среда, 23. април 2014.

Nešto o hrani i sexu....o energiji Bika, vrhovima kuća koji počinju Bikom.....
Od kako je  Sunce ušlo u znak Bika mnogi su počeli ili će tek početi :-)) da razmišljaju o raznim uživanjima, i ne samo da razmišljaju :-). Ima smisla jer sa energijom Bika sva čula će biti izoštrena...posebno čulo ukusa (Bik) i dodira (Venera - Bik).

Sa Suncem u Biku krenuo je i praznik za naša čula. Sa tom energijom krećemo u potragu za zadovoljstvima. Za nekoga to je kopanje po bašti i sadnja nekog ili cveća ili povrća, za nekog je to šetnja po prirodi, za nekog je to masaža, za nekog aromaterapija, za nekog gurmanski obrok sa konjakom i cigarom na kraju :-). Drugima je sasvim neko drugo zadovoljstvo na pameti :).
Ova energija nas uči da ne žurimo nigde, da se spojimo sa prirodom, zastanemo usput i pomirišemo cvet, zapravo da uživamo u malim stvarima koje nam život nudi.Bik je....
Strpljiv, metodičan, pomalo spor i pasivan ali uvek u svemu želi da pronađe zadovoljstvo i u hrani, i u spavanju, pevanju, vođenju ljubavi... Bik zna da  nam je život dat kao poklon od prirode i on zna i ume to da ceni.
Bikom vlada Venera a ona je simbol lepote, harmonije, ljubavi, partnerstva, zadovoljstva....ali i vrednosti, novca, finansija...itd.


Bik voli hranu (2.kuća - Bik) , zapravo voli da uživa u svemu što mu može doneti zadovoljstvo (Venera) pa i u hrani. Verujem da ima vas koji se sećate filma Devet i po nedelja sa Kim Besindžer (njoj je Bik na vrhu 4.kuće) i Mikijem Rurkom (sa Bikom na vrhu 12.kuće i Jupiterom u Biku) i njihove scene ispred fružidera :-). I sve ovde imamo i frižider i hranu i nju i njega :-).

Bik u astrologiji vlada hranom...
A  hrana je neophodna da bismo živeli. U isto vreme Bik je i jedan od najsenzualnijih i naj čulnijih znakova tako da se i sve druge vrste uživanja vezuju za ovaj znak:-), a ne samo hrana.
Energija Bika podjednako voli i ima potrebu za ljubavlju, bliskošću, sigurnošću.
Na život reaguje čulima, ali istina je da ima i praktičan pristup životu.
Priroda ove energije je bujna i senzualna, rascvetana kao i samo proleće.
U svemu uživa polako.....sve treba da sazri drugim rečima :-).
Hranom vlada i Mesec i znak Raka, tek da se zna :-)


Bik je više za hedonizam nego za gurmanluke.
(a to je ipak razlika :-).
Kažu da se Bik najlakše oslobađa stresa hranom, kao recimo Lav sportom, ili Vodolija druženjem.
Bik je više za hedonizam nego za gurmanluke, voli slatkiše (Venera - slatko) ali ima sreće jer se to ne vidi uglavnom :-). Dok su recimo Device uvek na nekom specijalnom režimu ishrane, Lavovi vole kraljevski da se hrane, a Rakovi obožavaju maminu kuhinju itd. Bikovi vole i sve što ima veze sa zemljom (Bik - zemlja) .....salate razne i sl. Dok recimo Vaga voli "uravnoteženu ishranu".
Jedan od najpoznatijih svetskih kuvara Džejmi Oliver je Blizanac sa Venerom u Raku :-), Entoni Bordijan je Rak sa Venerom u Blizancima na 28* tek da se zna....(nema podatka o vremenu rođenja tako da se ne znam kojom kućom počinje Bik kod ovih svetski poznatih kuvara).

Bik uživa u svim senzualnim zadovoljstvima
Bilo da je to hrana ili sex... Kažu da su Bikovi skloni gojenju, ali ja poznajem pojedine izrazito vitke Bikove. Imam prijateljicu koja je Bik, ali njena Venera je u energičnom Ovnu i ona je izrazito vitka žena. Takođe poznajem Bikove koji vole da kuvaju ali i one koji će radije naručiti hranu iz nekog dobrog restorana. Uz hranu uvek biraju najbolja pića....muzika je bitan "začin"!


Često ćete ipak da pročitate da su Bikovi dobri kuvari
Ali i da bi mogli da požele da desert jedu sa vašeg tela :-). 
Možete da pročitate i da jednog Bika možete osvojiti hranom....ono ljubav preko stomaka:). 
Pročitaćete i da će vam Bik pojesti sve što imate u frižideru :-), da recimo muškarac Bik voli kod žene obline ali ceniće i umeće u kuvanju.....itd.
Ne znam, to možda spada u zanimljivu astrologiju, ali ima tu nečega :-).O hrani i ljubavi
Jedna od najpoznatijih knjiga  Dnevnik Bridget Jones (snimljen je i film) govori o hrani, brojanju kalorija, o dijetama, ali i o ljubavnim jadima :).
Na temu kuvanja i ljubavi: jedan fantastičan film Frankie and Johnny (1991); zatim opuštajuća komedija o dva kuvara koji se zaljubljuju No Reservations (2007.), interesantan film je i Chocolat sa Džulijet Binoš i Džoni Depom.. jedan simpatičan film na temu kuvanja i ljubavi Simply Irresistible (1999), Eat Pray Love (2010), Love's kitchen (2011) komedija, A Good Year film o ljubavi, hrani, vinu...... sigurno ih ima još ali ja sada ne mogu da ih se setim.Ipak ima neka tajna veza
Jedan od naših (sa ovih prostora) najpoznatijih kuvara (ja sam "učila" kuvanje iz njegovog kuvara koji sam dobila na poklon od tadašnje svekrve :-) je Stevo Karapandža, on je Blizanac sa Venerom i Marsom u Biku!
Naišla sam u praksi na ljude sa Marsom u Biku ili Venerom u Biku koji vole izrazito začinjenu hranu, zatim sam upoznala (kroz astrološku praksu) jednog poslastičara sa Marsom u Biku, i jednog kuvara (iz jednog našeg poznatog restorana).Energija Bika
I kada smo već kod poznatih Bikova jedna od najpoznatijih je sigurno Šer, neizostavni Dejvid Bekam, jedan od najkorulentnijih poznatih Bikova je Orson Vels, jedan od najzgodnijih (po mom mišljenju) Pirs Brosnan, za nekog je to Džordž Kluni :), ima ih još....ove sam izabrala zbog izgleda.

Sa Venerom u Biku: Marlon Brando ( Poslednji tango u Parizu), Salvador Dali, Klaudija Kardinale, Žan Gaben, Džon Vejn (moj omiljeni cowboy), Ela Ficdžerald, Lukrecija Bordžija :-), Princeza Dajana, Princ od Monaka Renije, Čarli Čaplin....
Sa Marsom u Biku: Madona, Tom Kruz, Robi Vilijams, Salvador Dali, Endi Vorhol, Fidel Kastro...
Sa Mesecom u Biku: Monika Levinski, Bil Klinton :-), Karl Jung, Hju Grant, meni omiljen Endi Garsija, Madam de Pompadur, Demi Mur, Džim Morison:), ali i Mik Džeger....

Brižit Bardo sex simbol svog vremena ima vrh 5. i 6.kuće u Biku (ona je Vaga sa Venerom u Devici), Merlin Monro je imala Bika na vrhu 10.kuće (ona je bila Blizanac sa Venerom u Ovnu), Rakel Velč vrh 5.kuće u Biku (ona je Devica sa Venerom u Raku, ali sa Jupiterom, Saturnom i Uranom u Biku....), Rita Hejvort (podznak Bik , Vaga sa Venerom u Vagi...)


