четвртак, 1. фебруар 2024.

Zvezde u februaru 2024.


Moto meseca:
Posle bure more izbacuje bisere

Neka je januar prošao, stigao je februar u četvrtak na Jupiterov dan!
Ovaj mesec su proslavile mačke :) ali februar je poznat i po tome što se u jednom danu slavi ljubav (14.Februar)....Poznat je i po Karnevalu u Veneciji ove godine će trajati do 13.februara tek da znate :)
Poznat je i po tome što je najkraći mesec u godini.
Ova godina je prestupna pa februar ima jedan dan više (29.februar)!

Godina sa danom više :). Umesto 365 dana imaćemo 366 dana!
Usklađivanje kalendarske sa astronomskom godinom ili baksuzna godina?
Kada nisu prestupne godine su "proste".  Za sve one koji su sujeverni ovo je baksuzna godina. 
Ako je verovati narodnim verovanjima prestupna godina je baksuzna. Poznajte li nekog ko je rođen 29.Februara....ja poznajem.
Narod ko narod za prestupnu godinu ima svoja verovanja...ona baš i nisu najlepša. U narodu je prestupna godina baksuzna godina. I ako malo istražite videćete da to ide dotle da se misli da sklapanje braka u prestupnoj godini nije najbolja odluka. 2020. godina je bila prestupna! O, bila je to teška godina za sve nas, pa i za mene lično! Sada posle tri godine ako se osvrnemo na 2020. možemo da zaključimo da li je ona bila baksuzna ili nije!

Šta će zvezde raditi u februaru?

I stigli smo do februara...
Pregurali smo kako tako januar, sve moguće praznike, proslave....
Stigli smo do najkraćeg meseca u godini, vreme je da se pozabavimo nekim lošim navikama koje smo stekli u januaru ili smo im se u januaru vratili!

Februar je mesec pred proleće, pred novu astrološku godinu, mesec za "punjenje baterija"....

U februar ulazimo sa svim direktnim planetama nedavno je i Uran krenuo direktno. 
Ovaj period direktnih planeta trajaće do 02.aprila).
U februar ulazimo u sezoni Vodolije. U Vodoliji naravno Sunce, ali tu je od nedavno i Pluton!

Kraj januara su obeležili požari više njih, bile su i neke eksplozije kod nas u Jagodini ali i u Roterdamu. Pobune, protesti u Evropi, već znate i za Teksas...pisala sam o tome...
Napeta atmosvera se nastavlja i nama najbolnija tema Kosova...upravo čitam bio je i zemljotres u Austriji....Veliki kašalj hara....i da ne nabrajam....i od ovog može da se "rikne"...

U sezoni Vodolije dogodiće se: 
Sunce i Pluton su već tu...tri planete će ući u Vodoliju ovim redom: Merkur 05, Mars 13, i 16.februara Venera. Od 16.februara jaka energija Vodolije (stelijum). Sloboda će biti lajt motiv.
Da ponovim sve planete su Direktne. 
Mlad Mesec u Vodoliji 09.februara Novi oslobađajući početak.
Obratite pažnju na kvadrat Sunca i Urana i konjukciju Marsa i Plutona biće napeto, biće eksplozivno...Laki će biti malo nervozan
Venera u ovom periodu biti u trigonu sa Uranom i u sekstilu sa Neptunom i začiniće ga konjukcija sa Plutonom taman za onaj čuveni Dan Zaljubljenih ili za Sv.Trifuna! Čuda će biti moguća i Uranovska i Neptunovska!

19.februara Sunce prelazi u Ribe i krenuće sezona i vladavina Riba!
U Ribama Sunce će dočekati Saturn i Neptun!

U sezoni Riba dogodiće se: 
Merkur će se pridružiti planetama u Ribama 23.februara. Od 23.februara u Ribama merkur, Sunce, Saturn i Neptun (stelijum)
Pun Mesec u Devici i nešto Između jave i sna.
Obratite pažnju na kraj februara: Mars kvadrat Jupiter ali i na trostruku konjukciju: Sunce/Merkur, Merkur/Saturn i Sunce/Saturn sve u istom danu 28.februara. Zapljusnuće nas snažna energija Riba...a sve to inače malo dalje posmatra Neptun domaćin ove energije u stilu "samo vas posmatram" (goste).
29.februara konačno će neki slaviti svoje rođendane :)
Venera će u ovom periodu biti u konjukciji sa Marsom i u kvadratu sa Jupiterom, zanimljivo jer će ovde "udariti tuk na luk" (konjukcija) a biće i preterivanja "za sve pare"

☆☆☆

Planete koje menjaju znak:
05.februar 06:10 Merkur ulazi u Vodoliju
13.februar 07:05 Mars ulazi u Vodoliju
16.februar 17:05 Venera ulazi u Vodoliju
19.februar 05:13 Sunce ulazi u Ribe
23.februar 08:29 Merkur ulazi u Ribe

Kretanje planeta:
Sve planete su direktne!

Mesečeva magija:
09.februar 23:58 Mlad Mesec u Vodoliji na 20°40’
24.februar 13:30 Pun Mesec u Devici na 05°22’

Obratite pažnju na:
08.februar 11:45: Sunce kvadrat Uran
14.februar 07:05: Mars konjukcija Pluton
27.februar 09:29: Mars kvadrat Jupiter
Trostruka konjukcija
28.februar 09:42: Sunce konjukcija Merkur
28.februar 16:07: Merkur konjukcija Saturn
28.februar 22:25: Sunce konjukcija Saturn

Venera (ljubav, novac...):
07.februar 22:25: Venera trigon Uran
13.februar 14:35: Venera sekstil Neptun
17.februar 09:48: Venera konjukcija  Pluton
22.februar 08:14: Venera konjukcija  Mars
25.februar 05:00: Venera kvadrat Jupiter

☆☆☆
Ovog meseca izdvajam sledeće:
Obojite svoj život
Intuicija, mašta, kreativnost...

02.februar 11:54: Merkur sekstil Neptun
Merkur u Jarcu, Neptun u Ribama na  25°48’

Inspiracija je tu.... i intuicija.... tu je i mašta, baš ona koja može svašta. 
Kreativnost u usponu, slike u bojama, boje svuda oko nas. 
Pustite Neptunu da mašta za vas... ali i vi sa njim.
Nije ovo aspekt za svakodnevne poslove, već za odmor i opuštanje. Ali i oni koji to ne mogu da odmaraju, moći će da sanjaju svoje snove i na javi. Možda nećete imati potrebu da postavljate pitanja, jer nekako na neki način znaćete odgovore. Gotovo da ćete moći rečima da slikate slike. Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima, ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moći ćete da "čitate" govor tela, slušajte šta vam govore posebno ono "između redova" ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći.
Misli, reči stabilne, praktične (Merkur u Jarcu) ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba (Neptun u Ribama). Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju zemlju Jarca, kako god tek prija im tako zajedno, voli zemlja vodu. 

Zapišite snove koje budete sanjali, ti snovi vam mogu reći mnogo toga. Umetnici se bude, ali i  muze, vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija, muzičari ovo je vaše vreme, naravno ako ste budni i vi pisci, glumci, fotografi i svi drugi kreativci, ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni, što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Jarac).


Šta rade zvezde u periodu od 05. do 12.februara

05.februar 06:10 Merkur ulazi u Vodoliju
05.februar 13:57: Merkur konjukcija Pluton
07.februar 22:25: Venera trigon Uran
08.februar 01:19: Mars sekstil Neptun
08.februar 11:45: Sunce kvadrat Uran
09.februar 23:58 Mlad Mesec u Vodoliji na 20°40’
10.februar 14:24: Merkur kvadrat Jupiter


Oslobodite misli, reči..

05.februar 06:10 Merkur ulazi u Vodoliju

★Merkur će se pridružiti Plutonu i Suncu u Vodoliji!

Misli, um, reči, govor, komunikacija iz energije Jarca ulaze u jednu drugačiju energiju, svakako opušteniju. Radiće one male sijalice u glavi, bićemo puni ideja, gladni znanja, novih stvari, nikako rutinskih i običnih... Leteće misli kao mali papirni avioni. 
Misli "izlaze iz kutija" a tamo su bile neko vreme zatvorene, konzervativne, jasne, temeljne... Kutije više nisu potrebne, dosta je bilo i prošlosti, veme je za budućnost.. za spontanost, širinu, mentalnu aktivnost... ono misli idu 100 na sat :-). Dobro je to zar ne, samo negde će to doneti i nesanicu.... jer misli će ići neobičnim i neočekivanim tokovima. 
Merkur u Vodoliji simbolično je "ludi naučnik" ili najveći štreber u nekoj grupi. 

Merkur u tranzitu u Vodoliji: naše misli otvorene, originalne, inventivne, ekscntrične, neobične, "otkačene", cool, ovde osećanja nisu u prvom planu... ovde su više upleteni razum, logika, objektivnost, mentalna aktivnost pojačana, komunikacija brža, lakša, spontanija, informacije "lete" ...nove ideje.... poneke čak idu ispred svog vremena (takva je energija Vodolije)...razmišljanje, pričanje o slobodi i oslobađanju.
Bićemo više otvoreni za grupe sa zajedničkim interesovanjima i interesima...u te grupe spadaju i prijatelji, to mogu biti i društvene mreže, humanitarci...
U intelektualnom vazdušnom znaku Vodolije Merkur će pojačati i izoštriti naše mentalne aktivnosti.
Postaćemo makar i za kratko veliki mislioci...možda se javi i neki bljesak ideja. Više ćemo biti okrenuti ka budućnosti, tahnika će mnogima pa i onima koji su u "svađi" sa njom postati interesantna i bitna.
Vreme je za originalno razmišljanje, intuitivno, inventivno...za nekonvencionalne teme, za inspiraciju, tehnologiju, metafiziku, astrologiju...
Vreme je za neobične kontakte, susrete, nova prijateljstva

Rođeni sa Merkurom u Vodoliji: Martin Luter King, Mocart, Stiv Džobs, Opra Vinfri, Ronaldo, Marlin Menson, Aston Kučer, Dženis Džoplin, Kevin Kostner, Mikelanđelo, Tomas Edison, Franklin Ruzvelt, Sil, Anais Nin, Klerk Gebl, Bendžamin Frenklin, Lu Rid, Vivaldi, Žak Prever, Bob Marli....


Detektivski um

05.februar 13:57: Merkur konjukcija Pluton
Merkur i Pluton u Vodoliji na  0°29’

Podsetiću vas...10.februara 2023. imali smo poslednju konjukciju Merkura i Plutona u Jarcu!
Sada imamo prvu konjukciju Merkura i Plutona u Vodoliji, poslednja konjukcija će biti 28.februara 2043. Poslednja konjukcija u Vodoliji ovih planeta (pre ove) bila je 08.februara 1797.godine!
Dakle, posle tačno 227 godina imamo ponovo ovu konjukciju!

