среда, 2. април 2014.

ZVEZDE U APRILU

"Prolaze i vraćaju se s lastama
sunčani i nasmijani dani
opet je u mojoj duši proljeće
     da l' si djevojka il' žena sada ti"..:-)
 

April nam stigao.... April u Beogradu (ili već gde se nalazite dragi moji)...
Nadam se da vam je svima proleće u duši :-)))
Negde proleće, negde jesen :-))), znam da čitate i vi tamo daleko....:-)))

Nekoliko važnih nebeskih dešavanja dogodiće se ovog Aprila 2014.
Imaćemo dva pomračenja (eklipse) ... Prvo će se dogoditi 15.Aprila u 9:42am CET - Pun Mesec u Vagi mesečeva eklipsa) i drugo 29.Aprila u 8:14am CET Mlad Mesec u Biku (solarna eklipsa)! Oba ova pomračenja treba posmatrati kao energiju promena... suštinskih promena. Imaćemo i peti (od sedam) egzaktni kvadrat Urana i Plutona...
I na kraju imaćemo i konfiguraciju Velikog krsta....


Na vidiku su i globalne i lične promene... 
A promena se ne treba plašiti. Naravno svako od nas različito reaguje na promene, ono što neko jedva čeka neko drugi ne može ni da zamisli... Kakvi smo inače (natalni horoskop) kakav nam je karakter.... tako ćemo i reagovati na PROMENE!!! Nikako drugačije. Prosto ono što je za mene promena za nekog drugog je panika...ili obrnuto.Ako ukucate u search - promene pronaćićete više tekstova na tu temu....Poslednji je bio i Februaru 2014.



Ipak ovog meseca neke planete će se izdvojiti... imaće nešto kao "glavne uloge" na sceni - NEBU!
*Uran u Ovnu - svojom energijom nepredvidljivosti, iznenađenjima...
*Pluton u Jarcu - svojom energijom transformacije...
*Jupiter u Raku  - svojom energijom sreće i ekspanzije...
*Mars u Vagi - svojom energijom akcije...

Nekako mogu da naslutim kako se neki od vas već unapred plaše... 
U glavama vam se motaju neke misli koje vas zapravo plaše...Ali gledajte to ovako...U ovoj priči su planete u KARDINALNIM ZNACIMA....a to je jaka energija PROMENA... energija za NOVE POČETKE. Sa pomračenjima dolaze neke promene... neke ćemo osetiti odmah neke tek mnogo kasnije...Veliki krst takođe nosi energiju promena... Ok. Promene. Kakve? Ostaje nam da vidimo. Ono što je bitno za sve nas.... 
Bez panike, bez unapred stvaranja nekih scnarija od kojih se diže kosa na glavi. 
Moj savet je: Polako, korak po korak...Probajte da prepoznate koje to promene mogu vas da zahvate, tek onda mirno počnite to i da prihvatate... I znajte da IZLAZ uvek postoji!!!

Prva nedelja Aprila u prvi plan stavlja energiju Sunca u Ovnu:
Nešto kao uvod u naredna dešavanja, nešto kao probni test!!!
Sunce u Ovnu kvadrat Jupiter u Raku
Sunce u Ovnu  konjukcija Uran u Ovnu
Sunce u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu

Zatim dve planete menjaju znak:
Venera prelazi u znak Riba - 5.Aprila
Merkur prelazi u znak Ovna - 7.Aprila
Merkur će još jednom promeniti znak  ulaskom u Bika - 23.Aprila 

Imaćemo i dve zanimljive konjukcije:
*Venera konjukcija Neptun - 11. Aprila
*Merkur konjukcija Uran - 14.Aprila

Ovog meseca samo jedna planeta kreće na put unazad:
Pluton kreće unazad - 15.Aprila

Sunce će takođe promeniti znak:
Sunce prelazi u Bika - 20.Aprila

Energija Meseca....
Pun Mesec u Vagi - Lunarna eklipsa - 15.Aprila
Mlad Mesec u Biku - Solarna eklipsa - 29.Aprila

Najvažniji događaj je ipak:
Uran kvadrat Pluton - 20.Aprila


ZA APRIL IZDVAJAM SLEDEĆE:

Da se ne ponavljam ovde samo najvažnije....

1.April:Sunce u Ovnu kvadrat Jupiter u Raku

2.April: Sunce u Ovnu konjukcija Uran u Ovnu
2.April: Merkur u Ribama trigon retrogradni Saturn u Škorpiji

3.April: Sunce u Ovnu  kvadrat Pluton u Jarcu

5.April: Venera prelazi u Ribe... 

O ovoj nedelji sve detaljno imate u tekstu: Šta rade zvezde u periodu od 31.Marta do 7.Aprila 
 
 

 ............

7.April: 
Što na um to na drum :-)))
Merkur prelazi u znak Ovna u 5:34pm CET
Posle dužeg boravka u dva znaka u Vodoliji i u Ribama, Merkur konačno menja znak i prelazi u vatrenog Ovna. I Merkur dobija ubrzanje, a sa njim i naše misli, reči, komunikacija i sve ono što vezujemo za Merkura! Sa ovom energijom brže se misli i još brže izražava. Tu su i nove ideje, bićemo spremni i za realizaciju tih ideja, ali i za razne kontakte, pregovore... i sl. Merkur u Ovnu je glasan, glasno se govori i priča.. Bučan je ovaj Merkur :-)). Misli idu brzo, ponekad prebrzo... možda i kažemo nešto to ne mislimo... ups :-))).
Beba koja se "svađa" sa svojim ocem :-)))
Jako me podsetila na ovu energiju....
Brbljiva beba sa interneta :-)))
Moguće je da ćemo sa ovom energijom da se upuštamo u rasprave, da imamo osećaj da se u sve razumemo, negde je to i nametanje svojih stavova...Ima smisla jer Ovan je vatra! A ona se ponekad širi brzinom svetlosti... gde je vatra tu je ponekad i požar! Imaćemo potrebu da pričamo više, da slušamo manje :-))). Probudiće se govornici ("vatreni") u nekima od vas...Imajte jedno na umu ova energija ne donosi previše takta (negde ga i nema), i ova energija nije idealna za pregovaranje...Zapravo ovaj i ovakav Merkur ne pregovara :-))). Što i nije tako loše svuda gde je potrebno da branimo svoje stavove... ili da ih nametnemo, što da ne :-)).
Vozači ovo je vreme brze vožnje...sem ako niste reli vozači smanjite brzinu kada osetite da vas je neka "nevidljiva" energija ponela.. Muzika se u ovo vreme pojačava do "daske", ako imate dobre komšije super... ali samo da ne bude k'o u Borinoj pesmi: "Kućni savet me proganja, svi me mrze iz dna duše kažu, dosta im je dranja, i zidovi da se ruše"....:-)))
U svakom slučaju ovo je pokretačka energija, energija brzog razmišljanja, neposrednog i otvorenog govora....Ovde neće faliti energije i hrabrosti da se ono što se misli i izgovori :-)). Moguće su negde i ljutite reči (ipak Ovnom vlada Mars), impulsivne, brzoplete, nestrpljive reči.... zbog kojih bi možda kasnije zažalili... Možda je rešenje da primenite ono: "tri puta meri, jednom seci" :-)))
Ma opustite se... komunicirajte, razmišljajte brzo, pričajte glasno, realizujte ideje ... i što da ne branite svoje stavove....

7.April:
I .....Krećemo... 
Negde odavde će krenuti ona energija o kojoj se mesecima unapred priča. 
Polako se formiraju dva T-kvadrata: Na jednoj strani to su: Jupiter (12*)/Uran (12*)/Pluton(13*), i na drugoj strani drugi: Jupiter/Mars (19*)/Pluton. Da vas podsetim T-Kvadrat čine dve planete u opoziciji i dve planete u kvadratu!!! Od tog trenutka kreće uzbudljiva vožnja....Ako vam kažem vežite se, nadam se da ćete pravilno to da shvatite. Vezivanje pojasa radi sigurnosti :-))). Ako više volite neko drugo poređenje....možda za neke od vas kreće rodeo, držite se onda čvrsto za uzde :-)))

8.April: 
Ne brže od života....
Sunce u Ovnu opozicija retrogradni Marsu Vagi
Ne, nisam pogrešila :-)).... Odmarajte više...
Sunce je u ovoj priči (na kratko) deo budućeg Velikog krsta.  
***Mars je negde na pola puta, na sredini RETROGRADNOG CIKLUSA.... Do tog trenutka svi smo ulagali svoju energiju u nešto (prva polovina retro ciklusa). U šta god da ste ulagali energiju mnogima nije išlo kako su zamislili. Mnogi su se susreli sa nekim negativnim energijama, osetili bes, ljutnju, nervozu (svoju ili tuđu). Negde je to bila konfontacija, negde svađa, negde agresivnost, negde neko neprijateljstvo....Kako ko, i kako kome već prema karakteru i položaju Tran Marsa u horoskopu. Ali da li je sve bilo ovako zavisilo je i od vašeg karaktera (horoskopa), mirniji karakteri su manje i osetili ovaj retrogradni ciklus....Šta ste radili u predhodnom periodu? Borili se sa poslom, ljudima oko sebe (posebno onim bliskim), vezama emotivnim, prijateljskim, poslovnim....Ili ste se bavili zdravljem, kondicijom, fizičkim izgledom. Ma šta god da ste radili u narednih šest nedelja do kraja Marsovog retrogradnog ciklusa očekuje vas još borbe, još više energetskog ulaganja... Negde će biti potrebno još malo napora, još više ambicija, upornosti, trošenja energije... Ipak polako ("Koči Miško")....zastanite ponekad, napravite pauzu, uzmite mali odmor, nigde nećete stići pre nego što je potrebno... Za neke od nas možda je bolje da sačekamo da Mars krene napred.... To ćete već sami proceniti....U svakom slučaju ne forsirajte sebe više od onog što (inače) možete da podnesete! I to je to što se tiče Marsa.
Ova opozicija Sunce/Mars (sa ovolikim uvodom :-), negde donosi nervozu, negde svadljivost, naglost, impulsivnost, preterane reakcije, prenapregnutost (i živaca i tela...), negde su to i ekstravagantni prohtevi i zahtevi... "Muške" svađe... jer obe planete predstavljaju muški princip (a imamo ih svi i žene i muškarci u svojim horoskopima).... Ipak nešto nervozniji muški svet :-))).
Ova energija negde može i da utiče na fizičko zdravlje....ali ako se dobro organizujete i pripremite  uopšte ne treba da se plašite....Ovde baš treba primeniti ono: odmarajte više!


