среда, 17. октобар 2012.

Poješću sve kolačiće...(Venera kvadrat Jupiter :-)

... sve devojke....neće biti slatke kao ja :-))

Mesec i dalje u Škorpiji. Od značajnijih aspekata Meseca tu je konjukcija sa Merkurom i sekstil sa Venerom... sve ukazuje na lepo raspoloženje, lepo jutro i prepodne... Tek predveče kvadrat sa Neptunom uneće malo magle, po koju iluziju, možda vas prevari da se malo više opustite, posebno kada su hrana i piće u pitanju, što svakako uvodi u nesanicu, i možda vam se dogodi ko u pesmi -  " Idi, idi nesanice da ne vidim tvoje lice"...

Slika Ane Petrović
Ako ne bude Mesec "kriv", imamo drugog mogućeg krivca za preterana uživanja,  danas je to i  egzaktni kvadrat Venere i Jupitera. On vas možda najpre ulenji, i uvede u neku vrstu nemara, i kada vam se već ne radi, onda bar da se uživa,  neko će preterati u jelu (nešto više u slatkišima, zbog Venere)  i piću, drugi u (nekontrolisanom) trošenju, neko će biti ekstravagntan, neko arogantan... drugi će preterati u optimizmu, moguće i nekorektno ponašanje, sukob sa zakonom u smislu nekih kazni i sl. Ako ništa od svega ovog onda ćete se možda baviti moralom svojim ili tuđim... vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi.. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. Šta se ovde događa? Jupiter uveličava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe... Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu. 
Drugim rečima u ovom periodu nemate baš kontrolu nad svojim osećanjima, niti kontrolu nad svojim novčanikom, potrošićete više nego što bi ste smeli, zatim poješćete više nego što bi trebali...jedno je sigurno da ćete uživati. Nekako nećete znati ni moći da kažete NE. Samo šta posle? Zato probajte i oduprite se iskušenjima, ne kupujte stvari koje vam zapravo i ne trebaju ili ih ne možete priuštiti, ne jedite najveće parče torte ma koliko ona bila iskušenje za vas, mislite na kilograme koji se u ovo vreme prosto lepe za vas. Vaše želje za zadovoljstvom se u ovo vreme dramatično povećavaju, otuda je taj poriv za trošenjem i jelom, zato vežbajte umerenost. Sakrijte kreditne kartice, odbijte pozive za ručkove, večere, probajte da odolite emotivnim iskušenjima...
Sa ovim aspektom neko će biti u potrazi za dobrim provodom, a neko će se baš naprotiv sasvim ulenjiti, sve naravno prema karakteru - natalnom horoskopu. I naravno kućama u kojima se ove planete trenutno nalaze. Bitne za priču o ovom aspektu su i kuće kojima vlada Venera (kuće koje počinju Bikom i Vagom). Treba imati na um i da tranzitna Venera nosi energiju Device, a tranzitni Jupiter energiju Blizanaca.

Ne mogu da se ne setim knjige  Dnevnik Bridžet Džouns, ona najbolje oslikava ovu priču o kvadratu Venere i Jupitera...

I danas je sekstil Merkura i Venere aktivan i aktuelan... i danas je egzaktan - tačan. Koliko juče sam pisala o njemu pa ne budite lenji :-))), pročitajte!!! Pomoćiće on u svakom slučaju, bar smeha i radosti nikada nije previše :-))) Ako niste pročitali ovu knjigu možda bi mogli sada, sigurno će vas nasmejati...ili pogledajte film rađen po ovoj knjizi.




Marina Perazić - Kolačići


3 коментара:

  1. Koliko se dugo ovi tranziti obično zadrže, tj. kada će popustiti emotivna napetost? :)
    Još jednom svako dobro!

    ОдговориИзбриши


  2. Uticaj tranzita Venere je od: 1 do 3 dana!!!

    Venera: prvo pomislimo na Ljubav, ali ona je i tkz. mala sreća, ljubav, lepota, uživanja, umetnost, partnerstvo…vlada i ukusom, šarmom, slatkišima, bojama, harmonijom, mirom, poezijom, slikama, nakitom, emocijama, društvenošću, luksuzom, zadovoljstvima….
    Gde se ona nalazi tu uživamo uli želimo da uživamo!!!

    U pozitivnim aspektima tu je ljubav, sklad, uživanje, druženje…lepota na sve načine…
    U negativnim aspektima tu je preterivanje, emotivni problemi, udaljavanja, napetost, loš ukus, trošenje i troškovi….
    Venera: seksualnost, grlo, bubrezi, žlezde, čulo ukusa, koža…
    Venera: devojka, žena, ljubavnica, umetnici...

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Juce dosao, danas otisao! Ostavio leptirice u stomaku i mali zal sto sam se savladala i uzdrzala... Da nisam procitala ovaj tekst juce, verovatno bih i skocila u taj oblak pun leptirica, ovako cu sacekati narednu priliku u decembru. Valjda je to i pametnije! :)
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши