четвртак, 30. август 2012.

"Naše su zvezde veće..

http://www.design-dautore.com/
Danas je Mesec na svom putu ka Ribama i Punom Mesecu još uvek u Vodoliji. Već pravi trigon sa Saturnom iz Vage, što nagoveštava povoljne situacije u vezi poslova kojima se trenutno bavite, možete uspešno da rešite neke bitne stvari, jer ovaj aspekt donosi dozu odgovornosti, opreznosti, samokontrole. Dobro je za poslove koje treba da obavite sami u osami što se kaže. Mada sa energijom Vodolije i Vage, možete računati i na dobru saradnju sa drugim ljudima, ali pre svega sa nešto starijim (zbog Saturna). Mesec će danas praviti i opoziciju sa Merkurom pa mnogi i neće baš osetiti veliku želju da rade, poneki od vas mogu biti nervozni, skloni raspravama (posebno sa ženama), moguće su i glavobolje...Mesec će se u toku dana i približiti Neptunu iz Riba, pa su moguće iluzije, obmane i samoobmane, i razne preteranosti, a gde je Neptun tu je i alkohol, tu su cigarete...tu je i nesanica....A Mesec u Vodoliji voli da se druži, društven je, voli grupne aktivnosti, voli i neobične stvari i događaje, okrenut je novim stvarima, novim idejama, i progresivnim promenama...ali pre svega ovaj Mesec "navija" za lične SLOBODE!!! I sada uklopite se u sve ovo:-)))
I ne zaboravite sutra je Pun Mesec.....onaj Plavi :-)))


Šta rade ostale planete na zvezdanom nebu? Neke miruju, neke se pripremaju za neke nove uticaje, a neke rade svoj "posao".... Sunce u Devici, brine o detaljima... ali šta ćemo sa velikim i nešto krupnijim poslovima i projektima. Stiže "pomoć prijatelja" u vidu trigona sa Plutonom udružiće se dve jake energije i vi ćete sa njima imati šanse da sa reči (ili razmišljanja) pređete na dela. Ovaj aspekt je danas egzaktan (tačan) i njegov uticaj najjači ali trajaće još koji dan. Pomoćiće da sve te sitne detalje, sve to što je energija Device ovih dana naumila uz pomoć Plutona da uklopite u veći i širi plan...I što sada započnete sa ovom energijom rezultate možete da očekujete i nešto kasnije...Sunce u Devici (detalji, analiza, praktičnost, preduzimljivost, perfekcionizam) i Pluton u Jarcu (ambicija, preduzimljivost, poslovnost, oprezost, odgovornost...), zajedno mogu puno!!! To što je Pluton retrogradan, možda donese i neku prošlost i priliku da neke stvari ispravite. Sunce i dalje ima i sekstil sa Marsom iz Škorpije i to je energija na kvadrat!!! Aspekt nije egzaktan ali je još uvek aktuelan. Sa njim šanse za uspeh su veće!!! Slabi i opozicija Sunca i Neptuna...magla se diže polako, i neke iluzije i obmane sa njom, ali i razočarenja....
Ako zanemarimo (ali ne sasvim) današnju opoziciju Merkura sa Mesecom, tu je egzaktan (tačan) sekstil Merkura iz Lava i Saturna iz Vage... a sa njim eto nama filozofskog i mudrog razmišljanja, dobre mentalne koncentracije... sa ovim aspektom mi smo vredniji ... i šta će na vas više ili jače uticati... Mesec opozicija Merkur i nenaklonost radu, ili Merkur sekstil Saturn spremnost na rad to ćete već sami zaključiti :-))) ali tu će se umešati i vaš horoskop, vaš natalni-životni horoskop sa njegovim ritmom i karakterom....pa svima prema zaslugama:-))). Merkur na svom putu ka Devici ide ka opoziciji sa Neptunom, ali moguće je da taj aspekt još ne osećate...on vam(nam) tek predstoji...
Venera u Raku sve bliža kvadratu sa Saturnom, i ja već dobijam signale od nekih od vas, da taj aspekt polako počinje da vas "muči" posebno na emotivnom planu, neke devojke i momke i sve one koji se tako osećaju:-)) Nema mesta panici, jer ovo je tranzit koji prolazi nešto brže, mnogi ga neće ni osetiti ili hoće ali ništa drastično ili posebno teško. Hoće oni koji već neko vreme imaju neke probleme u vezama, ali i oni sami i usamljeni, jer će se to osećanje malo pojačati....Samo nećemo unapred praviti paniku, zar ne? Oni koji duže prate ovaj Blog znaju da ja kvadrate posmatram kao AKCIJU... tako će biti i sa ovim.
Mars u Škorpiji sve dalji od Saturna hvala Bogu...., i dalje u lepom trigonu sa Neptunom iz Riba...ovde mašta ima energiju...pa šta čekate, koristite ovaj aspekt dok još traje.....setite se "mašta može svašta". Tu je i za sada "stidljiv" sekstil sa Plutonom, on će tek za neki dan biti egzaktan ali tu je i njegov uticaj može samo da pomogne, jer od viška energije (Mars/Pluton) ne boli glava...zapravo u vreme ovog aspekta nema izgovora u smislu glavobolja i sl., ko razume shvatiće :-))
Jupiter u Blizancima već neko vreme miran, ali polako se primiče kvadratu sa Suncem, zapravo kako Sunce ide napred kroz Devicu kada dođe na 15* ove dve planete praviće i egzaktan kvadrat...u vazduhu će biti arogancije, ekstravagancije, preteranih ponašanja....ali polako ima vremena da brinemo o tome....ima još do 7.Septembra (Sunce i Jupiter na 15*).
Uran i Pluton su i dalje u jakom (tačnom-egzaktnom) kvadratu, o kome sam toliko pisala da iskreno ne bih više, a vi ako vas interesuje jedno klik i eto teskta...