Merkur konjukcija Pluton: Ovo je aspekt jake mentalne energije. 
Istrajnost i ubedljivost... u mislima, komunikaciji, sa rečima. Ovde reči imaju ogromnu moć.
Velika pronicljivost, dubok detektivski um. Konjukcija može da ima dobar uticaj ali i ne mora, sve zavisi od planeta koje su u konjukciji. Ovde u ovoj konjukciji je Pluton pa ona može da bude dobra. (Pluton kao energija regeneracije i transformacije, promena...). 
Međutim sa Plutonom se nikada ne zna. 
Mogla bi ova konjkcija i da donese oštru komunikaciju, sarkazam, "provalu" besa.
Merkur/Pluton: istraživački um, detektivski um, strastvene misli i komunikacija, misli koje leče ili trensformišu um, opsesivne misli, tajne misli, terorije zavere, paranoje, informacije u službi vlasti, pokušaj otkrivanja nečijih tajni.
Ovaj aspekt je imao Arthur Conan Doyle pisac detektivskih romana i "otac" Šerlok Homsa i doktora Votsona (Merkur konjukcija Pluton u Biku u 12.kući)!

"Nije svaka istina za svačije uši"
Ima li nešto što je skriveno, što ste želeli da otkrijete...neku tajnu, neku zaveru, neku istinu? Ako ima, nebo vam nudi mogućnost da postanete špijun i otkrijete..:)... ili bar da pokušate da otkrijete. Oduvek ste želeli da budete tajni agent, špijun, detektiv... evo prilike makar na kratko! Ova energija pomaže da se otkrije neka enigma, nešto što je skriveno od vas i možda vas muči... pomaže da se neka misterija reši! Sa ovom energijom dobijate želju i veliku potrebu (konjukcija) gotovo opsesivnu potrebu da neku misteriju rešite, da otkrijete neku istinu ili razotkrijete neku laž...Ovde se ponekad "kopa" duboko (Pluton), istražuje mnogo (Pluton), bez straha... Malo se preti, malo ucenjuje....u nekim (ekstremnim) slučajevima rizikuje se do krajnjih granica... Mislim da ovaj Blog ne čita puno špijuna :-))), ali sigurna sam da čitaju novinari, posebno oni koj se bave istraživačkim novinarstvom, možda po neki policijski inspektor, analitičar....evo energije i za njih. Da otkriju neku misteriju, reše neki smrtni slučaj, zaveru.... I sve je dobro dok ne pređe u paranoju, imajte to na umu! 

Ova konjukcija nosi energiju Vodolije, energiju intelektualnosti, logičnosti, nezavisnosti, slobode, progresivnosti, inventivnosti, naučnosti, umetnosti, humanosti...ali i nepredvidljivosti, hladnoće, ekscentričnosti, krutosti, radikalnosti, buntovništva...

Neće samo društveni odnosi, prijateljstvo, grupe kojima pripadamo biti "pogođeni" ovom energijom, već i neki bliski odnosi, jer Merkur su i naši rođaci, braća, sestre... preko Vodolije i usvojena deca, pastorci...itd
Naravno da i kuća u kojoj se ova konjukcija nalazi takođe priča svoju priču! 
Na primer: ako se nalazi u 4.kući - porodica i porodični odnosi, 5.kući - emotivni odnosi, ljubavnici i sl., ali i deca... u 6.kući - posao, poslovni odnosi, kolege i sl. 7.kuća - bračni partner, javnost....itd! Uklopite sami - Kuće - astrološke.... 


Poznati sa konjukcijom Merkura i Plutona u Vodoliji: 
Franz Schubert (austrijski kompozitor - 10.kuća), Gioacchino Rossini (italijanski kompozitor, napisao 39 opera - 10.kuća), Stendhal (francuski pisac, najpoznatiji roman Crveno i crno - 3.kuća) 
Charles de Rémusat (francuski političar i pisac. - 5.kuća), James Stirling (britanski mornarički oficir i kolonijalni upravnik - 4.kuća), Stephen Decatur ( američki mornarički oficir i komodor .4.kuća)


Čuda su moguća...

07.februar 22:25: Venera trigon Uran
Venera u Jarcu, Uran u Biku na 19°08’

Uran je svakako nebeski alarm...planeta buđenja, slobode.
Od nedavno je u direktnom kretanju!

Isti taj Uran sada u trigonu sa Venerom u Jarcu!
Gde god se nađe Uran očekujte uzbuđenja, iznenađenja...prema aspektu odredićemo i kakva će iznenađenja biti. Kada je trigon u pitanju možemo pričati o pozitivnim uzbuđenjima i iznenađenjima!
Za Veneru u Jarcu važi da je odgovorna, ozbiljna, oprezna, vredna, strpljiva, poslovna, ekonomična, praktična...Uran u Biku će joj svakako ponuditi raznorazna uzbuđenja...i emotivna i finasijska!

Ljubav je u vazduhu, a planete u elementu zemlje:). 
Venera u Jarcu (zemlja), Uran u Biku (zemlja). Sada su ove dve planete, planeta tkz. male sreće, ljubavi, lepote, estetike...(Venera) i planeta iznenađenja, čuda, originalnosti, slobode...(Uran) zajedno u energiji trigona. Sa ovom energijom lako možemo voleti ljude oko sebe. Uran ovde donosi priču o univerzalnosti... i priču o ljubavi kroz razna čuda i iznenađenja.

Ovo je priča o ljubavi na prvi pogled! 
Sigurno ste čuli za izraz "grom iz vedrog neba". Ovde je tako nešto moguće grom - Uran, iznenadna - Uran, ljubav - Venera... ili ljubav na prvi pogled. I kao u pesmi.... "onda shvatih na prepad"
Neki psiholozi kažu da je potrebno trideset sekundi da shvatimo da li je neka osoba vredna pažnje. 
Ima onih koji tvrde da je ljubav (Venera) miris (Venera)...da se osećanja rađaju putem mirisa - Venera! 
Kada ljubav (Venera) dođe iznenada (Uran)... ono kada se najmanje nadamo ili kada smo prestali da se nadamo. U nekom trenutku podignemo pogled i O la...la...shvatite da bi mogli sa tom osobom da provedete život... A to može da se dogodi bilo gde u nekom klubu, na aerodromu, železničkoj stanici (Uran), na nekoj steni na moru :-), dok ste u nekoj žurbi... u društvu prijatelja (Uran). I osećanje (uglavnom) bude obostrano...nešto kao prepoznavanje.

"O, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi"
Da li ćete doživeti ljubav na prvi pogled? Možda! Ako se sve kockice slože u vašem horoskopu to vam se može dogoditi....ali i ne mora! Ovo je samo jedan od mogućih uticaja ovog aspekta!
Ono što možete da očekujete sa ovom energijom je: Očekujte neočekivano!

Šta možete (generalno) da očekujete od ovog tranzita:
Neke promene u izgledu.....:-), iznenadne susrete, onu situaciju kada vam se negde ne ide, pa odete i iznenađujuće lepo se provedete :-), susrete sa novim licima, umetnicima, strancima i sl., susrete sa prijateljima, pojačanu kreativnost, ili želju da se bude negde gde kreativnost cveta, da uradite nešto drugačije, iznenađujuće, susreti "preko žice", internet, FB, slobodne ljubavi, avanture, iznenadne ljubavne priče, ljubav na prvi pogled....i svašta nešto još....Uran je nepredvidljiv.

I da.....Čuda su moguća!
Savet: Otvorite i oči i srce jer čuda su moguća!

Šta da dodam....
Pokušajte da se oslobodite nekih starih navika...ovaj tranzit vam u tome može pomoći.
Bilo da su to ljubavne navike, finansijske...ili neke druge već prema vašim ličnim aspektima Take me to neverland...

08.februar 01:19: Mars sekstil Neptun
Mars u Jarcu, Neptun u Ribama na 25°58’

Nismo ga imali od 11.avgusta 2022.
Vreme je za maštu, kreativnost, fantaziju, čuda...Neptun je viša oktava Venere, možda je vreme da sretnete svoju srodnu dušu....vreme je da vam se ispune želje (Mars). 

Idelno vreme za ostvarenje sna/snova...
Ambicijia i mašta/inspiracija/intuicija u sekstilu.
Kada se Mars i Neptun sretnu u dobroj energiji (sekstil).

Nadahnuta energija....produhovljeni Mars
Jedna zaista lepa energija. Mars koji uživa...u boravku u Jarcu i Neptun koji je baš tamo gde voli (Ribe) i tako zajedno donose nam  maštu, kreativnost, intuiciju.....zašto  ne i ČUDA.
Nema mesta za neiskrenost i neiskrena osećanja. Prosto nije moguće tako nešto. Ništa se ne može sakriti. Svaka neiskrenost može biti otkrivena... takav je ovo aspekt.
Mars je okrenut mistici, mističnom.... do izražaja dolaze duhovne sposobnosti, (sa)milost prema drugima...i želja da se nekome pomogne konkretno. Ove dve planete tako različite po svemu, ovako zajedno u ovim znacima i u ovom aspektu imaju jednu posebno dobru energiju.

Mars u Jarcu je praktičan a ovde mu Neptun pruža ruku i na neki način ga razlaže, rastače, rasplinjuje, ali na pozitivan način....Sa ovim tranzitom ide energija kojom možete dobiti ono što želite. Ništa na silu (Mars), već polako i suptilno (Neptun), uz neku kreativnost, sa maštom i intuicijom (Neptun) lakše do nekog cilja (Mars). Mnogo je fleksibilniji, strpljiviji ovakav Mars, a opet dovoljno jak da ostvari ono što želi. 
Ovo je odlično vreme i period da verujete svojim instiktima, intuiciji, slutnji. Sa većom osetljivošću i maštom možete se i naći nekome kome je pomoć potrebna. Energija (Mars) se koristi za viši (Neptun) cilj...

Budite kreator svog života
Iskoristite ovu zaista lepu energiju! Ovaj aspekt imaju mnogi glumci, pevači, umetnici...
U tranzitu ovaj aspekt kratko traje, ali tu je dan, dva, tri...Taman da izrazite (Mars) svoje kreativne sposobnosti (Neptun). Bilo da verujete u čuda i magiju ili ne...vreme je da nešto uradite za sebe. Zaplešite uz muziku....jer ova energija nudi dobar ritam. Ili oživite Petra Pana i Zvončicu u vama...otiđite u Nedođiju :-). Što da ne....samo vratite se bezbedno :). Ako ste ipak praktičnije duše :-) možete ovu energiju iskoristiti i na druge načine, za opuštanje, masažu, meditiranje,....naravno posle svih obaveza i na kraju dana. Imajte vreme samo za sebe, a ne treba vam puno, vaš kutak i vaš trenutak.
Nije ovo izbegavanje odgovornosti....neko bežanje i slično. Ova energija vam može pomoći da budete maštoviti i kreativni baš u ovom trenutku! Umetnici, kreativci, na vama je da nam olakšate život....jer svako treba da radi ono što najbolje ume i zna....

