петак, 2. октобар 2020.

Sitnice koje život i ljubav znače....Venera je od danas u Devici...



Moto dana:
Ljubav čine sitnice!!!

Zvezdani(n) zapis 3032
Petak. Venerin dan.
Venera je u Lavu na 29°15’


Venera večeras menja znak...
Bez drame, bez pompe...strpljivo i smireno...Venera prelazi iz Lava u Devicu...
Ovaj prelazak iz vatre u zemlju shvatite kao spuštanje na zemlju...
Skinuće Venera višak šminke, srediti frizuru...jer voli prirodan izgled...
I počeće da razmišlja, analizira...organizuje...razmišlja :).
Venera je u ovoj energiji u padu ili drugim rečima u tuđoj je kući...
Teško joj je da pokaže svoju pravu prirodu...
Teško joj je da poveruje koliko je zapravo lepa...
I baš zbog toga što se tu u Devici ne oseća dobro ona se trudi da bude savršena...
I ona sama je u potrazi za savršenstvom...
Teško se opušta ...Da bi se osećala dobro ili voljeno mora da bude korisna...
I jeste kritična ali je i samokritična...
Jeste uslužna ali nije sluškinja...

Za ovu Veneru ljubav čine sitnice: jedan zagrljaj bez povoda, poruka zalepljena za ogledalo, popravljen toster, držanje za ruke, jedan cvet iz nečije bašte :), kuvanje u dvoje, kada ti kaže biće sve u redu...

Venera je vladar Bika i Vage (tu je kod kuće), vlada 2. i 7.kućom prirodnog horoskopa i njena osnovna energija je energija emotivne i materijalne sigurnosti kao i energija odnasa, veza sa ljudima. Kao takva ulazi u praktičnu, analitičnu, uslužnu Devicu. 
Sigurno da bi više volela da boravi u kraljevskoj energiji Lava, da paradira, uživa, zabavalja se, zaljubljuje itd. 
Nije loše biti praktičan, analitičan, uslužan, voditi računa o malim stvarima, detaljima....
Jedna od energija Device je i kritičnost...Sa ovom energijom će biti kritičnosti...zvocanja...
Kada smo kod zvocanja :), postoji i knjiga na tu temu: "O zvocanju i ljubavi"-  Nebojše Jovanovića!!! Poučna knjiga zaista :), možete mi verovati na reč, ali možete je i pronaći negde u nekoj knjižari...Knjigu koja je više esej napisao je psiholog psihoterapeut na ozbiljno komičan način. On zvocanje tretira kao metod :).

Posle drame i sjaja (Venera u Lavu), dolazi malo smirivanja....više analize, ali i "volim da pomažem" energija...



Devica - Grčka, Moja Venera u Devici


Nešto sasvim lično:
Ja sam Lavica sa Venerom u Devici...
I šta da vam kažem...Kada pročitam da me je u životu vodio razum a ne srce zbog moje "nesretne" u padu Venere u Devici ja se zapitam da li sam rođena tada kada sam rođena :). Šalu na stranu ja sam Lav sa Merkurom u Lavu i mene je srce uvek vodilo prvo...posle se uključivao i razum:).
Zaljubljivala se moja Venera na prvi pogled samo u nečije oči i osmeh i ništa drugo nije videla (od drveta ne vidi šumu)...analiza je dolazila kasnije i pitanja naravno... Posle očiju i osmeha, zaljubljivala se u pamet :), čistoću i duše i tela. I često se zaljubljivala u partnere koji su imali neke probleme pa ih je ona rešavala :). Zaljubljivala se u one koji su dolazili od negde "tamo daleko", u one koji su puno putovali i u one za koje je znala da će morati negde da odu (ljubav na daljinu). 
I da... moja Venera je prilično izbirljiva :). Moja majka je često govorila: "Probirač nađe otirač"...ja sam bila ubeđena da tražim savršenu ljubav...od kako znam za sebe moja Venera je u potrazi za savršenom ljubavi...i ako je usput saznala da savršeno ne postoji ona će radije biti sama nego u vezi po svaku cenu.

