субота, 12. април 2014.

Koje će vaše kuće posetiti Pun Mesec u Vagi (Lunarna eklipsa)....

Zvezde na nebu polako ali sigurno zauzimaju položaj - konfiguraciju koji se zove Veliki Krst...
Ova konfiguracija obuhvata četiri planete, s tim što se dva para planeta nalaze u opoziciji i imamo četiri kvadrata između planeta...
Te četiri planete su: retrogradni Mars u Vagi, Pluton u Jarcu, Uran u Ovnu i Jupiter u Raku! Egzaktna konfiguracija (egzaktni kvadrati i opozicije) dogodiće se 22.Aprila, ali i pre toga imaćemo vrlo zanimljivu nedelju... intezivnu i burnu!!!


Na početku sledeće nedelje "zvezda programa" biće Merkur u Ovnu u konjukciji sa Uranom i u kvadratu sa Jupiterom u Raku i Plutonom u Jarcu!!! U isto vreme Uran i Pluton su u egzaktnom kvadratu. Uran će biti "probuđen" i na neki način kreće (ili je negde već odavno krenula) priča o promenama, iznenađenjima ali i Pluton će pričati svoju priču o trasformacijama... S tim što će on krenuti na svoj put unazad!!!

Pun Mesec u Vagi.....i pomračenje...
***Ipak glavni događaj će biti Pun Mesec u Vagi i Pomračenje Meseca!!! Nešto kao predhodnica... Pomračenje obično nosi neku poruku sa sobom, neku poruku narodu... Koju, videćemo kada za to dođe vreme... Kada je priča o ličnom o pojedinačnom uticaju ipak je to nešto što morate sami da zaključite... 
Kako je Pun Mesec zapravo opozicija Sunca (u Ovnu) i Meseca (u Vagi), prvi korak je da vidite u kojim kućama se nalaze Sunce i Mesec... Pomračenja obično najavljuju važne događaje. Koji su to (mogući) događaji rećiće vam kuće u kojima će se Pomračenje dogoditi... te kuće će i nagovestiti gde su moguće neke promene ...

Da bi vam neke stvari bile jasnije možda vam pomogne ako znate kada su se dogodila neka pomračenja iz bliske nam prošlosti:

*** 25.April 2013. imali smo Pomračenje Meseca u Škorpiji,
*** 10.Maja 2013. imali smo Pomračenje Sunca u Biku,
*** 25.Maja 2013. imali smo Pomračenje Meseca u Strelcu,
*** 19.Oktobra 2013. imali smo Pomračenje Meseca u Ovnu,
*** 3.Novembra 2013. imali smo Pomračenje Sunca u Škorpiji....

***Lakše je proveriti šta je bilo i šta se već događalo ili dogodilo, nego tačno predvideti šta će da se tek dogodi ....posebno jer efekti pomračenja mogu osetiti i do šest meseci posle datuma pomračenja...Efekte predhodnog pomračenja osećamo na neki način još uvek... a već dolazi novo...
Karte u ruke i pogledajte kako ste prošli tada...

***Što se mene lično tiče
koga ne interesuje lični pristup neka preskoči...
Ja sam najjače osetila Pomračenje od 25.Aprila prošle godine...nema tranzitne planete koja nije bila loše aspektovana sa mojim natalnim (Pun Mesec: osa 1.kuća Mesec u Škorpiji / 7.kuća Sunce u Biku početak kraja). Pomračenje (Mlad Mesec: Sunce i Mesec u Biku  10. Maja u 8.kući (ZAPOČETA  promena i transformacija, možda bolna ali potrebna). 25.Maja (Pun Mesec: Sunce u Blizancima 8.kuća / Mesec u Strelcu 2.kuća)...(nove) vrednosti životne i DALJA regeneracija bili su u osnovi dešavanja... i ostali aspekti su bili lakši... Tran Jupiter na mom Nat Mesecu je pomogao (moj anđeo čuvar). U Oktobru sve je bilo na svom mestu.... Pun Mesec: Mesec u Ovnu 7.kuća / Sunce u Vagi 1.kuća- definitivni KRAJ. I na kraju Mlad Mesec u Škorpiji u Novembru (Sunce i Mesec u 1.kući)....POTPUNA regeneracija....i novi početak...Energija Škorpije...nešto je umrlo sasvim da bi se nešto novo rodilo...


Kuće u natalnom horoskopu i njihovo značenje:


*1.kuća (ASC  - Ascedent): ona je zapravo vaš podznak ili ASC, govori o ličnosti (JA), o karakteru, temperamentu, o individualnosti, ponašanju, zdravlju, o sklonostima, ona je način na koji se izražavamo, pokazuje način na koji želimo da nas drugi vide, to je kuća koja govori o izgledu, kao i početak svih poduhvata...Prirodna kuća Ovna, vladar Mars.


