петак, 5. јануар 2018.

"Kosmos kaže Može"....ovih dana neke konjukcije i sekstili....


#nikolapuzigaca #nikolapuzigacadesign
Petak je....Petkom vlada Venera, Venera je u Jarcu na 14*!!! Venera će ovih dana biti više nego aktivna i aktuelna!!!
Venera je u sekstilu sa Neptunom u Ribama od 03.januara!!!
Venera će biti u sekstilu sa Jupiterom u Škorpiji 08.januara!!!
Venera će biti u konjukciji sa Suncem i Plutonom u Jarcu 09.januara!!!
Venera će biti u sekstilu sa Marsom u Škorpiji 09.januara!!!
Na zvezdanom nebu od 01.januara do negde oko 16.januara sve same konjukcije i sekstili!!!


Konjukcije i sekstili!!!


Konjukcija (0*) je aspekt inteziteta... ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza... sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... 
Konjukcija je intezitet, naglasak na nešto, pojačavanje, koncentracija na nešto, nova aktivnost, novi početak...
Sekstil (60*) - Sekstil spada u harmonične i povoljne aspekte...i ima prirodu Venere. Planete koje su ovde u odnosu imaju skladan i stabilan odnos. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju -  sekstil.


Ovde imamo konjukcije u Jarcu i konjukciju u Škorpiji...
U Jarcu su u konjukciji Venera, Sunce i Pluton!!! U Škorpiji su u konjukciji Mars i Jupiter!!!
U nekom trenutku Mars i Jupiter su u sekstilu sa svim planetama koje su u konjukciji!!!
Venera u sekstilu sa Jupiterom i Marsom 08. i 09. januara
Sunce u sekstilu sa Jupiterom 08.januara, u sekstilu sa Marsom 10.januara
Pluton u sekstilu sa Marsom 08.januara, u sekstilu sa Jupiterom 16.januara
Sve konjukcije i sekstili "rade" od početka godine....rade ovi aspekti i pre egzaktnog uticaja i posle!!! Datumi su navedeni za egzaktne uticaje, ali i pre tih datuma i posle tih datuma imamo uticaje ovih aspekata!!! Od svih ovih aspekata sekstil Jupitera u Škorpiji sa Plutonom u Jarcu najduže će da traje, dakle i posle 16.januara!!! On spada u dugotrajne aspekte!!! O njemu ću pisati posebno!!!

#nikolapuzigaca #nikolapuzigacadesign


Sa jedne strane imamo snažnu konjukciju Marsa i Jupitera u Škorpiji sa druge strane snažnu konjukciju Sunca, Venere i Plutona, međusobno oni su i u sekstilu!!!
Kosmos nudi....šansu, priliu....mogućnost!!! Kosmos nudi... mi smo tu da iskoristimo šansu!!!
Ovo su tranzitni aspekti i neće na svakoga od nas uticati isto!!!
Za početak potrebno je da pogledate u kojim kućama se nalaze sve ove planete!!!
Te kuće su oblasti života koje su aktuelne!!!
U igri su emocije, novac (Venera), strasti (Mars, Pluton), ego, vitalnost (Sunce), a na sve to Jupiter da proširi, uveća, obogati...Sve su ovo zaista jake i moćne energije, ALI....imajte na umu da sve te tranziten planete (Sunce, Venera, Pluton, Mars i Jupiter) prave i aspekte sa vašim natalnim planetama...što celu ovu priču može da popravi, pojača (sekstili, trigoni), ali i da na žalost pokvari ili umanji efekat (kvadrati, opozicije)!!! Nikada ništa u životu nije ni crno ni belo....sve je u nijansama!!!
Ne želim da vam kvarim utisak :)), samo vas upozoravam da nije sve tako jednostavno....Kosmos kaže....Može....ali kod nekoga je to lakšim putem....kod nekoga težim putem!!!Izdvojiću ovde konjukciju Marsa i Jupitera u Škorpiji!!!

Radost života... 
07.januar 01:38: Mars konjukcija Jupiter
Mars i Jupiter u Škorpiji na 17*
Krajem decembra prošle godine više puta sam vas podsetila na susret Marsa i Jupitera!!!
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/12/gde-si-sadjedan-dan-do-nove-godine.html

Kada se Mars i Jupiter sretnu eto nama snažne energije....
Jupiter je taj koji sve širi pa i energiju. Radost što smo živi :)), entuzijazam, spremnost za akciju. Poslovi će se bolje i sa radošću obavljati...sve u fazonu ništa nije teško...Odluke koje ćete donositi imaju velike šanse da donesu uspeh. Sve što ima veze sa pravom, pravdom, zakonom je povoljnije i brže...Ovo je povoljna energija i za ljubavne stvari i ljubavne teme... Kada se ovako udruže energija, akcija (Mars) i sreća, ekspanzija, širenje (Jupiter), stvari u našim životima idu lakše. Ako volite da pobeđujete ovo je vreme za pobede! Ako se borite za neku pravdu eto mogućnosti da se izborite. Ova energija će doneti dobru energiju, entuzijazam, pozitivan stav, šanse za uspeh. Konkurenti smo jedni drugima ali na pozitivan način. Svi ćemo biti odlučniji da ostvarimo svoje ciljeve. Dobra energija za sve što ste započeli ali i za sve nove poslove...Vreme je da nešto uradite!!! Šta konkretno? Zavisi od položaja Marsa i Jupitera u vašem horoskopu - kuća u kojoj se nalazi. Kuća će objasniti više... 
Vrlo je intezivna ova energija, još je intezivnija jer se nalazi u energiji Škorpije....Mars u konjukciji sa Jupiterom donosi energiju radosti života, ali energija Škorpije ponekad ima neki drugačiji plan!!! Jedna od energija Škorpije je energija transformacije posle koje dolazi regeneracija....ono u stilu nešto mora da "umre" da bi se nešto novo rodilo!!! Tek da to imate na umu!!! Samo dobro kanališite ovu energiju i sve će biti kako treba!!!


