среда, 14. фебруар 2024.

Na današnji dan....Moto dana:
"Ljubav je valjda jedina stvar na svetu 
koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog…"


Zvezdani(n) zapis  3980

Zvezdano nebo danas:
07:05: Mars konjukcija Pluton


Sreda. Dan Merkura. Merkur je u Vodoliji na 14°25’ 
Dan zaljubljenih...

Što se mene lično tiče ja sam taj dan stavila na "crnu listu" daleke 2013. godine. Neko me je baš tog dana jako povredio i razočarao. Nisam se ni jednog trenutka razočarala u ljubav....kako kada jedan Lav bez ljubavi nebi mogao ni da diše, razočarala sam se u neke postupke, u laži, obmane....i tada sam odlučila da ovaj dan ignorišem.
Ali....teško je ignorisati :) gotovo nemoguće kada na svakom koraku postoji neki trag. Internet se zacrveneo....srculenca na sve strane :). Neka....ako postoji samo jedna osoba kojoj ovaj dan puno znači ko sam ja da kvarim :)."Tako je malo ljubavi među ljudima. 
Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi."


Zaljubljenost ili ljubav
Kada smo zaljubljeni mi volimo idealnu sliku druge osobe, ono što želimo da vidimo...ne volimo onog drugog kakav on zaista jeste....Ta slika je u nama i pre upoznavanja.Tek onda kada zaista upoznamo onog drugog kada ga zavolimo radi njega samog to je ljubav. Mada ne bi bilo loše kada bi u svakoj zaljubljenosti bilo malo ljubavi i u svakoj ljubavi malo zaljubljenosti :). Šta ako zaljubljenost ne pređe u ljubav? To je već druga priča!

Leptirići ili gastritis :)
Naravno radije leptirići....ali život se ponekad poigra sa nama. Leptirići idu sa zaljubljenošću. Ko god da je smislio leptiriće u stomaku verovatno je mislio na lakoću i ustreptalost emocija....i leptirići su ideal kao i ona idealna slika druge osobe...."predmeta" zaljubljivanja. Sa leptirićima ide lepo raspoloženje, osmeh od uveta do uveta, onaj osmeh kada vas neko upita Šta je to sa tobom :), nekako si drugačija/drugačiji u poslednje vreme :)). Ako se ideal ne uklopi u stvarnu sliku u stvarnu osobu ....eto gastritisa :) ili razočarenja. Razočarenje je uvek srazmerno očaranosti (zaljubljenosti). Onog trenutka kada shvatimo da niko nije savršen sve bude lakše ili će biti lakše. Zaljubljenost ne traje dugo....ljubav može trajati večno. Zaljubljenost prestaje relativno brzo, da ljubav prestane potrebno je vreme. Kako neko zna da voli? Ako ne zna odgovor na to pitanje onda to i nije ljubav.


Dan kao i svaki drugi?
Da li slavite Svetog Valentina ili Svetog Trifuna ili ne slavite ništa to je vaša stvar ili odluka. Molim bez ljutnje na glasnika jer spominje ovaj praznik. Blog čita puno ljudi sa različitih strana sveta, različitih kultura, vera, opredeljenja (bilo kog). I ima mesta za sve. 
Neko se raduje, slavi, kupuje poklone i prima poklone, transparentno slavi ljubav....neko se nervira jer ga to ne dotiče iz bilo kog razloga: ne dozvoljava mu vera, ne veruje u jedan dana ljubavi već misli da je svaki dan dan za ljubav, nesrećno je zaljubljen, sam je pa mu smeta to "mahanje" ljubavi ispred nosa. U vreme savremene komunkacije prosto nema načina da se Dan zaljubljenih ne primeti. Svi mediji su se zdušno potrudili....
Za jednog Lava (moja malenkost) svaki dan je dan za ljubav....svih 365 (366). Negde sam pročitala da je taj dan jedinstvena prilika da partneri pokažu svoju ljubav...Čuj jedinstvena prilika!!!... Šta je sa ostalih 364 (365) dana? Kažu da ga najmanje vole oni koji su sami... i da ga najviše kude oni koji su sami! Možda. Ali da li je biti sam nešto najgore što može da vam se dogodi? Naravno da nije. 
Bolje biti sam nego u lošem društvu. Zaljubite se u sebe...po ko zna koji put. Ili širite ljubav ima još onih koji su sami...

