среда, 24. јануар 2024.

U susret Punom Mesec u Lavu....

 

Moto dana:
"Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima"

Zvezdani(n) zapis 3964

Mesec je od jutros u Raku u opoziciji sa Merkurom i Marsom u Jarcu u kvadratu sa SMČ i Kironom u Ovnu....prilično napeto i nervozno jutro....(T-Kvadrat)!
Krenula sam da pišem, u pozadini jutarnji program i vest o velikom požaru u Kineskom tržnom centru...upravo vidim i helikopter koji očigledno ide da gasi požar....Ovo je drugi požar, prvi je bio u avgustu 2021.

I kao da nije dosta što bukti požar....u studiju "bukti požar" rasprava o tome ko šta treba da peva ili ne treba da peva (naravno parafraziram), meni je u glavi ova pesma....Zaustavite zemlju silazim....

☆☆☆


Mesec će danas od 23:58 do sutra u 08:36 biti u praznom hodu kada će preći u Lava.
Prvi aspekt biće opozicija Meseca u Lavu i Plutona u Vodoliji u 08:52
U 18:54 Mesec u Lavu opozicija Sunce u Vodoliji - Pun Mesec i u 21:46 Mesec u Lavu kvadrat Jupiter u Biku....Da "prevedem" biće napeto! Ili kako sam već ranije napisala biće Drame (Lav)!

Ovo je Prvi Pun Mesec u ovoj godini!
Godišnji Pun Mesec u Lavu...uvek u sezoni Vodolije (Sunce u Vodoliji)!
Prvi i prilično napet!



Ko se boji Lava još...


Iz mesečnog horoskopa:

Pun Mesec opozicija Sunca i Meseca...jedan naspram drugog, "odmeravaju se..."
Lav željan ljubavi, romantike i Vodolija suprotno uvreženom verovanju da nije romantična, romantiku želi ali na drugačiji način... Lav je više okrenut ka sebi, Vodolija ka drugima oko sebe. Lav ima izražen ego, Vodolija je više okrenuta drugima, grupi, prijateljima. 

Ovde su suprostavljeni: lično i bezlično, subjektivno i objektivno, intezitet i nonšalantnost. 
Za Lava Vodolija je previše ležerna. Lav podstiče individualizam, kreativnost, Vodolija je više za prijateljstvo i slobodu. Obe energije vole, ali na drugačiji način! 
Potrebno je napraviti ravnotežu između ljubavi (romanse) i prijateljstva. Lav baš nije za tim i timski rad...neće želeti da svog voljenog ili voljenu deli sa grupom pa makar to bili i prijatelji. Ovaj sukob će "osvetleti" energija Punog Meseca.

Pun Mesec je kulminacija, vreme intezivnih osećanja... a ovaj je u Lavu, pa je sve još intezivnije. Pun Mesec je i obećanje ispunjenja onog što je započeto Mladim Mesecom u Jarcu 11.januara!

Ovaj Pun Mesec nešto više će delovati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.... ali i na sve one koji tu imaju neke lične planete na oko 5°ovih znakova!

Mali :) dodatak 
Lav nasuprot Vodolije. Lav i Vodolija su fiksni znaci. 
Ovde je hrabrost napraviti ravnotežu između srca i intelekta! Budite hrabri! Svi imate negde u svom horoskopu Lava, sada tu tranzitira Mesec i tu je vaša priča o hrabrosti!


Hrabro Lavlje srce...

Lav ovde traži da pratimo impulse srca, da se okrenemo sebi i svojim potrebama, subjektivan je. Vodolija je više za grupu, za objektivnost, prijateljstvo, razum. Lav je za individualnost, osećanja, romantiku, kreativnost, dramu, Vodolija za grupu, druženje. Lav hoće da se izdvojimo iz grupe, hoće individualnost, hoće da budemo kraljevi/kraljice drame! Vodolija traži da se uklopimo i utopimo u grupu. Pun Mesec "osvetljava" ovaj sukob. 
Ovo je i sukob između srca i glave. Srca i intelekta. Na Pun Mesec osećanja se inteziviraju... postaju jača...sa Punim Mesecom u Lavu to je još intezivnije. Lav traži da pustimo, oslobodimo svoja osećanja, kakva god da su ona... i lepa i tužna.... Lav traži da slušate svoje srce i šta vam ono poručuje. Vodolija traži malo inovacija, nešto neočekivano, drugačije, neobično, traži neočekivan obrt, rizik. 