Ovo je energija aktivnih (Mars) sanjara (Neptun :)
Ovde i jeste cilj osloboditi energiju na maštovit i kreativan način....i mističan, duhovan...
Nekako mi ovde idu čarobnjaci, mađioničari....ali i Petar Pan i Nedođija.

Uspori....i  "poleti"....u zemlju Nedođiju.
Odličan "izduvni ventil" ....kroz glumu, ples, plivanje, jogu....Dobar tranzit da provedete vreme u prirodi, ili kupanje u bazenu (ko može u moru ili okeanu blago njemu), dobra je i kada.. Ako ne volite vodu onda neki vid meditiranja. Ko je od onih pasivnijih računa se uživanje i opuštanje uz dobru muziku.
I na kraju moguć je sa ovim aspektom i beg od stvarnosti...na krilima mašte...ili kao Petar Pan i Zvončica....u Nedođiju... 

Za one kojima nije do bežanja od stvarnosti.....
Sa ovim aspektom i tranzitom reči su nepotrebne, ljubavnici se razumeju pogledom, gestovima....Mars ona iskonska sexualna energija i Neptun kao viša oktava Venere....dobitna kombinacija :). Vreme za ispunjenje nekih seksualnih fantazija.... "Duhovni" sex....sexualni idealizam. Vreme je i za romantiku, jake emotivne i fizičke potrebe. Kažu da su muškarci sa ovim aspektom (i sekstil i trigon) jako dobri ljubavnici :).


Laki je nervozan

08.februar 11:45: Sunce kvadrat Uran
Sunce u Vodoliji, Uran u Biku na 19°09’

Prvo što se može dogoditi je da vam "iskoči neki osigurač". 
Eto mogućnosti za stres, nervozu... neke iznenadne prepreke na Sunčevom putu kroz Vodoliju...Tu je Uran koji je rešio da ga malo prodrma, jer Uran ne voli rutinske poslove i rutinu uopšte. Zato i dodaje malo ili više eksplozije.

Ako niste spremni za promene ovaj kvadrat ćete osetiti kao nemir i nervozu. 
To bi moglo onda da vas uvede u ishitrene odluke i eto nevolje. Ponašanje može ići od napetosti do razdražljivosti i vrlo nepredvidljivog odnosa sa drugima. Potreba da se istakne individualnost i nezavisnost, kao i potreba za slobodom može vas odvesti tamo gde ne biste želeli. Mada ova energija je jaka i ko zna da li će vam biti bitno šta drugi misle o vama i vašim postupcima. Niti ćete imati želju da svoje postupke prilagodite drugima. 
Ovaj tranzit bi mogao da utiče na vaš odnos sa nadređenima ili sa autoritetima u vašim životima...

Dakle, tamo gde osetite ograničenje tu ćete i osetiti najveći pritisak....i ovaj kvadrat će proraditi tako što ćete poželeti slobodu....ali sve to na možda neuobičajen način. Ovde bi osim autoriteta i odnos sa prijateljima (Uran) mogao da bude u iskušenju. Prijatelji bi mogli da pomisle da ste egocentrični ili obrnuto da vi to mislite o njima.

U svakom slučaju i ako ovaj tranzit traje kratko tek nekoliko dana, njegov uticaj bi i te kako mogli da osetite, posebno ako Sunce vlada nekim osetljivim kućama (u vašim horoskopima). Želja za promenom života je previše jaka, i to nije problem već mogući načun - vrlo radikalan! Imaćete onaj neizdrživi osećaj - "Hoću sve odmah"..... Ok, ako je tako samo polako... pripazite se ipak ishitrenih odluka i akcija! Šta će se tačno dogoditi ko zna ipak je u pitanju Uran - a on radi šta on voli i želi!

"Verujem u to da svako ima pravo da živi kako god želi, sve dok ne povređuje druge."
I ovde imamo priču o slobodi. Ovde nedostatak slobode donosi nemir, nervozu...
 

I novi početak i promene

09.februar 23:58 Mlad Mesec u Vodoliji 
Mesec i Sunce u Vodoliji na 20°40’

Mlad Mesec (u Vodoliji) - konjukcija - novi ciklus - novi početak!
Krenućemo na put oslobađanja, spremni za novi početak...

Tamo gde su vam Mesec i Sunce, tu su i dešavanja!  
Novi početak, nove ideje, želje i nadanja. Tu je i energija "svi za jednog, jedan za sve"
Tu je ljubav spram celog sveta, tu je negde i ideja o univerzalnoj ljubavi, tu su i prijatelji, tu je "pomoć prijatelja". Tu je i ona priča o ljubavi koju dobijate, (Vodolija kao vladar 11.kuće prirodnog horoskopa).

Usudite se da budete drugačiji, originalni. "Razbijte" malo rutinu, i sve što je ustajalo... 
Ne čekajte da vam sve "padne sa neba", nešto uradite i vi sami, otvorite se pre svega za ovu energiju. Započnite nešto što će imati svoj rast sve do 24.februara - Pun Mesec u Devici na 05°22’

Probajte da iz sebe izvučete ono nešto jedinstveno, neki vaš poseban talenat, posebnu osobinu, ono što već imate u vašem karakteru a da je drugačije-posebno! Naročito svi vi koji se osećate u poslednje vreme sputano, ograničeno, ili da vas nešto guši sada je vreme oslobađanja! Budite originalni i bićete nagrađeni! Budite različiti, jedinstveni... Budite spremni da realizujete svoje nade i želje.... ovde se i poneki rizik isplati. 

Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi ovaj Mlad Mesec (Vodolija) i kakve aspekte prave Mesec i Sunce sa ostalim vašim planetama. Pogledajte još i šta "radi" Uran, kakva vam je 11.kuća - prirodna kuća Vodolije...i sve to će vam dati još podataka i uvid u moguća dešavanja!
U vreme ovog Mladog Meseca trebalo bi da osetite potrebu za slobodom, da budte spremni za eksperimente i rizike, da budete inovativni i drugačiji.

Uran vladar Vodolije je u Biku direktan, drugi vladar Vodolije je Saturn on je u Ribama i njih "konsultujemo" u vreme Mladog Meseca u Vodoliji!

U ovom Mladom Mesecu upravo vladari Vodolije pričaju dodatnu priču!!!Mlad Mesec u Vodoliji i aspekti

Mesec i Sunce u Vodoliji u jakom kvadratu sa Uranom u Biku!
Napetst, nervoza....neizvesne promene....moglo bi da bude prilično burno na razne načine i na ličnom i na globalnom planu!

Uran u Biku u trigonu sa Venerom u Jarcu - Čuda su moguća...

Mesec i Sunce u Vodoliji u sekstilu sa SMČ u Ovnu /trigon JMČ u Vagi)
Svi mi i lično pojedinačno ali i kolektivno na nekoj raskrsnici puteva....i put kojim treba ići!

Saturn u Ribama kovladar Vodolije je u sekstilu sa Jupiterom u Biku - Nagrada za strpljenje

U Vodoliji kao "pojačanje" Pluton i Merkur!
Više kada dođe vreme!Rasejanost (zbogom pameti)...

10.februar 14:24: Merkur kvadrat Jupiter
Merkur u Vodoliji, Jupiter u Biku na 8°23’

Poslednji put smo imali ovaj kvadrat Merkur u Vodoliji Jupiter u Biku 29.januara 2012.

Ova energija utiče na razumevanje, znanje, na vaša uverenja. 
Gde je Jupiter tu su i preterivanja. Previše samopouzdanja, optimizma koji ne odgovaraju realnom stanju! Daje se previše informacija, preterano i previše objašnjava nešto...
Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanju ruku biti rasejani, on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice". Zastoj u učenju. Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje. Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike, narav sa ovim aspektom je dobra, samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti. 
Šta još: odsustvo razmišljanja najblaže rečeno, preterivanja, blefiranje, neke bele laži, netaktičnost, problemi sa zakonom, konflikti....Ovo je i energija preteranog optimizma ili pesimizma....biće ono što Jupiter "dotakne".... 

☆☆☆

Šta rade zvezde u periodu od 12. do 19.februara

13.februar 07:05 Mars ulazi u Vodoliju
13.februar 14:35: Venera sekstil Neptun
14.februar 07:05: Mars konjukcija Pluton
16.februar 17:05 Venera ulazi u Vodoliju
17.februar 04:52: Merkur kvadrat Uran
17.februar 09:48: Venera konjukcija  Pluton


"I'll take you...Right into the Danger Zone"
(Mars buntovnik)

13.februar 07:05 Mars ulazi u Vodoliju

Nije bio Mars u Vodoliji još od 06.marta 2022. kada je poslednji put tuda prolazio!
Sada posle dve godine Mars ponovo u Vodoliji...

Kada Mars pređe u Vodoliju eto nama jedne sasvim drugačije energije.
Tu je i čuveno pitanje... da li je ovaj Mars buntovnik bez ili sa razlogom!!!

Energija iznenađenja, promena...Ljutnja i bes koji nisu trajni. To su i grupe ljutih (besnih) ljudi, okupljanje ljudi koji su nezadovoljni nečim, seksualna eksperimentisanja. Mars ovde dobija posebnu energiju gde je intelekt u prvom planu, ideje i ideali su ispred strasti. Sa ovakvim Marsom manje se brinemo i borimo za sebe više za druge, za prijatelje i neke grupe. Mars je ovde borac za čovečanstvo!  
Ovaj Mars voli da eksperimentiše i problemima pristupa na drugačiji način nego što bi se to na prvi pogled očekivalo od njega. Mars je ovde sa ovom energijom hrabar, neprilagodljiv, eksplozivan... Očas posla može da eksplodira a sve zahvaljujući Uranu koji vlada ovim znakom (Vodolija). Nema mira ovaj Mars. Rizik mu je jako blizak. U vreme ovog tranzita mnogi od nas će biti zainteresovani za neki oblik tehnike, elektroniku, vazduhoplovstvo :-). Dok Mars bude prolazio ovim znakom više ćemo biti okrenuti društvu, druženju, nekim grupama.... tu će se najviše trošiti energija, porodični život bar kada je ovaj Mars u pitanju nije opcija... Više se bori za interese grupe. Žene dok traje ovaj tranzit bićete zainteresovane za ekscentrične muškarce, avanturiste, koji ili se bave ili su zainteresovani za neke tehničke stvari i nauke...možda se pojavi i neki stranac :-). "Za tebe sam ja sad stranac u noći"....
Generalno sa ovakvim Marsom mi ćemo biti timski igrači...manje zainteresovani za lične stvari!


