). 
Ova energija nas uči da ne žurimo nigde, da se spojimo sa prirodom, zastanemo usput i pomirišemo cvet, zapravo da uživamo u malim stvarima koje nam život nudi....
Tamo gde vam je Bik u horoskopu tuda će u ovom periodu prolaziti Sunce i tu oblast će obasjati...što pozitivno (dobri aspekti), što manje pozitivno (loši aspekti)... 


20.Aprila Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod sa 19*

Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje.... 
20.Aprila Pluton u Jarcu kreće u retrogradni hod sa 19*
Pluton je u retrogradnoj senci od 29.Decembra 2016.
20.Aprila kreće u retrogradni hod, u retrogradnom hodu će biti sve do 28.Septembra kada će krenuti direktno sa 16* Jarca!!!
Ne ide on zaista unazad to je samo utisak, ali ta energija je takva da je osetimo skoro svi na ovaj ili onaj način. Retrogradnost nas "tera" da se okrenemo sopstvenoj unutrašnjosti, da prodremo dublje u našu psihu.On nas okreće sebi samima i našim potrebama za unutrašnje transformacije, tek kada prodremo dovoljno duboko u samu srž i suštinu dolazimo ili do novog rešenja ili novog indentiteta... Međutim neće nam on uvek dozvoliti da do suštine dođemo lako, da bi se to i dogodilo moramo biti uporni i fokusirani, što je (ponekad) bolan proces, ali ako ga uspešno savladamo možemo biti zadovoljni i srećni na duže staze...
Pluton se kreće jako sporo, ali to ne treba da nas zavara, on je tu da napravi (ponekad) velike promene u našim životima. On više "radi" iza scene, retko će nam otvoreno nagovestiti o čemu se radi. Dok je u retrogradnosti on nas okreće ka unutra, da što dublje uđemo u suštinu stvari i problema, situacije... ili suštinu unutar nas samih...
Do 28.Septembra sledi nam još jedno putovanje u našu unutrašnjost. Imaćemo opet sasvim dovoljno vremena za taj proces. Što bolje sagledamo tu unutrašnjost, što bolje sagledamo našu podsvest, moćićemo i neke planove za budućnost da učinimo izvesnijim i sigurnijim. Ono što je ovde dobro je da nam retrogradnost Plutona nudi moć transformacije i regeneracije mnogo dublje i jače nego u direktnom hodu...
Period svojevrsnog psihološkog istraživanja.... nešto kao psihoanalizu naših života. Sagledavanje srži i korena problema... A kada ponovo krene napred (za pet meseci) ka spolja bićemo spremni i za akciju... Za nekoga ovaj retrogradni hod može značiti i neko vraćanje u neku prošlost... A sve da bi sagledali sve forme i obrasce koji su odavno zastareli... to bi mogli da budu: (kod svakog je to drugačije) neke naše navike, neki naši odnosi, motivi... Ako su u pitanju odnosi i veze onda je to ono najintimnije u tim odnosima (Pluton - intimnost)... Tu bi moglo i da se javi pitanje u kakavoj ste vezi? Da li od nje dobijate sve ono što vam je potrebno ili što želite....
Vreme je za čišćenje i veliko spremnaje.... Šta je to staro, dotrajalo, što više ne valja, šta je to što treba ili želi da ode iz naših života i što očigledno treba da pustimo? Šta je to što već neko duže vreme ne funkcioniše? Ovo su pitanja koja će svako morati sebi sam da postavi. Koja je to energija koju treba pustiti i osloboditi mesto za novu energiju, šta je to što simbolično treba da umre da bi se nešto novo rodilo.... A to je zapravo proces transformacije i regeneracije...
Šta treba promeniti...Neku emociju, neki odnos, finasijsku situaciju, nešto u vezi karijere i profesije, možda i nešto što se zdravlja tiče..... Razmislite šta je to, šta ste već neko vreme potisnuli, gurnuli u neki orman ili pod tepih, sakrili i od sebe i od drugih, šta je prekriveno nekim velom tajne.. Kada to otkrijete .... doćiće i vreme da se toga rešite... i uđete u proces transformacije i regeneracije.... Jedan mali savet: Pokušajte da te promene ne projektujete na nekog drugog. I nećete baš na samom početku osetiti efekte ovog tranzita, podsetiću vas Pluton se zaista kreće sporo....Neki od nas (ne svi naravno) biće u prilici da donesu neke radikalne odluke u narednih nekoliko meseci...
Efekti ovog tranzita na globalnom nivou su uglavnom državne i ekonomske reforme, obnavljaju se se putevi, mostovi, zgrade... Na ličnom nivou to je obično nešto što traži promenu, što je postalo neophodno da se menja.....

