понедељак, 21. децембар 2020.

Šta rade planete u periodu od 21.decembra do 28.decembra...

 

Moto nedelje:
Dolazi zima, duga i hladna
zatvori vrata, upali vatru...


Ove nedelje na zvezdanom nebu:
21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca
21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca (zima)
21.decembar 19:20: Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji 
23.decembar 15:52: Mars kvadrat Pluton
24.decembar 03:11: Merkur kvadrat Kiron
26.decembar 08:37: Sunce kvadrat Kiron



Nedelja počinje danom najduže noći!

Koliko će ovaj najkraći dan u godini trajati?
Ako ste u vremenskoj zoni CET najkraći dan traje 7 sati, 49 minuta i 43 sekunde!
Ako ste recimo na Islandu ili bliže Severnom polu, dan između izlaska i zalaska sunca traje svega 2 sata i 14 minuta. Za one koji žive blizu Ekvatora, razlika će biti skoro neprimetna.

Ovo je nedelja u kojoj počinje zima nama ovde a njima tamo daleko leto, nedelja u kojoj će se dogoditi Velika konjukcija i nedelja u kojoj jedni slave Božić drugi se pripremaju za Božić koji će slaviti u januaru..Ali svi mi bez obzira na veru i kulturu nalazimo se na pragu Novog doba i pripremamo se za doček Nove godine...

Pre Sunca Merkur je noćas prešao u Jarca...
Sunce upravo dok pišem ovaj tekst prelazi u Jarca...
Završava se sezona Strelca i počinje vladavina Jarca!

I opet će se skupiti društvo malo: Merkur, Sunce i Pluton u Jarcu...
Ovo društvo je privremenog karaktera! Već 8.januara Merkur će preći u Vodoliju (tu ga čekaju Saturn i Jupiter), Sunce će napustiti Jarca 19.januara i zajedno sa Merkurom, Saturnom i Vodolijom napraviti malo društvo u Vodoliji - 11.februara Sunce, RMerkur, Mesec, Venera, Jupiter i Saturn - Stelijum u Vodoliji!!!

Pored promene znakova Merkura i Sunca, pored dolaska zime i Velike konjukcije ove nedelje imamo i tri snažna kvadrata. Treći po redu ove godine kvadrat Marsa u Ovnu i Plutona u Jarcu, ali i dva kvadrata sa Kironom u Ovnu, jedan je sa Merkurom drugi sa Suncem u Jarcu!
Sunce će od sada lagano početi da se "penje" po ekliptivi poput jarca koji je simbol znaka Jarca! Dani će od sada biti duži...biće i više svetlosti...Veliku nadu više svetlosti nam daje Velika konjukcija a svetlost ovih planeta se može videti golim okom na nebi...i to shvatite kao "znak pored puta". 
Mars će biti ljut na Plutona, Merkur i Sunce će se boriti sa Kironom i ranama!!!

★★★


21.decembar 00:08 Merkur ulazi u Jarca

Merkur je pre Sunca prešao u Jarca noćas 8 minuta posle ponoći...
Merkur (misli, reči, ideje, komunikacija) će se od danas pomalo ili više uozbiljiti ulaskom u Jarca.
Želećemo da naše reči budu ozbiljno shvaćene...
Negde nam je baš ova energija i potrebna, energija tradicionalnosti u vreme praznika koji nam predstoje posebno dočeka Nove godine koji ćemo ove godine uglavnom provesti u našim kućama...

Ne znam da li ste primetili da je u vreme boravka Merkura u Strelcu rubrika Crna hronika bila puna i prepuna. Pronađena su neka tela nestala od ranije utopljena u reci, dogodila su se razna ubistva i samoubistva, razbojništva, krađe...saobraćajne nesreće najviše u periodu kada je Merkur bio u kvadratu sa Neptunom u Ribama i u opoziciji sa SMČ u Blizancima (konjukcija JMČ)...
Jupiter vladar Strelca je tada bio na poslednjim stepenima Jarca!!!
Naravno i Sunce u Strelcu je bilo u istim položajima kao i Merkur...uskoro će i Venera zapravo kada dođe na oko 18° na kome su Neptun i SMČ...Jupiter će tada biti na prvim stepenima Vodolije!!!