Ne voli Bik samo hranu, kao što ni svaki Blizanac nije površan.
To je ono što vam nude kao vrstu zabave....
Voli ova energija i milovanje (Venera), dodire (Venera). Želje (Venera) su ovde u energiji Bika pojačane. Bik voli maženje, zagrljaje, poljupce...Bik voli da se mazi ali i da ga maze :-)). 
Bikovi će uživati u kupki za dvoje ili u zajedničom pripremanju hrane.
Mislim da sex u prirodi što se energije Bika tiče ima smisla. Želje su kod Bika jake i kažu da je Bik uvek spreman za sex, kažu i da ima urođeni sexualni potencijal. Ovo je znak jakog libida.
Za Bika je sex kao i dobra hrana dakle uživanje. Uživa i u zavođenju...onako korak po korak....na kraju mu izabranik/ca jede iz ruke. Kažu da su Škorpije najveći ljubavnici, ali ne treba zaboraviti da je nasuprot Škorpije Bik i to je obično "mrtva trka".Palačinke su krive za sve :-)
Pre neki dan sam na FB pročitala ovo i slatko se nasmejala: "Palačinke su novi poziv na sex, kafa smorila realno"..:-). Zašto baš palačinke, ima smisla brzo se prave i svi bi trebalo da znaju da ih naprave. Samo nije svejdeno kada vas pozovu na palačinke koje su sami napravili ili kada vas na palačinke pozovu ali da ih vi napravite :-). Bila sam i u jednoj i u drugoj situaciji, i ne moram da vam kažem koja mi se više dopadala.....Palačinke su "krive" za ovaj tekst.


Bik na vrhovima kuća u natalnom horoskopu:

*Ako vam je Bik na vrhu 1.kuće to znači da vam je Bik podznak - ASC.....i ovde je priča o uživanjima svih vrsta od hrane do sexa vrlo izražena :-))). Bik vam daje šarm i lepotu.... prijatan baršunast (neko bi rekao sexi) glas....Naravno da je ovde hedonizam jedna od bitnih osobina.....kao i prepuštanje uživanjima svih vrsta, čulnost jednom rečju... Za ovu poziciju obično važi da su osobe korpulentne, ipak to treba primiti sa rezervom jer sve zavisi od vladara Venere i njenog znaka kao i kuće u kojoj se Venera nalazi.....
Klaudija Kardinale ima ovaj položaj (ona je Ovan, sa Venerom, Marsom i Uranom u Biku u 1.kući), ima i ga i Dejvid Bekam (on je dupli Bik, sa Venerom u Blizancima u 1.kući), Pedro Almodovar (Vaga, sa Venerom u Škorpiji u 6.kući).....Nabrojaću još neke ljude sa podznakom Bika čisto da vam bude jasnije ....Gari Kuper, Liza Mineli, Eva Peron, Boj Džordž, Karlos Santana, G.G. Markes, Piter O'Tul, Maraja Keri, Hali Beri, Rita Hejvort, Karlos Kastaneda, Hemfri Bogart.....

*Ako vam je Bik na vrhu 2.kuće to je prirodna pozicija Bika što je dovoljan znak da je značenje (energija) koje Bik nosi sa sobom ovde jako izraženo... Vrednosti su ovde takođe vrlo bitne....sticanje je povezano sa osećanjem slobode, jer ko ima novac ima i slobodu.....da uživa pre svega...to vi  jako dobro znate....pa uživanje ponekad vezujete za materijlno....ali neosporno znate da uživate i u hrani (i piću) koja je predstavljena 2.kućom.
Aristotel Onazis je imao ovaj položaj (Jarac, sa Jupiterom u Biku u 2.kući i sa Venerom u Jarcu u 11.kući)  ali imao ga je i Al Kapone (Jarac, sa Venerom u Strelcu u 9.kući :-))

*Ako vam je Bik na vrhu 3.kuće ovde važi ono "ćutanje je zlato", vas verovatno odlikuje lep glas,  volite da mislite, pričate i komunicirate na temu uživanja (ali i sticanja..drugim rečima o novcu .-)... Hrana je tkz. brza s nogu što se kaže, mada vam nije teško da se prošetate, odvezete se ili sl. do mesta gde se dobro jede....Sex u autu....što da ne :-)))
Ovaj položaj je imao Karl Jung (Lav, sa Mesecom u Biku u 3.kući i sa Venerom u Raku u 6.kući), ali i Dženis Džoplin (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 12.kući).

