субота, 13. јануар 2024.

Nagrada za strpljenje - Jupiter sekstil Saturn


Moto dana:
"Sve se može naučiti iz knjiga, 
osimčetiri stvari: vrline nadanja,
veštine verovanja, vizionarstva budućnosti
i umetnosti strpljenja."


Zvezdani(n) zapis 3958

Subota je. Saturnov dan.
Saturn je u Ribama na 4°25’


Na istoj ovoj poziciji Saturn je bio 18.aprila  (direktan) i 19.avgusta (retrogradan) prošle godine.
Saturn je u sekstilu sa Marsom u Jarcu od 10.januara - Izdržati sve...

Saturn je i u sekstilu sa Jupiterom u Biku - Nagrada za strpljenje...
Ovaj aspekt smo imali egzaktno 19.juna 2023. - Jupiter u Biku, Saturn u Ribama na 7°12’
Saturn je sada na 4°25’ Riba, Jupirer na 5°53’ Bika!
Neće biti ponovo u egzaktnom sekstilu ali i ova sada energija je poprilično jaka!

Ovaj aspekt smo imali poslednji put 27.avgusta 2017.
Jupiter je bio u Vagi, Saturn u Strelcu na  21°11’.

Ovo je aspekt mudrosti, umerenog (Saturn) optimizma (Jupiter), rekla bih u realnog optimizma! 
Aspekt koji donosi opreznost...strpljenje. Strpljen spašen. 
Jupiter sve što dotakne proširi, ovde je Saturn u pitanju...dakle mudrost, stabilnost, stamenost, odgovornost, disciplinu, iskustvo...sudbinu! 

Imamo šansu i priliku da budemo odgovorni, ozbiljni, i da preuzmemo sudbinu u svoje ruke...
Počnimo od sebe....a onda nadam se da ćemo imati dovoljno snage i mudrosti da zajedno nešto promenimo u ovom ne tako lepom svetu.
Kod ovog aspekta je dobro što spada u dugotrajne, ali još bolje od toga je da rezultati onog što postignete u vreme ovog tranzita ima dugotrajnost....i kada prođe ovaj aspekt možete uživati u rezultatima postignutog. Budite pažljivi sa planiranjem, sve što isplanirate može imati uspešnu budućnost! Iskoristite iskustvo, mudrost i zrelost Saturna, znanje već imate (Jupiter). 
Budite odgovorniji nego do sada.

Što se finansija tiče ovo je odlična prilika da mudro i odgovorno planirate sve u vezi zarade, štednje i sl. Ako ste u prilici investirajte u nešto što će doneti novac na duže staze.
U vreme trajanja ovog tranzita do izražaja će doći sve ono što ste učili i naučili (Jupiter), shvatićete da je znanje najveće bogastvo. Ovaj tranzit je povoljan za sve one koji se bave politikom, obrazovanjem, novinarstvom, zakonom, pravdom...
Ukratko ovde Jupiter proširuje Saturnove kvalitete: strpljivost, odgovornost, disciplinovanost, red, obaveze, dužnost...Sekstil ovde donosi mogućnosti.

Jupiter je u Biku pa su u fokusu emotivna i materijana sigurnost i bezbednost, odnos prema vrednostima, naše samopoštovanje i smovrednovanje, materijalne prilike, lične finasije....
Saturn je u Ribama pa su u fokusu saosećajnost, milosrđe, intuicija, introspektivnost, spremnost na žrtvu...
Ako se sećate Jupitera u Biku sam nazvala - Dajte da bi primili, Saturna u Ribama - Suočavanje sa stvarnošću...ovako u sekstilu sve su se kockice složile!

P.S. Iskoristite ovu energiju. 
Dozvoljen orbis delovanja je takav da ćemo ovaj sekstil imati još neko vreme. Sekstil će biti vrlo jak ceo januar, februar....nešto slabiji u martu, 01.aprila Jupiter na 17° Bika, Saturn na 13° Riba....
Imajte na umu da je strpljenje navika snažnih ljudi!