20.April 07:53: Sunce konjukcija Merkur
Kada prošlost pozove...
20.April 07:53: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i RxMerkur u Biku na 0*
Mnogi od nas će sklopiti neke kockice....neko će dobiti i neku važnu vest, nešto što možda ima veze sa prošlošću (retrogradni Merkur)... Međutim nije idealna trenutak da se deluje .... jer informacije koje dobijete možda vas još i više zbune....nije ni trenutak za donošenje važnih odluka....mnogo bolje je sačekati da Merkur krene napred....
Sa Suncem konjukcija Merkur, mi smo ono što mislimo....
Mi (Sunce)....misli (Merkur)...Ovo je i energija sa kojom razmišljamo o sebi...
U ovom tranzitu Merkur je retrogradan.... pa je nešto drugačije....misli su povezane sa nekom prošlošću. Ali ne samo misli već i neke informacije....Moguć je i neki razgovor o prošlosti...ili razgovor sa nekim iz prošlosti o prošlosti....Obrni, okreni prošlost!!!
Kako je ova konjukcija u Biku...ona i nosu ovu energiju:
Tako zajedno nam pružaju neku vrstu sigurnosti i zaštite (Bik)...neko sidro sa kojim možemo da se zakačimo za nešto.....Bik svojom energijom zemlje pruža nam neku vrstu utočišta... a Bik ima energiju koja nas navodi na razna uživanja i čulna zadovoljstva....svakome već prema položaju ovog znaka.... Pruža i priliku za materijalne stvari, finasijske....sve preko Venere koja vlada Bikom... Merkur kao vladar naših misli, razmišljanja, komunikacije u ovoj energiji donosi stabilnost, zdrav razum i neku vrstu smirenja.... da ne žurimo nigde, već sve polako....Pomaže ova energija da ne donosimo odluke na brzinu.....

20.April 19:37: Merkur (ponovo) ulazi u Ovna

Još jednom Merkur u Ovnu...
20.April 19:37: Merkur (ponovo) ulazi u Ovna
Merkur se vraća u Ovna....tu je boravio od 13.Marta do 31.Marta!!! 

Merkur u Ovnu (tranzitni)

Merkur je retrogradan od 10.Aprila (sa 4* Bika) retrogradan će biti sve do 3.Maja!!!

16.Maja Merkur će ponovo ući u Bika!!!