11.April:  
Uvek postoji IZLAZ... u snovima, u pesmi, u susretu duša....
Venera u Ribama konjukcija Neptun u Ribama
Zbogom pameti :-))). A šta sad pamet (razum) i ima sa tim...Gde je ljubav tu razum ne pomaže....a gde su Venera i Neptun tu tek razum ne pomaže :-))). Ma koga je briga za razum :-)). Slušajte šta vam srce poručuje, ono ponekad ne zna šta radi ali uglavnom zna šta nam treba.
Sreća, ljubav, lepota, estetika, uživanje, zabava - (Venera) .... I anđeo, alhemija, BAJKA, pogled u budućnost, ČAROLIJA , čežnja, čipka, duga, EROTIKA, film, fotografija, glamur, gitara, HEMIJA, inspiracija, kosmos, kulminacija, leptir, MAGIJA, mašta, maska, melodija, mistika, naočari (ružičaste), NADA, naslućivanje, nedodirljivost, obećanje, OČEKIVANJA, obožavanje, orgazam, plemenitost, PLES, penušava pića, plima, podvezice, predviđanje, providnost, RAJ, sentimentalnost, stimulacija, sirena, spavanje, sutra, šminka, TAJNA, vamp, VERA, vidovitost, vizije, voda, ZANESENOST, zavođenje, ŽELJE  - (Neptun)...

Šta još ovaj zagrljaj planeta ljubavi (Venera) i uzvišene ljubavi (Neptun) može doneti:  
Ili ćemo tražiti "pravu ljubav" (srodnu dušu)  ili se pitati da li je to što imamo prava ljubav.... Već nas vidim sve sa RUŽIČASTIM naočarima... kroz njih je svet lepši...ali i ljubav, i ljubavni partner... sve je lepo, sve je savršeno, sve je idealno... Ovo će biti vreme za maštanje, romantiku, idealizaciju, vreme za tajne ljubavi....Ljubav (Venera) biće obavijena velom tajni (Neptun)...Neverstvo je moguće pod uticajem ove konjukcije....Možda upoznate nekog ko ubrzo posle toga mora da ode negde daleko....Ili poželite nešto neuhvatljivo....udaljeno i daleko...Čuvajte se iluzija, i svega što može da vas prevari i zavede...i ne zaboravite da je vrlo moguće da sve i svakoga možete zbog onih ružicastih naočara videti drugačije nego što zapravo jeste....Želećemo više da uživamo (Venera), ali na jedan poseban način.....kroz maštu, iluzije, muziku, tajne (Neptun).....na nekim skrivenim ili udaljenim mestima...Ovo je idealno vreme da se obidju manastiri, ili da odete negde ako volite da plešete, da poslušate neku dobru muziku, da pogledate neku dobru izlozbu.....Ili da se povučete negde na neko usamljeno i udaljeno mesto....Ili da odete do mora, ko sebi to može da priušti...ili do nekog spa centra sa tkz. slanom sobom, djakuzijem i sl.....Ipak pripazite da ne preterate u uživanju....., posebno kada je alkohol u pitanju..., čuvajte se ljubavnih razočarenja, idealizacije onih koje volite...

..........

14.April:
Tek da bude zanimljivije :-)))
Zapravo Merkur će na kratko biti deo Velikog krsta!!! 
Još jedan test i još jedna provera (pre ispita)!!!
Merkur u Ovnu kvadrat Jupiter u Raku.
Sa ovim aspektom ne razmišlja se puno, ali se preteruje (gde je Jupiter tu je neko preterivanje), i blefira, on donosi moguću nepouzdanost, netaktičnost... Potraga za istinom.. ali sa mogućnošću da do nje ne dođemo, to su i blele laži, problemi sa zakonom...Sa ovim aspektom vrlo je moguće da ćemo u najmanju ruku biti rasejani....on će nam smanjiti i opažanje, svu energiju i vreme uglavnom ćemo trošiti na neke "sitnice".... Zatoj u UČENJU... Mogući su manji neuspesi, nepoverenje u sebe, kompleksi (mada to mora da ima potvrdu u vašim horoskopima), negde je to samo povlačenje.... Ovaj aspekt ne umanjuje talenat, on je čak povoljan za umetnike ... narav sa ovim aspektom je dobra.... samo eto mnogi će osetiti malo ili više rasejanosti...