Mesec je u Vodoliji
U fazi rasta, vidljiv je  4.9%

Kada je Mesec u inventivnoj, progresivnoj Vodoliji sve je moguće pa i ono nemoguće.

Mesec u Vodoliji je taman tu za one koji su negde ili u nečemu "zaglavili", upali u neku rutinu i kolotečinu, tu je da to malo razdrma, promeni...
Vodolija uvek ide ispred vremena, možda nekima od vas padne na pamet nešto što nikada niste radili ili nešto što odavno niste radili....Kada ste poslednji put uradili nešto po prvi put?

Ako su vam od jutros misli u fazonu "200 na sat", ideje se rađaju ko na pokretnoj traci...imate želju da uradite nešto drugačije, da promenite rutinu, ne znate da li bi ste se radije družili ili usamili....imate potrebu da se (po)bunite a niste tinejdžer :)...ili ste ko Profesor Baltazar (crtać iz mog doba)....onda je to je to!

Nekome će danas pasti na pamet razne ideje,  neobične i radikalne aktivnosti, neko će biti human i podeliti nešto sa nekima koji nešto nemaju, grupne aktivnosti su takođe moguće, iznenađenja, uzbuđenja, neko će poželeti neku vrstu slobode i oslobađanja (od nečega ili nekoga)...nepredvidljiva, ekscentrična reagovanja. U najmanju ruku neobična porodična dešavanja!
Prijatelji vam mogu biti važniji od rođaka...

Dan za slanje elektronske pošte, ....prijateljima, rođacima....poslovnim partnerima. Društvene mreže danas u prvom planu....tkz. socijalno umrežavanje. Dan za druženje sa onima koji isto ili slično misle. Dan za istraživanja, astrologiju...

Dobro se slažu sa ovom energijom oni koji imaju Nat Mesec u Vodoliji, ali i oni sa Mesecom u Blizancima, Vagi (vazdušni znaci), zatim oni koji u Nat imaju Mesec konjukcija Uran ili Mesec u 11.kući (prirodna kuća Vodolije)....Mesec je od jutros u sekstilu sa Venerom u Strelcu, upravo dok ovo pišem!

Jedan zaista ugodan aspekt, aspekt koji će vaše odnose učiniti lepšim i boljim....posebno sa ženama. Ako ste u prilici odilčan aspekt za društvenost i druženje....kafica u gradu, šoping....Ovo je i aspekt ljubavnih osećanja....potreba da se ljubav pokaže. Odlična energija za kupovinu poklona, neki detalj za kuću ili za vas lično...ili za nekoga vama srcu bliskom...
U svakom slučaju ovo je odlična energija za porodične (Mesec) i sve druge odnose (Venera), ljubavne, emotivne. Ovo je i vrlo kreativna energija...energija koja favorizuje ženu, lepotu, šarm, popularnost. Energija zagrljaja, poljupca...
Mesec u Vodoliji - druženje, prijateljstvo....Venera u Strelcu - optimizam, radost, ljubav koja širi vidike..
Mesec danas i u kvadratu sa RUranom u Biku - Buđenje
Neke od vas će doslovce probuditi...

Svima će na neki način ovaj nebeski alarm Uran zazvoniti...
Budite spremni za promene....i ako sa promenama ide i nervoza (kvadrat)!
Kada Uran zazvoni...on obično najavi uzbunu.
Nama Uran u principu loše namere, samo hoće da nas prodrma.....posebno one koji su upali u neku kolotečinu, dosadu. Ne voli on navike....Pa vi vidite gde ste u ovom trenutku.
Uran je gotovo uvek nepredvidljiv....takvi su i događaji, takav je i psihološki uticaj.
Mogući su i neki sukobi sa grupama u kojima pripadate ili ne pripadate, porodična nervoza i sukobi...
Možda će neko besno zalupiti vrata :).

Očekujte promene raspoloženja, vrlo impulsivne akcije i reakcije...Očekujte ispade i svoje i tuđe.
Ne donosite ishitrene odluke!

Mesec će biti u Praznom hodu od 10:59 do 04:29 (nedelja)
Taman da odmorite dušu....

Mi ovde slavimo Julijansku Novu Godinu...


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com1 коментар: