недеља, 20. децембар 2020.

"Stigao sam"....Jupiter u Vodoliji za znakove i kuće...

Sreća koju tražimo izmiče nam
Sreća koju pružamo vraća nam se...

Tranzitni Jupiter u Vodoliji se nalazi negde u vašem horoskopu, potrebno je samo da ga locrate....

Sam svoj majstor...

Ako znate kroz koju kuću ili kuće će Jupiter prolaziti za vreme tranzita kroz Vodoliju vama je lako jer ćete samo uklopti priču Jupitera u Vodoliji sa kućama!!!

Teže je za one koji to ne znaju. Zbog njih sledi objašnjenje na kraju teksta.

Jupiter u Vodoliji za svaki znak, podznak i natalnu kuću:



Vodolijama (znak i podznak) Jupiter je u 1.kući
Dugo ste Vodolije čakali na ovu priču, čitavih 12 godina. Vreme je da pre svega uživate u ovoj energiji. "U nebeskoj lutriji vi ste izvučeni." Imali ste čitavih godinu dana da se pripremite dok je Jupiter bio u Jarcu (u vašoj 12.kući). Meditirali ste koliko ste meditirali, duhovno se pripremili, radili na sebi, imali svojevrsnu zaštitu....sada dolazi vaše vreme vaših godinu dana! Naravno da će energija Jupitera u vašem znaku najviše uticati na vas....Priča o ovom tranzitu je vaša priča. Koliko će vam ovaj tranzit doneti zavisi i od ostalih aspekata koje će Jupiter praviti sa vašim planetama!!! Bitno je i da znate da će Jupiter u vašem znaku proširiti ono što zatekne!!! Jeste povlašćeni, ali ipak bitno je i sve ostalo!!! Jupiter proširuje a često i preteruje i to imajte na umu :). Ono što je ovde glavni moto je: promena!
Svim Vodolijama ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 1.kuću ovo je dobar period  za ličnu sreću i samopouzdanje, bolje raspoloženje, optimizam, entuzijazam. Sreća (Jupiter) koja se vidi na licu (1.kuća). Uspeh u bilo čemu što preduzmete. Jupiter u Jarcu (12.kuća) vas je na neki način zatvorio sada ste spremni za svet (1.kuća), posebno ako ste dobro iskoristili to vreme. U narednih godinu dana imate šansu za nove poduhvate originalne i oslobađajuće (uticaj Vodolije). Sve što ste u periodu iza vas (Jupiter u Jarcu) negde u osami ili iza kulisa pripremili sada vam se mogu isplatiti!
Ovo je dobar period za učenje, putovanje, širenje vidika...Za one koji su emotivno sami mogućnost upoznavanja vašeg idealnog partnera, vašu "drugu polovinu" nekog sa kim možete da planirate zajednički život ili brak (preko puta 1.kuće je 7.kuća). Mada vam se ovo može dogoditi i ako niste sami!!! Moguća je i ljubav na dužem putu. Bolji odnosi sa ljudima generalno, drugi ljudi (oni preko puta vas) osetiće da ste drugačiji, rekla bih srećniji. Jupiter ovde hoće da proširi telo (1.kuća) naročito bedra i zadnjicu, vene, pa pripazite malo.  
★Vodolijama će Jupiter biti u konjukciji, ova konjukcija sa Jupiterom spada u bolje posebno ako je sa ličnim planetama: Sunce, Venera, Mars, Merkur....Vodolije su zapravo u ovom "izvlačenju" najsrećniji. Srećni su i oni sa podznakom Vodolije...Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Vodoliji, Jupiter u Vodoloji će biti u konjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). 
Blago vama, sreća je na vašoj strani....iskoristite to!



Blizancima (znak i podznak) Jupiter je u 9.kući
Spremite se Blizanci za avanture razne vrste, avanture svojstvene ovoj kući. Neko će možda da promeni mesto boravka, radi učenja, istraživanja ili samo radi avanture neke, neko će na neki poslovni ili profesionalni put. Neki Blizanci će se baviti pravnim pitanjima, sudstvom, moralom, etikom, religijom, duhovnošću, religijom. Drugi će na put, neki dalji i duži put...Većina nigde neće otputovati već samo u mislima, putovaće umom...proširiće vidike to je sigurno. Naučiti nešto i to je sigurno... Neko će napisati knjigu o drugim kulturama, narodima, jezicima......drugi će se baviti medijima, reklamiranjem, poslovima sa inostranstvom...Jupiter u Vodoliji se slaže sa vašom energijom (trigon) i nudi zaista velike mogućnosti, ali bez obzira na sve baš ovaj položaj (trigon) mnoge od vas može ulenjiti i uspavati, setite se da sreća ne pada sa neba (uglavnom je tako), nešto morate i vi sami!!!
Svim Blizancima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 9.kuću, ovo je dobar period  za širenje vidika, učenje, putovanje, filozofiranje. Dobar period za optimizam, sreću, sve što ima veze sa daljinama, inostranstvom, strancima, reklamiranjem, promocijom... Dobar period i za pravna pitanja, zakone, pravdu i sl. Ovo je i kuća daljih rođaka možda neka priča sa njima. Ovo je kuća medenog meseca, neko od vas će na taj put...možda začnete iznenada bebu. Vi stariji, možda dobijete unuke, ili ako ih već imate možda će oni da se otisnu na neki dalji put, radi učenja, posla nekog...Neko će u ovom tranzitu spoznati svoju životnu misiju, otkriti neku istinu....i svakako nešto naučiti...Ovo je i kuća drugog braka, tek da znaju oni koji o tome razmišljaju...Dobro iskoristite ovaj period kao pripremu za sledeći ciklus Jupitera u Ribama koji će u prvi plan staviti vaše snove!
★Blizancima će Jupiter u Vodoliji biti u trigonu, što je jako lepa energija i vrlo povoljan uticaj. Blizanci će zajedno sa Vagama osetiti povoljan uticaj tranzita Jupitera kroz Vodoliju nešto više od ostalih znakova. Blizanci i Vage (vazdušni znakovi). Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Blizancima, Jupiter u Vodoliji će biti u trigonu sa tim planetama (u nekom trenutku). Blago vama! 
Ako se malo potrudite možete shvatiti da nebo nema granice!



