среда, 4. март 2015.

"Kad si srećan....i kad želiš s drugim delit' sreću tu"... možda pomognu i aspekti

Nebo danas ljubavno...:))
Mesec je još uvek u Lavu, dok ovo pišem na 29*... U Devicu će preći u 12:57pm CET... Kako se približava Devici sve bliže je kvadratu sa Saturnom u Strelcu na 4*
Sunce vladar Lava je u romantičnim i "ružičastim" Ribama na 13* na nekoliko koraka (stepena) od Neptuna na 7* još traje ova konjukcija....
Mesec preko Sunca (vladara u Lavu) još ljubavniji od jutros....od podneva preko Merkura (vladara Device) biće "upleten" u Venerin u Uranov odnos...
Merkur vladar Device je u Vodoliji na 17* u sekstilu (dozvoljen orbis delovanja) sa Venerom i Uranom u Ovnu na 14*

I tu smo danas.....
Kod Venere (ljubav) i Urana (sloboda)....i njihovom zagrljaju....
Venera konjukcija Uran na 14*
Ovo je samo jedan od uticaja (ljubav i sloboda) energija koje su se našle u istom znaku (Ovan) na istom stepenu 14*!!!
I sve se ovih dana "vrti" oko Venere... oko ljubavi, sexa, uživanja, zabave, kreativnosti, ali i novca....Ona je danas u konjukciji sa Uranom...
Ono što u principu svi ljudi žele je sloboda...  
Bez slobode nema života... I gde je tu ljubav? U slobodi...U njihovom zajedništvu... Ako nema slobode ljubav se pretvara u suprotnost u posesivnost a to nije ljubav... Ljubav koja nosi "lance" nije ljubav... Bilo da ih nosite lično ili namećete drugima... Ne čini drugome ono što ne želiš da čine tebi, drugim rečima... Ne možete da "okujete lancima" drugog a da pri tom i vi niste vezani... Dakle bez slobode nema ljubavi....Biti zajedno a opet slobodni... To poručuje ova današnja konjukcija Venere i Urana....to što su u Ovnu svemu dodaje strast, želju, potrebu da se ide napred u budućnost bez osvrtanja u prošlost Ovan to ne radi....


U ovaj zagrljaj .... u ovaj ples u dvoje....umešao se danas RxJupiter u Lavu....
Još priče o ljubavi? Da, takav je Lav.....
Ovde je po meni i priča o ....ne šta ti možeš da uradiš za mene, već šta ja mogu da uradim za tebe! - Venera i Uran u konjukciji u TRIGONU sa retro Jupiterom!!!

 Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon sureta s’ tobom neće biti srećniji.
Majka Tereza

Čovek je sretan onoliko koliko je sposoban usrećiti druge.
Kineska poslovica


Šta oni mogu da urade jednan za drugog? 
Venera bi mogla da pita Jupitera: Šta si uradio za mene? Ali i Jupiter bi mogao to isto da pita Veneru... Tako je i sa nama .... jer ovi aspekti vrše uticaj na nas.... I eto zapitajte se pre svega šta VI možete da uradite za DRUGOG, nego da nekog (drugog) pitate šta je uradio za vas!!! Život nije uvek bajka u kome se dešavaju samo bajkovite stvari....ako bajke i treba da bude onda je morate i napraviti!!! Koliko žaba treba poljubiti da bi pronašli svog princa/princezu :)))... puno ako treba :))

Šta sve mogu da "pitaju" jedan drugog Venera i Jupiter....
Jupiter pita: Koliko je vremena prošlo od kako si pružila ljubav, zaljubljenost, zabavu, uživanje, odmor? Jesi li konačno pronašla idealnog partnera, vezu, odnos? Uživaš li u vezi u kojoj si? Ljubiš li se, grliš, plešeš? Uživaš li sama, možeš li da uživaš sama ili moraš da imaš nekog?
Venera pita: Šta si ti u poslednje vreme učinio za mene? Gde je sreća? Gde je optimizam, gde je istina? Kada sam poslednji put bila na nekom odmoru, putovanju...? Gde je emotivna sigurnost? Gde je finansijska sigurnost?