Ovo pišem godinama! I uvek mislim isto...
Dodaću još i ovo:
Ono što meni smeta a mislim i mnogima od vas je to što je ovaj dan iskorišćen kao marketinški alat od strane mnogih kompanija ali ne samo kompanija....za promociju svojih proizvoda i usluga, pa se nude razni popusti da bi se privukli kupci (bilo čega). Što se mene tiče ljubav nije za prodaju i nije na prodaji....Dragi moji ja ne verujem generalno u bilo koje popuste...Što ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji...


Volite, budite voljeni svih 366 dana u godini!


Venera je u Jarcu na 27°01’
U sekstilu je od juče sa Neptunom u Ribama...na "korak" je od Vodolije a tamo je čekaju Pluton i Mars i konjukcije sa njima...I sada se već oseća ta energija. Danas je Venera i u kvadratu sa Mesecom u Ovnu....nervoza u najavi...
Mesec će preći u Bika u 16:02 i praviće kvadrat (okidač) sa konjukcijom Marsa i Plutona u Vodoliji.
Mogao bi ovo da bude napet i nervozan Dan zaljubljenih!Svima nam je ljubav potrebna

Venera jeste u Jarcu ali na poslednjim stepenima i već se oseća njen skorašnji susret sa Plutonom i Marsom u Vodoliji, ta energija se oseća i danas...Pogledajte u kojoj kući ili kućama se nalaze Venera u Jarcu, Mars i Pluton u Vodoliji! Kuće će objasniti više.
Za one koji ne znaju sledi uopšten prikaz prema prirodnom horoskopu. Ovan 1.kuća itd...

Bikovi, Vage....ali i vi sa podznakom u Biku ili Vagi, vama je vladar Venera (ljubav) i kako da ne verujete u ljubav ili u Dan zaljubljenih :). 
Bikovi na jedan senzualan način....uživajući u svim čulima....hrana i piće kao afrodizijak :), uz muziku i sveće. Večera u dvoje. Možda je vaša ljubav negde daleko (Venera u Jarcu u 9.kući)....snaći ćete se vi već. Možda ćete i vi malo da filozofirate na temu ljubavi, značenja ovog dana itd. U vašem znaku su Jupiter i Uran pa je sve moguće....Uživajte u ljubavi a vi Bikovi to znate i ako ste sami i ako ste u vezi!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 10.kući, kao okidač za dešavanja u vezi društvenog statusa, karijere, ega, javne reputacije...

Vage, uglavnom  ne mogu same, zapravo ne vole samoću, partnerstvo ljubav im je kao vazduh koji dišu :). U dvoje je sve lepše pa i ovaj dan....Možda ćete ovaj dan lepše porovesti kod kuće (Venera Jarcu u 4.kući), u privatnoj i intimnoj atmosferi uz muziku i sveće...ili bilo gde gde se osećate kao kod kuće! Ako ste sami možda se to uskoro promeni budite spremni. 
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 5.kući, kao okidač za dešavanja u vezi  emocija, ljubavi, davanja i primanja, kreativnosti....

Lavovi...Lav vlada 5.kućom, kućom ljubavi. Ljubav je sve....bez ljubavi nema života (Sunce vladar Lava) i da se vidi, da svi vide....onako pod svetlima reflektora ili na crvenom tepihu :). A Sunce je uvek u ovo vreme u Vodoliji....ljubav je i prijateljstvo, ljubav se deli sa prijateljima, ljubav i prijateljstvo mogu da se pomešaju, univerzalna ljubav. Neki Lavovi će morati danas da rade (Venera u Jarcu u 6.kući) ali veče je pred vama :), ljubav su i sitnice, ljubav na poslu, ljubav je posao...Ako ste slobodni pogledajte malo bolje oko sebe....i na poslu i tu negde gde je vaša dnevna rutina! 
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 7.kući, kao okidač za dešavanja u vezi odnosa, veza, partnerstva...javnost...Ljubav na pomolu! Preko puta vas u Vodoliji je sabor planeta i sve je moguće!