Vagama (znak i podznak) Jupiter će biti u 5.kući
Posle Vodolija, Blizanaca i vi se možete smatrati povlašćenima :), jer ste iz iste grupe - vazduh!!! Vage mogu da očekuju emotivno širenje i buđenje, buđenje romantike i romanse, buđenje "unutrašnjeg deteta", pojačanu kreativnost i otkrivanje i širenje svih talenata koje imaju, bez obzira da li ste u vezi ili niste. Negde je to potreba za zabavljanjem, uživanjem, druženjem, putovanjem. Oni koji su u vezi potreba da se ljubav proširi, možda "podigne na viši nivo", kruniše brakom. Oni koji su već u braku Jupiter će proširiti ono što zatekne (dobro ili loše). Ovde energija Vodolije može da pomeša ljubav i prijateljstvo ili da se ljubav rodi iz prijateljstva. Ovo je i potreba za decom, rađanjem i ako ste sami i ako ste u vezi, čak i ako imate već decu, možda je vreme za drugo, treće...dete. Za nešto veću decu priprema i za što bolje obrazovanje. Jupiter u Vodoliji će zaista proširit sve što ovde može da proširi...lepo se slaže sa vašom energijom...
Svim Vagama ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 5.kuću, ovo je dobar period za ljubav, romantiku, zabavu, uživanje, kreativnost, hobi, odmor, decu...Za fizičko i mentalno uživanje. Ovo je pre svega kuća ljubavi pa više (Jupiter) ljubavi, romantike, ali i promiskuiteta... Sve ovo začinjeno faktorom iznenadnosti (Vodolija). Mnogi od vas će se u ovom periodu veriti. Češći odlazak na mesta gde se uživa i zabavlja, izleti, restorani, stadioni, koncertne dvorane, koncerti...Ovo je i potreba za rekreacijiom, nekim hobijem, sportom...Mnogima će u vreme ovog tranzita u život ući nova ljubav, možda neki sportista, visoko obrazovana osoba, neko izdaleka ili neki avanturista... možda stariji, situiran, ozbiljan, odgovoran. Neko će ući u neku vezu na daljinu. Neko će se baviti lutrijom, rizičnim ulaganjima. Odnosi sa decom mnogo bolji, trudnoća je ovde vrlo moguća... Intezivniji društveni život, period za godišnji odmor koji se pamti...Period za kreativno izražavanje, učenje...
★Vagama će Jupiter u Vodoliji biti u trigonu, što je jako lepa energija i vrlo povoljan uticaj. Vage će zajedno sa Blizancima osetiti vrlo povoljan uticaj tranzita Jupitera kroz Vodoliju nešto više od ostalih znakova. Blizanci i Vage  (vazdušni znaci). Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Vagi, Jupiter u Vodoliji će biti u trigonu sa tim planetama (u nekom trenutku). Blago vama! 
Zablistaćete na pozornici života, poklonite se i počnite! 

★★★


Ovnovima (znak i podznak) Jupiter je u 11.kući
Jupiter će ovde proširiti društveno i socijalno angažovanje, neki Ovnovi će ostvariti nova prijateljstva, osnažiti stara, možda ćete se učlaniti u neki klub sa grbom nekim, neki sportski klub....Bićete spremni za timski rad, zajedničke ideale... druženja, putovanja, učenje.. Ovo je i kuća želja, nadanja i ideja, neće vam faliti ništa od toga... Sve ovo obojeno energijom Vodolije, inventivno, originalno, progresivno, oslobađajuće.... Ili ćete pozvati prijatelja iz inostranstva u goste ili ćete otići kod prijatelja u inostranstvo. Sreća kroz prijatelje i sreća preko prijatelja. Ovo je i kuća iznenađenja i iznenadnih dešavanja, otkrivanja nekih istina. Ovo je i kuća tehnike, interneta, neki Ovnovi mogu postati internet zvezde, ako se bavite sportom, znanjem, putovanjima, upoznavanjem drugih kultura i sl. Posebno ako vam je profesija povezana sa internetom, IT sektorom...
Svim Ovnovima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 11.kuću, ovo je dobar period  za druženje, društvenost, prijateljstvo, nove ideje, želje, nadanja... Period za prihode od posla i karijere. Međutim moguća su i iznenadna dešavanja u vezi svega što predstavlja energija Vodolije. Mnoga prijateljstva će biti na ispitu. Ima li istine i istinitosti u vašim odnosima, da li su vam svi prijatelji odani ili nisu. Neka vrsta čišćenja prijateljskih odnosa u smislu energije Vodolije...opstaće ona prijateljstva koja vam pružaju odgovornost, dugotrajnost...Inače svi planovi, ideje koje imate mogu biti realizovani ako ste spremni za promene...
★Ovnovima će Jupiter u Vodoliji biti u sekstilu, lep aspekt saradnje, lepih odnosa....povoljan uticaj.  Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Ovnu, Jupiter u Vodoliji će biti u sekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Ovo je lepa energija gde se vatra (Ovan) i vazduh (Vodolija) slažu, gde vazduh potpiruje vatru! Posle perioda u kome je Jupiter u Jarcu bio u kvadratu sa vašim znakom i dobro vas namučo vreme je za bolje dane...
Uživajte i očekujte neočekivano...


