петак, 20. март 2015.

Pomračenje pa proleće.....:)) "Čistim svoj život"....


Konačno....Danas prvi dan proleća....doduše ovde na severnoj Zemljinoj polulopti dolazi tek večeras u 11:45pm CET, kada će zapravo Sunce ući u znak Ovna. Imamo i prolećnu ravnodnevicu, dan i noć će trajati 12 sati...Lepo...

Danas je i Međunarodni dan sreće... i sreća se izborila za svoj dan, koji se slavi od 2012.
Danas je i svetski dan astrologa :))


Pomračenje pa proleće....
Dok ovo pišem Mesec je na 28* Riba... do Mladog Meseca i Pomračenja ostalo je još oko dva sata :). Sigurno ću ovo pisati i za vreme Pomračenja :)) ili u njboljem slučaju završiti u to vreme....
Pomrčina se dešava na 29*27' Riba....Kraj puta... Kraj jednog životnog ciklusa, početak novog!
Zatvaraju se jedna vrata..... otvaraju druga :)). 
Trinest sati posle dolazi proleće ovde i tamo daleo jesen :))...



Prelazak iz energije u energiju
Danas osim energije Mladog Meseca i Pomračenja Sunca imamo i energiju promena znakova. Sunce prelazi iz Riba (voda) u Ovna (vatra)... 

Kraj i novi početak...
Kroz energiju Riba doživljavamo neki kraj....neko čišćenje. Prolećno čišćenje! Samo ovo je više od prolećnog čišćenja životnog prostora, kuće, ormana....itd. Ovo je i psihološko čišćenje i neka vrsta lične transformacije.
Poslednje Pomračenje Sunca bilo je 23.Oktobra 2014. na 0* Škorpije. Sada imamo ovo Pomračenje u Ribama na 29*27' i sledeće Pomračenje ali Meseca 4.Aprila na 14* Vage...
Ovo sada Pomračenje i Mlad Mesec je priča o nekom kraju i početku! Samo u početak se ne ide sa teretom...sa nekim teretom iz prošlosti. Međutim baš ta prošlost je negde važna jer bez nje ne bi bili ono što jesmo...ona nam je na neki način i ucrtala put kojim idemo dalje. A da bi išli dalje nečeg se iz te prošlosti moramo rešiti, promeniti, završiti .....kako ko već prema svom karakteru (natalnom horoskopu). Ni jedan novi početak neće doći sam od sebe....Njega pokreće nešto što je bilo pre tog novog početka!!!

Sa energijom Riba stigli smo do nekog kraja....umorni, isfrustrirani, nakupljeni energije svih znakova kroz koje je kružila energija od predhodnog ciklusa (Ovan-Ribe)!!! Došli smo do kraja puta već pomalo nestrpljivi da dođe bolje sutra... Prosto je duši (Mesec) potrebna nova energija i volja (Sunce)... i to nam i pruža Mlad Mesec.....priliku za novi početak! U Ribama....to je potreba za iskupljenjem, izlečenjem....i opraštanje je deo ove energije. Svima nam je potrebna druga šansa!!!
Negde su ove promene dramatične, negde su postepene (što je bolja varijanta :). Da kada prođe neko vreme (efekti Mladog Meseca i Pomračenja Sunca idu i do šest meseci) i pogledamo unazad shvatimo da je do neke promene došlo, zapravo da tek kroz vreme dobijemo "dokaze" da je do promene došlo. Ovo posebno važi za one nestrpljive, za one koji pročitaju da će se nešto dogoditi i misle da je to sada i odmah....pa kada ne bude onda se razočaraju....ponekad ni kroz vreme ne uvide da je do promene došlo... Zašto? Pa to je nešto u karakteru!!! Nismo svi isti i ne doživlajavamo uticaje planeta svi na isti način.....Srećom :). Jer da jesmo sve bi bilo drugačije i vrlo predvidljivo.

Danas u vreme Mladog Meseca, Mesec i Sunce će biti na istom stepenu u istom znaku - u znaku Riba. Šta je zapravo Mlad Mesec?
Konjukcija Sunca i Meseca - astrološki. Mesec nije vidljiv jer ga Sunce nadjača! Mlad Mesec nas uvodi u novi ciklus gde ćemo za četrnest dana imati Pun Mesec....Ono nesvesno u nama je najjače. Emocije su najjače i intezivnije nego obično. Šta je Pomračenje Sunca - astrološki? Mesec se nalazi ispred Sunca i blokira njegovu svetlost. Pomračenje Sunca se dešava obično dva puta godišnje na oko pet šest meseci između pomračenja! Pomračenje Sunca je jaka i moćna energija slična Mladom Mesecu samo što je moćnija i intezivnija!!!
Pomračenje Sunca i Mlad Mesec provociraju novi životni ciklus i promene! Sada sve ovo imamo u energiji Riba!!!