Šta možemo da očekujemo sa Marsom u tranzitu kroz Vodoliju: 
Originalnost i jedinstvenost u preduzimanju akcija, potrebu za nezavisnošću, slobodoumnost, progresivnost, ali i tvrdoglavost, "put kojim se ređe ide", fizičku nervozu, pobunu, buntovništvo, trošenje energije više na mentalne i intelektualne poslve i projekte, kreatinost u akcijama, ekstremne sportove, dobru organizaciju, liderstvo, nešto novo i uzbudljivo kada su strasti i sex u pitanju, sex "preko interneta", eksperimentisanje u odnosima (nešto novo i neobično, drugačije), nekonvencionalni odnosi, "otvorene" veze, ugrožena vernost ako se oseti dosada, druženje, društvenost, društvene mreže, učlanjenje u neke grupe, energija koja se troši na prijatelje ili se puni kroz prijatelje, humanitarni rad, interesovanje za tehniku, kompjutere, telefone, internet, astologiju....čuvati zglobove, nervni sistem...

Dok Mars boravi u Vodoliji vreme je da se oslobodite svega onog što vas ograničava i sputava. 
Budite spremni i za sve što je novo, drugačije i iznenađujuće. Budite spremni za iznenadne akcije, impulse. Tamo gde ste zapeli u neku rutinu i dosadu očekujte promene-akciju. 
Vreme je za druženja sa prijateljima, akciju sa prijateljima... Društvene mreže vrlo aktivne. Eksperimentisanje u vezama, ljubavi, sexu.


Poznati sa Marsom u Vodoliji: Skarlet Johanson, Džastin Timberlejk, Džastin Biber, Leonardo Da Vinči, meni omiljen Džerald Batler :-)), Šarl de Gol, Elizabeta II, Vinona Rajder, Adel, Džon Bon Žovi, Keri Grant, Šarl Aznavur, Amanda Lir.... 
★Mars će u Vodoliji boraviti do 23.marta!Vreme je za romantiku, čuda, srodne duše...

13.februar 14:35: Venera sekstil Neptun
Venera u Jarcu, Neptun u Ribama na 26°09’

Poslednji put smo imali ovaj aspekt u proleće 2023. kada je Venera bila u Biku, Neptun u Ribama na 25°57’, sada imamo zimski sekstil :) i to samo na dan od Dana Ljubavi :)))

San (Neptun) o idealnoj Ljubavi(Venera)....  
Sa ovim aspektom bićete osetljivi na lepotu, bićete željni lepote, harmonije i dobrote... želećete da se okružite lepotom, harmonijom. Ovaj prijatan aspekt doneće u vaš život kreativnost i maštu... a mašta može svašta :-). Ima li bilo koga ko će reći da nam nije potreban makar jedan takav dan (ili više takvih dana)? Opustite se i uživajte.... predahnite malo. Vaše čulo vida biće izoštreno... slikajte mislima. Ono što ste nekada sanjali sada može (uz malo napora) da postane stvarnost. Muzika i umetnost će vam doneti potrebnu inspiraciju...uživajte! Zadovoljstvo vam je na raspolaganju na mnogo načina, na vama je da ovu energiju prepoznate, "zgrabite je", opustite se i uronite u ono što vas čini srećnima.

Dancing with The Muse
Zaplešite... što u mislima, što stvarno... jer ovakva Venera voli ples. Osvrnite se, možda je nekome potrebna vaša podrška, možda je to vaš partner, možda samo prijatelj... pružite mu ruku i zaplešite zajedno. Ako ste vi taj neko kome treba podrška i pomoć... osvrnite se možda sada bolje vidite ispružene ruke ka vama. 

Unesite boje u svoj život
I ne zaboravite da unesete boje u vaš život.... možda malo crvene... ili bilo koje druge. Možda karmin, lak za nokte, kravata ili šta god... nek zrači. Umetnici.... ovo je vaše vreme - stvarajte. Šarm cveta, suptilnost, senzualnost i zavodljivost su na sceni. Idealne ljubavi na snazi....Opustite se i uživajte... dan, dva ili tri ali uživajte.

Venera - ljubav, naš stav prema ljubavi, vezama, braku....sekstil.... Neptun koji skoro da briše granicu između istine i fantazije. Fanatazije su u ovom trenutku ubedljivije od stvarnosti...Lepše je živeti u svetu snova, nego se u stvarnom svetu. Neće nam se raditi previše, ali zato će kreativnost biti u usponu... Mašta, muzika, romansa, to je priča ovog tranzita... Prigušeno svetlo, tiha muzika, malo glamura i neko bitan...vama bitan... Ili sami, što da ne, jer... "Svoju snagu prepoznaćeš po tome...Koliko si u stanju...da izdržiš samoću..."

Ljubav (Venera) koja ne poznaje granice (Neptun)
Oni koji su u vezi osetiće neku posebnu nežnost prema svojim partnerima... oni koju su sami ili će fantazirati o ljubavi svog života ili će negde potražiti taj svoj ideal... oni srećniji možda i upoznaju nekog. Potraga za srodnom dušom.
Ovo je i vreme osetljivosti na lepotu, vreme nežnosti i blagosti prema drugima. 
Ko je na moru (Neptun/Ribe) blago njemu...sam pogled na vodu donosi opuštanje... pomoćiće i reka, bazen, i kada puna vode će pomoći... Ili pogledajte neki romantični film (ljubavni filmski maraton)!
Ono što sanjate u ovom periodu ....sutra može da postane stvarnost!

Venera boginja ljubavi, lepote, uživanja, Sreće... Venera vladarka vašeg srca, spremna za davanje i primanje, takozvana mala sreća u lepom aspektu sa Neptunom koji nam donosi univerzalnu ljubav, duhovnost, ljubav i lepotu koja nije materijalna, inspiraciju, svet mašte i snova, boje, muziku, ružičaste naočare, beg od stvarnosti (taman kada je to potrebno), meditaciju.... 
Sve ovo jer je i aspekt takav pozitivan - sekstil... 

"Najlepše Čudo sveta, skupi se uz mene i ćuti"
Venera je u Jarcu, možda je malo više okrenuta karijeri, finasijama...ali i ova Venera ume i zna da uživa i nije imuna na ljubav i čarolije, Neptun u Ribama je romantičan, bajkovit, zanesen donosi svet snova, mašte, kreativnost, boje, muziku, film (zbog pozitivnog aspekta - sekstil)....I tako zajedno Venera i Neptun mogu da naprave čuda, baš tamo gde i ako trebaju da se dogode čuda.
Venera u Jarcu je temeljna, ozbiljna, odgovorna, znate već priču o Ledenoj kraljici, Neptun je tu da pomogne, da otkravi,....da sve to bude lepše i na nekom višem nivou.

Nema boljeg aspekta da se oživi romantika u dugoj vezi....uz cveće i sveće i vino i gitare...:-). 
Ok možda ne baš gitare, može i violina. Šalu na stranu, može bilo koja romantika. Ovaj aspekt je idealan za romantične susrete! Odličan je i za strast da oživi strast tamo gde je potrebno! odlična energija i za kreativnost, muziku, ples...umetnost! Ovaj tranzit je odličan za romantiku ali i za ono što zovemo uzvišena ljubav (Neptun viša oktava Venere).
Taman uoči Dana Ljubavi nije moglo lepše da se "namesti". Uživajte i ako slavite ali i ako ne slavite!


Samouništenje ili trasformacija...

14.februar 07:05: Mars konjukcija Pluton
Mars i Pluton u Vodoliji na  0°46’

Završava se ciklus ovih planeta koji je počeo 03.marta 2022. na  27°50’ Jarca i počinje novi u Vodoliji na  0°46’. U martu 2022. sam vas obavestila i o ovoj sadašnjoj konjukciji.

Poslednji put smo imali konjukciju Marsa i Plutona u Vodoliji 02.decembra 1796.
Mars i Pluton se po prvi put od tada sreću u Vodoliji.

Posle dve godine konjukcija Marsa i Plutona sada u Vodoliji

Da bi što bolje razumeli ovaj aspekt idemo redom:
Konjukcija je aspekt inteziteta, nagalsak, inaguracija, pojačavanje, koncentracija, nova aktivnost...
Konjukcija je najpre aspekt inteziteta, ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza... sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 

U ovoj konjukciji su Mars i Pluton (vladari Škorpije) i to je kao neki sudar energija. 
Sudar divljih i neobuzdanih energija...Ako se dobro rukuje sa njima sve je moguće...ostvarenje želja, pomeranje planina (u energiji Vodolije), ali ako se ne rukuje dobro može doći do samouništenja...
Sa ovom energijom adrenalin radi sto na sat!

Konjukcija je aspekt gde se planete nalaze - susreću u istom znaku na istom stepenu...
Međutim ovaj susret ili konjukcija traje i pre i posle egzaktnog susreta - zbog dozvoljenog orbisa delovanja (odstupanje od egzaktnog - tačnog aspekta). Za konjukciju dozvoljen orbis delovanja je 7°
Tako da ova energija može svoju ćud pokazati i pre egzaktnog susreta i posle!

Obratite pažnju na crnu hroniku ovih dana
Primer: 19.oktobra 2016. imali smo ovu konjukciju u Jarcu na 15°. U oktobru 2016. ta rubrika je bila puna. A jedan događaj je bio jako interesantan tada su Hilari Klinton i Donald Tramp imali javnu debatu pred izbore "Fight Night"!

Sa ovom energijom vi možete uraditi šta poželite ali i da nešto uništite.
Ovo je i vrlo konstruktivna energija i vrlo destruktivna....ako ste mudri izabraćete pametno.
Jaka želja i potreba da se nešto ili neko kontroliše, da se preuzme kontrola!
Uh, ovo je energija na kvadrat! Nešto kao vulkan spreman za erupciju!
Višak energije, tako da je jedan od saveta - kanališite pametno taj višak. Sa ovom energijom možda poželite da se nečega oslobodite, da nešto značajno za vas promenite. Sa energijom Plutona to može biti i opsesija. Ili da se probudi vaša tajna želja da vladate nečim, da uspostavite kontrolu nad nečim....želja za vlašću velika.Ovo je energija kontrole, manipulacije, opsesivnosti. Sve ovo se može preneti i na globalni uticaj!

Godinama unazad imali smo ovu konjukciju u Jarcu!
Energije (znakovi) se menjaju i od sada ćemo ovu konjukciju imati u Vodoliji!
Fokus je sada na priči o nezavisnosti, slobodi, progresivnosti, nauci, tehnici, humanosti...ali i na buntovništvu, radikalizmu, pobunama...Svet je već u haosu, ostaje nam da vidimo kako će ova konjukcija uticati na sve nas kolektivno....jer teško je uporediti sa dalekom 1796. kada smo je imali poslednji put!

Samouništenje ili transformacija - izbor je naš!
Ovo je period odličan za ličnu trasformaciju. Ako i prepreka na vašem putu ima sa ovom energijom lakše ćete ih savladati. Želje su jake, intezivne, moćne...Jaka energija i za intimne odnose, mada i previše opsesivnosti, dominacije, negde i agresivnosti! Previše adrenalina, uzbuđenja, posezanje za tuđim (zabranjeno voće)....
Sa ovim aspektom se javlja (tamo gde ima "pogodno tlo") instikt ubice...ili ubilački instikt.
James Eagan Holmes ga ima a on je masovni ubica osuđen na 12 doživotnih kazni zatvora! Naravno da neće svi oni koji imaju ovu konjukciju postati ubice....On ovu konjukciju ima u Škorpiji!