Strelčevima (znak i podznak) Jupiter je u 3.kući
Tranzit Jupitera u Vodoliji pojačaće i raširiti radoznalost, potrebu za novim informacijama, komunikacijom, kretanjem. Sve ovo će imati jaku energiju Vodolije: inspiraciju, prosperitet, društvenost, prijateljstvo, iznenadnost...Ovo je generalno veći opzimizam, više radosti, takve i misli, reči i izgovorene i napisane. Pišite Strelčevi... Mnogi će od vas napisati možda neki putopis, priručnik....ili nešto u vezi obrazovanja (sve zavisi u kojoj ste fazi učenja)....Za vas su sada društvene mreže, internet velika prednost. Ovde je potreba za obrazovanjem velika, neki će se i vratiti u škole, na fakultete... neko će na neki kurs, testiranje (možda jezika, možda vožnje). Više kretanja, pređenih kilometara. Više druženja od onog "staromodnog" do onih preko društvenih mreža. Neko će se ponoviti kada je prevozno sredstvo u pitanju, to može biti i poklon od nekog bliskog. Odnosi sa braćom i sestrama, rođacima će se proširiti, poboljšati. Moguć je rad u medijima, promocije, pisanje, nove ideje...Neko će na neki put radi obrazovanja. Svi vaši ciljevi (3.kuća) biće obojeni energijom Vodolije....dakle spremite kofere ili rančeve...
Svim Strelčevima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 3.kuću ovo je dobar period za nova znanja i saznanja, informacije...koja imaju određenu širinu (šira slika svega i sveta i najbliže okoline), bolje (lepše), optimističnije misli, lepšu komunikaciju generalno...Više optimizma, srećnih vesti i saopštenja, informacija, druženja kraćih putovanja, izleta... Otkrivanja neke istine. Ova kuća skoro doslovce znači "Kakve su ti misli, takav ti je i život"....sa Jupiterom u njoj misli mogu biti lepe...ali pripazite da vas ne obuzme euforija i preteranost....Sa Jupiterom ovde vreme je za nove komunikacione uređaje, telefone, kompjutere i sl. Naravno sve ovo obojeno energijom Vodolije!
★Strelčevima će Jupiter u Vodoliji biti u sekstilu, lep aspekt saradnje, lepih odnosa....povoljan uticaj. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Strelcu, Jupiter u Vodoliji će biti u sekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Ovo je lepa energija gde se vatra (Strelac) i vazduh (Vodolija) slažu, gde vazduh potpiruje vatru! 
Biće ovo uzbudljiva vožnja, uživajte! 


Lavovima (znak i podznak) Jupiter je u 7.kući
Jupiter ulazi u znak koji je tačno preko puta vašeg znaka, to je ona priča JA - TI ili JA - SVI ostali. Ovo je i priča o odnosima "jedan na jedan". Sve veze, odnosi emotivni, bračni, porodični, prijateljski, poslovni, biće obojeni energijom Jupitera u Vodoliji. Jupiter će tu da proširi ono što zatekne! Jupiter ovde pruža lepe mogućnosti, mada one zavise i od aspekata! Da li se to negde već čuju svadbena zvona, da li će se kupovati burme. Da li se tamo preko puta vas nalazi ljubav vašeg života, ona "izgubljena" druga polovina? Da li je na pomolu veza, brak ili neki odnos nešto kao "grom iz vedrog neba" (Vodolija)....Ako ste u braku da li je ovo vreme za obnavljanje veze, za obnavljanje sreće u vezi ili će Jupiter proširiti nedostatak sreće. Zbog opozicije vašeg znaka sa Jupiterom u Vodoliji svakako vas čeka neki izazov i neko (raz)rešenje odnosa (7.kuća). Energija Vodolije ovde će mnoge od vas naučiti da je kraj samo novi početak i da ono što ne želi da ostane treba pustiti da ode!!! Vreme je da budete odgovorni pre svega prema sebi...i da uzmete sudbinu u svoje ruke!
Svim Lavovima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 7.kuću ovo je odličan period za partnerstvo, brak, dobre međuljudske odnose, učenje o sebi kroz partnera, period da se veze učvrste ili ostvare nove, kroz pozitivnu energiju Vodolije....Period u kome možete raskinuti partnerstvo ako ono već neko vreme ne funkcioniše dobro i ako to aspekti kažu (sa Jupiterom ovde to se lakše podnosi), ovo je i dobar period za kontakte sa bogatim ljudima, bolje finasije kroz partnerstvo, partnera, uspeh u ortačkim poslovima, dobitak od javnih poslova, uspeh pred publikom, uspeh u sudskim procesima... sve na jedan Vodolijski način i začin :)). Međutim ako aspekti nisu povoljni sve ovo može da bude drugačije (obrnuto), pa umesto finansijski dobitak kroz partnera doživite gubitak novca kroz partnera. Ovo je i kuća takmičenja, borbi, duela, rivalstva, javnih neprijatelja, oponenata, kuća razvoda, tužbi, obratite pažnju na sve ovo posebno ako ćete imati i neki lični aspekt u vreme ovog tranzita! 
★Lavovima će Jupiter u Vodoliji biti u opoziciji, što bi ovaj boravak Jupitera u Vodoliji mogao da oteža. Opozicija je aspekt suprotnosti. I ako važi ono suprotnosti se privlače, imajte na umu da se slično sličnom raduje! Mogući su antagonizmi,  razdvajanja, raskidi... Naravno da do ovoga dođe mora biti potvrde u pojedinačnom horoskopu, ovo je ipak samo uopštena priča!!! Lavovi vama je Jupiter u Jarcu bio u inkonjukciji dakle bili ste u periodu prilagođavanja, sada će ova opozicija delovati na mnoge od vas. Čuvajte svoje veze i odnose!!! Razmislite da li je nedostatak sreće (jedan od razloga) dovoljan razlog za raskid. Kada Jupiter pređe sledeće godine u Ribe očekuje vas još jedna inkonjukcija i prilagođavanje, tek kada Jupiter uđe u Ovna moći ćete da odahnete. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Lavu, Jupiter u Vodoliji će biti u opoziciji pa budite oprezni. 
Nadam se da ćete pronaći sreću koju tražite u ogledalu Jupitera u Vodoliji!!!.