Sve ono što je bilo skriveno u vreme Merkura u Škorpiji sada je isplivalo na površinu...Istina uvek nađe put i sve se uvek na kraju otkrije...Juče su Merkur i Sunce na 28°42’ bili u konjukciji u Strelcu ali i danas su u konjukciji ali u Jarcu!!!
Merkur od danas u ozbiljnom, odgovornom, ambicijoznom Jarcu...
Za razliku od vode (Škorpija) i vatre (Strelac) ovde u Jarcu dolazi do prizemljenja (zemlja)!!!
U vreme Božića 24. i 25.decembra Merkur će biti u kvadratu sa Kironom u Ovnu i u trigonu sa Uranom! Dakle, čekaju nas još neki bolni momenti i realnost situacije u kojoj se nalazimo (kvadrat Kiron) ali čekaju nas i neke iznenadne promene (trigon Uran) -  Iznenadne promene...



Najduže su noći kada čekamo da nam jutro da odgovore...

Sunce ulazi u Jarca..Dolazi zima....Dan najduže noći...

21.decembar 11:03 Sunce ulazi u Jarca (zima)

Sunce je već prešlo u Jarca
Počela je zvanično zima

Ulaskom Sunca u Jarca na ovoj strani zemlje dolazi zima...a tamo južnije leto!
Danas je i solsticij...astronomska pojava...zbog koje kažemo da je danas dan najduže noći!!! 
Meni lično ova priča o početku zime, o solisticiju....samo znači da će od danas dani ipak polako postajati duži i duži....Daleko je proleće...ali mi lagano koračamo ka njemu!!!

Ovo je i tkz. Jarčeva prekretnica. Solstcij počinje 21.decembra u 11:03 CET (na zemlji postoje 24 različite vremenske zone)....Ono što je meni ovde bitno je da će od tog dana dani polako postajati sve duži i duži :)))... idemo ka prolećnoj ravnodnevici!!! Sledeća prekretnica je Rakova 21.juna, kada počinje moje omiljeno godišnje doba i kada imamo najduži dan u godini!!!

Zimski solsticij slavi se od davnina u mnogim kulturama širom sveta.
Meni najinteresantnije je slavlje u Iranu - Jalda:
Vreme kada se okupljaju prijatelji i porodica i slave uz obilje hrane i pića, i do sitnih sati recituju poeziju. Omiljena hrana su voće i orašasti plodovi, dok počasno mesto za stolom zauzimaju nar i lubenica zbog crvene boje: simbola zore i sjaja života.
Izraz "solsticij" potiče od latinskog solstitium, što znači "mirovanje Sunca" (sol znači sunce a sistere "zaustaviti se ili postati stacionarno"). To je zato što u jednom trenutku sunce deluje kao da "miruje" na horizontu, na mestu na kojem se čini da izlazi i zalazi.
Vladavina Jarca...
Neko se raduje zimi kao godišnjem dobu, neko zimskom solisticiju jer posle njega dani postaju duži a noći kraće. U danu najduže noći - počinje zima, Sunce ulazi u Jarca. Tako je ovde kod nas na severnoj polulopti. Na Južnoj počinje leto i tamo je dan najkraće noći...
U astrologiji sa ovim datumom počinje vladavina Jarca, Jarčevi će slaviti svoje rođendane....Dani će postajati polako sve duži. Ovo je i doba godine u kojoj su najveći hrišćanski praznici i možemo reći da sa ovim datumom zapravo slavimo....slavimo život!!! U Rimskom carstvu slavio se Dies Natalis Solis Invicti  ili "rođendan nepobedivog Sunca" - zimski solisticij, dan od koga dan postaje duži, kada Sunce dokazuje svoju nepobedivost!!!


Sunce će od danas početi da se "penje" po ekliptici....simbol Jarca je jarac koji se penje uz litice neke planine... simbolika je ovde prilično jasna!!! Ovo je doba godine koji možemo označiti kao novi početak novu fazu u našim životima....simbolično Sunce se ponovo rađa....Zbog svega ovog slavi se rođenje života... Danas u savremenom dobu imamo struju i nedostatak svetlosti i nije neki događaj...ali ranije, mnogo ranije naši preci su ovaj nedostatak svetlosti drugačije shvatali....radovali su se dolasku proleća i dužim danima....što je značilo i više svetla, više Sunca....Ima smisla što se u ovo doba godine slavi Božić!!! Mi koji se držimo Julijanskog kalendara možemo predpostaviti da je nekada davno zimski solisticij zapravo padao u te dane, u dane kada mi slavimo Božić (7.Januar)....