14.April:
"Brži jezik od pameti".... :-)))
Merkur u Ovnu konjukcija Uran u Ovnu na 13*
E sada da li će ova energija osloboditi kreatvnog genija koji potencijalno "čuči"  u svakome od nas, ili će se ova energija pretvoriti u nervozu i brzopletost, rasprave... to zavisi i ne zavisi od nas. Jednim delom ipak zavisi od karaktera (natalni horoskop). Ko ima pomalo (ili više) nervozan i zapaljiv karakter ova konjukcija će biti plodno tlo za još nervoze i napetosti.... Inače ovo je i energija kvarenja planova, ponegde iznenadnih događaja (prijatni ili neprijatni zavisi od ostatka horoskopa)...



15.April:  
Šta to treba da se menja, transformiše....
Pluton u Jarcu -  15.Aprila kreće unazad sve do 23.Septembra 2014.
Pluton je u direktnom hodu još od 20.Septembra 2013.  Pre toga je bio retrogradan od 12.Aprila 2013. Mnogi od nas će njegovo delovanje osetiti i neko vreme pre ovog datuma...Plutonova energija je jaka i intezivna... i njegov uticaj na psihološku svest i libido je vrlo jak (posebno u ovim momentima promene kretanja)...Ovu energiju kretanja Plutona unazad u narednih pet meseci osetićemo svi na neki način...Probajte to ovako da vidite....u prirodi zmije su te koje nekoliko puta godišnje menjaju kožu... tako i mi.. ok, nećemo menjati kožu :-)), ali nešto u našim životima možda hoćemo, nešto što nam je postalo tesno, dotrajalo... i kada "promenimo kožu" bude nam lakše....
Sve ostalo imate u tekstu: Pluton u Jarcu kreće unazad 12.Aprila 2013....Naravno biće još reči o ovom ciklusu Plutona....kada za to dođe vreme.

15.April: 
Još nervoze....
Intezivna komunikacija....
Merkur u Ovnu kvadrat sada već retrogradni Pluton u Jarcu
Sa ovim aspektom mnogi bi mogli da se precene, da precene sopstvene snage....nosi on i dozu fanatizma....budite oprezni šta drugo da vam kažem....Neko od vas bi mogao da bude zabrinut zbog nečega...neki strahovi (Pluton) bi mogli da isplivaju na površinu.... Opsesivne, negde paranoične (Pluton) misli (Merkur) su mogući....takav i govor...  ***Naravno za tako nešto treba i "potvrda" ostatka horoskopa....
Reči (Merkur) ovde imaju ogromnu moć (Pluton)... problem je što je kvadrat u pitanju.... Budite oprezni u komunikaciji onoj ličnoj (Ovan), poslovnoj (Jarac)... Neko bi možda mogao da POKUŠA da nametne neko svoje mišljenje, mada to se može očekivati i od vas prema drugima.... Neko bi mogao da pokuša da demonstrira vlast i moć, da "trenira strogoću"...


15.April: 
Lajanje na Mesec
Pun Mesec u Vagi - Lunarna eklipsa
Pun Mesec je astrološki opozicija Sunca u Ovnu  i Meseca u Vagi...  
Ovaj Pun Mesec dogodiće se u 9:42am CET na 25* (Ovna i Vage)... Energija OPOZICIJE...kulminacije, i neka vrsta obećanja ISPUNJENJA onog što smo započeli od MLADOG MESECA 30.Marta u Ovnu....Sa jedne strane je Sunce i energija JA (Ovan)... sa druge strane je energija DRUGI (Vaga)... Ovan je ovde da se (samo)potvrđuje, Vaga ima želju da napravi kompromis.... i eto "nevolje", eto NERVOZE.. Sunce u Ovnu može samo, misli i želi samo da rešava stvari, hrabro onako kako samo Ovan misli da može, Mesec u Vagi bi da uravnoteži, pregovara, balansira....I ovo je klasičan sukob... Simbolično ovaj Pun Mesec će osvetleti probleme koji postoje koji su ili u našoj svesti ili su tu kao realni događaji... Čim je u priči VAGA tu je priča o VEZAMA, odnosima sa ljudima, partnerima, ljudima sa kojima ste u vezi, nekom odnosu, braku... Mesec je duša, to su emocije... Sukob između LIČNOG onog što držimo u sebi, ličnih potreba i osećanja i potreba i osećanja onih DRUGIH "preko puta nas".... Kako te dve energije "pomiriti"? Ti problemi, su već tu negde i ovaj Pun Mesec ih samo otkriva OSVETLJAVA i stavlja u prvi plan...i hoće da vam ih pokaže jer nisu rešeni....
I sve bi bilo kao i uvek kada je Pun Mesec da nemamo bonus u vidu pomračenja (eklipsa)... 
***Za pomračenje Meseca obično se vezuju neki događaji koji mogu ostaviti značajne posledice po ljude...Pomračenje Meseca se uglavnom dočekuje sa nekom dozom strahova...Pomračenja se vezuju za ratove, elementarne nepogode, prirodne katastrofe, neke promene koje su obično nasilne. Već sam Pun Mesec kod ljudi dovodi do preemotivnih stanja, češće su svađe, nasilje, saobraćajne nesreće... Negde su to samo nesanice ili teški snovi... Za vreme punog Meseca obično hitna pomoć i policija imaju više posla nego obično... Mada mislim da sve zavisi od karaktera - natalnog horoskopa. Na nešto teži karakter i teže aspekte Pun Mesec će delovati negativno, na osobe jakog karaktera Pun Mesec može da deluje čak pozitivno...
Ovaj Pun Mesec je uvod u dešavanja koja slede... U "igri" su i Merkur/Uran konjukcija - dakle intelekt, ali i retrogradni Mars poprilično blizu Meseca!!! 