Strelčevi....Jupiter je vaš vladar, sreća je vaš lajtmotiv...sreća je u ljubavi, sreća je u avanturi putujući negde umom ili stvarno. I šta vas briga čiji je to praznik, odakle potiče...vi i onako volite da istražujete, upoznajete sve kulture. Uživajte, preterujte...što da ne, Jupiter je u Biku, Venera je u Jarcu u 2.kući, uživajte u svim čulima, poklonima....jer Venera je ovde svoja na svome...i novac i ljubav, vrednosti...Ako ste sami zaljubite se ponovo u sebe, budite sebi najvredniji i sačekajte....
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 3.kući, kao okidač za dešavanja u vezi misli, razmišljanja, komunikacije...izgovorene i napisane reči, bliskih odnosa...

Ovnovi...Vi emocije doživljavate burno, vatreno, impulsivno, bez osvrtanja unazad. Vaš vladar Mars je od skoro u Vodoliji, danas je u konjukciji sa Plutonom i možda ste danas pomalo ili više napeti. Možda vam ljubav nije na prvom mestu ovih dana.  Mogla bi ova energija da vas raspameti ili da konačno učinite nešto za sebe...nešto neobično, dugačije (radikalne promene).. Budite ono što jeste...pre svega spontani :). U vašem znaku su Kiron i SMČ pa je sve mnogo kompleksnije. Možda vas dužnost zove (Venera u Jarcu u 10.kući)...ali sigurna sam da ćete naći vremena i za ljubav...i prema sebi ako ste sami i prema parteru jer vi ljubav ne isključujete!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 11.kući, kao okidač za dešavanja u vezi društvenosti, prijateljstva, kolektiva...moguće su razne iznenadne promene i iznenađenja!

Škorpije....Za vas nema ljubavi bez strasti.....i šta vas briga što za vas kažu da volite onako u fazonu sve ili ništa. I vama je jedan od vladara Mars, drugi je Pluton oni su danas u konjukciji u Vodoliji i možda ste i vi više ili manje napeti, nervozni...Venera je u Jarcu u 3.kući....komunicirajte, pišite, kažite nekome one male dve slatke reči :). Izađite, družite se sa partnerom ili ako ste sami sa vama bliskim ljudima...vaš čuveni magnetizam radiće bez obzira na emotivni status!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 4.kući, kao okidač za dešavanja u vezi korena, privatnih stvari, doma, porodice...

Blizanci...vaš vladar Merkur voli da misli, razmišlja, razgovara, komunicira....sada je u Vodoliji u kvadratu sa Jupiterom i Uranom u Biku...možda ste malo ili više nervozni, skloni preterivanju, misli reči teško zaustavljate. Kažu za vas da ste radoznali, leptirasti....nestalni....Ma briga vas...za vas su reči igračke :), ljubav mora da se kaže ili napiše. Pripazite samo da ne obećate nešto što ne možete da ispunite. I kako vaš znak voli sve duplo...u dvoje je lepše :). Venera je u Jarcu u 8.kući...začinite sve ovo strašću....ako ste u vezi. Ako niste budite otvoreni za promene!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 9.kući, kao okidač za dešavanja u vezi uverenja, verovanja, životne filozofije...obrazovanja, putovanja, širenje vidika...

Device ...i vama je vladar Merkur....i sve je isto a opet različito....vi volite da analizirate, ljubav kroz analizu, ko će više od vas analizirati ovaj dan (potreban li je ili nije:). Volite sitnice koje život znače....usrećiće vas neki cvet ili obična lizalica u obliku srca....I za razliku od Blizanaca ali i Vaga vi razmišljate bolje biti sam nego u lošem društvu. Ako ste u dobrom društvu uživajte, Venera je u Jarcu u 5.kući....opustite se i uživajte! Ako ste sami izađite...uživajte, zabavite se...Neptun je preko puta u Ribama, sanjajte....na javi!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 6.kući, kao okidač za dešavanja u vezi svakodnevnice, rutine, navika, posla, zdravlja...