Upravo sam se setila 2012. godine i početka zime te godine...
Bila je to godina u kojoj su nam "pretili" samkom sveta...

"Dolazi zima, duga i hladna"....21.Decembar 2012.


Bila je to godina u kojoj je krenula serija kvadrata Urana i Plutona (ukupno sedam od 2012. do 2015.)

I nikako ne poredim te godine sa ovom...samo hoću da kažem prolazili smo mi i lično i kolektivno kroz razne krizne godine...




21.decembar Saturn konjukcija Jupiter u Vodoliji  na 0°29'

"Da li sve kada prestaje - Počinje"
Završava se ciklus od 20 godina koji je započet konjukcijom Jupitera i Saturna u Biku na 22° 28.maja 2000. godine i počinje novi ciklus od 20 godina! Ciklus koji počinje 21.decembra 2020. završiće se 31.oktobra 2040. konjukcijom u Vagi!!! 


Danas će se sresti na 0°29' Vodolije
Na internetu more tekstova na ovu temu. Ja sam o ovoj konjukciji prvi put pisala 02.decembra 2019. i tokom ove godine spominjala sam je više puta ukupno u sedam tekstova...Dosadila sam i vama i sebi...
I sada smo stigli do tog za astrologiju značajnog datuma! 

Velika konjukcja - Velika stvar...
Toliko velika da se sada u ovom trenutku ne može sasvim opisati ma koliko se trudili...
Ova konjukcija označava vreme i prostor koji tek dolazi jer od danas smo u novom ciklusu koi traje 20 godina a u tih 20 godina mnogo toga će stati ovo je samo početak!
Ova konjukcija se ne meri danima već godinama koje su pred nama!
U ovom trenutku najinteresantnije od svega je što ovu konjukciju možemo videti na nebu.
I baš to što se može videti golim okom prihvatite kao znak...
Ja taj znak vidim kao Svetlo na kraju tunela...
Baš na najkraći dan i najdužu noć (nikada ništa nije slučajno).

Pokušajte da povežete najbolje što umete sreću - Jupiter i Saturn - odgovornost, drugim rečima mi smo odgovorni za svoju sreću...To što je ova konjukcija u Vodoliji nudi nam i povezivanje prošlosti i budućnosti na najbolji mogući način. Vladari Vodolije su Saturn (staro, prošlost...) i Uran (novo, budućnost...) 


Uslikano iznad Kuvajta i meni poslato da mogu da vam pokažem

Koliko je značajan ovaj događaj potvrđuje to da je poslednji put ova konjukcija baš u Vodoliji bila 1405. godine po julijanskom kalendaru...Značajan je ovaj događaj jer se dešava i usred pandemije Kovida 19. Značajan je jer se nalazimo na pragu Novog doba u najtežem mogućem trenutku za čovečanstvo! Sa ovom konjukcijom ulazimo i u velike promene! Virus će na neki način ubrzati ove promene...
Ove velike promene na svom početku biće u znaku kvadrata Urana i Saturna (tri puta 2021.) U energiji kvadrata srešće se savremeni vladar Vodolije Uran i treadicionalan vladar Saturn - sukob novog i starog!
Kakve će se globalne i kolektivne promene dogoditi teže je i predvideti i kontrolisati ali lične promene su takve da na njih koliko toliko možemo uticati kroz neke odluke!
Za prvu ruku:
Pogledajte gde vam se u horoskopu nalazi konjukcija Jupitera i Saturna 0°29' Vodolije
u kojoj kući, onda pogledajte značenje te kuće. Pogledajte i kojim kućama vladaju Jupiter (Strelac) i Saturn (Jarac i Vodolija) pa proširite priču o uticaju ove konjukcije lično na vas!