16.April: 
"Oštar jezik".....
Merkur u Ovnu opozicija retrogradni Mars u Vagi
Ovaj aspekt može doneti brzopletost, nervozu, nemir, rasprave, džangrizavost...Moguća impulsivnost, nepromišljeni zaključci... Velika radoznalost ali do te mere da može mentalno da iscrpi... Potrebno je više koncentracije nego obično, ali i kompromisa (Vaga). Borbenost u stavovima, rečima, komunikaciji....Greške se traže kod drugih... Moguće su i glavobolje (Ovan-glava)....


17.April:
Neko mora da popravi stvari....:-)))
Ko drugi nego Venera ♥♥
Venera u Ribama trigon Jupiter u Raku
Mala sreća (Venera) u dobrom odnosu sa velikom srećom (Jupiter)....
Ovo je jedan od boljih tranzita mada je kratkog trajanja i zato u njemu treba uživati dok traje.. Naravno potrebno je i da ga prepoznate... da se opustite i prepustite...Da bar na kratko zaboravite na sve kvadrate, opozicije, loše tranzite, one opšte i one samo vaše... Kako će neki od nas biti pod velikim pritiskom i iskušenjima, ETO PRILIKE  da se opustimo i uživamo, a to nam ovaj tranzit nudi... Sa ovim aspektom velike su šanse da privučete dobre ljude, dobre događaje i mogućnosti... prijateljstvo, ljubav, povoljnu materijalnu situaciju...  
Na kratko (ali slatko) imamo mogućnost smirenja, ne bilo koje smirenje već potreba za uživanjem (što će nam dobro doći)... Moguća su i preterivanja, ali zašto da ne...uživajte. Ovo je i tranzit povoljan za neki put, možda romantičan put, za sve kontakte i poslove sa inostranstvom... Ovaj tranzit možda traje kratko ali volećete svaki njegov minut...Naravno treba da znate i kakve aspekte pravi ova Venera sa planetama iz vašeg natalnog horoskopa, što će priču o ovom tranzitu dodatno razjasniti... Zbog tih aspekata, neko će uživati još i više (dobri aspekti), neko možda i neće osetiti uticaj ovog tranzita (loši aspekti)... Sigurna sam da ipak hoće makar u nekom segmentu...Ako ste sami i ljubav nije deo vaših života, možda je ovo vreme za neki susret, ako i nije biće još prilika, sada možda uradite nešto lepo za nekog kome je vaše malo puno..., sigrna sam da ćete se lepo osećati ako znate da ste nekom pomogli....


17.April: 
You know it is possible to be too attractive
Venera u Ribama sekstil retrogradni Pluton u Jarcu
Sa ovim aspektom strasti su pojačane, intezitet emocija vrlo jak, jake su i fizčke želje i potrebe. I te kako nas ovaj aspekt može prodrmati ma koliko kratko trajao. Sa Venera/Pluton tranzitom javlja se osećanje da su veza, partner...."suđeni"... Vrlo često ćete negde pročitati da taj odnos planeta donosi sudbinske veze... Imajte u vidu da je ovo kratak tranzit i da je potrebno da se uklopi i u ostatak horoskopa da bi o nekoj sudbini bilo reči.... Ono što je izvesno su jake strasti i sexualna energija.... nešto kao "prva pomoć" u najavljeno turbulentno vreme koje dolazi. Ako pričamo o intezitetu ovde je to intezitet "na kvadrat"...Potreba da se daje i prima ljubav ovde je izrazito jaka....Magnetizam još i jači.... Privlačnost muško ženska gotovo opipljiva...Romantika takođe prisutna ali na jedan poseban način....jer ovde je strast vrlo izražena. Kreativna energija takođe vrlo jaka....Rekoh već ovde je akcanat na INTEZITETU!!! Ne pristaje se na malo i slabo....Vi i nećete pristati na manje od onog što želite :-)). I nemojte. Zaronite duboko u romantične vode Riba, zemlja je i onako tu....ako zatreba (energija Jarca).....Ovaj tranzit je dobar i za finansijska pitanja....