21.April 12:31: Mars ulazi u Blizance

Večiti dečak....
21.April 12:31: Mars ulazi u Blizance
Ovo je energija koja je stalno u pokretu, stalno u akciji, nekom poslu... samo ne jednom skoro uvek su to dva ili više posla odjednom.... Nije ovo samo fizička aktivnost, ovde je i um aktivan i on uvek zaposlen....Sve samo ne svakodnevna rutina, to nikako......A ruke mašu :-)), rukama se priča ponekad :-)))... Znam ovo jer živim sa ovakvim Marsom od rođenja :-))). Međutim dobar je on sa rukama, da zasvira neki instrument, napravi neku stvar, kuca na tastaturi satima....
(Mala digresija: dok vozim često u jednoj ruci držim cigaretu, u drugoj telefon, menjam brzine, mogu pojesti sladoled a da se ne istopi i isprlja me...samo ovo ne pokušavajte, navela sam kao primer :-)))
Ulice zovu....
Na put uvek spreman.... a tamo novi ljudi, nova interesovanja, nikada se ne zna koga može sresti i šta može naučiti... Raznolikost, raznovrsnost, promena je imperativ.... kao i mentalni stimulans i izazovi... Mozak stalno radi, mozak brzo radi..... spreman za takmičenje, igre, zagonetke-odgonetke....  
Ukrštanje "mentalnih mačeva" i potreba i izazov....
Ovaj Mars je više mentalni tip nego fizički...., tako uglavnom i vodi svoje bitke, jer ipak je on Mars bog rata.... Za neki cilj radije koristi komunikativne i socijalne sposobnosti i veštine, inteligenciju.... Humor jako voli, nije mu stran ni sarkazam.... Nikako da nauči da rasporedi energiju, koncentracija mu nije najbolja osobina....
On je i večito mlad.... ko' Petar Pan....  
Uvek u akciji, stalno u pokretu.... u nekoj igri, on se igra u mnogim situacijama....Ne želi da odraste, ima potrebu da ostane večno mlad.
(Kada malo razmislim svi "dečaci" u mom životu su imali ili imaju taj sindrom "večitog dečaka", sa željom da nikada ne odrastu, zauvek mladi i nezreli, radoznali.... ili prevedeno na realni jezik....muškarci koji odbijaju odgovornost i stalno su u potrazi za zadovoljstvima. Muškarci po godinama, dečaci u duši....Ne mogu da ne budem realna, ali takvi su me oduvek i privlačili, taj moj Mars u Blizancima mi je "slao" samo takve....Ne mogu samo da se odredim da li sam ja Zvončica ili Vendi u ovim pričama :-)
U svemu traži značaj i smisao....
Blizanci su promenljiv i vazdušni znak!
Ključne reči za Marsa u Blizancima: Motivacija, inspiracija, felskibilnost...
Mars je planeta akcije, on je taj koji nas pokreće.... Blizanci ovde dodaju energiju nešto kao začin... energiju pokreta, radoznalosti, raznovrsnosti, dualizma....
Mars u Blizancima je stalno u nekoj akciji, jer ne voli dosadu.... a kada mu je dosadno, postaje nemiran i nervozan.... Zato rado radi dva posla.....samo pitanje je da li ih i završi... Jer ponekad započne i treći, zato se može reći i da je površan... Ima energiju za dve osobe ili više....kao da je dvostruka ličnost u pitanju. Ne može mirno da sedi... to nikako, ako nema aktivnosti postaje depresivan....
Reči su mu oružje.... 
Mars u Blizancima vrlo lako barata sa rečima, reči su zapravo njegovo "oružje"...Umesto noža koristi jezik jer i on može da bude oružje.....Odličan je i ubedljiv govornik....Ne svađa se, barata argumentima....Ne ljuti se lako, ali kada se naljuti sve će reći što misli i oseća... Retko će svađu završiti pesnicama, nije agresivan, sve će uraditi pre toga, da ne dođe do takve situacije....naravno rečima i argumentima. Za njega fizički obračun nije odraz inteligencije....
(Kada sam bila jako mlada išla sam na obuku za samopomoć....kako da se odbranim za ono nedaj Bože ako me neko napadne :-))). 
Izduvni ventil mu je neki vid kreativnosti i umetnosti... Mnogi muzičari imaju ovakvog Marsa... Uvek ima plan, i uvek ima plan B ako prvi ne uspe.....Vrlo je prilagodljiv i voli promene...zapravo promene su mu potreba.... Njega imaju i novinari, PR (odnosi sa javnošću), kritičari, nastavnici, profesori, pisci....svuda gde je reč bitna.... Ovaj Mars prosto zna kako da "uđe u glave" drugih ljudi, sagovornika....
Kako ga neko može privući...
Mentalnom stimulacijom....ono na zajedničkim talasnim dužinama :-)), drugim rečima mozak je erogena zona :-))). Sa njim nikada nije dosadno u bilo kojoj vezi ili odnosu... Mada voli flert i flertovanje.... Ono što želi dobiće rečima, umom, razgovorom.....i u emotivnim i svim drugim odnosima ili potrebama.... Izgled ovog Marsa uvek može da prevari :-)). Veze i vezivanje na duge staze su za njega više nego izazov....Voli da priča u svim situacijama, pa i u onim najintimnijim :-)). Kažu da zavodi rečima :-))). Seks može da bude i dobra rekreacija :-)).

21.April 13:08: Venera kvadrat Saturn

Po treći put....
21.April 13:08: Venera kvadrat Saturn
Venera u Ribama, RxSaturn u Strelcu na 27*
Ovaj aspekt smo već imali 8.Aprila kada su i Venera i Saturn bili retrogradni, sada je samo Saturn retrogradan, isti je stepen 27*!!! Ovo je zapravo treći put da imamo ovaj aspekt. Prvi je bio 27.Januara, drugi 8.Aprila i sada 21.Aprila!!! U Januaru obe planete su bile direktne i tada na 24*... Vrte se ove planete oko 24/27*!!! Zbog ponavljanja ovaj tranzit je jako bitan kao i kuće u kojima se nalaze Venera i Saturn...Obratite pažnju na kuće!!!
Sledeći kvadrat Venere i Saturna 8.Oktobra 2017. - Saturn u Strelcu 22*, Venera u Devici 22*..

..........


