недеља, 28. октобар 2012.

Kosmički ples...energija "pokreni me"

Kosmički ples...
Vežite se, polećemo..
Energija planeta će ovih dana da vas stavi na razna iskušenja. Najbitnije je šta ste prvo pomislili kada ste pročitali iskušenja! Da li ste pomislili na nešto lepo ili nešto loše? To samo vi znate... Što se mene tiče ja sam pomislila na ona bolja, pozitivna iskušenja, ona koja će stići ritmom ove nadolazeće energije... Iskušenja su sleeća:




Šta sreću kvari...
28.Oktobra...Mars u Strelcu u egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom u Blizancima. Ovaj aspekt sam već nagovestila u nekom od predhodnih tekstova..., aktuelan je on već nekoliko dana. Sada je najjači egzaktan. Biće aktuelan još nekoliko dana. Šta bi mogao da donese: Malo (ko na to kako gleda) nervoze, ishitrenih postupaka, želju za dokazivanjima, konflikte, sukobe sa predpostavljenima.. Moguće je osećanje nezadovoljstva, tu negde je i prkos, neko će izgubiti meru...Pod uticajem ovog aspekta ili ćete biti neumorni radnik ili suprotno neće vam se ama baš ništa raditi... Poneko će preceniti svoju snagu, neko će krenuti u neumeren trošak (ako ima šta da se troši), novac i zakon ovde mogu biti u suprotnosti pa pripazite, pripazite da ne dođete u sukob sa zakonom zbog nekog novca, tu se računaju i neke kazne, ja ću recimo dobro paziti da ne zaboravim da uplatim parking... Još jedan nepovoljan uticaj ovog aspekta ogleda se u preteranom konzumiranju pića, što opet može dovesti do sukoba sa zakonom...pripazite ovih dana!!! Kako dani prolaze njegov uticaj će slabiti....potpuno će prestati 9.Novembra!

Venera stigla kući :-)
Venera u Vagi
28.Oktobra... Venera menja znak prlazi u Vagu... Venera je tako stigla do znaka kojim inače vlada i ono što je sigurno je da će joj boravak u ovom znaku prijati. Sve inače pozitivne osobine Venere ovde dolaze do izražaja, a nekako najviše šarm, elegancija, diplomatija, harmonija, kultura, kompromis...Sa ovakvom Venerom možemo biti sigurni da će nam pomoći kod nekih manje prijatnih aspekata i energija (drugim rečima uvek postoji izlaz:-)...Partnerstvo, veze, odnosi sa ljudima sve ovo biće u prvom planu za vreme ovog tranzita...Lakše do dogovora, kompromis će biti deo ove priče. ♥ Ljubav, romantika, zaljubljivanje...sve je moguće u ovom periodu: Da se udovolji partneru, popusti, izgladi, neguje zajedništvo, saradnja, jednakost, pojača romansa, malo pozitivne (ljubavne) tenzije, ljbavne "igre"... Jedino ne treba preterivati sa kompromisom ako je na uštrb nekih vaših želja, interesa... druga je stvar ako jse sve zasniva na obostranom dogovoru....Usamljeni sada dobijaju jaču potrebu da budu sa nekim, Venera u Vagi ne voli da bude sama. Ali voli da se "kinđuri"... Odličan period da dopunite svoje ormane, da promenite frizuru, ili uradite bilo šta što će vas činiti zadovoljnim. Vaga voli svadbe, tako da će ih biti u ovom periodu.Ova Venera voli Ljubav, flert, sve muško ženske akcije... Venera će prolaziti (tranzit) kroz znak Vage do 22.Novembra kada će preći u strastvenu Škorpiju...iz ljubavi u strat :-)))

Merkur odapeo strelu...
Merkur u Strelcu
29.Oktobra... Merkur u 7:18am prelazi u Strelca ... to je optimistična misao i reč, sloboda misli i reči, iskrenost, želja za učenjem, putovanjima ... Sa njim gledamo šire na svet... mnogo manje ozbiljno i teško  nego dok je prolazio kroz Škorpiju, smejaćemo se češće, šaliti :-))... oni srećniji otićiće na neki put. Drugi će učiti, nastaviti već započeto, opet neki drugi će sada poželeti da prošire (Strelac) znanje (Merkur). Međutim Merkur je ovde u Strelcu u egzilu (progonstvu), tako da zna da napravi greške u komunikaciji, da bude zaboravan, nedisciplinovan, da ne vidi ono što mu je "ispred nosa".. Kako je ovaj Merkur vrlo otvoren i direktan, vrlo često kaže nešto bez predhodnog razmišljanja... U vreme ovog tranzita, mogući su nesporazumi u dogovorima, zaboravnost, neke greške. Ipak ovo je dobar period za sve što ima veze sa inostranstvom direktno ili indirektno, trgovinom, izdavaštvom, pravnim poslovima, filozofijom i duhovnošću..Za mnoge će put u inostranstvo biti izvestan (ovde se računaju i sve bivše zemlje iz okruženja).  To što će vrlo brzo krenuti u retrogradni hod je bitno, tek da se pripremite na to neobično putovanje Merkura...
***Važno: Merkur će 7.Novembra krenuti unazad i retrogradan će biti do 26.Novembra!!! Zbog retrogradnog hoda 14.Novembra će ponovo ući u Škorpiju. 11.Decembra će opet ući u Strelca!!! 31.Decembra će preći u Jarca!!!