20.April: 
"Hajde polako, hajde lagano, važno je samo da smo zajedno" :-)))
Sunce ulazi u Bika u 5:55am CET
Da li ste rasploženi za ZADOVOLJSTVO, prepuštanje ČULIMA...za nešto sporiji TEMPO...Nekome je prijala energija OVNA, naročito posle duže vladavine RIBA..., međutim za mnoge je tempo vatrenog OVNA bio prejak...Sada baš oni ali i svi drugi možemo da odahnemo i da idemo lagano kroz ovaj prolećni period...LAGANO...uživajući usput u malim stvarima... Bik je ZEMLJANI ZNAK..., izujte se, hodajte bosi po travi...budite u kontaktu sa zemljom... usput pomirišite neki cvet... I potrebna nam je neka vrsta UZEMLJENJA... vraćanja prirodi!!!
 
BIK je i FIKSNI znak...doza tvrdoglavosti nam predstoji :-))). Malo fleksibilnosti neće nam škoditi... Bikom vlada VENERA...ona je u Ribama i lepo je raspoložena (aspektovana)... SVA ČULA će biti u prvom planu!!! Sa energijom Sunca u Biku moćićemo da usporimo, da ne ŽURIMO... Svima će (iz poznatih razloga) SPORIJI TEMPO vrlo prijati...Ono najlepše od svega je buđenje zemlje, cvetanje cveća...buđenje BOJA...mirisa...
Vladar VENERA je ovde "krivac" što će kreativnost biti u usponu, senzualnost, plodnost, stabilnost, konzervatinost, STRPLJIVOST, praktičnost i ODANOST...
BIK...će našem Suncu doneti energiju stabilnosti, dobrote, opreznosti...potrebu za skupljanjem, sticanjem....MATERIJALNO će doći u prvi plan... Ali i ZADOVOLJSTVO, sva čulna zadovoljstva, kreativnost...
BIK kaže: JA IMAM...ali on zna da bi mogao da uživa, da zadovolji neke svoje potrebe mora i da IMA!!! U periodu njegove vladavine od 20.Aprila do 20.Maja mnogi od nas će briniuti o materijalnoj sigurnosti, o finansijama, zaradi....ovde se radi o UDOBNOM ŽIVOTU...koji se Bikovi to znaju temelji na finansijskoj sigurnosti...
Tamo gde vam je BIK u horoskopu tuda će u ovom periodu prolaziti SUNCE i tu oblast će OBASJAVATI...što pozitivno (dobri aspekti), što manje pozitivno (loši aspekti)...
I Sunce će se u ovoj priči o Velikom krstu dovoljno udaljiti.... i bar kroz tu energiju pružiti nam malo mira i sporiji tempo.... još jedan IZLAZ!!! 

IPAK....

Zaustavite zemlju, silazim :-)))
I ....Veliki krst:
20.April: 
*Jupiter u Raku kvadrat Uran u Ovnu!
*Jupiter u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu!
*Uran u Ovnu kvadrat retrogradni Pluton u Jarcu!
..........
 22.April:
*Retrogradni Mars u Vagi  kvadrat Jupiter u Raku!
*Retrogradni Mars u Vagi opozicija Uran u Ovnu!


23.April
Odgovori neće dolaziti brzo...  
Merkur ulazi u Bika u 11:16am CET
Sa ovom energijom Merkura mi ćemo po svoj prilici biti tvrdoglaviji nego inače :-) Neće nam biti do žurbe. Misli sporije, prizemnije...Zdrav razum je deo ove energije.... Imaćemo dovoljno vremena za odluke i odlučivanje... Polako ima vremena! - kao da kaže Merkur u Biku. Nije ovaj Merkur lenj...samo mu treba nešto više vremena. Da sve lepo i pažljivo razmotri... Informacije uglavnom obrađuje kroz sva čula... U komunikaciji je istini za volju malo sporiji... Više uči kroz praktično iskustvo nego recimo na času u školi...Strpljiva je ovo energija, komunikacija staložena, mirna, uverljiva... Lepo izražavanje, jer Bikom vlada Venera, a gde je Venera tu je lepota... Ovaj Merkur je i dobar slušaoc...Slušajte šta vam govore... Dakle u ovom periodu sporije razmišljanje, trezvenije, objektivnije, takva i komunikacija... Do rešenja mirno i staloženo... Neće vam se puno žuriti... sporiji hod, sporija vožnja, usporen govor...Bolja koncentracija... Pevaće skoro svi.. i oni koji znaju i oni koji misle da znaju :-). Nećete žuriti sa donošenjem odluka...
O čemu ćete vi razmišljati....
Razmišljanje, pričanje (Merkur) o novcu, materijalnim stvarima, finasijama (Bik). U vreme boravka Merkura u Biku možda će neki od vas imati nekog posla sa nekretninama, vrednosnim papirima...
Ako ne budete razmišljali o novcu, čekovnoj knjižici, punom ili praznom novčaniku, neko o prstenu nekom :-), može i bilo koji nakit,.... razmišljaćete onda o nekim drugim -  lepim stvarima, recimo kako da ugodite sebi i svojim čulima, o nekoj dobroj hrani, o nekoj livadii i vi na njoj, o dobroj muzici, o umetnosti, o suprotnom polu :-))). 
Nove ideje....radije ne, ali ako se ipak prihvatite nečeg teško da ćete odustajati...