Pogledajte društvo poznatih sa Mars konjukcija Pluton u drugim znacima, možda vam pomogne da ga bolje razumete: Hillary Clinton, Nancy Reagan, Paul McCartney, Ringo Starr, Cher, George Michael, Charles Baudelaire, Natalie Wood, Brooke Shields, Rudolf Steiner, Pola Negri, Zelda Fitzgerald, Josephine Baker zanimljiva biografija, Emile Zola...
★Budite oprezni sa ovom energijom...kanališite je pametno!Peti element

16.februar 17:05 Venera ulazi u Vodoliju

Posle Marsa i Venera prelazi u Vodoliju. 

Napušta Venera energiju Jarca i opet će biti na teritoriji Saturna (Saturn je vladar Jarca i kovladar Vodolije). U Vodoliji će boraviti do 11.marta

Venera u Vodoliji je za cool odnose, prijateljske odnose, dodavanje prijateljstva u ljubavne odnose, za sve što je nekonvencionalno, neobično, drugačije.... drugim rečima što drugačije i neobičnije to bolje; ona je za otvoren um, za ljubav bez previše očekivanja, melodrame nisu njen izbor (za to su zadužene neke druge energije), ona je za eksperimente, privlače je baš oni koji nisu njen "tip" :-), ne voli dosadu, konvencionalno, tradicionalno, rutinu; sanja o slobodi, želi slobodu, oslobađanje od stega (ugušila se u energiji Jarca), želi prostor, želi da diše i udiše vazduh, želi da isproba sve što je novo, drugačije, neobično ( i ljude i stvari), želi da bude u grupi, da se druži, ona je izmislila hipi pokret i komune :-)), ako nema prijateljstva u ljubavi neće biti zadovoljna, ona je za pobunu, ona je za budućnost i neće se gnjaviti prošlošću.


Da li ste poželeli.....da lakše dišete, vedrije dane i odnose, nešto novo, drugačije, slobodu....
Verujem da mnogi jesu. Ipak, sve ovo može da zabrine one koji su za sve što je suprotno tome, za dugotrajnost, vernost, uobičajeno, odgovorno.... Možda bi bilo dobro da vi koji tako osećate i želite ovaj period posmatrate kao test....kao svojevrsno iskušenje! Da ovu energiju posmatrate i doživite kao oživljavanje odnosa, razbijanje rutine i učmalosti (tamo gde je ima), za isprobavanje nekih novih stvari i ideja..... Da ljubav doživite na jedan drugačiji način, da izađete iz nekih ustaljenih navika, pravila i oživite svoj odnos.
Za one koji su sami, koji nisu u vezi ovo bi mogao da bude period kada bi mogli da isprobaju nešto novo i drugačije, da "promene" svoj inače utvrđen tip partnera, ljubavni i romantični stil, da dopuste da ih privuku ljudi sasvim drugačiji nego što bi ih inače privukli...

P.S. Film "Peti element": u jednom filmu dva glimca Brus Vilis, Gari Oldman (Venera u Vodoliji)
Pogledajte ko je sve rođen sa Venerom u Vodoliji vrlo je zanimljivo - Poznati sa Venerom u Vodoliji
Želim vam da u vreme boravka Venere u Vodoliji pronađete svoj "peti element".Energija tenzije i uznemirenja...

17.februar 04:52: Merkur kvadrat Uran
Merkur u Vodoliji, Uran u Biku na 19°16’

Poslednji put smo ga imali 23.jula prošle godine, Merkur je tada bio u Lavu (suprotno od Vodolije), Uran u Biku na 22°32’
I evo ga sada kada je Merkur suprotno od Lava u Vodoliji!

Stres je tu na dohvat ruke....ne pružajte mu svoj ruku, pokušajte da se suzdržite...i pokušajte da pronađete unutrašnji mir. Jer ova energija će vaš um činiti nemirnim i uzbuđenim. Drugi ljudi vas mogu izvesti iz takta. Ne ulazite u nepotrebne verbalne konfvontacije. Ne ulazite u (neželjene) rasprave.
Pored mentalne nervoze u problemu je i komunikacija, mogući su problemi sa tehnikom, telefonima, kompjuterima, električnim uređajima. Mogući su i nesporazumi sa prijateljima  (Uran). 
Moj savet vam je da dišete duboko, i pre nego što nešto kažete ili uradite dobro promislite.

Ovaj aspekt osim što donosi nervozu, kvari planove, mogući su neprijatni događaji, neželjene posete, nekontrolisane reakcije. Mnogi će biti indiskretni, proradiće sujeta, ni dobronamerne kritike neće biti dobrodošle naprotiv. Mnogi od nas mogli da budu žrtve zasluženih ali i nezasluženih napada, što su napadi jači i tvrdoglavost može da bude jača. Mnogi će biti skloni ekstremima i ekscentričnim ponašanjima, nepromišljenim postupcima i odlukama. Dok traje ovaj aspekt u opasnosti su nek odnosi, pa pripazite jer može doći do neplaniranih rastanaka...sa bliskim osobama i prijateljima. 
Ovo je aspekt neprijatnih iznenađenja, pogrešnih odluka. Ako ovih dana osetite veliku nervozu i nemir... probajte da to savladate na najbolji mogući (vaš) način. Suzdržite se par dana svakako posle toga ovaj aspekt slabi.

Dijego Maradona je imao ovaj aspekt - Merkur u Škorpiji kvadrat Uran u Lavu, gde ćete naći eksplozivniji karakter.. Imao ga je i John Fitzgerald Kennedy (ubijeni predsednik SAD) - Merkur u Biku kvadrat Uran u Vodoliji. John Wayne Gacy serijski ubica - Merkur u Ribama kvadrat Uran u Biku!!!
Možda i vi znate nekog ko ima ovaj kvadrat....to su zaista ljudi sa nervoznim karakterima...ALI...neće jedan aspekt nekog pretvoriti u seriskog ubicu....možda će samo biti sličniji nervoznom Maradoni.


Zavedi me...
Ili ćete biti magnet ili ćete biti magnetski privučeni...

17.februar 09:48: Venera konjukcija  Pluton
Venera i Pluton u Vodoliji na 0°51’

Još jedna konjukcija sa Plutonom u Vodoliji!
Završava se ciklus ovih planeta koji je počeo 01.januara 2023. u Jarcu na 27°39’.
Bila je to poslednja konjukcija Venere i Plutona u Jarcu, od sada imaćemo konjukcije ovih planeta u Vodoliji.

☆Poslednji put smo imali konjukciju Venere i Plutona u Vodoliji 01.januara 1798 na 28°47’
Venera i Pluton se po prvi put od tada sreću u Vodoliji.

Venera konjukcija Pluton generalno: Zavedi me...
Venera uvek bez obzira na znak želi da želi, voli da voli, da uživa. Želi ljubav, romasu, milovanje, poljupce, nežnost, ples možda. Pluton ima sasvim drugačije i potrebe i namere :-). On želi strast, povlačenje u intimu, sex.. on želi da proradi vulkan strasti i želja...i on može da pleše ali tango recimo... On svakako donosi intezitet, neku tajnu možda, ali i potrebu da se nešto menja, regeneriše, trasformiše...Ova energija može da popravi tamo gde ima i treba nešto da se popravi. Ipak imajte na umu da se ovde manje pažnje poklanja romansi...više rade strastima. Sa ovim aspektom moguće je zaplesati.... ples kao reakcija na ljubav.


Kada se sretnu boginja ljubavi i lepote....i bog podzemnog sveta
To je i pogled prepoznavanja...onaj pogled ispod obrva.....ne bilo kog prepoznavanja...ovo je ono obostrano prepoznavanje...kao u Đoletovoj pesmi..."Tražili smo se po prethodnim životima" i konačno sreli...(već sam negde napisala da ovaj aspekt imam od rođenja...i doživela sam baš ovo što pišem).
Kada se ovako sretnu dvoje ljudi pod uticajem ovog aspekta (natalno, tranzitno...itd.) oboje znaju da je baš tako moralo biti....da su morali da se sretnu.
Za mnoge to su fatalni susreti...opasne veze....Mile Dupor je kontakt Venere i Plutona nazvao Romeo i Julija ("dušom zalazi u drugo voljeno biće")...

Kontakti (aspekti) Venere i Plutona su uvek intezivni i strastveni!
U osnovi imaju i energiju transformacije!
Ali...imajte na umu da u ovoj konjukciji neke mračne Venerine tajne mogu izaći na površinu!
Ova konjukcija može da aktivira neku osobu u vašem životu koja će vas naterati da vidite (ali i da drugi vide) nešto što ste želeli da sakrijete. Možda postoji neka osoba u vašem životu koja će vam pomoći da uništite ili počistite nešto što više nije dobro. A možda postoji osoba kojoj dozvoljavate da manipuliše vama, da vas kontroliše...da vas "poseduje".
Možda u vašem životu postoji osoba koja će vas "oživeti" i pomoći da se transformišete ili ćete takvu osobu tek upoznati.
Ovaj aspekt je pogodno tlo za ljubavne trouglove!

Budite spremni za intezivna, strastvena ljubavna iskustva.
Izbegavajte bilo koja manipulativna ponašanja ili igre.
Ovu energiju možete pametno usmeriti na trasformaciju tamo gde je ona potrebna!

Ako kopate...kopajte duboko....ovde nema mesta za površnost....
Mala primedba....Venera nije samo ljubav....ona je i vrednost, novac...pa ovaj tranzit ima uticaj i na vaše finasije...

Sve se to događa u energiji Vodolije koja sve ovo može da "podigne do neslućenih visina"

Godinama unazad imali smo ovu konjukciju u Jarcu!
Energije (znakovi) se menjaju i od sada ćemo ovu konjukciju imati u Vodoliji!
Fokus je sada na priči o nezavisnosti, slobodi, progresivnosti, nauci, tehnici, humanosti...ali i na buntovništvu, radikalizmu, pobunama...Svet je već u haosu, ostaje nam da vidimo kako će ova konjukcija uticati na sve nas kolektivno....jer teško je uporediti sa dalekom 1798. kada smo je imali poslednji put!

☆☆☆

Šta rade zvezde u periodu od 19. do 26.februara

19.februar 05:13 Sunce ulazi u Ribe
22.februar 08:14: Venera konjukcija  Mars
23.februar 08:29 Merkur ulazi u Ribe
24.februar 13:30 Pun Mesec u Devici na 05°22’
25.februar 05:00: Venera kvadrat JupiterSezona Riba
Kad je bal nek je manskenbal...

19.februar 05:13 Sunce ulazi u Ribe
Sunce će u Ribama sačekati Saturn i Neptun!
U Vodoliji za sada Pluton, Venera, Mars i Merkur!
U Biku Jupiter i Uran
Jaka energija vazduha i vode tu je i zemlja...

