недеља, 5. август 2012.

U čemu vi spavate?

Na današnji dan je umrla žena sa velikim ž!!! Merlin Monro za mene simbol lepote i ženstvenosti i astrološki gledano veliki izazov. O njoj sam na ovom Blogu već pisala i neću se ponavljati, sem što ću još jednom da vas podsetim na nju.  I dodam ponešto o ovoj ženi koja je obeležila jednu epohu.

Blizanac/Lav... kombinacija šarma, radoznalosti (Blizanac), željna pažnje (Lav)!!! Sunce vladaoc ASC (Lav) i Merkur vladaoc znaka (Blizanac) u konjukciji, dali su ovoj glumici rečitost i veliki glumački talenat, a istu poziciju tj. konjukciju ove dve planete imali su i Rudolf Valentino i Sara Bernar. Ova konjukcija u 10. kući omogućila joj je blistavu (Sunce) karijeru. Venera vladaoc ove kuće (10.) u sekstilu sa Jupiterom iz kuće javnosti doneli su joj naklonost javnosti. Ovaj sekstil je ovoj Veneri doneo i zanosne obline, proširio ju je (Jupiter) baš tamo gde treba :-). Seksipil ide od Venere u Ovnu, to je i ogromna strast, ali i Neptun je ovde umešao svoje prste.
Neptun u 1. kući je doneo promenu imena a zarad karijere.. Neptun u Lavu, Sunce vladar Lava u 10. kući - karijera, u 21. godini Norma Džin Bejker postala je Merilin Monro. On je doneo i druge promene, skratila je kosu i promenila boju.. i postala najzanosnija plavuša ikada!!! Neptun je ovoj ženi doneo veliku moć transformacije, ali i senzualnost i učinio je vamp ženom i femme fatale!!! Neptun je vladar 8. kuće - koja je pored ostalog i kuća strasti i seksa. Jupiter kovladar ove kuće je u kući javnosti i javnost je najviše i videla kao takvu - sexi i vamp ženu. Ali isti taj Neptun doneo joj je i strahove, iluzije, razočarenja u opoziciji sa Mesecom iz kuće javnosti i neshvaćenost.
Kuća tajni, 12. kuća u Raku, Mesec u Vodoliji u kući javnosti (7.kuća), i ako je htela nije mogla da pobegne od javnosti. Isti taj Mesec doneo joj je i ogromnu tugu, promenljivo raspoloženje, melanholiju, i želju da pobegne i od stvarnosti i od javnosti (kvadrat sa Saturnom), ovo je i strah od izloženosti!!!
Da li je ljubavna afera sa tadašnjim predsednikom Džonom Kenedijem nju odvela u smrt ili joj je smrt suđena, to je veliko pitanje? Imala je Marsa u Ribama u 8. kući u široj konjukciji sa Uranom, tako da je smrt na neki način došla iznenada, kako i ne kada je imala samo 36. godina!!! Nije pomogao ni trigon Marsa i Saturna koji donosi otpornost i prevazilaženje teškoća, izgleda da je Mesec (duša) ovde učinio svoje, ali na tajni i misteriozni način jer Mesec vlada kućom tajni.

ASC - Lav: Bujana, gusta, talasasta (ko lavlja griva), prelepa kosa, ona nije prirodna plavuša, sa Neptunom u 1. kući dolazi do transformacije i promene boje, ali kosa tipična Lavovska!!! Oči tamne i mačkaste, zavodljive!!! Opet pod uticajem Neptuna pogled dalek, sanjiv i sanjalački, i još i više zavodljiv!!! Obrazi okrugli i rumeni!!! Očima trepće, usne pući... i ovde je uticaj Lava očigledan. Sunce u Blizancima, mladalački izgled, izgled devojčice... Neptun opet krivac za trasformaciju u vamp ženu!!!
Mesec u Vodoliji: neobičan izgled, ekscentričan izgled sa tendencijom da se menja, eksperimentiše, opozicija sa Neptunom, promene... I šta bi mogla da izjavi žena sa ovakvim zvezdama nego: "Lepota je u nesavršenosti. Ludilo je genijalno i bolje je biti apsolutno smešan nego apsolutno dosadan."

Za mene je pored čuvenog odgovora na pitanje u čemu spava "u nekoliko kapi Chanel 5", ova njena rečenica najomiljenija i za koju mislim da je najbolje oslikava:  "Najlepše se osećam kada spavam. Bar tada mogu da sanjam."


Marilyn Monroe - The Last Interview 1962 part 1 / 3 

 


Нема коментара:

Постави коментар