23.April: 
*Retrogradni Mars u Vagi kvadrat retrogradni Pluton u Jarcu!
(U tekstu o Velikom krstu)

25.April: 
Venera je baš rešila da pomogne....da se nađe :-))
Venera u Ribama trigon retrogradni Saturn u Škorpiji
Snažan osćaj odgovornosti prema onima koje volimo. Osećanja stabilnija i zrelija. Obnavljanje starih veza ili prijateljstava, sa nekim novim osećanjem odgovornosti.... Ovaj trigon je vodeni, pa su u igri osećanja više nego obično....Zbog retrogradnog Saturna neka (emotivna) prošlost moguća... 
Šta traži ovaj trigon?....Vernost, trajnost, obavezivanje, postojanost.....Sa ovim aspektom čeka se neko da se vrati..., ovaj aspekt i vraća onog koji je otišao....Ozbiljni razgovori, na temu emocija, veza, brakova, prijateljstava, partnerstva uopšte.....Vraćanje upravo tamo gde nešto valjalo nije....da se popravi, bude stabilnije, zrelije.....U svakom slučaju prošlost prisutna na neki način....


25.April: 
P.S. I love you...
Sunce konjukcija Merkur u Biku
Šta uraditi kada misli i reči imaju ovakvu moć. Kada je sposobnost jasnog mišljenja velika... Misli jasne, čiste, snažne... Vi bi da nešto, nekome kažete... ali ovo ide u oba smera...možda i neko nešto hoće vama da kaže... Tokom ovog tranzita mnogo je informacija, misli putuju, razmenjuju se reči... Pišu se pisma, obavljaju telefonski razgovori, vrše se pregovori, ugovara se... Inboox se puni... KOMUNICIRAJTE... Postoji li nešto što morate da kažete? Konjukcija se dešava u BIKU... novac, materijalno, potreba da se uživa... su u prvom planu.. Oni koji trebaju da predstave javnosti svoje ideje, sada je vreme za to... Svi oni kojima je profesija reč, govor, ideja, komunikacija (zbog konjkcije)....SADA JE VREME! Ovo je plodno vreme za tako nešto. Dan(i) za intelektualni rad. Ovde je konjukcija obojena energijom Bika... pa je misao nešto sporija...ali jednako se uživa u razmišljanju, komunikaciji....jer ko više voli da uživa od Bika :-)). Bikom vlada Venera a ona je ljubavno raspoložena (aspektovana), pa ova konjukcija dobija još i više na značaju jer pomaže kada su emocije u pitanju....otvara mogućnost za razgovor, za emotivnu komunikaciju,... Evo prilike da napišete neko ljubavno pismo :-)))
Ovaj aspekt traje kratko...ali nekada je to sasvim dovoljno!!!


26.April:  
Vreme je za (realne) snove, maštu....
Merkur u Biku sekstil Neptun u Ribama
Dan za opuštanje (Bik), sanjarenje, meditaciju uz muziku i kreativnost (Neptun)...Sa ovom energijom nećete imati potrebu da POSTAVLJATE PITANJA....jer nekako na neki način ZNAĆETE ODGOVORE ...Gotovo da ćete moći rečima da SLIKATE SLIKE...Posmatrajte ljude... možete da saznate nešto više o njima.... ali i o sebi. Gledajte, posmatrajte, moćićete da "čitate" govor tela..., slušajte šta vam govore posebno ono "između redova"....ovakva energija Merkura i Neptuna će vam pomoći... Misli, reči su stabilne, praktične, hedonistične (Bik) ali sa pozivom da zarone duboko u vode mističnih Riba. Ili je ovde reč o mističnim vodama Riba koje natapaju stabilnu zemlju Bika ... kako god tek prija im tako zajedno... voli zemlja vodu.... Zapišite snove koje budete sanjali ovih dana... ti snovi vam mogu reći mnogo toga... Umetnici mogu da pronađu svoje muze... vi drugi možda budete nečija muza, inspiracija...muzičari i vi pisci, glumci, fotografi...i svi drugi kreativci...ovo je tranzit kao "poručen" za vas.  Svi ostali sanjajte (Neptun), zaronite u svoje snove (Ribe), vaši snovi mogu postati realni.. što više mislite (Merkur) na njih, pričate (Merkur) o njima možda i postanu realni (Bik)..