*2.kuća: ovo je kuća vrednosti i našeg odnosa prema vrednostima, kuća materijalnih i finasijskih stvari, ona će nam uvek pokazati finansijko stanje, zaradu i sve puteve NOVCA...Kako je novac najčešće i sloboda ovo i jeste kuća lične slobode i nezavisnosti, ali i kuća i energija koja pruža sigurnost...Prirodna kuća Bika, vladar Venera.



*3.kuća: u najširem smislu kuća KOMUNIKACIJA, kuća naših intelektualnih sposobnosti. Komunikacija: reč, govor, pisanje, razmena misli i reči... Ovo je i kuća saobraćaja, saobraćajinih sredstava, kraćih putovanja, izleta i sl. Opisuje našu najbližu okolinu, braću, sestre, ali i komšiluk...Ona vlada premeštanjima, transferima... Ona će nam reći da li volite da šetate...da li ste dobri govornici, pisci i sl. Kako učimo, kapacitet za učenje, ili kako možda prenosimo nekome znanje...Ipak pre svega ovo je kuća koja će pokazati kako razmišljamo....Prirodna kuća Blizanaca, vladar Merkur.


*4.kuća (IC - Imium Coeli): PORODICA, porodični odnosi, ognjište, DOM, domovina, zavičaj...ovo je i sektor privatnog, privatnih poslova, porodičnih i ličnih tajni...Opisaće vašu porodicu, porodične odnose, roditelje (majku)...Ona će pokazati korene (porodično stablo), nasleđe, pretke...tradiciju. Početak i kraj života... Imovina u smislu nekretnina... Odavde se vide temelji nečijeg karaktera....Prirodna kuća Raka, vladar Mesec.

 
*5.kuća: zovu je "bona fortuna" - dobra sreća, a to je kuća emocija, LJUBAVI (ljubav koju dajemo i pružamo, kako doživljavamo ljubav i sva ljubavna iskustva), kuća naše mladosti, naše DECE, zabave, zabavljanja, uživanja, kako se provodimo, kuća naše kreativnosti, sporta, stvaralaštva, hobija, odmora, praznika, igre, razbibrige, odnosa sa decom (način vaspitanja...), u njoj će se videti da li je neko bezbrižan, koliko važi ono mladost-ludost, kakav stav ima prema rizicima (kocka, lagana zarada, lutrija...)...Ovo je i kuća koja će razjasniti sve u vezi trudnoće... Prirodna kuća Lava, vladar Sunce.

*6.kuća: ovo je kuća svakodnevnih navika, obaveza, pa i briga... kuća RADA, POSLA, usluga (koje pružamo drugima) i uslužnosti.. Kuća u kojoj možemo videti zaposlenje, zaposlene, kolege, radnu atmosferu, naš odnos prema radu i poslovima kojima se bavimo, poslovnu orjentaciju...Ali i recimo stanare (ako iznajmljujete nešto) kućne ljubimce.... Pokazaće vašu garderobu, način na koji je nosite, šta volite da nosite, HIGIJENU, način ishrane...ali ovo je i kuća ZDRAVLJA i našeg odnosa prema zdravlju, naravno suprotno od toga su bolesti... ovo je i kuća rođaka, tetke, ujaci, stričevi...Prirodna kuća Device, vladar Merkur.

*7.kuća (DC - Descedent): kuća "occasio" - dobre prilike... najpre i pre svega to su svi preko puta 1.kuće (JA) ....7.kuća (VI, TI)....kuća odnosa sa javnošću, kuća PARTNERSTVA, VEZA... Svi partnerski odnosi, emotivni, poslovni, prijateljski... Partneri ili protivnici: životni, emotivni, ljubavni, profesionalni... Ovo je i kuća IDEALNOG PARTNERA ....naravno i kuća BRAKA (stav i odnos prema braku, bračnom partneru, kakav brak neko može da očekuje, kakvog partnera i koliko brakova...)...ali i sve veze koje su sklopljene na osnovu nekog UGOVORA....u pisanoj formi ali i oni prećutni ili izrečeni, društveno prihvaćeni, moralni...Tu su sve parnice, sporazumi, pogodbe.... Ova kuća će nam pokazati šta nam obično nedostaje jer je suprotna od ličnosti, to su zapravo naše najjače karakterne osobine...uvek su preko puta nas...Prirodna kuća Vage, vladar Venera.

*8.kuća: kuća strasti (i fizičke i životne), SEXA, tajni regeneracije i TRANSFORMACIJE, psihološkog preporoda... Kuća podrške, materijalne, psihološke, duhovne, fizičke... Kuća "tuđeg novca" i raspolaganja tuđim novcem, tu su porezi, osiguranja, pozajmice, krediti, sponzorstva, NASLEDSTVO...imovina i novac partnera ali i alimentacija.... Međutim ovo je i kuća kriza, teškoća, teških trenutaka...nekih bolesti, operacija...., smrti (ne uvek fizičke). Ovo je i kuća okultnog, dubokih istraživanja, tajni...Prirodna kuća Škorpije, vladari Pluton i Mars.