Rakovi...vaš vladar Mesec vas ispunjava i preplavljuje osećanjima...kažu da ste nekada preosetljivi....ali i suze su OK, romantika, nežnost....sigurnost, zaštita...to je ono što vama treba....ljubav u domu, ljubav je privatna stvar :) a ovaj dan izlazi često iz okvira privatnog. Venera je u Jarcu u 7.kući, usrećite svog partnera...ili pustite da un usreći vas. A ako ste sami....slavite ljubav i očekujte promene!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 8.kući, kao okidač za dešavanja u vezi duboke suštinske, definitivne transformacije....na vidiku su velike promene one mogu biti i emotivne prirode!

Jarčevi....vaš vladar Saturn nekada vam neda da se opustite, stavlja vas na razne testove....i sve zavisi od iskustva koje ste godinama stekli. Venera je sada u vašem znaku....Ljubav "stanuje" kod vas Venera u Jarcu u 1.kući. Ljubav prema sebi pre svega...a onda i prema onima "preko puta" (7.kuća).
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 2.kući, kao okidač za dešavanja u vezi emotivne i materijalne sigurnosti... ili da se našalim i "jare i pare"

Vodolije....Saturn je i vaš vladar, ali i Uran....hm...nije lako. Ovde su u stalnoj "borbi" Saturn staro i Uran novo, prošlost i budućnost, za vas kažu da ste emotivno distancirani...a vi mislite pa ja volim ceo svet, čovečanstvo....Ako je Saturn jači možda preovlada potreba za statusom, karijerom..Ako je jači Uran očekujte neočekivano...Što se tiče Dana zaljubljenih sigurno je da imate neke tajne namere jer Venera u Jarcu je u 12.kući...Možda se i povučete negde gde volite da budete sami ili u društvu...Bez obzira na status veze ovo je vaš period, sezona Vodolije i četiri planete u vašem znaku uskoro i pet! Vodolije vi ste na potezu!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 1.kući, kao okidač za dešavanja u vezi vas lično, vaših potreba, planova, htenja...

Ribe....romantične Ribe....sa Neptunom i Jupiterom vladarima koji kao da kažu Verujte u ljubav...jer ljubav je sve :)....i družite se večeras, Venera je u Jarcu u 11.kući....sa prijateljima, partnerom već prema vašoj trenutnoj situaciji. Ribe vama je romantika prirodna stvar, Neptun je sa vama godinama...ali tu je sada i Saturn pa je moguće da osećate neku težinu, izazov ali i potrebu da preuzmete sudbinu u svoje ruke...više odgovornosti u svakom slučaju!
Pluton i Mars u Vodoliji na 0° u vašoj 12.kući, kao okidač za dešavanja u vezi vaše podsvesti, onog skrivenog i od vas samih i od drugih, u vezi svega što se na neki način zove rad na sebi!

Ako znate kuće za Veneru u Jarcu i za konjukciju Marsa i Plutona u Vodoliji možete i sami ovo vam može pomoći:

Za kraj
"Ljubav je sposobnost jednog čoveka da daje, ne osvrćući se koliko dobija nazad. Najznačajniji i najmudriji deo jezika kojim svet govori i koji svi ljudi na zemlji mogu razumeti u svojim srcima, nešto starije i od ljudi, a što ipak svaki put istom snagom izbija bilo gde kad se sretnu dva pogleda."

☆☆☆


Samouništenje ili trasformacija...


Što se tiče današnje konjukcije Marsa i Plutona u Vodoliji...
I ako ste zaljubljeni, volite...ili niste zaljubljeni ova konjukcija je tu...
Kod mnogih ona će biti "okidač" za razne promene...kod nekih od vas baš za emotivne promene!

Detaljno o ovoj vrlo bitnoj konjukciji koja se nije dogodila u Vodoliji još od 1796.....

☆☆☆
Neka vam zvezde budu naklonjene...

Pesma dana:


Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.comНема коментара:

Постави коментар