...........

27.April: 
Unesite u svoj život (Sunce) malo boja (Neptun)
Sunce u Biku sekstil Neptun u Ribama
I ovo je jedan lep i opuštajući aspekt... Sunce u Biku pruža sposobnost UŽIVANJA, ovo Sunce je naklonjeno i posedovanju, Neptun će sve to obojiti maštom, misterijom, potrebom za lutanjem... Ovo je i potreba i sklonost ka mističnom, negde je to potreba i poriv za putovanjem (ko to sebi može da priušti), negde je to manji materijalni uspeh... Ovo je i sklonost ka vizijama, kombinacija jeste malo čudna i neobična, tako da čak i u dobrom aspektu mogu izazvati čudne okolnosti... Ipak ovo je prilično kreativan aspekt i nalazi se u mnogim horoskopima umetnika... Ima on i primesu praktičnosti (zbog Bika)... Sa ovim aspektom možete uživati u kuvanju (Bik), u muzici (Neptun), sa njim možete ostvariti neki san, rešiti neke finasijske stvari...


29.April:  
"Total Eclipse of the Heart"....
Mlad Mesec u Biku - solarna eklipsa (pomračenje Sunca)
Konjukcija Meseca i Sunca u Biku je zapravo Mladina ili Mlad Mesec
Mlad Mesec uvek vezujemo za nove početke, to što je on sada u Biku možemo povezati sa uživanjem, željama, udobnošću i sigurnošću, lepotom, materijalnim stvarima... Vreme pred vama možete iskoristiti tako što ćete investirati u nešto, možda se ipak samo pobrinuti za finansijsku situaciju na neki novi i drugačiji način... ili možda promenite svoj izgled... Jer Venera vlada Bikom, a gde je Venera znate već tu su ili emocije, lepota, estetika, ili novac i materijalno... BIK - zemljani znak - vreme plodnosti, lepote i senzualnosti... Vreme za čulna zadovoljstva, za kontakt sa prirodom, za dobru hranu, piće, muziku, kreativnost, za uživanje u svemu što vas čini sigurnima i što vam donosi udobnost...gde vam je prijatno. Energija ovog Mladog Mesec u Biku daje nam mogućnost i šansu da nešto promenimo u svojim životima.
Energija oslobađanja...
Moćniji je ovaj Mlad Mesec nego obično jer ovde imamo i Pomračenje Sunca...efekte pomračenja možemo osetiti i do šest meseci od pomračenja... Bik ovde sugeriše pitanja vrednosti, ličnih i svih drugih, finansijska pitanja i materijalnu situaciju, želju i potrebu za sigurnošću, pitanje udobnosti, senzualnosti, i bliskost na duboko ličnom nivou...
Solarna eklipsa obično je vezana za neki početak, tu je da nas podseti da treba nešto da uradimo od svog života, da učinimo nešto... Što je i logično jer Solarna eklipsa se javlja u vreme Mladog Meseca, u vreme KONJUKCIJE Meseca i Sunca...



29.April: 
Kada misli imaju moć
Merkur u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
Mogućnost da  inteligentno (Merkur) iskoristimo snagu i moć (Pluton)... Misli su intezivnije, jače, dublje....Sa ovim aspektom možemo uticati na druge ili bar pokušati da utičemo na druge, lakše možemo procenjivati stvari, imati bolji uvid u neke stvari... Mnogo bolje možemo sa ovom energijom usmeriti svoju pažnju na nešto ili nekog...Mogli bi da budemo skloni psihoanalizi laičkoj ali i onopj stručnoj... Neki od vas bi mogli i da budu detektivski nastrojeni... Najkraće rečeno za ovaj aspekt bi bilo: poniranje u suštinu stvari, u srž u dubinu... Pluton je retrogradan pa možda i neko vraćanje u prošlost...što u mislima što u komunikaciji....

30.April: 
Dođi da te zagrlim :-)))
Merkur u Biku sekstil Jupiter u Raku
Ovaj aspekt favorizuje POZITIVNO razmišljanje, nova saznanja i ideje...On je  je dobar za učenje, polaganje ispita, PISANJE, filozofski pristup i razmišljanje.... za pregovore, ugovore, za generalno dobru komunikaciju... Dan za optimiste i OPTIMIZAM....dan kada NADA i NADANJE imaju smisla...Lepe (Jupiter) vesti (Merkur) moguće..., poruke, SMS, pisma... Ne čekajte da ih dobijete pošaljite ....:-))). Jedna poruka može mnogo toga da promeni...Ne volite da pišete, telefon u ruke....:-))).Dobar je i za rešavanje nekih finasijskih stvari... 



I šta drugo nego.....

 April u Beogradu


1 коментар:

  1. Pa, ova lunarna eklipsa u konjukciji s mojim mesecom. Oopssss! :(
    Bice svasta... :/

    ОдговориИзбриши