четвртак, 25. октобар 2012.

Keep calm and Smile :-)).... danas na nebu

Don't Let Me Fall....

Mesec u Ribama i danas...sve isto ali i nije!!! Danas su aspekti takvi da će ili zatalasati ili zamutiti duboke vode Riba... Mesec pravi kvadrat sa Marsom iz Strelca, što bi moglo da unese nervozu, naglost, uzbuđenja, neposlušnost, i razdrađljivost....talasi, talasi!!! Pripazite da nekog ne povredite ili se čuvajte da vas ne povede. Svađe (Mars) u porodici (Mesec). Sve bi bilo podnošljivije da nema još jednog kvadrata sa Jupiterom iz Blizanaca... ravnodušnost ili unutrašnji sukob, nešto sa moralom (Jupiter) ili nečim što Jupiter predstavlja, sukob sa predpostavljenima, sa ovim aspektom nije najbolji dan za finansijske aktivnosti, moguća su razna preterivanja...Sa ova dva aspekta možemo ići iz krajnosti u krajnost... iz viška energije do lenjosti i nemarnosti... I da sve bude još interesantnije Mars i Jupiter prave (nešto širu) opoziciju ... što može doneti nagle postupke, sukobe sa redpostavljenima ili sa zvaničnim licima (zakon), tu je i nedostatak mere, i još jedan savet pazite sa novcem...Ovaj aspekt će biti najjači egzaktan 28.Oktobra, ali i sada mnogi od ga mogu osetiti...Suzdržavanje i mir je ovde jedini savet.

Nešto drugo je danas posebno interesantno.. Sunce je na svom putu kroz Škorpiju došlo do Saturna - konjukcija!!! Pročitaćete negde da je ovo tkz. loš aspekt, ali on ipak daje veliku upornost u ostvarivanju ciljeva, energija Škorpije to samo pojačava. Mada pod uticajem ovog aspekta mnogi postaju oprezni, rezervisani, skromni i štedljivi... Mnogi postaju svesni da do uspeha mogu stići samo upornim radom... Međutim kod nekog ovaj aspekt može probuditi pesimizam, posebno kod onih koji su tome inače (natalno) skloni... U najgorem slučaju mnogi će se uozbiljiti, neko će osetiti neka ograničenja, drugi će baš biti uporni po svaku cenu, mada neće ići novi poslovi više oni već započeti da se sada dovršavaju... biće i onih koji će osetiti pad energije...

Sa ovakvim aspektima ...šta reći.... a ne.... :( 
Izlaza uvek ima...ali uvek!!! Teško je biti optimista ali nije nemoguće... Za celu priču bitan je vaš karakter (natalni horoskop), i kako se borite sa nekim situacijama ili aspektima... Kako (PRE)živeti neke aspekte? Ja uvek predlažem mir, suzdržavanje, nikako paniku ili crne misli.... Sem toga na mnoge ovi tranziti neće ni delovati, ili hoće ali u tragovima... Kod mnogih od vas zavisiće i kakve aspekte Mesec u Ribama pravi sa vašim planetama, isto tako kakve ova konjukcija Sunca i Saturna pravi aspekte sa ostatkom VAŠEG horoskopa....To najbolje vi znate, ili ako ne znate, probajte sa astro.com, ukucajte vaše podatke - natalna karta, onda idite na Chart Selection i tu pronađite tranzite za današnji dan... Iskreno, potrebno je više iskustva ili bolji program da vidite koje aspekte prave tranzitne planete sa vašim planetama...Ono što ćete sigurno prepoznati je u kojim kućama su tranzitne planete... Niko nije savršen pa ni ovaj sajt :-))).

I nije ovde KRAJ....za mene je početak. Danas i dalje "radi" aspekt sreća, sreća, radost....Venera iz Device i dalje pravi egzaktan sekstil sa Merkurom iz Škorpije....Nasmešite se za početak. I nosite danas taj osmeh... i širite pozitivnu energiju ovog aspekta. Osmeh će izazvati osmeh... provereno:-))). Juče sam primenila širenje "zaraze" ... niko nije mogao da odoli :-))).  Ko ne zna o čemu pričam, treba da se vrati nekoliko tekstova unazad ili samo da ukuca Venera sekstil Merkur...:-))). Mrzi me da pišem - Mesec kvadrat Jupiter ;-). I nervozna sam - Mesec kvadrat Mars, imam gomilu posla a ne znam odakle da krenem, možda mi pomogne - Sunce konjukcija Saturn ili me ubedači? E vala neće.... U banku neću ići, ne danas... neki drugi dan, ni u kupovinu. Završiću nedovršene poslove, popodne raditi, sve sa osmehom....pa kuda stignem :-))). 
Nasmešite se:-))




I danas nešto lepo....