Smenjuju se energije, smenjuje se i vladavina.
Sunce prelazi iz energije vazduha (Vodolija) u energiju vode (Ribe)..
Sa vodom idu i osćanja... negde više negde manje (zavisi od vašeg znaka). Mada se u ovom znaku mogu prepoznati svi znaci. Ribe u sebi i nose sve znakove. Ribe su 12. poslednji znak zodijaka...
Neko će da sanja malo više, neko će dobiti onaj sanjalački izgled i pogled, ali svi ćemo "plivati i roniti" na ovaj ili onaj način. Svi ćemo biti na jedan poseban način povezani što osećanjima, što instiktima, što intuicijom... Otvoren nam je put za samilost, duhovnost, onostrano... 


Sunce u Ribama nudi ili blagoslov ili proklestvo...kako kome....rekla bih prema zaslugama. 
Dolazi vreme osetljivosti, požrtvovanosti, ranjivosti. Vreme za mistike, pesnike, romantike, kreativce. Život ispunjen osećanjima svih boja i u svim nijansama... ispunjen maštom i fantazijom. Da li ćete se samo održavati na vodi plivajući ili plutajući ili ćete zaroniti duboko zavisi od vas, od vašeg karaktera - natalnog horoskopa. Neki znaci se više slažu sa ovom energijom, neki manje...ali svi dobijaju nešto, ako ništa drugo onda priliku za romantiku, saosećajnost, požrtvovanost. Ovde je tanka granica između realnosti i fantazije...Mnogi bi mogli da imaju razna mistična iskustva. Da imaju pojačanu želju za snom i snovima. Mnogi i hoće sanjati, neki čak i na javi.

Ulazak Sunca u Ribe je vreme kada se jedan ciklus završava i počinje novi. 
Prosto znamo da sa Ribama nastupa kraj nečega... zime, jednog putovanja - Sunca kroz zodijak, svi se polako spremamo za novi početak, za proleće, za ulazak Sunca u Ovna....prvi znak zodijaka.... i jedan novi ciklus. Dakle ovih mesec dana pred nama imamo vreme za opraštanje, za zaborav, za opraštanje od prošlosti.... Da na neki način svedemo račune i prikupimo sva znanja i iskustva koja smo imali dok je Sunce prolazilo kroz znakove pre Riba.

Tamo gde se nalazi Nat Sunce tamo želimo da zablistamo, tamo nam je život, tamo nam je srce!

Ulaskom Tran Sunca u znak Riba osvetliće se teme poput mašte, kreativnosti, duhovnosti, vere.... Sunce u Ribama donosi bezgranično praštanje. Ribama vladaju Neptun i Jupiter i oni Suncu donose određenu energiju...svaka planeta na svoj način. Ribe su ženski znak, znak velikog razumevanja, Ribe su i vodeni znak gde su emocije primarne!

Kuća u Ribama je oblast života u kojoj ćete želeti da zasijate u narednih mesec dana!
Koliko ćete zasijati i kako zavisi i od aspekata koje će Sunce u Ribama praviti sa vašim Nat planetama! 
Neko će uživati više, neko manje. Ali svi ćemo "plivati" vodama Riba!
Uživaće najviše Ribe (konjukcija), uživaće i Bikovi i Jarčevi (sekstil), Rakovi i Škorpije (trigon), ovo je njihov period godine! Lepo će se osećati i Vodolije i Ovnovi (polusekstil), Vodolije su još pod uticajem Sunca, Ovnovi se spremaju za svojih "pet minuta"!
Manje će uživati Blizanci i Strelčevi (kvadrat) ali i Device (opozicija).
U periodu prilagođavanja su Lavovi i Vage (inkonjukcija). Lavovi se prilagođavaju za dolazeći trigon, Vage za opoziciju (Sunce u Ovnu)!
Ljubav je sila prirode...

22.februar 08:14: Venera konjukcija  Mars
Venera i Mars u Vodoliji na  6°57’

Završava se ciklus započet 06.marta 2022. Venera konjukcija Mars u Vodoliji na  0°01’
Počinje novi ciklus koji se završava 08.januara 2026. u Jarcu na  18°09’

Venera konjukcija Mars generalno
Konjukcije su jako zanimljive....one mogu biti pozitivne ali mogu doneti i negativan uticaj, sve zavisi od planeta i znaka u kome se nalazi konjukcija. Da se podsetimo i na konjukciju:
Konjukcija je aspekt inteziteta. Ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza. Sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje, zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 
U ovoj konjukciji su Venera i  Mars. 
Kako se ovde pored ostalog (što predstavljaju ove planete) radi o muško - ženskim odnosima, naravno da je ova konjukcija jako bitna, jer mnogo toga u životu zavisi baš od ovih odnosa :-).


Kontakt Venere i Marsa donosi - Ili harmoniju ili sukob
Muške i ženske osobine u harmoniji ili u sukobu. Savršen spoj muško - žensko ili neki problem. 
Hrabrost da se voli. Mars - hrabrost, Venera - ljubav, voleti. 
Hrabrost (Mars) u vezi (vezama). Venera - veze. 
Hrabrost da se želja ostvari. Seksualni - Mars šarm - Venera. Flert. Korišćenje šarma da se dobije ono što se (po)želi...ili više od flerta. Intezivne, jake - Mars emocije - Venera. Atraktivnost, otvorenost. Erotika. Preuzimanje akcije, inicijative, osvajanje, udvaranje. Zavođenje. Nametanje svog ukusa, estetike. Muškarac ljut (Mars) na ženu (Venera) ili obrnuto. Svađe i mirenje. Seksualna frustracija. Uvek u potrrazi za novim osvajanjem. Nestrpljivost u odnosima, vezama. Manipulacija da bi se dobilo ono što se želi!!! Problem sa seksualnošću, opredelenjem. Problemi sa kompromisom!!! Privlačenje fizički snažnih ljudi....ili žena. Takmičenje u ljubavi, ali i takmičenja lepote (izbori za lepoticu ...).

Sudariće se jaka ženska i muška energija.
Magnetizam, šarm, seksualnost u vazduhu opipljivi...Ali i impulsivnost, velika uzbuđenost, želja za avanturama...varnice lete na sve strane. Ova konjukcija je odličan začin za ljubavni život... gde začiniti treba :-). Nešto novo u ljubavnom životu. Obnavljanje strasti u "starim" vezama, ili za one koji su sami nešto novo na vidiku.
Sa ovim aspektom ide ovako....ili ćete imati šta da izgubite ili sve da dobijete.

Ko će dominirati ovde Venera žene...ili Mars muškarci.. pitanje nad pitanjima.
Umesto odgovora evo saveta: ostavite se dominacije i uživajte. 
Žene jesu sa Venere a muškarci sa Marsa, zajedno možete čuda da pravite...
I volite se.... ne svađajte se, ne nadmećite se...neka svako prihvati svoju "ulogu" u kojoj nema mesta za rivalstvo... već za razmenu energija...tako zajedno možete i planine da pomerate. Dajte priliku partneru/partnerki da se oseća posebno, ukažite mu/joj posebnu pažnju.
Oni sami neka obrate pažnju, neka se osvrnu novo lice je tu negde oko vas.... čeka na vas :-)

Kosmičke vibracije su tu... vi samo treba da ih osetite
Postoji mogućnost da neće svi osetiti ovu energiju.... bar ne na ovaj način. Da li ćete učestvovati? 
To ipak zavisi od vas... od vašeg karaktera (natalnog horoskopa) i mesta gde se nalazi ova konjukcija.
Venerina potreba za ljubavlju, lepotom, estetikom, vrednostima i Marsova potreba za akcijom, borbom... ovako zajedno mogu čuda da naprave. Budite spremni za novi početak i novi ciklus. 
Ova energija može učvrstiti neki odnos, ali može ga i razdvojiti... sve zavisi od vaših horoskopa.

Ovo bi mogla da bude jedna luda divlja vožnja ili jake emocije začinjene strašću... kako gde, i kako kod koga. Mnogo više na ovu temu rećiće i aspekti koje Venera i Mars prave sa ostatkom planeta u vašem horoskopu. Nema univerzalne prognoze, sem te da strast neće faliti....gde će ona biti usmerena ipak zavisi od vas.

Generalno ova konjukcija daje jaku strat, želje, uzajamnu privlačnost polova, ovo je i dobar aspekt za muzičare, umetnike, za ljubavne želje, i romantične priče, emotivna energija vrlo visoka. Nekoga će stimulisati nekoga će uznemiriti, neko će želeti da uživa, neko da bude glavni u nekoj priči. Neko će ovu energiju potrošiti na ljubav, neko na sport... Ali svima će se dogoditi nešto! Samo neka ne ide u drugu krajnost: u preterana uzbuđenja, u svađe, u komplikovane odnose, netaktičnost, neskromnost, nezadovoljstvo...


Slika Ane Petrović

Ova konjukcija je u energiji Vodolije 

I ljubav i sloboda
Biti zajedno a opet slobodni... 
Da li su Venera i Mars spremni da budu zajedno a slobodni?!
U energiji koja voli promene, nezavisnost, slobodu, oslobađanje, društvenost, prijateljstvo, individualnost, buntovništvo, originalnost, progresivnost, logičnost, humanost....u energiji koja može biti nepredvidljiva, ekscentrična, kruta, hladna, radikalna....u energiji koja generalno voli uzbzđenja!
Ova energija ne voli rutinu i dosadu....pa ako vam je bilo dosadno i ako je vaša veza upala u rutinu evo prilike da se tu nešto drastično promeni!

Možda će ova konjukcija poslužiti da se tamo gde ima sukoba a svi znate gde je to sada...da se dođe do nekog mira, kroz pregovore....ali moguć je i neki drugi scenario!

Pratiće se neko vreme Venera i Mars.
Venera će biti u Vodoliji do 11.marta Mars do 23.marta.Tiho...tiše....

23.februar 08:29 Merkur ulazi u Ribe

Tišina je nekada najglasniji odgovor!
Ovo je energija koju će najpre prepoznati sanjari svi oni koji sanjaju otvorenih očiju, kao i oni koji vole tihu komunikaciju, uživaju u tišini. Zatim oni osetljivi na sve signale i nijanse iz okoline. 
Najviše mu se mogu radovati kreativni ljudi, umetnici, glumci, muzičari, pisci, mistici, iscelitelji...Slušate šta vam Merkur poručuje

Merkur ovde nije sav svoj...
U energiji Riba Merkur je u egzilu - padu. 
Ne prija mu baš najbolje ova energija. Sve je preplavljeno emocijama (voda), emocije će obojiti naše misli, reči, komunikaciju. Odluke bi mogle da se donose intuitivno, manje logično...
Pojačana intuicija, ekstra senzorne sposobnosti dolaze do izražaja, dobro pamćenje, sposobnost apsorcije, romantične misli i osećanja...negde i takva komunikacija, mašta, fantazija, kreativnost, umetnost... izraženi kroz talenat ili potrebu. Potreba da se nešto sakrije, zataji, vreme za tajne, i indirektno za vašu 12.kuću, podložnost spoljnim uticajima, povredljivost, osetljivost, negde je to konfuzija, nejasnoće razne, zbunjenost, pesimizam, i tuga ponegde, moguće su neuroze razne, fobije..., potreba da se pobegne od stvarnosti...što u mislima, što stvarno... negde zaboravnost, kašnjenje, "čitanje između redova", tamo gde ima "materijala" može da zavede, odluta u svet zavisnosti (bilo koje), lakši je put ka iluzijama, obmanama...naočari (Merkur) ružičasti kroz koje svet izgleda drugačije...mnogima lepše nego što zapravo jeste.