Ova konjukcija će posebno uticati na Vodolije (konjukcija), Lavove, Bikove i Škorpije (kvadrat) kao i na sve vas koji imate neke planete na oko 0° ovih znakova! Uticaće i na Blizance i Vage (trigon), Ovnove i Strelčeve (sekstil). Na Jarčeve i Ribe (polusekstil) i na Rakove i Device (inkonjukcija)

Saturn je već ranije ove godine bio na ovom stepenu 29.marta (direktno) i 24.juna (retrogradno).
Jupiter je prvi put ovde posle 12 godina a na tom stepenu je bio egzaktno 07.januara 2009. (na pravoslavni Božić). Saturn u Vodoliji je u periodu kada je bio na ovom stepenu pokrenuo priču o crncima u SAD sigurno se sećate tog perioda! 2009. godinu sam vam predočila u tekstu Jupiter ulazi u Vodoliju! Ima tu nečega! Posebno ako znamo da će uskoro krenuti i kvadrati Jupitera i Urana I Saturna i Urana - neki društveni i socijalni nemiri su izvesni!

I za kraj.... Svaka konjukcija je Novi početak.
Ova konjukcija je nešto značajnija jer označava i Novo doba.
To što se nalazi na 0° ima još jače značenje jer počinjemo od 0!!!
To što se dešava u vreme zimskog solsticija (Suncostaj) Sunce na 0° Jarca pojačavaju efekat ove konjukcije i važnost ove konjukcije!



Danas je ponedeljak.
Mesec je u Ribama

Baš u vreme ulaska Sunca u Jarca, Mesec je bio u sekstilu sa Plutonom
Trenutno je Mesec u praznom hodu od 11:24 do 23:32 kada će preći u Ovna.
U vreme praznog hoda dogodiće se Velika konjukcija (19:20)
Ulaskom Mesec u Ovna ide još jedan novi ciklus Meseca i novi početak...
Samo ovaj novi početak ide sa nešto težom energijom (ali već smo na to navikli).
U 00:41 (utorak) Sunce u Jarcu i Mesec u Ovnu biće u kvadratu Prva Četvrt na 0°34’
Mesec će biti ispunjen 50%...
Za nekog kriza za nekog akcija!!!

Ono što ste započeli u vreme energije Mladog Meseca u Strelcu na 23° (totalno pomračenje sunca) 14.decembra sada nailazi na neku prepreku...Idemo ka poslednjem Punom Mesecu u Raku 30.decembra.
Akcija u kojoj ste možda na vas utiče kao jedan vid stresa, nervoze, nemira...To je ipak samo jedna prepreka koju možete lako savladati ako ste svesni onog što na vas utiče!!!
U kvadratu su energije koje ne sarađuju Jarac i Ovan...
Ko bude mogao da spava blago njemu...bez obzira što u isto vreme imamo sekstile Meseca sa Jupiterom i Saturnom koji započinju svoj novi ciklus.
Da je mnogo ....mnogo je...toliko snažnih energija u samo jednom danu!!!



23.decembar 15:52: Mars kvadrat Pluton

U sve ovo se upleo i jedan kvadrat...
Dakle u vreme ulaska Merkura i Sunca u Jarca u vreme Velike konjukcije događa se i kvadrat Marsa u Ovnu i Plutona u Jarcu - egzaktno u sredu ali dovoljno jak da nas isfrustrira tokom cele nedelje!
Ovo je treći i završni kvadrat između ovih planeta!
I ako je ovo beskoristan bes...on je tu pa je tu...posebno ako mu mi to dozvolimo!
Ovaj treći po redu kvadrat ponavlja epizode besa, kontrole, nametanje moći...
Zaokružiće se priče iz prvog kvadrata 13.avgusta (ja sam tada baš tog dana ostala bez oca) i drugog kvadrata iz 09.oktobra!!! Sada treći put po redu neki bes se zaokružuje...Mislim da smo svi globalno besni na virus, pandemiju i na to što ga očigledno ne možemo kontrolisati (upravo ide vest na TV da je virus mutirao i da je mnogo opasniji nego na početku)...Virus se transformisao samo u formi kvadrata to baš i nije dobra vest...



Kada reči zabole!!!