★★★



Škorpijama (znak i podznak) Jupiter je u 4.kući
Ovde sve u vezi tranzita Jupitera u Vodoliji se prenosi na domaći i privatni teren. Od nekih aspekata zavisiće da li je porodica utočište i potreba ili porodica guši i sputava, tu je i dilema ostati ili otići. Da li je dom u kome ste dovoljan ili je potrebno proširenje, uređenje, preselenje možda. Da li je potrebno ulagati u nekretnine, ili videti kako izaći na kraj sa postojećim. Neke Škorpije bi mogle da razmišljaju o proširenju porodice, druge o proširenju kvadrata...Biće i Škorpija koje će možda napustiti svoj dom, porodicu, bilo zbog putovanja, zbog karijere, bilo iz nekog drugog razloga, zbog učenja recimo i školovanja negde van zemlje. Negde je to priča o prošlosti, negde o nekim privatnim stvarima, porodičnom moralu, filozofiji, negde o pravnim pitanjima vezanim za nekretnine, finasijskim i sl. Škorpije bi mogle da osete neki pritisak i nervozu zbog kvadrata sa energijom Vodolije.
Svim Škorpijama ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 4.kuću, ovo je dobar period za porodicu, porodične odnose, odnose sa roditeljima, partnerom, dobar period za privatni život i privatne poslove (sam svoj gazda). Ovo je vreme da se porodični odnosi poprave ili pokvare, Jupiter širi ono što zatekne. Posebno ako se u vaš život mešaju roditelji, svekrva, tašta...Finansijska podrška od nekog iz porodice, možda i neko nasledstvo, aspekti će pokazati ishod. Ovo je period u kome možete proveriti u kom stanju je vaša duša, ima li nostalgije ako ste negde daleko i sl. Neko će krenuti u istraživanje svojih korena, u obilazak svog zavičaja...Ovo je period istraživanja korena, porodičnog stabla, porodičnih istina....
★Škorpijama će Jupiter u Vodoliji biti u kvadratu, kvadrat nije najbolja energija sem ako je ne posmatramo kao akciju. Kvadrat donosi napetost, nervozu, sukobe, svađe....pa budite oprezni za vreme ovog tranzita. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Škorpiji, Jupiter u Vodoliji će biti u kvadratu sa tim planetama (u nekom trenutku). 
Budite oprezni i otkrijte da li je dom i porodica vaše utočište sreće ili kamen spoticanja!


Bikovima (znak i podznak) Jupiter je u 10.kući
Vreme je za dostizanje nekog vrhunca, zenita. Vrh je tu treba ga samo osvojiti. Ili ćete biti veliki igrači ili ćete upoznati velike igrače. Budite spremni za stepenik više u vašoj profesiji, karijeri, za neko priznanje, bolji položaj, status. Uspeh je tu, samo da se slože sve kockice i aspekti! Sa položajem idu i neka finansijska dešavanja, kako je Vodolija u pitanju onda je to neki novac u toj simbolici... Drugi ljudi će videti (10.kuća kako vas drugi vide) vaš ponos, moć, samozadovoljnost...vi se nećete buniti, vi ćete znati da je ovo vaša prilika da dostignete zenit u karijeri, znaćete i da prepoznate i zgrabite svaku priliku koja vam se pruži, možda ćete i da iskoristite ovo vreme za samopromociju. Ovo je put ka nekom vrhu, put u budućnost. Pobenike vole svi... ALI ovaj put ima razne prepreke posebno kada Jupiter bude u kvadratu sa vašim Nat Suncem (i još nekom planetom u vašem znaku) i sve gore navedeno može biti suprotnog značenja. Posebno obratite pažnju na odnose sa autoritetima i na poslu i u privatnom životu.
Svim Bikovima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 10.kuću, ovo je dobar period za uspeh, prestiž, visok položaj i status. Ovo je dobar period za nove poslove, napredovanje u karijeri, ali uz negativne aspekte mogući su i problemi i period profesionalne krize i iznenadnih prekida u karijeri. Probleme shvatite kao akciju (kvadrat), kako je ovde u pitanju Jupiter u Vodoliji istokristite ovu energiju za uvođenje nekih novih originalnih i svežih ideja i poslova, projekata i sl, dobar odnos sa autoritetima i obratite pažnju na sve ono što vam može pomoći da zadržite poziciju. Šta god da se dogodi pokušajte da izdržite i naučite neke lekcije...imajte na umu da dolazi vaše vreme sledeće godine kada će Jupiter biti u Ribama u vašoj 11.kući, a tada vas čekaju razna prijatna izenenađenja!!!
★Bikovima će Jupiter u Vodoliji biti u kvadratu, kvadrat nije najbolja energija sem ako je ne posmatramo kao akciju. Kvadrat donosi napetost, nervozu, sukobe, svađe....pa budite oprezni za vreme ovog tranzita. Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Biku, Jupiter u Vodoliji će biti u kvadratu sa tim planetama (u nekom trenutku). Budite oprezni!!! 
Do vrha je možda lako stići ali teško se zadržava