"Da te bar mogu probuditi, 
kavu ti skuhati, 
u krevet donjeti
pa te poljubiti..."

Pročitala sam i da ova moja Venera nije romantična pa čak i da nije baš kreativna?! Nije sve u Veneri što se tiče romantike...nešto je i do Meseca, 5.kuće, Lava, planeta u Lavu...i Ribe su romantične i sve ovo u nečijem horoskopu će pričati priču o ljubavi i romantici, kreativnosti. Da ne širim priču, ja mogu da kažem za sebe da sam romantična za sve pare, to će potvrditi aspekti. Venera u Devici sve to lepo organizuje, isplanira...i teži savršenstvu...I znam da sam kreativna ne samo jer to drugi kažu...baš zahvaljujući toj mojoj Veneri ali i ne samo njoj!
Za ovu Veneru važi to sam i sama napisala da je skromna, povučena, rezervisana i da voli red i čistoću...U teoriji je tako...u praksi (kod mene) često je sasvim suprotno zbog jednog aspekta...pa je ona sve samo ne skromna, povučena i sve ono ostalo :). Zna da bude do besvesti pedantna (poređa mi garderobu po bojama :), higijena se podrazumeva...Onda dođu periodi kada ne haje za urednost, baš je briga za prašinu (često nešto napiše vrlo kreativno na toj prašini recimo Obriši me..)...Zaključila sam da je kampanjac...opet su za to krivi aspekti! I da je malo ogovaram zna da bude lenja za sve pare...skoro isto kao kada je uhvati period vrednoće i čistoće!
Mogu da potvrdim da je odana i lojalna partneru, prijateljima...opet do svoje suprotnosti (aspekt) jer često i kada to ne zaslužuju ona ostaje dosledna...
Moja Venera u odnosima, vezama skoro sve rešava razgovorom... ili pisanjem, pisama, poruka...
Može moja Venera satima da sluša kada joj neko nešto priča...ali isto tako i ona može satima da priča kao Šeherzada u bajci Hiljadu i jedna noć...i da "otopi srce okrutnog vladara" :).

"da se bar mogu zaljubiti 
u malu seljanku na nekom proplanku
gore u svemiru..."

Od kako znam za sebe ova Venera mi šapuće: Lepota je u detaljima...u sitnicama koje život i ljubav znače...I mene su sitnice obarale s' nogu...Kada mi neko pokloni samo jedan cvet, napiše na snegu preko puta zgrade Volim te...itd. Znala je da me zaustavi bilo da sam u šetnji ili da vozim zbog neke poljane sa cvećem, suncokretima itd. Često sam zbog nje pravila vence i nosila ih u kosi. Mnogo voli zemlju i prirodu. Ali najviše voli do obožavanja plažu, pesak...i Grčku (Devica). Voli kućne ljubimce i godinama ima zlatne ribice u akvarijumu...iz praktičnih razloga jer od kada živi u zgradi misli da je to bolje rešenje. Kada je živela u kući sa dvorištem bilo je više od jednog kućnog ljubimca...uvek je imala neku kucu, više mačaka koji su se družili...i patke su bile, kokoške svakoj je znala ime...
Istina je da će ako je partner na dijeti, nekom tretmanu i sl. i ona krenuti sa dijetom...Istina je i da će jesti nešto što partner voli da jede i prećutati da možda više voli nešto drugo...Voli da bude korisna, uslužna...ali nikako sluškinja ili kućna pomoćnica. Voli da se nađe partneru, prijateljima, bliskim ljudima kad god zatreba, za ovu Veneru i to je izraz ljubavi...Ponekad se osećala kao Crveni krst :). Prvu pomoć na ispitu za vožnju savladala je očas posla! Do danas sam shvatila da je njen moto: Biti potreban...