24.decembar 03:11: Merkur kvadrat Kiron na 4°58’

Reći pogrešnu stvar u pogrešno vreme....
Merkur i Kiron vode bolne razgovore
Ovaj kvadrat donosi bolne misli, reči, razgovore u okviru svega što Jarac predstavlja: profesija, karijera, položaj, status, ego, autoritet, struktura...Na globalnom nivou ovo je energija koja će pokrenuti neke bolne (Kiron u Ovnu) teme (Merkur u Jarcu)!!!!
Ovaj kvadrat se bazira na mislima, rečima, izgovorenim, napisanim, na komunikaciju u najužem i najširem smislu te reči....To je energija koja nagoveštava vrlo osetljiv ego, briga za egzistenciju, za nekog od roditelja  (Merkur u Jarcu)....Neke reči mogu da nas povrede, rane...(Kiron u Ovnu).
Ovde su reči te koje mogu da zabole....Isto tako i neke neizgovorene misli, reči....mogu da budu predmet bola i patnje...Ovde je potreba da se govori, priča....Merkur o nekom bolu (Kiron)...ta potreba je bolna....Boli i ako se kaže i ako se prećuti (kvadrat)....Ovo su pisma, poruke, informacije koje mogu da zabole....Merkur su u astrologiji i braća i sestre....neke bolne stvari na tu temu...

Ne možemo da krenemo u izlečenje ako nismo svesni ili ako nismo osvestili bol...
Neke vesti, informacije, poruke...misli danas bi mogle da vam skrenu pažnju na bolno mesto!
Uradite nešto....priznajte sebi (ili drugima) da boli i krenite u akciju...
Ali  i razmislite pre nego što nešto kažete ili odlučite.



25.decembar 08:04: Merkur trigon Uran

Ovako zajedno u energiji trigona Merkur i Uran nude nam nova rešenja, ideje...ali ne bilo koje...već originalne, inventivne, skoro pa genijalne...(Eureka). Nude nam ove energije da izađemo izvan okvira i zone komfora...da uradimo nešto za sebe u vreme svih iskušenja posebno u vreme kvadrata Merkura i Kirona i kvadrata Marsa i Plutona.Poslušajte intuiciju i budite otvoreni za nove ideje!



Ima li svetla na kraju tunela

26.decembar 08:37: Sunce kvadrat Kiron

Prvi aspekt Sunca u Jarcu je kvadrat sa Kironom u Ovnu

Najavljuje ova energija smanjenu vitalnost (Sunce - vitalnost, Kiron - rana)...neka bol je moguća..nova ili stara... Ovo je velika osetljivost....preosetljivost. Neki neprijatan osećaj u sopstvenoj koži. Ovde je rešenje u prihvatanju bola, prihvatanju nekih ograničenja (manjak energije i vitalnosti...). Ovo su i osetljivi odnosi sa muškarcima...nama bitnim..očevi, muževi, neki drugi muškarci rodbina, prijatelji....ovo su i neke njihove boli i patnje. 
Ne morate biti savršeni...
Na ličnom planu ovde je osnovno prihvatanje bola i rana...zatim potraga za lekom...isceljenjem....Ali lek i izlečenje mogu doći tek kada shvatite ko ste, kada stupite u kontakt sa sobom, svojim egom, karakterom (Sunce).
Najčešće se sa ovom energijom krene u potragu za nekim alternativnim, nekonvencionalnim metodama lečenja...Šta god da jeste u pitanju šta mislite da vam pomaže je dobro, ipak budite i oprezni nekada zvanična medicina ima više odgovora....
Možda vas lično zaobiđe ova energija, ali neće nekog vama bliskog....tako da je ovo i indetifikacija sa ljudima koji pate....i da samim tim možda budete nečiji iscelitelj....Lečeći tuđe rane...lečite i svoje bilo da ste ih svesni ili niste!!!
Sunce je u Jarcu....i nekako u prvi plan stavlja vaš ego, odnos prema autoritetima, starije ljude, oca, prošlost, tradiciju....naravno i karijeru, položaj...I moguća je neka bol, neki bolni momenat vas lično...ili je to energija koja utiče na nekog vama bliskog...obrni okreni opet ste vi deo ove priče....(Kiron u Ovnu, Ovan - JA)....

★★★

2 коментара:

  1. Ne secam se težeg perioda od upravo tog raspona 2012-2015. Koji mentalni #tb.

    ОдговориИзбриши
  2. Zaista svaka cast za ovako detaljno napisan tekst.Sve pohvale.Pravo profesiinalno a mozda i vise od toga!!!!!

    ОдговориИзбриши