Ova opozicija će doneti dve suprostavljene strane - Mesec u Lavu i potrebu za ličnim, pomalo sebičnim osećanjima, sve u stilu JA pa JA... i Sunce u Vodoliji gde su naši prijatelji, bliski ljudi, gde nema mnogo prostora za lične stvari već za MI... Najbolje bi bilo pronaći sebe i svoje mesto u tim grupama...ni previše lično, ni previše prijateljsko...to bi bilo najbolje. Ne birati između ljubavi (Lav) i prijateljstva (Vodolija). Pronaći ravnotežu, to je cilj Punog Meseca. Povežite se sa drugima i iscelite svoje srce, kome je to potrebno, oni drugi srećniji podelite radost svog srca sa drugima...

Pun Mesec je kulminacija onog što se dešavalo od Mladog Meseca u Jarcu (11.januar). Faza Punog Meseca je kulminativna faza, faza spoznaje, ciklus (Mesečev) je stigao do vrha, zastoj, organizmu treba odmor, metabolizam se menja, praznimo energiju. Sunce pokreće život, Mesec životu daje emotivnu stranu. Sunce nam pokazuje cilj , a Mesec način na koji do cilja dolazimo. Prateći ritam Sunca i Meseca, pratimo i naša osećanja, gde posebnu priču imaju Mesečeve faze. Pun Mesec je vreme posebnog uticaja na nas... U vreme Punog Meseca posebno smo osetljivi...Vreme je za završavanje poslova, za ostvarivenje planova.





Okruženje - aspekti:

Pun Mesec u Lavu nasuprot Plutonu u Vodoliji!
Sunce i Pluton u konjukciji na prvi stepenima Vodolije u opoziciji sa Mesecom u Lavu!
Ova energija ukazuje na pojačan intezitet naših emocija.
Pun Mesec je uvek neka kulminacija...ova će biti prilično intezivna!
Pun Mesec uvek simbolično nešto osvetljava! Ovde je priča o svetlu i tami istaknuta!
Još je očiglednije da su nam neke promene neophodne i one lične i one kolektivne!

"Umerenost ti omogućava da uživaš 
a da ne upropastiš sebi uživanje."

Na sve ovo kvadrat sa Jupiterom u Biku - konfiguracija T-kvadrat (crvene linije)!
Gde god je Jupiter u neharmoničnom aspektu tu su Preterivanja i Precenjivaja!
Ovde je u pitanju napetost, nervoza, osećanja idu od euforije do apatije...Tu su negde i preterana uživanja koja nam mogu škoditi...Tu negde je i preterano samopouzdanje...I više nego potrebno nam je vežbanje umerenosti...Ovde filozofija tipa "Nek ide život" nije najbolje rešenje!

U isto vreme Mesec u Lavu u inkonjukciji sa Venerom u Biku i Saturnom u Ribama, Venera i Saturn u sekstilu - konfiguracija JOD - "Božiji prst" (plave linije)
I ovo su intezivna osećanja, još nemira i nervoze i još stresa (ne ljutite se na glasnika)!
Imajte na umu da je izlaz ili "ventil" je sekstil Venere i Saturna

Merkur i Mars u Jarcu u konjukciji i u trigonu sa RUranom u Biku - moguća su pozitivna iznenađenja, iznenadne promene.
Saturn u Ribama je u trigonu sa Venerom u Jarcu pozitivna energija koja može ublažiti efekte preterivanja...kao i dolazeći trigon Venere u Jarcu i Jupitera u Biku!
Ako savladate potrebu za preterivanjem moguće je da ćete ovaj Pun Mesec lakše "podneti"!

Zaključak: Nije život samo jedan aspekt!
Svi zajedno (aspekti) nas uče nečemu!


☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com











Нема коментара:

Постави коментар