I da...baš voli da kritikuje ali nekako s' ljubavlju :). Ona kada kritikuje zapravo pomaže :). A kada moja Venera prestane da kritikuje onda joj više nije stalo! Voli zahvalnost (Lav voli i pohvale)...ali zahvalnost u vidu sitnica...ponekad samo jedno Hvala!
Što se analize tiče to može da radi do besvesti...i sve nekako u "sitna crevca". Analiziraće neku situaciju, partnera, ljubavnu priču...i neće odustati i kada vidi da je preterala. I meni je često dosadna i zbog toga je ponekad baš ne volim. To sa analizom je njena najgora osobina!
Više puta sam ovde na blogu pisala da moja Venera prosto obožava spiskove i planiranje! Spiskova je na sve strane u kući...Nalepljenih poruka...Kada je u bilo kakavoj dilemi ona uradi spisak Za i Protiv! Mnogo voli da piše ova moja Venera. Kako je u Devici a Devicom vlada Merkur koji je u Lavu ona piše najviše o ljubavi i mnogo voli dnevnike. Ima ih toliko (one starinske koji su bili pre digitalne ere) da bi mogla u knjigu da ih prenese! Morala je i blog da nazove tako - Zvezdanin dnevnik!!!
Moja Venera je prosto morala da radi ono što voli...Ovde mislim na sve ali posebno na posao, karijeru...Nije se zaljubljivala na poslu (bila je tada udata:)...ali jednom jeste...Ni to nije bilo tipično jer je tu osobu znala od ranije...Voli ona da radi sa partnerom ili da mu se u poslu nađe ili da budu ortaci...ali je vremenom zaključila da je bolje "use i u svoje kljuse". Ovde moram da dodam da sam se zbog nje (Venere u Devici) često osećala četiri u jedan: majka, ćerka, žena, poslovna žena!!! 
Za moju Veneru su izgled, ishrana, zdravlje, rutina ozbiljan posao :). I ona mnogo vodi računa o svemu navedenom. I često (opet zbog aspekta) u tome preteruje!
Što se intime tiče, zaista je u fazonu "Gledaj ali ne diraj"...(diraćeš kada ti dozvolim). Ne bih ovde da detaljišem :), sem da naglasim da konjukcija sa Plutonom mnogo toga napisanog na temu intime ne važi za moju Veneru...
Mogu da zaključim da ova moja Venera mnogo vodi računa o sebi, o izgledu, o zdravlju... tako tako...Vredna je, poslovna, vrlo organizovana i često preterano dostupna..Zna da bude dosadna do besvesti zbog analize, lenja....Lojalna je i verna, privržena! I naravno teži savršenstvu! Teško se opušta ali je vremenom i to naučila kao i mnoge druge stvari gde je bila svesna da greši! Iskustvo je čudo! Recimo...naučila je da ne postoji konstruktivna kritika i da je kritika zapravo kritika! Naučila je i još uči da se "ugrize za jezik"!!!




Za kraj...
Ja se uglavnom slažem sa opisima Venere u Devici koje su u astrološkim knjigama. Naravno uvek ima izuzetaka od pravila jer... mi nismo samo Venera, i mi ne proživljavamo samo jedan tranzit ili samo jedan aspekt.....Mi smo vrlo kompleksni....a takvo je i nebo nad nama....Sreća pa je tako.
(Kad god se nesložite sa opisom neke vaše planete ne samo Venere, uvek se setite ostatka vašeg horoskopa, koji ste znak, koji podznak, koje aspekte pravi ta planeta itd. I uvek pogledajte koje sve ličnosti imaju baš tu planetu jer kroz druge možete nešto naučiti i o sebi)
Istina je da se Venera ne oseća najbolje u Devici zbog "pada", ali to nikako ne znači da je ona slaba, jednostavno ponekad se ne snalazi najbolje na mestu koje je njoj strano. Inače preko puta Device su Ribe...energija gde se Venera oseća "uzvišeno" (egzaltirano) i to vrši veliki uticaj po sistemu ogledala, pa vi koji kao i ja imate Veneru u Devici razmislite o tome!
Svaka Venera (u nekom znaku) ima svoje vrline i mane, svaka planeta kao i aspekt ima dve strane medalje! I nije isto da li Veneru u Devici ima Devica, Lav ili Vaga (Sunce u ovim znacima)!!! Mojoj Veneri u Devici Sunce u Lavu dodao je srčanost, boje, šljokice i još mnogo toga i hvala mu na tome :)

Nadam se da vas nisam udavila:).