Don't Let Me Fall - Lenka 

 

7 коментара:

  1. Dramska tišina na blogu, još uvek:))..Rekla bih da su nas svi ovi aspekti "sapleli" i to baš sa svih strana.,
    p.s.ako može pomoć prijatelja..mars u 8 kući meni je u strelcu, jako , jako loš imunitet..i upravo krenula sa imunološkim travkama , noni sokovima,čajevima..uffff .pa sad, znači li on u ovom smislu, pošto je osma kuća kuća tajni, skriveno (valjda), zapravo popravljanje zdravlja iznutra, nevidljivo u suštini, ., odnosno je li on ovde regenerativan ili ne daj Bože suprotno..pozzz devičica 1968( devica/bik)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Devica/bik,
      Nije lako odgovoriti na OVAKO postavljeno pitanje.

      Najopštiji odgovor bi bio sleeći:
      Da bi govorili o zdravlju-bolesti moramo imati više podataka. Pomoćiću vam, tako što ću da vam predočim šta sve treba da pogledate:
      Kakvo je zdravlje i sve predispozicije za eventualne bolesti, vidi se najpre preko VLADARA 1. kuće (ovde je to Venera), zatim same 1. kuće i planete u njoj. Vrlo je bitan položaj SUNCA - ovde su naravno bitni i svi aspekti koje sve ove planete prave. To je prvi korak.

      Kuća zdravlja-bolesti je 6. kuća i nju treba detaljno proučiti, posebno njenog vladara, onda i samu 6. kuću i planete u njoj.
      Ponekad je potrebno pogledati i znak Devicu (vaš znak)..kuću i planete jer je Devica prirodni znak za zdravlje-bolesti. Iz ovog razloga i pitanje je na ovu temu :)

      Fizičko zdravlje je predstavljeno 6. kućom, mentalno zdravlje 12. kućom. 8. kuća govori o nekim mogućim intervencijama, operacijama (ako to potvrđuju aspekti), ali i o REGENERACIJI...
      Dakle 1. kuća, 6., 8., i 12. su bitne na temu zdravlje-bolesti.
      Ni na jedno pitanje u vezi ove oblasti se ne može odgovoriti na pravi način i svakako ne profesionalni ako se ne "konsultuju" sve ove kuće...

      Mars u 8. kući obično govori o jakoj seksualnoj energiji, položaj ovog Marsa obično navodi na to da osoba često ulazi u riskantne situacije, mogućnost za operacije, povrede, problemi sa nasledstvom i neke svađe oko novca..ovo je najuopštenije...
      Mars bi mogao da donese neke upale, to što je u Strelcu govori o osetljivim kukovima, bedrima, butinama, arterijama, žuči, krvi...sa ovakvim Marsom moguć i išijas... ovo su samo mogućnosti a ne nikako da tako i mora da bude.

      Više informacija i jasniju sliku imaćete kada pogledate i kojim kućama vlada Mars (Ovan, Škorpija) i to povežete. Naravno za celu priču jako su bitno aspekti Marsa sa ostalim planetama.

      Samo ovako možete dobiti pravi odgovor u vezi bilo čega što ima veze sa zdravljem, lečenjem i sl.
      Da, ja bih rekla da je 8. kuća vezana za REGENERACIJU i psihičku i fizičku...ali tačno kakvu i koliku, to ipak zavisi od mnogo toga i od natalnog položaja planeta u njoj, dakle i tog Marsa u Strelcu, ali i od tranzita kroz ovu kuću...

      Želim vam sve najbolje

      Избриши
  2. Ja bih samo rekla da je Mars u opoziciji sa Jupiterom, a ne konjukcijom :) Lapsus rekla bih :)

    ОдговориИзбриши
  3. Vaga/Jarac


    Jaoj Snežana, što ranije ne objavi ovaj članak.Sve al baš sve mi se danas navedeno izdogađalo. Baš sve. Al prema tekstovima slutim bolje vreme. Ili grešim???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vaga/Jarac,

      Bolje vreme je što se mene tiče uvek tu negde...Zapravo uvek se može naći izlaz...Loši aspekti ili oni manje dobri, ne traju večno...dođu i prođu. I nikada nisu samo loši ili samo dobri...
      Pronaći ravnotežu to je poenta i cilj...

      Želim vam sve najbolje

      Избриши
  4. Divan tekst, kao i uvijek, oraspolozite nas i ohrabrite! Tranzite za svaki dan u odnosu na natalne planete mozete naci na sajtu www.astrozmaj.com :)

    ОдговориИзбриши