I sada da ja vama postavim pitanja u skaladu sa energijama (Venera trigon Jupiter):
(pitanja su retorička,  ne očekujem stvarno odgovor od vas)
Kada ste se poslednji put zaljubili? Nemate u koga? Ok, a u sebe? (Na tu ljubav nikada nemojte da zaboravite, jer tek kada (za)volite sebe voleće vas i drugi). Kada ste uživali, bili srećni i zadovoljni, ispunjeni? (Ako nemate sa kim, onda sami?) Da li je sreća samo biti u vezi? Ili je sreća svuda oko vas i najpre u vama? Sreća nije tamo negde ili kod nekog, sreća je u vama!!! Ljubav će doći kada joj je vreme, život ne treba da se pretvori u čekanje na ljubav!!! I setite se uvek jedne neosporne činjenice: Šta zračimo to i privlačimo!!!! Dakle ako ste (emotivno) sami ili što mi neko skoro reče prazni....zapitajte se kada ste poslednji put uradili nešto lepo za sebe, uzeli kraći odmor, ili vikend samo za sebe, ugodili sebi, zabavili se, posvetili se nekom hobiju, proveli lepo vreme sa svojom decom (ko ih ima), rodbinom, prijateljima?
Ako ste u vezi, kada ste se poslednji put zapitali šta ja mogu da uradim za nju/njega? Kada ste se svom partneru posvetili onako do kraja? Poklonili neku sitnicu ili samo osmeh, poljubac i zagrljaj? Da, kada? A ne samo (za)pitali šta je on/ona uradio za mene!!!

Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: 
plemenitom karakteru, poduzetnom duhu, 
sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu.
A.Šopenhauer

Ko misli da je srećan, on je zaista srećan. Jovan Dučić


Šta zapravo hoću da vam kažem?
Venera i Jupiter u astrološkom smislu jesu planete sreće... Venera - takozvane male sreće, Jupiter velike sreće!!! Ok, to pretpostavljam svi znate bez obzira na astrološko znanje  i umeće. Ništa se ne događa po automatizmu... Neće ni ovaj aspekt i tranzit na svakog delovati. Biće onih koji će mi negde napisati ili reći: sve je ovo lepo što ti pišeš ali ja to nisam osetila/osetio!!! 
I Venera i Jupiter traže posvećenost, traže da se i vi uključite!!! Venera jeste ljubav....ALI nije samo to....ona je lepota u svakom smislu ove reči, ona je kreativnost, umetnost, radost, uživanje....a sve to ŽIVI U VAMA samo treba ili pronaći ili probuditi.... Jupiter jeste sreća, Jupiter jeste širenje, ekspanzija, preterivanje...ali on može širiti i sreću i tugu.... I ne može ništa da uradi jedan aspekt sam...mora da ima podršku ostalih (vaših) planeta... I tako dolazimo do toga da  neko ovih dana živi u punoj snazi ovaj aspekt, a neko ga ne oseća pa se i ljuti što ga ne oseća.....Ako i treba (a ne treba) da se na nekog ljutite onda je to vaš datum i godina rođenja (natalni horoskop :)).

Osim što retro Jupiter ima danas susret (u trigonu) sa Venerom ima i susret (trigon) sa Uranom!!!
O ovom trigonu sam u poslednje vreme pisala puno.... setite se to je onaj aspekt Iznenadne sreće!!! Pa kada je nešto iznenada i iznenadno onda tako i treba da bude....IZNENAĐENJE! Ni taj aspekt neće kod svih da se oseti u punoj snazi....neko će pomisliti i da ga nema u njegovom životu. Opet je tu bitan nečiji natalni horoskop....tu je odgovor, da li će "raditi" , gde i kako ovaj nešto dugotajniji aspekt. Trigon Venere i Jupitera trajaće tek nekoliko dana, ovaj drugi trigon Urana i Jupitera trajaće i nekoliko nedelja i imaće i treći pokušaj, treću šansu....treća sreća u Junu!!!


I kada smo već kod toga da li će ovi aspekti "raditi" ili neće kod nekog...
Moram da vas podsetim da je na žalost već neko vreme prisutan i ***sedmi po redu kvadrat Urana i Plutona... On negde (kod nekih od vas) može da "pomrsi konce"... Jer u igri je Uran....i on je u oba aspekta AKTER...U jednom je u trigonu, u drugŠta će prevladati? To ne znam.... jer ne poznajem baš svakog od vas :-)). Ne bih da kvarim današnji tekst, ako ima takvih koji ne znaju kakav je uticaj ovog kvadrata može pročitati OVDE!!!
om u kvadratu...
Moram da vas podsetim i da "rade" Mesečevi Čvorovi... i dalje je JMČ u Ovnu u konjukciji sa Venerom i Uranom (a oni danas u egzaktnoj konjukciji pa mogu da pokrenu i priču o MČ)....Venera i Uran su u opoziciji sa SMČ u Vagi! Više na temu MČ imate OVDE

Ako želite da saznate više o ovim aspektima obavezno pročitajte i ovo:
(I tek onda donosite zaključke)



Danas na nebu:

Kad si srećan lupi dlan o dlan 

 

Нема коментара:

Постави коментар