Rakovima (znak i podznak) Jupiter je u 8.kući
Sve su šanse da će Rakovi biti hodajući magneti strasti i seksipila (8.kuća je prirodna kuća Škorpije). Imaće Rakovi dovoljno vremena da isprobaju svoje moći. Jupiter je planeta avantura, ovako ovde u 8.kući moguće su razne seksualne avanture!!! Ovo je i kuća suštinskih promena (nešto da se završi da bi nešto počelo). Te promene mogu da se odnose na bitne oblasti vaših života: ljubav, posao, finasije...Jupiter ovde donosi i zaštitu od kriza, olakšaće proces regeneracije i transformacije. Ovo je i kuća tuđe podrške psihološke i materijalne. Priča o tkz. tuđem novcu će imati svoju širinu. Neko će da uđe u kredit neki, neko će dobiti stipendiju, neko zlatnu kreditnu karticu :-)), neko će samo da pozajmi novac, neko će se baviti nekim tajnim finansijskim transakcijama... Nekima sledi regeneracija i transformacija, nešto će da "umre da bi se nešto novo rodilo". Neko će se baviti pričom o začetku dece, možda na žalost i neki problem sa začećem.
Svim Rakovima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 8.kuću, ovo je dobar period za intimu, strast, sex, za zajedničke finasije (ako ste u nekoj vezi, partnerstvu, braku), kredite, poreze, stipendije, alimentacije, sponzorstvo, dobitak kroz špekulacije, nasledstvo, za psihološka istraživanja, transformaciju, regeneraciju, period lečenja, zaštite od kriznih situacija...Finansijski dobitak kroz partnerstvo, bolji prihodi partnera ako ste u vezi ili braku, zajednički resursi, možda i neko nasledstvo. Ovo je i kuća miraza, stanja posle razvoda. Pripazite na zdravlje, posebno zbog inkonjukcije, obratite pažnju na genitalije, bešiku, rektum ali i na kukove, bedra, butine...zbog Raka i na stomak, grudi....Ovo je i kuća operacija i hiruških intervencija...Jupiter ovde predstavlja zaštitu (ali opet sve zavisi od ličnih aspekata)!!!
★Rakovima će Jupiter u Vodoliji biti u inkonjukciji, što prevedeno znači da će biti potreban period prilagođavanja. Inkonjukcija nije trigon ali nije ni opozicija već je "nešto između" i zbog toga je potrebno prilagođavanje. Rakovima je Jupiter u Jarcu bio u opoziciji, kada Jupiter sledeće godine bude u Ribama biće u trigonu (i sve će biti bolje). Zbog svega ovog sadašnji tranzit Jupitera u Vodoliji je za Rakove period prilagođavanja. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Raku, Jupiter u Vodoliji će biti u inkonjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Pripazite! 
Usmerite ovu energiju na transformaciju i regeneraciju, suštinske promene i neko iscelenje!

★★★


Devicama (znak i podznak) Jupiter je u 6.kući
Jupiter ovde obećava sam po sebi više radosti, više optimizma, što za ovu kuću dnevne rutine i svakodnevnog života i nije loše zar ne? Ovo je i kuća usluga, posla i zdravlja, odevanja. Neke Device će se posvetiti nekom novom načinu ishrane i pristupu zdravom životu, isprobati neko novo sredstvo koje podiže energiju...krenuti na vežbanje, rekreaciju, sport...Neke Device će promeniti posao, ili samo kancelariju.. Neko će možda zbog posla, karijere otići u inostranstvo, biće i onih koji će samo raditi za inostranu firmu...Neko će proširiti znanje u vezi posla kojim se bavi, neko će i da radi i da uči, neko će više putovati zbog posla, možda dobiti neku značajnu povišicu...Jako dobra energija ako se bavite uslužnim delatnostima, trgovinom, predavanjem....Device čuvajte zdravlje u vreme ovog tranzita, i posebno pazite na navike, jer Jupiter proširi šta zatekne!!!
Svim Devicama ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 6.kuću, ovo je dobar period da se bavite poslovima koji traže učenje, širinu znaja i obrazovanja...za sve poslove povezane sa inostranstvom, trgovinom, finansijama...Bolji odnosi sa kolegama. Nekome sledi duži poslovni put. Biće i onih koji će želeti da se pozabave oblačenjem. Neko će dobiti ili kupiti nekog kućnog ljubimca, priuštiti sebi pomoć u kući. Obratite pažnju na zdravlje, na stomak, creva, želudac, kukove... posebno zbog inkonjukcije!!! Svaka vrsta preterivanja (Jupiter) nije dobra za vaše zdravlje (6.kuća). Obratite pažnju na ono šta jedete i koliko jedete, ali trudite se i da ne preterujete sa poslom.
★Devicama će Jupiter u Vodoliji biti u inkonjukciji, što prevedeno znači da će biti potreban period prilagođavanja. Inkonjukcija nije trigon ali nije ni opozicija već je "nešto između" i zbog toga je potrebno prilagođavanje. Devicama je Jupiter u Jarcu bio u trigonu, kada Jupiter sledeće godine bude u Ribama biće u opoziciji. Zbog svega ovog sadašnji tranzit Jupitera u Vodoliji je za Device period prilagođavanja za nešto što tek dolazi ali za godinu dana. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Devici, Jupiter u Vodoliji će biti u inkonjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Pripazite! Neka vam moto bude zdravlje je na prvom mestu!