Samo sada bi mnogi mogli i da zaćute... jer ide Merkur u Ribe...u tišinu velikog i dubokog okeana.
Ima Merkur ovde priču o budućnosti ali satkanu i obojenu snovima..., idealima, idealizmom....iluzijama. Samo on sada ne govori mnogo, ili govori a ne kaže gotovo ništa o sebi...Takva je ovo energija. Možda radije ćuti nego da bude pogrešno shvaćen, a može to da se dogodi ...takva je energija Riba. Energija Riba donosi Merkuru energiju sličnu energiji retrogradnosti.
Energija Riba stavlja Merkura u neku drugu dimenziju, u neki drugi svet.... svet snova, iluzija, mašte, fantazije...Pa on radije ćuti i sluša. u svet na oblacima, gde nema ružnih stvari i događaja... "beg od stvarnosti".... Misli, reči, pretvaraće ova energija u slike (vizuelizacija).

Kako se snaći sa ovom energijom? 
Negde lako negde teže....sve zavisi od karaktera od natalnog horoskopa i Nat Merkura.
Mnoge znakove ova energija nervira, frustrira i ne snalaze se najbolje... jer treba prlivati, treba roniti... gde je tu vazduh, gde je tu vatra, gde je tu zemlja....samo "voda u ušima".
Ono što je bitno da znamo dokle je Merkur u Ribama....cveta kreativnost, umetnost, muzika, poezija...ali i mašta i intuicija...Bude se i Neptun i Jupiter .... vladari Riba.
Spremite se za plivanje i ronjenje....:-)

Poznati sa Merkurom u Ribama: Kurt Cobain, Aretha Franklin, Juliette Binoche, Robbie Williams, Elizabeth Taylor, John Travolta, Victor Hugo, Elton John, Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Galileo Galilei, Johnny Cash, Chuck Norris, James Blunt, Nina Simone, Norah Jones, Susan Boyle, Harry Houdini, Gabriel García Márquez, Auguste Renoir, Arthur Schopenhauer, Yuri Gagarin, Paco Rabanne, Jelena Janković....


Između jave i sna
(praktičnog i nepratičnog)

24.februar 13:30 Pun Mesec u Devici 
Mesec u Devici, Sunce u Ribama na 05°22’

Pun Mesec je ovde egzaktna opozicija Meseca u Devici i Sunca u Ribama.
Sa jedne strane je energija Device - briga o fizičkom zdravlju, potreba za redom, radom, urednošću, i svim uslugama i uslužnosti, sa druge strene energija Riba - potreba za duhovnošću, duhovnim zdravljem, vizijama, snovima. Devica se više bavi svakodnevnim ovozemaljskim stvarima i poslovima, rutinama, sitnicama.... Ribe su više za neki viši svet i um.... Rutina i viši um na suprotnim stranama. Sama opozicija donosi neku vrstu krize - krizu svesti. i kulminaciju. Baviti se svakodnevnim stvarima i životom ili onim drugim tamo negde u snovima, emotivno satkanim... Posao ili emocije, praktično i nepraktično, san i java.... da prevedem na običan jezik! Ili ćemo se baviti poslom i zdravljem ili emotivnim pitanjima...to je ova opozicija ili Pun Mesec. 

Bolje sprečiti nego lečiti....
Ali ovde je pre svega bitno da ne preovlada niti jedna strana ove opozicije...kao i uvek reći ću vam da je potrebno pronaći ravnotežu između suprostavljenih strana. Sa ovom opozicijom možete biti praktični (Devica) ili nepraktični (Ribe)...ili biti nešto između...Rad ili nerad... Zdravlje ili nebriga o zdravlju.

Pun Mesec je simbolično prosvetljenje...naših života i onoga što smo "sakrili". U naredne dve nedelje ćemo otkriti tačno šta je to što je bilo skriveno negde u našoj podsvesti. Pun Mesec će mnogi doživeti kao krizu, nervozu...emocije jake - intezivne...

Nešto više i jače uticaće na Device, Ribe, Blizance i Strelčeve,ali i na sve ostale koji imaju neku planetu u ovim znacima. Od ovog Punog Meseca pa u narednim danima do sledećeg... napravite plan i brinite se o svom zdravlju (fizičko telo) i duhovnom zdravlju...Devica/Ribe....brinite se o stanju tela i duha (um)....Bez panike....sve u smislu bolje sprečiti nego lečiti.Pun Mesec u Devici i aspekti:
Sunce konjukcija Saturn, Merkur u Ribama opozicija Mesec u Devici!
Mesecu u Devici suprostavljena energija Riba (Sunce, Merkur i Saturn)
Još jači i intezivniji naglasak na elementu voda (Ribe) - podložnost promenama raspoloženja i uticaj okoline velik...intezivna osećanja, osećajnost, prijemčljivost za razne uticaje. 
Još jači jaz između praktičnog (Devica) i nepraktičnog (Ribe), između jave i sna...
Da li će pomoći sekstil Saturna u Ribama sa Jupiterom u Biku ostaje nam da saznamo!
Sve konjukcije u Ribama egzakten u poslednjoj nedelji februara!Preterano uživanje...
("poješću sve kolačiće")

25.februar 05:00: Venera kvadrat Jupiter
Venera u Vodoliji, Jupiter u Biku na 10°30’

Prošle godine ovaj kvadrat smo imali tri puta u vreme Venere u Lavu (zbog retrogradnosti), prvi je bio u junu, drugi u avgustu i treći u septembru. I prosto morali smo svi da ga osetimo na neki način!
Sada je Venera u Vodoliji dakle suprotno od Lava!
Ja se tog perioda dobro sećam, iako nisam jela kolačiće niti posebno menjala način ishrane od tada mi je ostao (po)neki višak kilograma :).

Ovde su u aspektu dve planete sreće, Venera "mala Sreća" i Jupiter "velika Sreća", ali aspekt je kvadrat, dakle neki izazov, možda nervoza, stres...ili akcija! 
Ovde su energije Vodolije i Bika, energije u sukobu!

Volimo više, jedemo više, trošimo više... ili previše!
Kada god je Jupiter u neharmoničnom aspektu uvek se dogodi neka vrsta preterivanja!
Neko bi mogao da kaže aspekt hedonizma.
Venera u kvadratu sa Jupiterom biće sklona pre svega preterivanju svake vrste...uživaće što se kaže "za sve pare". Ulenjiće se...i vi sa njom, možda nije za rad ali je zato za uživanje. Neko će preterati u jelu (nešto više u slatkišima, zbog Venere)  i piću, drugi u (nekontrolisanom) trošenju novca, neko će biti ekstravagntan, neko arogantan, drugi će preterati u optimizmu, moguće i nekorektno ponašanje, sukob sa zakonom u smislu nekih kazni i sl. 

Ako ništa od svega ovog onda ćete se možda baviti moralom svojim ili tuđim, vrlo su moguće neke avanture, takozvane "zabranjene" ljubavi. U vreme ovog aspekta neko odlazi na put i nerasploženje zbog toga, to su i veze na daljinu koje nešto "škripe". Ili postoji još jedan mogući "scenario", upoznate nekog ko je sa nekog puta i ko ubrzo posle susreta odlazi. Ili upoznajete osobu različite kulture, vere, životne filozofije, ili finansijskog statusa. 

Šta se ovde događa? Jupiter uvećava, umnožava, proširuje sve u odnosu na Veneru, najpre njenu potrebu da uživa a onda i sve ostalo. Preterivanja u svemu pa i u osećanjima. Kako je ovde kvadrat u pitanju to je i emotivna napetost, ali i akcija i sve je prilično aktivno. Ne donosite važne odluke dok ovaj tranzit traje, sačekajte da prođe. Ovde je moguće pod uticajem ovog aspekta da budete lenji u iskazivanju osećanja, ili naprotiv da ih pokazujete sa preteranim optimizmom ili euforijom. Ni jedno ni drugo nije najbolje, pa čekajte da vas lenjost ili ushićenje prođu.  

Kao da sutra ne postoji
Drugim rečima u ovom periodu nemate baš kontrolu nad svojim osećanjima, niti kontrolu nad svojim novčanikom, potrošićete više nego što bi ste smeli, zatim apetitom poješćete više nego što bi trebali...jedno je sigurno da ćete uživati. Nekako nećete znati ni moći da kažete NE. Samo šta posle? Zato probajte, oduprite se iskušenjima, ne kupujte stvari koje vam zapravo i ne trebaju ili ih ne možete priuštiti, ne jedite najveće parče torte ma koliko ona bila iskušenje za vas, mislite na kilograme koji se u ovo vreme prosto lepe za vas. Vaše želje za zadovoljstvom se u ovo vreme dramatično povećavaju, otuda je taj poriv za trošenjem i jelom, zato vežbajte umerenost. Sakrijte kreditne kartice, odbijte pozive za ručkove, večere, probajte da odolite emotivnim iskušenjima... 

☆☆☆

Šta rade zvezde u periodu od 26.februara do 04.marta


27.februar 09:29: Mars kvadrat Jupiter
28.februar 09:42: Sunce konjukcija Merkur
28.februar 16:07: Merkur konjukcija Saturn
28.februar 22:25: Sunce konjukcija Saturn
29.februar 09:52: Merkur sekstil JupiterKo hoće više nego što se može....
"Ko hoće veće, izgubi iz vreće"

27.februar 09:29: Mars kvadrat Jupiter
Mars u Vodoliji, Jupiter u Biku na 10°52’

Posle Venere i Mars u kvadratu sa Jupiterom....pa će sve biti intezivnije i očiglednije!
I ovaj kvadrat smo imali prošle godine (samo jednom) 23.maja kada je Mars bio suprotno od Vodolije u Lavu....Sada je obrnuta situacija Mars je u Vodoliji!