http://tangosixblog.com/
I malo privatizacije :-))
Zapravo nešto kao primer iz prakse, Mamin sin i Uran: tranzitni Uran pravi jako lepe aspekte sa njegovim Jupiterom i Uranom, a danas Mesec u Vodoliji  na njegovoj Veneri u Vodoliji i on je tamo gde najviše voli, ali i gde ga je velika ljubav prama avijaciji odvela na Batajničkom aerodromu, gde je povezao lepo i korisno, jer osim što je aviacija njegova velika ljubav, ona je i njegov posao.


Alisa - Naše su zvezde veće (1988) 

 

3 коментара:

  1. Pozdrav od jedne vage/lav s mesecom u vodoliji....još mi samo fali ovaj mesec "plavi"...piši...samo piši...redovno sam tu da čitam!
    Pozz!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ne postoji ni jedan toliko pozitivan aspekt koji se može izboriti sa ovoliko negativnih planetarnih konstalacija što se na nas "okomiše"..bar da se Saturn s duše makne..predugo je bar mene namučio ..devica/bik..pozzz..p.s. i što reče prethodni čitalac..pišite..pišite..ja poprilično od vas učim, a učim sama astrologiju nekoliko meseci već...amaterčić -:))

      Избриши
  2. Pišem, pišem...:-)))
    Trudim se da bude redovno, ali ponekad i mene sustignu i tranziti i aspekti, i nedostatak slobodnog vremena, i umor... onda jedino što mogu i što radim - "punim baterije".
    Ako i ne stignem svaki dan da napišem "nešto", tu je uvek tekst Zvezde u... aktuelnom mesecu....

    Drago mi je da neko može i da uči iz mojih tekstova, to samo znači da pišem tako da svi mogu da pronađu nešto za sebe i oni sa više znanja i oni koji tek ulaze u svet astrologije...

    Želim vam sve najbolje...
    Do sledećeg druženja -teksta:-)))

    ОдговориИзбриши