Jarčevima  (znak i podznak) Jupiter je u 2.kući
Jarčevi će se u vreme tranzita Jupitera u Vodoliji okrenuti praktičnim stvarima, pitanjima vrednosti i onih životnih vrednosti i onih od kojih se živi - novac. Ovo je priča o zaradi, ličnoj zaradi pre svega, prihodima, profitu, priča o sigurnosti, bezbednosti (koju novac ovde donosi), boljem vrednovanju sebe pre svega. Razmatranje finasijske situacije i širenje iste, i kako privući energiju novca. Sa energijom Vodolije sve je u originalnosti pre svega ali i u inventivnosti i svemu što je u simbolu tog znaka... Možda neki novi poslovi bolje plaćeni. Osećanje da je novac sloboda, a Jarčevi će već znati kako da se on potroši. Bitno je da će para biti, ali tu je i mogućnost preteranog trošenja...
Svim Jarčevima ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 2.kuću, ovo je dobar period  za ličnu imovinu, finasije, materijalnu i emotivnu sigurnost i bezbednost. Razmatranje da li ste zadovoljni svojom profesijom, karijerom, statusom... Zarada od svega što ima veze sa energijom Vodolije. Moguće je i sklapanje nekog ugovora koji će doneti u narednom periodu više novca, bolja primanja. Ovo je i dobar period za poklone, da ih dobijate ali i da vi nekome poklanjate. 
★Jarčevma će Jupiter u Vodoliji biti u polusekstilu, ne previše jak aspekt ali svakako povoljan. Do skoro ste vi Jarčevi bili zvezde programa, jer je Jupiter boravio u vašem znaku, red je da još malo osetite blagodeti ovog tranzita. Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Jarcu, Jupiter u Vodoliji će biti u polusekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). 
Lepi trenuci i mogućnost da osetite šta je u životu vredno i da ste najvredniji zapravo vi!


Ribama (znak i podznak) Jupiter je u 12.kući
Kažu da je Jupiter tu u toj kući anđeo čuvar, a tu u toj kući je sve što je skriveno, tajne neke, tu je i vaša podsvest... On je tu da vas Ribe pripremi za boravak Jupitera u vašem znaku sledeće godine. Sada ste na korak do velike sreće. Zbog energije ove kuće neke će Ribe malo usporiti, neko će se povući, neko da bi se posvetio religiji, duhovnosti, neko meditiranju, neko nekim tajnama i tajnom životu. Spremite olovku i papir i zapisujte snove, jer snovi će vam reći mnogo... Zapamtite ovo je period pre izlaska Jupitera iz 12.kuće  u vašu 1.kuću!!! Period pripreme za ono što vas tek čeka!
Svim Ribama ali i vama koji niste a Jupiter vam prolazi kroz 12.kuću, ovo je dobar period  za sve što se odvija daleko od očiju javnosti, negde u pozadini, "iza kulisa"...Za sve ono što želite da sakrijete i od sebe i od drugih.  Kako ovde imamo energiju Vodolije, možda je to potreba za tajnim vezama, društvima, prijateljstvima, grupama.....dobro osmišljeni projekti koji će kasnije izaći na "svetlost dana". Moguć je daleki put. Radite na sebi, klonite se zatvorenih ustanova, prostora, bolje obilazite crkve, manastire ili druge verske objekte...Suočite se sa podsvešću i strahovima, ovo je dobar period da se "obračunate" sa njima. Posetite nekog terapeuta ako smatrate da je to potrebno. Obratite pažnju na zdravlje, posebno  na psihu, jer ovo je takva kuća, skriva ponekad nešto očigledno.
Ribama će Jupiter u Vodoliji biti u polusekstilu, ne previše jak aspekt ali svakako povoljan. Ribe zapravo prikupljaju energiju za ono što sledi u decembru 2021. kada će Jupiter preći u njihov znak. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Ribama, Jupiter u Vodoliji će biti u polusekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). 
Uživajte u periodu svojevrsne zaštite energije Jupitera u 12.kući!!!

★★★


Vodolije su bile u periodu Jupitera u Jarcu u nekoj vrsti pripreme za sadašnji tranzit Jupitera kroz njihov znak. Ovnove i Vage je period Jupitera u Jarcu poprilično namučio (kvadrat) i sada je došao period olakšanja! Ništa manje stresno i komplikovano nije bilo Rakovima (opozicija), Rakovi će se sada prilagođavati za period koji dolazi ulaskom Jupitera u Ribe. 
Bikovi i Device su imali povoljan period sa Jupiterom u Jarcu makar da ne bude gore nego što jeste zbog okolnosti u kojima se nalazimo. Bikovima tranzit Jupitera u Vodoliji donosi neki vid nervoze i stresa, Device će se prilagođavati za ulazak Jupitera u Ribe i opoziciju koja ih čeka.
Škorpije i Ribe su takođe bile pod povoljnim uticajem Jupitera u Jarcu, Škorpije će sada ući u nešto stresniji period jer se ne slažu sa energijom Vodolije (kvadrat), Ribe su u povoljnijem položaju jer se spremaju za ulazak Jupitera u njihov znak.
Lavovi su period Jupitera u Jarcu prolazili sa saznanjem da će ulaskom Jupitera u Vodoliji doći prilično izazovan period. Sada će biti u fazi neke kulminacije svega što se dogodilo.
Jarčevi su bili povlašćeniji od ostalih u predhodnom tranzitu Jupitera, u ovom tranzitu oni će se spremati za ulazak Jupitera u Ribe i lep perod koji dolazi!
Strelčevi i Blizanci su sada na neki način povlašćeni, Strelčevi su u vreme boravka Jupitera u Jarca čekali svojih pet minuta (sekstil), Blizanci takođe (trigon)...
Tako je to u životu...kolo sreće se okreće! Znam da sam već pisala o ovome, ponavljam samo iz razloga da shvatite da sve nekako ide u krug...danas vi sutra neko drugi...

Ponekad se uticaj Jupitera precenjuje...
Kada Jupiter tranzitira - prolazi nekim znakom, kućom (bilo kojim), kada prelazi preko nekih osetljivih tačaka u horoskopu - ASC, IC, DC, MC, 1. 4. 7. 10. kuća, nekih planeta ili pokrene neki natalni aspekt, obično se nešto i dogodi, neki stvarni događaj ili izvrši neki psihološki uticaj. 
Jupiter prolazi....uđe u neki znak, boravi u nekom znaku oko godinu dana, ide napred (direktno), ide i unazad (retrogradno), dakle duže vrši uticaj tamo gde se zatekne... 