24.April 10:15: Merkur trigon Saturn
26.Aprila Mlad Mesec u Biku na 6*
28.April 15:13: Venera ulazi u Ovna
28.April 16:49: Merkur konjukcija Uran


24.April 10:15: Merkur trigon Saturn

Tiha mudrost davna...
24.April 10:15: Merkur trigon Saturn
RxMerkur u Ovnu, RxSaturn u Strelcu na 27*
Nedavno smo imali ovaj aspekt....29.Marta, obe planete su tada bile direktne na 27* sada su obe planete retrogradne na istom stepenu!!! I to mora nešto da znači!!! Neko vraćanje nam predstoji!!!
Ovaj aspekt je odličan za realno (Saturn) razmišljanje (Merkur). Dobar je za organizovanje i organizaciju svake vrste. Sa njim možete biti mnogo praktičniji i organizovaniji...da obratite pažnju na neke detalje, i da se dobro pripremite za neke poslove...Sa njim se možete pripremiti za budućnost. Kako je Saturn retrogradan to ukazuje na neke stvari iz prošlosti, na koje sada možete da se vratite i dovršite šta je započeto... Ovu je i vrlo praktična komunikacija... Dobar odnos i komunikacija sa starijim mudrim ljudima... 
★ Imaćemo ovaj aspekt još jednom 11.Maja, tada će Merkur biti u Ovnu na 26* direktan, Saturn na 27* Strelca retrogradan!!!

26.Aprila Mlad Mesec u Biku na 6*

Još jedan novi početak...
26.Aprila Mlad Mesec u Biku na 6*
Sunce i Mesec u Biku na 6*
Mlad Mesec i energija Bika su tu da nas prizemlje, vrate čulima, tu je i da otkrijemo gde nam je potrebno više sigurnosti, bezbednosti, praktičnosti... Gde smo "zapeli" u kojoj vrsti (svako svojoj) rutine, učmalosti, ustajalosti.....Od danas kreće novi ciklus (Mlad Mesec), na nama je da se povežemo sa onim što je u nama, u našim dušama (Mesec) i srcima (Sunce). Da utvrdimo koje su naše potrebe u smislu energije Bika.....emotivne, materijalne, imovinske, tu je i novac, posao (obično idu jedno sa drugim), to su i lične (unutrašnje) vrednosti, vrednosti prema spolja.... sve u smislu šta je vredno a šta više nije.... Zadržati nešto ili nešto pustiti....Ovde je i jedno od pitanja....pitanje zahvalnosti prema onome što imamo... Koliko smo i da li smo zahvalni....
Vreme setve....
Ali da bi nešto posejali potrebno je "pripremiti zemlju", očistiti je od korova, nađubriti, možda i preorati.....i tek onda dolazi setva. A žetva, pa kada dođe vreme za to, ubiranje ploda-plodova...kada za to dođe vreme. Za sve je potrebno vreme...kako u prirodi tako i u stvarnom životu. A kako ćete da žanjete tradicionalno srpom, kosom...ili moderno nekim tehničkim pomagalima kombajn, traktor... to zavisi od vas.....:-))))
U svakom slučaju želim vam uspešnu setvu i još uspešniju žetvu!!!!


28.April 15:13: Venera ulazi u Ovna

Neko to (opet) voli vruće...
28.April 15:13: Venera ulazi u Ovna
Venera ponovo ulazi u Ovna...
Venera je bila u Ribama od 3.Aprila do 28.Aprila...
U Ovnu će boraviti do 6.Juna kada će preći u Bika!!!


28.April 16:49: Merkur konjukcija Uran

Iznenadne vesti iz prošlosti...
28.April 16:49: Merkur konjukcija Uran
RxMerkur i Uran u Ovnu na 25*
Nedavno smo imali ovu konjukciju 26.Marta na 23*!!! Ista konjukcija samo što je sada Merkur retrogradan!!! 
Misli, reči, komunikacija sa ovom konjukcijom sve mogu biti samo nepredvidljivi...iznenadne misli, reči, poruke, informacije, saznanja....Iznenadne ideje....blesak ideja...Negde ova konjukcija može doneti i neprijatna iznenađenja, iznenadne posete, neprijatne događaje...sve već prema vašim horoskopima i položajima ovih planeta!!! Generalno neko "buđenje" i neki alarm (Uran) su mogući!!! Ova konjukcija za nekog može biti jako povoljna i podsticajna, za druge bi mogla biti neprijatna!!! Nadam se da spadate u prvu grupu!!!
★Imaćemo još jednom ovu konjukciju 10.Maja na 25* Ovna obe planete direktne!!!


..........

April u Beogradu - (LIVE) - (Beogradska Arena 15.10.2005.)




Нема коментара:

Постави коментар