*9.kuća: Deus - Bog....kuća SREĆE, višeg uma (za razliku od 3.kuće-niži um), kuća psihologije, filozofije (životne), etike, morala, obrazovanja (višeg), nauke... kuća daljina, širokih vidika, INOSTRANSTVA, dugih putovanja, život u inostranstvu.. Sudstvo, zakon....Ali i kuća snova, ideala, vizija... duhovnosti, vere i veroispovesti... potreba za slobodom i prostranstvom...Specifični talenti, SKLONOST KA ASTROLOGIJI.. Kuća stranaca, ali i nekih rođaka, unuka naših... Prirodna kuća Strelca, vladar Jupiter.


*10.kuća (MC - Medium Coeli): sredina neba, ili vrhunac života...PROFESIJA, karijera, položaj, status, reputacija (u društvu), moći, uspon, USPEH, reputacija...poslovne odnose, aktivnosti, autoritete, poslodavce, predpostavljene, šefove, direktore....jednog roditelja obično oca...Ali pre svega naš EGO...kuća koja će pokazati kako nas drugi vide i doživljavaju....Prirodna kuća Jarca, vladar Saturn.


*11.kuća: Genius - Bonus - dobri duh....kuća društvenosti, socijalnosti, PRIJATELJA i prijateljskih veza i odnosa (trajnih odnosa)... ljude sa kojima smo povezani istim sklonostima ili interesima....Međutim ovo je i kuća želja, nade, nadanja, čežnje... pokazaće vaše ideje, ciljeve i ono što najviše želite...Ova kuća je kuća iznenađenja i svih okolnosti nad kojima nemamo mnogo kontrole...Kuća pastoraka, usvojene dece... Humanitarnog rada, humanosti, velikih organizacija, udruženja, grupa.....kuća penzije. Prirodna kuća Vodolije, vladar Uran.

*12.kuća: kuća TAJNI, podsvesti (onih naših "ormana, skladišta, tepiha i kutijica"...gde skrivamo stvari i od sebe i od drugih), sva jako udeljena mesta, udaljenost (generalno), zatvorenost, zatvorene ustanove (bolnice, zatvori...), usamljena mesta, usamljenost, tajne veze, neprijateljstva... Naše skrivene osobine, sklonosti, jake i slabe strane..., naši strahovi. Naše nesvesno JA. Tu su i snovi, prošlost, izolacija, traženje duševnog mira. Ovo je kuća manastira, hramova, samostana... ali i ostrva. Svih tajnih radnji pa i onih ilegalnih... Sa ovom kućom neko može biti ili kriminalac ili svetac... Prirodna kuća Riba, vladari Neptun i Jupiter.


***Da li je ovo priča o astrološkim kućama ili o Punom Meseu i Pomračenju.. i o jednom i o drugom....Mada sam već o Punom Mesecu u Vagi pisala ZVEZDE U APRILU...i naravno pisaću još... Sada mi je bila namera da povežete (ko želi naravno) energiju Punog Meseca u Vagi  (opozicija Sunca u Ovnu i Meseca u Vagi) .... sa kućama u kojoj će se ta opozicija (PM) naći...I to je dovoljno za početak.... U ovom tekstu imate i sva bliža pomračenja koja su se dogodila da bi mogli da povežete... i od mene ...dosta :-))).

***Ja mogu da zapevam ovu pesmu ili je neko peva meni :-))) -  jer ovaj Pun Mesec će baš biti u tim kućama (Vaga 1.kuća Mesec - Ovan 7.kuća - Sunce).... Još malo premišljanja...koga je zmija ujela i guštera se plaši :-))). Međutim svi ostali aspekti baš dobri...i ne sunjam da će ova kulminacija biti kako treba.... A ako on kaže tako .....verujem mu :-))))


"Ti si moja sretna ZVEZDA,
Ti si moje SUNCE što sja.
Bog je dao da smo zajedno
   veruj mi ti si moja sudbina"...

Ti si moja sretna zvezda


 


2 коментара:

  1. Posto je venera kao dispozitor meseca u egzaltaciji, da li to znaci da ce ipak ova eklipsa biti malo ublazena? Pitam, jer jja imam natalnu opoziciju sunca i meseca u vagi (samo opoziciju, ne i eklipsu) ali se u ovom lunaru ponavlja aspekat iz natala + eklipsa (zbog cvorova)Pa mislim, da bi bilo dobro mozda pogledati i dispozitora u ovom slucaju veneru ?!

    ОдговориИзбриши
  2. I meni ce Mesec biti u prvoj,a Sunce u sedmoj...Pa se unapred radujem i nadam nekim "leptiricima"... :) Jos kad povezem sa 25. aprilom prosle godine,isto su bila neka divna desavanja, nadam se cudu. :) Hvala vam za tekst,izmamili ste mi osmeh.

    ОдговориИзбриши