Dnevni aspekti
Mesec je i dalje u Ovnu

I dalje je Mesec pun (99,6%) ali sada će lagano početi da opada...Nadam se da će i tenzija tako da pada...Neću da vas pitam: A Vi kako ste...nadam se da ste preživeli napetost i nervozu...Jer i ako jeste ili niste nešto kasnije kada će za mnoge vikend zvanično početi Mesec će biti u kvadratu sa Jupiterom u Jarcu, posle ponoći i sa Plutonom...sutra pre zore srešće se sa RMarsom a probudićemo se sa kvadratom Meseca i Saturna...Najbolje bi bilo da sve ovo možemo da prespavamo...Naravno za većinu to ne dolazi u obzir i jedino što mogu da vam kažem ono što ponavljam kao papagaj Vežbaje mir i suzdržanost i dodajte na sve to i kap ili više strpljenja!
Možda bi pomoglo da se pripremite za Venerin ulazak u Devicu 22:47 CET.
Nije u redu da to dočekate neuredne kose :), noktiju...itd. Ne morate baš večeras da pregledate garderobu, da čistite i ostalo...ali možda da napravite spisak :))...Ili ako baš i niste u ovom fazonu makar i kada je Venera u tranzitu kroz Devicu uradite nešto neku sutnicu za vašu ljubav...

5 коментара:

  1. E bas sam uzivala dok sam citala..i meni je venera u devici retrogradna,a sunce u lavu.

    ОдговориИзбриши
  2. Pravo u metu,što se tiče venere u devici,koja je ukonjukciji sa plutonom i uranom,mars u lavu i sunce u vagi.Dodala bih samo jednu sitnicu,a to je da je vrlo zadrta i ne prihvata odbijanje,već ta devica uporno voli i u svojoj samoći:(!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepo dočarano. I vrlo interesantno što vidim sebe. Ja sam riba a moja prva kuća počinje u strelcu na 27°. Venera mi je u jarcu, a jarac mi je takođe prva kuća. Sjajni tekstovi. Uvek uživam čitajući.

    ОдговориИзбриши
  4. Mozete li mi reci sta se desava ako imamo veneru u devici u natalnom horoskopu pa jos i tranzitna bude u devici? Kako to protumaciti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Unknown,

      Kada je Venera u tranzitu u znaku u kojem je i natalna Venera može vam bolje objasniti vašu Veneru, bolje da je sagledate i razumete!
      Venera je prošle godine bila u Devici od 21.avgusta do 14.septembra! Ove godine je u Devici od 02.oktobra do 28.oktobra! Dakle, treba joj oko godinu dana da ponovo uđe u znak u kojoj se nalazi Nat Venera!

      ALI postoji Venerin povratk, kao i povratak nekih drugih planeta.

      Svaki povratak planete je bitan, najčešće se piše o povratku Saturna i Jupitera, nešto ređe o povratku Urana!
      Što se Venere tiče povratak se dešava svakih 8 godina. Venera se svakih 8 godina vraća približno na isti stepen na kome je Nat Venera. To se dešava u vreme solarnog povratka! Kada u solarnom horoskopu imaš Veneru u Devici onda je to povratak Venere.

      Meni je poslednji povratak Venere bio 2012. tada je na moj rođendan (28.jula) Venera bila na istoj poziciji (+2*) gde je i Nat Venera!

      Razna su iskustva sa Venerinim povratkom...


      Ja sam o ovome već pisala: https://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2018/08/sta-rade-zvezde-u-periodu-od-06avgusta.html

      Избриши