Sa ovim aspektom obično se želi, hoće više nego što se može. 
Bolje vam je da dobro isplanirate svaki poduhvat...jer u protivnom možete da uzalud potrošite energiju... Nestrpljivost je ovde više nego izražena... ono hoću sve odmah i sada. Nervoza (kvadrat) se javlja ako se uloži energija u nešto (Mars) a nema rezultata ili nagrade (Jupiter), još ako ste sujetni (to se vidi iz natalnog)....eto nervoze.... 
Da bi koliko toliko izbegli nervozu.... jasnije definišite ciljeve, utvrdijte prioritete, bolje se organizujte...sve ostalo će biti čisto gubljenje energije. I još nešto....ovde sila (Mars) ne voli, mrzi zakon i pravdu (Jupiter)....pa iz tog razloga mogli bi da budemo skloni kaznama, tužbama, novčanim kaznama, mogući su i finansijski problemi, gubitak novca....Problemi za "zvaničnim" licima....nagli postupci i odluke...
Kako će ovaj aspekt uticati na sve nas kolektivno tek ćemo da saznamo.....
Pojedinačno ova energija je takava da će biti preteranih akcija, reakcija....rizika!

Mars i Jupiter ne sarađuju, naprotiv u sukobu su...Jupiter izaziva Marsa, precenjuju se snage...
Ne ulazite u sukobe bez preke potrebe, mogli bi da se precenite...Ne rizikujte bez preke potrebe...ni u poslovima, ni u emocijama, ni sa fizičkom snagom. Često se kod kockara može naći neki aspekt Mars -Jupiter....može se naći i kod vojnih lica, zavisnika, osoba sa psihičkim problemima...(Van Gog čuveni slikar imao je problema sa anksioznošću godinama, umro je od prostrelne rane u 37 godini...). Mars je u ovoj kombinaciji (kvadrat) ludo hrabar (Jupiter)!!!

Savet: budite manje impulsivni, ludo hrabri, smeli....pažljivo birajte svoje bitke, ne precenjujte svoje snage i mentalne i fizičke...Ne dokazujte se ni drugima ni sebi....ne sada, jer nije vreme... Budite oprezni i sa novcem....nije vreme za rizik, niti za trošenje novca... Obuzdajte strasti ova energija vodi ka promiskuitetu....Sa ovom energijom sve je nekako prenaglašeno....i moguće je da nećete znati kada treba da stanete, da se zaustavite!!!


"Ja sam ono što mislim"

28.februar 09:42: Sunce konjukcija Merkur
Sunce i Merkur u Ribama na 9°14’

Ovo je njihov prvi susret ove godine ujedno i prvi njihov ciklus. 
Ove godine Sunce i Merkur će se sresti tačno šest puta.

Završava se ciklus koji je započet 22.decembra 2023. u Jarcu i  počinje novi ciklus.
Novi ciklus počinje 28.februara u Ribama i trajaće do 12.aprila kada će početi novi u Ovnu!

Svaka konjukcija Sunca i Merkura je neka vrsta kulminacije - završi se jedan ciklus i počinje novi. Sunce i Merkur se sretnu (konjukcija) na određenom stepenu nekog znaka i onda nastave put dalje. Merkur nikada nije udaljen od Sunca više od 28° tako da je konjukcija jedini aspekt između ovih planeta...

Svaka konjukcija Sunca i Merkura nagoveštava rečitost!
Dobar je ovo aspekt -  gde god je potrebna reč!!! Dobar je i za poslove, pregovore, svuda gde je potrebna neka organizacija i organizovanje, dobar je za kraća putovanja, ma gde god je komunikacija deo neke priče!!! Um caruje!!! 
Želja i potreba da se sa nekim razgovara, razgovori obojeni ovde u ovoj konjukciji energijom Riba!
U tranzitu ova konjukcija stavlja razmišljanje i komunikaciju u prvi plan... razmišljamo najpre o sebi (Sunce) ali i o drugima posebno o onima koji predstavljaju Sunce u našim životima, a to može biti neki autoritet, otac, pretpostavljeni (šef, direktor...), profsor itd., ali i muž, ili neko sa kim ste u vezi...Komunikacija je u vreme ovog tranzita nešto intezivnija (konjukcija - intezitet). To je jaka potreba da se nešto kaže...napiše, objavi...Um je vrlo aktivan, aktivniji nego inače... Ako tražite neke odgovore....krenite od sebe (Sunce - ego)...
Ovo je period kada se više telefonira, sastanči, ugovara, pregovara...Nekome stigne neka bitna vest...Sve što kažete ili napišete ima jak uticaj. Ozbiljno razmišljanje, ozbiljne odluke...

28.februar 16:07: Merkur konjukcija Saturn
Merkur i Saturn u Ribama na  9°44’

Ovo je njihov prvi susret u Ribama prethodni je bio u Vodoliji 02.marta 2023.
Završava se ciklus koji je počeo 02.marta 2023. u Vodoliji na 29°24’ i počinje novi u Ribama na  9°44’
Poslednji put smo imali konjukciju Merkura i Saturna u Ribama 23.marta 1996.

Konjukcija Merkura i Saturna u bilo kom znaku je ozbiljan um, ozbiljno razmišljanje, disciplina uma! Međutim gde je Saturn tu je moguće i nešto više od ozbiljnosti, teške misli, melanholija, depresija, sve zbog nekih strahova (Saturn)! Saturn može doneti hladnoću, kočnice, izolovanost...
Probajte da kontrolišete misli, obratite pažnju na svoje misli, ne dozvolite da odu u smeru potištenosti, depresije i sl. Saturn će svakako na neki način da uspori vaš um i misli, što i nije neki problem...Međutim, Saturn ovde daje dubinu umu i mislima i možda je baš to "problem" ne idite preduboko ako ste već u nekog minus fazi!

Konjukcija je u Ribama, um i misli, reči, komunikacija itd. obojeni su ovom energijom.
Energijom verovanja, razumevanja, saosećajnosti, emotivnosti, intuitivnosti, spremnosti za žrtvovanje, introspekciju...usmerena na našu podsvest, ono nešto skriveno, tajne neke možda itd.
Kao i svaka konjukcija i ova ima i "drugu stranu medalje"....energiju pesimizma, melanholije, kočnica, nepraktičnosti, odugovlačenja

Merkur - misli, reči izgovorene i napisane, komunikacija, odluke...ovih dana vrlo ozbiljne - Saturn! Donosiće se ovih dana vrlo ozbiljne odluke i lične i kolektivne.

Važne odluke su pred nama!

Merkur konjukcija Saturn u Ribama
Vreme je da se posvetite svojim mislima, idejama...da razmislite i razmotrite sve mogućnosti koje su pred vama. Vreme je da postavite temlje, strukturu! Dobro razmislite! Ozbiljno razmislite! I donesite odluku - u skladu sa onim što je najbolje za vas!

U našim glavama postoje važna pitanja?
Sve u skladu sa kućom u kojoj se ova konjukcija nalazi!

Poznati sa Merkur konjukcija Saturn aspektom: 
U Ribama: Edgar Cayce, Wyatt Earp, Samantha Fox, Alessandro Gassman, Manuel Noriega
U drugim znacima: Albert Einstein, Nelson Mandela, Naomi Campbell, Alanis Morissette, Buster Keaton, Anaïs Nin, Samantha Fox, Bo Derek, Rudolf Nureyev, Madame de Pompadour, Bob Geldof, Gabriela Sabatini...itd.Ili upornost i uspeh 
ili pesimizam i ograničenja
(vi birate)

28.februar 22:25: Sunce konjukcija Saturn
Sunce i Saturn u Ribama na 9°46’

Poslednji put su se sreli Sunce i Saturn 16.februara 2023. u Vodoliji, sada kreće novi ciklus!

Ovo je njihova prva konjukcija u Ribama od kako je Saturn prešao u taj znak ali i prva konjukcija u Ribama od 17.marta 1996. 
Druga konjukcija Sunca i Saturna u Ribama će se dogoditi 12.marta 2025.

Pročitaćete negde da je susret Sunca i Saturna "najnesrećniji" dan u godini...kao što je susret Sunca i Jupitera najsrećniji dan u godini...Preterano je i jedno i drugo i uglavnom ćete ovakve naslove i tvrdnje naći kod onih koji nude senzaciju...

Pročitaćete takođe da je ovo tkz. loš aspekt, ali on ipak daje veliku upornost u ostvarivanju ciljeva, energija Riba to samo pojačava. Mada pod uticajem ovog aspekta mnogi postaju oprezni, rezervisani, skromni i štedljivi... Mnogi postaju svesni da do uspeha mogu stići samo upornim radom... Međutim kod nekog ovaj aspekt može probuditi pesimizam, posebno kod onih koji su tome inače (natalno) skloni... U najgorem slučaju mnogi će se uozbiljiti, neko će osetiti neka ograničenja, drugi će baš biti uporni po svaku cenu, mada neće ići novi poslovi više oni već započeti da se sada dovršavaju... biće i onih koji će osetiti pad energije...

Napred ili nazad...

Ovo je ili odluka da se krene napred ili suprotno strah od kretanja napred! 
Kod nekih će to biti nametnuta skromnost, rezervisanost, zastoj... Kod nekih sklonost pesimizmu, razna ograničenja i teškoće. Ipak upornost i naporan rad mogu da donesu određeni uspeh. Neki događaj sa roditeljima ili starijim ljudima iz bliske okoline.
Šta još reći o ovom kratkom ali efektnom tranzitu? Neke od vas bi ova konjukcija mogla da vrati unazad, u neke stare strahove, stare strukture koje vam prosto nedaju napred. Sve je u uglu gledanja. Ova konjukcija se može videti i kao motiv za kretanje napred... Energiju ovog aspekta da iskoristite kao motiv i snagu i samodisciplinu da krenete napred, izbor je vaš! Da, hteli ili ne da u to verujete izbor postoji. Zamislite.... od izvora dva putića, izaberite onaj koji vodi napred. 
 


Pozitivne misli privlače pozitivne događaje...

29.februar 09:52: Merkur sekstil Jupiter
Merkur u Ribama, Jupiter u Biku na 11°12’

Energija za optimiste i optimizam. Dan(i) kada nada i nadanje imaju smisla. 
Lepe (Jupiter) vesti (Merkur) su moguće, poruke, SMS, pisma... Ne čekajte da ih dobijete pošaljite ih. Jedna poruka može mnogo toga da promeni...Ne volite da pišete, telefon u ruke!

Kada se sretnu Merkur i Jupiter u energiji sekstila pričamo o sreći...
(pričamo/pišemo - Merkur o sreći - Jupiter)

Lepo je ovaj aspekt imati kao natalni - životni aspekt, ali lepo je imati ga i u tranzitu. 
Ovaj tranzitni aspekt ne traje dugo zbog Merkurovog brzog kretanja....ali traje!
Neka su lepe misli sa vama...lepe reči....obradujte sebe i nekog rečima, osmehom....ali i nekim postupkom, delom...
Ovaj aspekt favorizuje učenje, studiranje (Jupiter) ako ima onih koji u ovo vreme uče, polažu ispite i sl., dobar je za kraća putovanja, za pozitivno razmišljanje...Optimizam se budi...Poslovne transakcije imaće više izgleda za uspeh, povoljno je za sklapanje ugovora, za susrete sa nadređenima, sa vlašcu, uspešna poznanstva. 


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma meseca:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.comНема коментара:

Постави коментар