Kada kažemo Jupiter obično prvo pomislimo na sreću....veliku sreću 
Međutim nije sve do planeta i njihovog uticaja, nešto je i do nas i slobodne volje. Potrebno je da budemo dostupni za sreću ili šansu (predispoziciju) koju Jupiter pruža. Ponekad vam je potrebna "ulaznica za sreću"... Jupiter obično aktivira priliku, šansu, mogućnost...Nekada one "padnu u krilo", jednostavno se dogode, nekada je potrebno da i mi nešto uradimo...da bi nas na "kraju duge sačekao ćup sa zlatom".... naravno u prenosnom smislu...jer za nekog ćup sa zlatom, za nekog nešto sasvim drugo!

Kolo sreće se okreće....
Međutim ponekad uprkos njegovoj energiji sreće, blagostanja, eksapnzije on će doneti i donosi i gubitke. Kolo sreće se okreće. Nekome prija energija u kojoj se Jupiter nalazi u tranzitu, nekome manje prija. Primer: Dokle je Jupiter boravio u Jarcu, nije se najbolje slagao sa energijom Ovna (kvadrat), još ako ste imali neku planetu u Ovnu to je bilo očiglednije....isto je bilo i sa energijom Vage (kvadrat)....
I tako ako ste izgubili, pogrešili ili bilo šta slično, ne očajavajte Jupiter ne kažnjava kao što to ponekad radi Saturn. Imajte više vere, nade, ideala (Jupiter) i pokušajte ponovo, Jupiter će vam sigurno pružiti još koju šansu... Upravo sada u ovom tranzitu Jupitera u Vodoliji on je blagonaklonjeniji Ovnovima (sekstil) i Vagama (trigon).
Dok Saturn od vas traži, zahteva zrelost, odgovornost, i pre svega disciplinu.... Jupiter uglavnom ne traži ništa već daje, ali ponekad nudi potrebnu smelost da na kraju ako treba i nešto izgubite kako bi nešto dobili!!! On nas uči da bi dobili moramo i da rizikujemo, ako se nadamo možda i dočekamo, ako imamo veru možda nam se i ispuni ono što želimo. Samo on vas neće upozoriti da pazite šta želite, jer vam se to može ispuniti....
Ono što vi želite i što vi mislite da je sreća ne mora nužno i da bude dobro za vas.
Tu je Jupiter da vam na to ukaže. Ponekad kada izgubite nešto shvatite šta je dobro za vas. Međutim na gubitke koje pravi Jupiter treba gledati kao na "Ko zna zašto je to dobro". Ne volim ovu rečenicu i ne koristim je često, ali ona ovde ima smisla.
Ako ste tokom tranzita Jupitera kroz Jarca izgubili nešto ili nekog, posao, novac, prijatelja, partnera, ponekad ili često se ispostavi da je to dobro rešenje, još ako ste iz te lekcije nešto naučili, možete i da izvučete neku pouku iz svega toga. 



Možda ste saznali (ili ćete tek saznati) šta je potrebno sledeće da uradite, da poboljšate situaciju ili neki  događaj. Možda se ispostavi da ste tražili premalo i podcenili sebe. Ko zna sve je moguće. Možda ako ste izgubili posao ponovo pokucate na ta vrata, možda se na posao vratite ili (još bolje) dobijete bolji novi posao, možda se pomirite sa prijateljem ili partnerom i krenete dalje na boljim drugačijim osnovama taj odnos ili ga jednostavno zboravite i krenete dalje!!! Ako ste izgubili novac možda će sada u sledećem "izvlačenju" kada Jupiter bude u Vodoliji da vam se posreći i nadoknadite gubitak i zaradite još i više....Ko zna? Jupiter zna!!!

Ne uzimajte zdravo za gotovo najavu nekog uticaja, nekog tranzita, jer sve je to mnogo, mnogo lično, da ličnije ne može biti.....
Jupiter nudi (kao uostalom i druge planete) mogućnosti, šanse, predispozicije da se nešto dobro dogodi...ALI i na vama je da i vi nešto uradite!!!. Dakle on ukazuje, on vas ne obavezuje.
Dok je Jupiter bio u Jarcu uglavnom ste imali šansu predispoziciju da u okvirima energije Jarca uradite nešto...za svoju profesiju, karijeru, položaj i status, svoje ego...Samo vi znate kako ste prošli u vreme Jupitera u Jarcu posebo jer u vreme njegovog tranzita smo imali neke retke cikluse planeta!

P.S. Ja sam u vreme tranzita Jupitera u Jarcu izgubila mnogo! Ono najvrednije a to su oba moja roditelja. I naravno nikako ne mogu da kažem Ko zna zašto je to dobro. Mogu da kažem da je to tako, da je došlo njihovo vreme za odlazak na neko bolje mesto. Ja to osećam kao veliki gubitak nenadoknadivi gubitak ali sam ujedno i srećna što su baš oni bili i ostali moji roditelji. Nije samo Jupiter ovde "kriv", tu je i Saturn ali i Uran...svi su oni "napali" svako na svoj način moje Nat Sunce, moje kuće roditelja. Nikada samo jedan aspekt, jedan tranzit nije taj koji će nešto veliko uraditi u našim životima, najčešće je to kombinacija više aspekata! Period Jupitera u Vodoliji i opoziciju sa Lavom mojim znakom me čeka da napravim ravnotežu u svom životu i da shvatim i prihvatim taj gubitak. Priprema me ovaj period za bolje dane koji će svakako doći, sledi i period prilagođavanja u vreme boravka Jupitera u Ribama i onda ulazak Jupitera u Ovna i trigon sa mojim Lavovskim Suncem! I ovde tačno možete videti da bol zbog ovakvog gubitka nikada ne prolazi ali menja oblik. Čeka me teška godina da se naviknem na gubitak (opozicija Jupitera u Vodoliji sa Lavom), čeka me i period prilagođavanja, period inkonjukcije Jupitera u Ribama sa Lavom da bi nastupo period sekstila Jupitera u Ovnu sa Lavom. Možda je to iz ove perspektive tako daleko...ali nije...jer za neku bol treba više vremena ne da prođe već da dobije neki drugačiji oblik!