Pun Mesec će da osvetli 
Pun Mesec u Biku - 29.Oktobar
29.Oktobar... Mesec će biti PUN u 8:49pm... Mesec u Biku biće u opoziciji sa Suncem u Škorpiji...Kulminacija!!! Sunce - volja u Škorpiji suprostavlja se (opozicija) Mesecu - duša u Biku. Dve suprotne energije koje bi trebalo da sarađuju. Kako uspostaviti harmoniju između ove dve suprostavljene energije? U "igri" su ljubav, uživanja, želje, finansije... stvarnost i želje se ne podudaraju...ove energije nas bacaju u izazove. A mnogo je bitno uspostaviti emotivni mir.. Sačuvati ravnotežu između svesnog - Sunce i nesvesnog - Mesec. Nije lako, ali nikako nije ni teško. Treba samo znati šta se to dešava. Sa jedne strane su osećanja, nežnost, briga i brižnost, intima, ljubav (Mesec)... sa druge strane je volja, energija, EGO, autoritet (Sunce)... Mesec je u Biku i naša osećanja jaka, duboka, pojačana potreba za sigurnošću, uživanjima (Bik-hrana), ali svim drugim uživanjima, pojačano osećanje posesivnosti, naglašena finansijska pitanja.. Sunce je u Škorpiji i osećanje sve ili ništa, pojačane želje, strasti, intezitet, volja jaka... Ovde su emotivne i podsvesne potrebe na jednoj a fizičke i svesne potrebe na drugoj strani. Ravnoteža? Neko će reći ne nikako, neko opet moguća je... Naravno da sve zavisi od karaktera osobe (natalnog horoskopa).  Ovde će puno pomoći (ako zatreba) Venera u Vagi! Ali i Merkur koji će istog dana promeniti znak i ući u pozitivnog Strelca...
Pod uticajem ovog Punog Mesec u Biku, senzualnost je na vrhuncu...želja za uživanjem pojačana...hrana, seks, piće, kupovina...su deo ove priče. Jedini "problem" je u preterivanju. Ili sve je u umerenosti, Neko to može, neko ne... Neko neće ni primetiti da je Pun Mesec..., malo je takvih ali ih ima. Oni će saznati da je Mesec pun samo ako negde to pročitaju...

Ples se nastavlja...
30.Oktobar... Sunce u Škorpiji u egzaktnom sekstilu sa Plutonom u Jarcu. Energija za energijom... Dan posle Punog Meseca dve energije Sunca i Plutona zajedno u tkz. dobrom aspektu! Ovo je energija čišćenja... bilo čega, od ormana do onog u vašim glavama :-). Energija PROMENE! Ovo je i energija LIDERSTVA! Energija uticaja na one sa kojima ste u nekom odnosu...Borba za vlast, samopotvrđivanje, superiornost... Samo što ovaj aspekt ne traje dugo, tek dan dva... ali traje i treba ga iskoristiti...Kada smo već kod ovog aspekta da ga malo obrnemo....oni koji imaju aspekt tranzitnog Plutona ka natalnom Suncu ovu energiju osećaju jače i duže..

Pokreni me

Laki pingvini


 



3 коментара:

  1. S obzirom da je Venera ušla u Vagu, kako ona utječe na osobe koje u natalnoj imaju Veneru u Vagi (pritom ne mislim na sebe).
    Unaprijed hvala! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vodolija/Škorpija,

      Pojačava značenje vaše Venere. Prelazak preko natalne Venere aktivira sve aspekte iz natalnog horoskopa ...
      Pozdrav

      Избриши
  2. Snezana, kako Vi gledate na konjukciju, koliko stepeni je njen uticaj prije i posle egzaktne konjukcije ako imamo planetu na 10. stepenu nekog znaka i da li je jaca u separaciji ili aplikaciji. Lola

    ОдговориИзбриши