Nešto o energiji Riba...
Ribama vladaju Jupiter (tradicionalno) i Neptun. Vladaju i 12. kućom u prirodnom horoskopu!
Šta predstavlja ova energija: ono nesvesno u nama (podsvest), naše snove, vizije, fantaziju, romansu i romantiku, kreativnost, duhovnost....kanal ka kosmosu, ono ne fizičko u nama..., maštu, suptilnost, osećajnost, univerzalnu ljubav, saosećajnost, empatiju, simpatiju ali i ranjivost, preosetljivost, obmane, laži, prevare, projekciju, vizuelizaciju, spas i spašavanje, ali i patnju, žrtvovanje, mučeništvo, rastvaranje, rastapanje, razlivanje, predaju, zavet, odanost, prosvećenje... razna čuda, magiju, čaroliju, mistiku i mističnost, tajne... izbegavanje, poricanje, izolaciju, zatvaranje....razne zavisnosti (droga, alkohol, cigarete, lekovi...), bekstvo od stvarnosti....
Realnost u Ribama dobija drugu dimenziju. Dok vlada ova energija nikada ne možemo biti sigurni da li je ono što vidimo realnost ili iluzija... Ovde od svega je najbitnije da sa energijom Riba dolazimo do kraja ciklusa....sada sa Mladim Mesecom u Ribama dolazimo do same IVICE gde posle počinje nešto novo, novi ciklus i energija Ovna.
Došli smo do trenutka kada treba odbaciti staro zarad novog... Raskrstiti sa starim, poznatim, udobnim.....i napraviti put novoj energiji! E to je ono što je negde bolan i težak proces, a negde lagan i neopterećujući. Ova završnica, ovaj kraj jednog puta i početak drugog je najbitnije u ovoj energiji o kojoj je ovde reč - energija Mladog Meseca!
***Važnu ulogu u ovom procesu imaju i Jupiter i Neptun. Tran Jupiter je retrogradan i Lavu i sada je srećom u trigonu sa Uranom u Ovnu! Vatreni trigon koji može da pomogne. Sa Neptunom je nešto drugačije. On je u kvadratu sa retrogradnim Saturnom u Strelcu i donosi konfuziju, haos, nejasnoće...


Kako sve ovo uraditi na što bezbolniji način?
(za one koji imaju problema sa bilo kojim krajem)
Kako se pozdraviti sa prošlošću? Posebno sa nekom bolnom i teškom. Ništa ne prestaje po naredbi...niti nekom magijom, čarobnim štapićem, dugmetom :))). Ali ako se ne rešimo toga, tog bremena koje nosimo....vratiće se opet. Vratiće se nekada u nekom trenutku da nas progoni. Posebno se ovde radi o nekim bolnim situacijama koje nismo odbolovali već zakamuflirali.... A bol mora da se odboli.... Energija Mladog Meseca je tu da pomogne....Ona je tu da pomogne da nešto dovršite...Postoje razni načini....oni jasni i otvoreni...kažemo da je kraj ili do kraja dolazimo na suptilan i lagan način. Možemo ovaj proces započeti najobičnijom čišćenjem kuće i ormana....i to je simbolično čišćenje života.... A onda ide ono "teže" čišćenje duše, podsvesti, misli....Kako je ovde u pitanju energija Riba to može ići uz neki vid meditiranja.....već sam napisala negde da to ne mora biti posebna tehnika...jer nismo svi u tom fazonu.... U čišćenje misli i duše možete krenuti sa nekom muzikom u nekoj tišini i miru....razmisliti o svemu što je bilo i razmisliti šta hoćete dalje!!! I ništa se ne dešava preko noći...ako treba ponovite ovo više puta :)). Možete ovo uraditi i u razgovoru sa nekim u koga imate poverenja, nekada prijatelji (ili bilo ko blizak vama) bolje vide sa strane....Ili razgovarajte sa nekim ko je stručan.... I sve ovo, ceo ovaj proces ide u fazama....sa fazom Mladog Meseca sve počinje.....a onda polako do stvarne promene!!! Mesec ide dalje....jedna faza, pa druga...i kada bude bilo vreme dogodiće se i promena....Nema razloga za žurbu.
Prvo će Mesec ući u Ovna, za njim kasnije i Sunce....i svi ćemo ući u novi ciklus....Neko će do promena i novog početka brže, neko sporije... Neko će se proenama prepustiti, neko će im se opirati, sve ipak zavisi od vaših karaktera (natalnog horoskopa).
*Inače neki aspekti koje Mesec i Sunce (Mlad Mesec) prave sa vašim planetama ceo ovaj proces mogu da poprave - sekstili, trigoni... ili da pokvare - kvadrati, opozicije, inkonjukcije... konjukcija sa nekom vašom planetom može i da popravi i da pokvari zavisi od planete sa kojom su oni u aspektu....

Pomračenje...i sedmi kvadrat Urana i Plutona.....
Pomračenje Sunca ovde samo ubrzava ceo ovaj proces, čini ga intezivnijim i jačim... Sve je isto samo mnogo intezivnije....Sa lošom reputacijom koju pomračenje ima javljaju se i strahovi....Ali to je prirodan proces, javlja vremenom na vreme....i deo je naših života od rađanja pa do kraja života. Sinoć je bio slabiji zemljotres, od jutros vesti o više nesreća tokom noći, u toku je štrajk prosvetnih radnika....ma ima još da ne nabrajam ono što i sami možete da pročitate.... Nešto se dešava....i to ne samo zbog ovog Pomračenja.....već i zbog sedmog po redu kvadrata Urana i Plutona.... Ovako u kombinaciji sve je još neizvesnije što se tiče globalnih i naših i svetskih dešavanja.....
Ima i jedna dobra vest uhapšen osumnjičeni snajperista koji je terorisao narod u Petrovaradinu! Ako se dokaže da je kriv njemu je početak u zatvoru :)).

Srećno vam bilo čišćenje, kraj i novi početak!!!


Čistim Svoj Život 

 

1 коментар:

  1. Radujem se novom pocetku i ostavljanju proslosti iza sebe, definitivno primijecujem da radim na tome a evo sad i vidim zasto :))

    ОдговориИзбриши