Hair - Kosa

When the Moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars,
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars

Mi iz 60 i neke pamtimo ovu pesmu i ovaj film....ja sam se setila ovih stihova gde se spominju Jupiter i Mars....Film Kosa je mjuzikl (1979) rađen po istoimenom mjuziklu sa Brodveja iz 1968.!!! Film je priča o mladiću koji je regrutovan za rat u Vijetnamu, koji se na tom putu susreće sa grupom hipija i sa kojima postaje dobar prijatelj!!! Mladić se zaljubljuje u devojku iz bogate porodice, novonastali prijatelji ga ohrabljuju da istraje u udvaranju...u sve to je indirektno umešan rat u Vijetnamu i pobuna mladih ljudi protiv takvog rata!!!
I kakve veze imaju Mars i Jupiter ovde? Osim što se nikako slučajno pojavljuju u pesmi imaju jake veze!!! Mars je planeta koja pored svega što predstavlja (pogledajte ovde) predstavlja rat, vojnika, oficira, uniformu, muškarca....Mars je i agresija...ali i hrabrost, želja, strast....Jupiter je planeta sreće, ekspanzije, duhovnosti, morala, pravde...Jupiter proširi sve što zatekne i dobro i loše!!! Gore sam već napisala da ovde u konjukciji Marsa i Jupitera možemo prepoznati radost života, snagu, entuzijazam....akciju!!! Svaka priča (aspekt) ima dve strane medalje!!! Ova konjukcija može izvući iz nas sve najbolje, ali negde može da izvuče i ono najgore!!! 
Šta će se dogoditi, presudiće ostali aspekti, ali posebno aspekti Marsa sa vašim planetama!!! Mnogo toga zavisi i od Nat Marsa koji imate!!! Moj je prilično miroljubiv jer je u Blizancima!!! Tran Mars u Škorpiji pravi dobre aspekte sa mojom Nat Venerom ali i mojim Nat Jupiterom....ja očekujem dobru priču!!! Međutim poznajem nekog ko će imati kvadrat (egzaktni) Tran Marsa u Škorpiji sa Nat Marsom u Vodoliji!!! Tran Jupiter u Škorpiji egzaktno u kvadratu sa Nat Marsom u Vodoliji!!! Njemu će biti teško na prvu loptu!!! Boriće se...takmičiti i sam sa sobom i sa drugima!!! Sve zbog nekog ideala, pravde, ali i novca!!! Tran Mars i Jupiter (konjukcija) već su mu i u kvadratu sa Nat Saturnom u Vodoliji!!! Što mu dodatno komplikuje situaciju!!! Ipak ima svetla na kraju tunela!!! Tran Mars i Jupiter u Škorpiji su u trigonu sa njegovim Nat Suncem (tek da ne poludi), ali i u sekstilu sa Nat Uranom i Neptunom u Jarcu!!! Teško mu je, biće mu teško...ali izvući će se!!! Tran Mars i Jupiter u Škorpiji su mu u 6.kući, Tran Sunce, Venera i Pluton u Jarcu su mu u 8.kući!!! Ima veliku šansu i mogućnost da se transformiše i regeneriše (8.kuća), da "ozdravi" (6.kuća), da popravi neke stvari i u vezi zdravlja i u vezi posla!!! On jeste takmičar u jednoj igri i do skoro je bio pogubljen, ove energije koje sada kosmos šalje su tu da mu pomognu da se u igru vrati!!! Izvesno je da će biti na gubitku (što se novca tiče) ali izvesno je da će taj gubitak imati čime da pokrije!!! Već je kažnjen!!! Tran Jupiter (zakon, pravda, novac) u kvadratu sa Nat Marsom u Vodoliji - kazna!!! Ostaje još i finansijska kazna! Ove tranzitne konjukcije i sekstili su tu da mu pomognu da što bezbolnije izađe iz ove velike životne krize i nevolje!!! U celu priču kod njega je uvedena i priča o ljubavi (Venera), Tran Venera u Jarcu je sada u 8.kući "preko" - konjukcija sa Nat Uranom i Neptunom u Jarcu!!! Moraće nešto suštinski da promeni (8.kuća) da bi ta emocija koju ima uspela!!! Nešto zaista mora da "umre" da bi se nešto novo "rodilo"!!! Da bi ljubav koju oseća trajala moraće i on i ona da se menjaju!!!Нема коментара:

Постави коментар