Nadam se da ste razumeli poruku Kolo sreće se okreće!




Tamo gde se Jupiter nađe - otvara put ka sreći.....
Prvo što treba da pronađete znak Vodolije u svom horoskopu.
Zatim da ustanovite kojom kućom vlada Vodolija.
Ta oblast (ili oblasti) će biti pod uticajem Jupitera sve dokle boravi u Vodoliji.
Jedna mala primedba. Obično jedan znak bude u dve kuće: pre vrha kuće i posle vrha kuće. 
Jupiter će naravno ići od početka Vodolije do kraja i prolaziće dakle (negde) i kroz dve kuće. 
Vrh kuće u Vodoliji je bitan jer je to "osetljiva tačka" prelazak Jupitera preko te tačke obično osetimo. A to je zapravo samo menjanje energija koje određene kuće nose.


Ovo je horoskop osobe Škorpija - Vaga: 
Jupiter u Vodoliji će boraviti u 4. i 5. kući! 
Osetljiva tačka je prelaz iz 4. u 5.kuću! Vrh 5.kuće je u Vodoliji na 27°14'
Tumačenje za ovaj horoskop!
Jupiter u Vodoliji u 4. i 5.kući
Sada je u 4.kući, 23.aprila 2021. će preći u 5.kuću
Ovo je sve jasno ako neko zna svoj horoskop. Za one koji ne znaju....
Ova osoba je Škorpija (znak) i ona može da pročita tumačenje za taj znak! 
Ovde gore piše :)) da je Jupiter Škorpijama u 4.kući! I ovo tumačenje je korektno jer se vodi prirodnim horoskopom. U ovom primeru se poklapa sa stvarnim stanjem
On je podznak Vaga, može da pročita i tumačenje za Vaga podznak. 
Ovde piše da je Vagama Jupiter u 5.kući! 
Naravno da ste pogodili radi se o Gerald Butleru!

Da proširimo malo priču :)). 
On od planeta u Vodoliji ima samo Marsa i u nekom trenutku Jupiter u Vodoliji će biti u konjukciji sa njegovim Nat Marsom a to će se dogoditi egzaktno 15.januara 2021.
On ima četiri planete (Venera, Merkur, Sunce i Neptun) u Škorpiji i Saturna u Biku Tran Jupiter će sa svima njima u nekom trenutku biti u kvadratu. 
U Vagi ima Urana i Jupitera i ASC i u nekom trentku će sa njima biti u trigonu!


I da ne paničite :) ako vam ni jedna kuća ne počinje u Vodoliji!!!
To znači da vam je Vodolija "uklještena". A to nikako nije kao kada se uklještite u vrat ili krsta recimo :)), ne boli u svakom slučaju. Uklješteni znaci imaju svoju priču...Uklješten znak nosi energiju kuće u kojoj se nađe (ako je uklješten recimo u 2.kući onda nosi energiju te kuće...)
Uklješten znak ima energiju zastoja, nekih (po)teškoća.
Planete u uklještenom znaku nazivaju se umetnute. 
U ovom slučaju Jupiter ima nekih poteškoća da se izrazi sasvim. 
On je ovde pomalo sputan i ograničen, ne ispoljava sve osobine u punoj energiji.
Sve ostalo je isto....

Svi znate svoj znak, oni koji znaju i podznak, mogu da pročitaju (pored značenja za znak) i za znak u kome vam se nalazi podznak (on je čak i tačniji i najpribližniji kući Vodolije u vašim horoskopima)...
Oni koji znaju tačno kuću kroz koju će Jupiter prolaziti takođe mogu da pročitaju značenje jer su kuće posebno označene!

Primer: Ja sam Lav(ica) i čitam za Lava, podznak sam Vaga, pročitam i za Vage. 
Ako čitam za Lava Jupiter u Vodoliji je u 7.kući (prirodni horoskop), ako čitam za podznak Vaga, Jupiter je u 5.kući (prirodan horoskop). Ako pogledam (a znam napamet :)), Jupiter u Vodoliji će realno (tačno) boraviti većim delom u 4.kući, i jednim manjim delom u 5.kući....dakle, mogu da pročitam značenje za obe kuće!!! Najinteresantnije će biti kada bude prelazio preko osetljive tačke a to je vrh 5.kuće u Vodoliji na 29° u maju 2021. a onda u avgustu i decembru iste godine! U to vreme Jupiter će biti i u trigonu sa Mesecom u Blizancima iz 9.kuće i ja to već vidim kao neko putovanje....valjda nisam preterani optimista u vreme kada ovoj pošasti se ne vidi kraj...čak postoje i naznake da će nas opsedati do kraja sledeć godne na neki način...

Nadam se da ćete ispuniti sva vaša velika (Jupiter) očekivanja, bez obzira koji ste znak i podznak i gde vam Jupiter tranzitira (prolazi) ovih godinu dana ispred nas!!!
Neka je sreća uvek sa vama!!!


3 коментара:

  1. Hvala snazo za predivan text...
    Bas mi ulazi u 3 polje i kap.sto si napisala odlučila sam.da nastavim učenje i upišem fakultet j ostavim svoj san....čitam text i smejem se kako divni se uklapa....pozdrav sandra tvoj verni pratilac

    ОдговориИзбриши