*Ako vam je Bik na vrhu 4. kuće....ovaj položaj donosi kult porodice.....predpostavljam da volite domaću hranu, maminu kuhinju, tradiciju i porodične ručkove....inače sva uživanja su ovde uglavnom privatna stvar....i najbolje i najviše se uživa u domu svom....ili u nečijem udobnom domu.... Žene imaju izražen ženski princip, one su potencionalno dobre domaćice i majke, muškarci dobri domaćini, i obično imaju dobar odnos sa ženama...
Ovaj položaj ima Monika Beluči (rekla bih vrlo izražen ženski princip:-) ona je Vaga sa Jupiterom u Biku u 4.kući i sa Venerom u Lavu u 7.kući..., Ketrin Denev takođe izražen ženski princip (Vaga, sa Venerom u Devici u 8.kući), Kim Besindžer (Strelac, sa Venerom u Strelcu u 10.kući)....i jedan muškarac :-) Pirs Brosnan (Bik sa Suncem u 4.kući, sa Venerom u Ovnu u 3.kući)

*Ako vam je Bik na vrhu 5.kuće...to je uživanje, uživanje....i opet uživanje i bogat ljubavni život . 
To je znak da vi sigurno uživate u životu i u brojnim zadovoljstvima, naravno i u sexu....Čulnost izražena...potreba za dodirom je velika... Ovo je i znak izražene plodnosti .... jedno od uživanja je i uživanje u deci i sa decom....Mislim da vi znate šta je dobar provod....Vas uvek možemo pitati za dobar restoran i gde se dobro jede i pije.... Dobri ste kuvari bilo da vam je to možda profesija (što je čest slučaj) ili to radite iz ljubavi i hobija ili radi zavođenja :-)) ....Ljubavna uživanja su takođe ovde jaka i izražena....Ponekad su to i dobitci u igrama na sreću...
Ako znamo da je ovaj položaj imala Elizabet Tejlor sve nam je jasnije (Riba, sa Venerom u Ovnu u 4.kući), ima ga i Opra Vinfri (Vodolija sa Venerom u Vodoliji u 2.kući)....Ovaj položaj imaju i: Paris Hilton, Kristijan Ronaldo, Sofija Loren, Čak Noris :-)), imali su ga Džimi Hendris, Staljin, Koko Šanel...

*Ako vam je Bik na vrhu 6.kuće.... i ovde je izražena sklonost ka uživanjima i hedonizmu....ova kuća nam i pokazuje naš odnos prema hrani i ishrani, a kada je Bik na vrhu ove kuće sve je jasno....Lako ćete se prepustiti uživanjima ali i lenstvovanju :-)). Hrana je ponekad povezana sa poslom...pa ili radite kao stručnjaci za hranu...ili se specifično hranite jer vam je posao ponekad jako bitan....vi sigurno znate gde može dobro da se pojede u pauzi za ručak....Mnogi od vas uživaju da rade....
Ovaj položaj je imao Marlon Brando (Ovan, sa Venerom u Biku u 6.kući)....Elvis Prisli (Jarac, sa Venerom u Jarcu u 2.kući)....obojica su imali problema sa kilogramima....ali Bred Pit nema (Strelac, sa Venerom u Jarcu u 2.kući), nije imao ni Brus Li (Strelac, sa Uranom u Biku u 6.kući, sa Venerom u Škorpiji u 11.kući).

*Ako vam je Bik na vrhu 7.kuće....vi najviše uživate u partnerstvu....zajednička uživanja pre svega...uživate u vezi, ili u braku (ako ste u braku :-))...volite romantične večere u dvoje, može i sve drugo u čemu se uživa u dvoje :-)). Volite i da se hranite na javnom mestu...ono da budete viđeni....česti su i poslovni ručkovi posebno ako se bavite nekim javnim poslom....ovde važi ono u društvu je sve bolje..... Mada sa ovim položajem uživa se u javnosti, u pažnji koja se dobija od javnosti....
Ovaj položaj je imao Sigmund Frojd (Bik, sa Venerom u Ovnu u 6.kući), Džaklina Kenedi Onazis (Lav, sa Venerom u Blizancima u 8.kući), ali i Rafael Nadal :-)), Nikol Kidman, Tom Kruz (a nisu ostali u braku, on ima Marsa u Biku u 7.kući u kvadratu sa Uranom i Venerom u Lavu iz 10.kuće)

*Ako vam je Bik na vrhu 8.kuće.... to je znak da ste vrlo čulne i strastvene prirode....sexualno nadareni :-))). Izražene su i snažne potrebe ovde, ali i nežnost, suptilnost.... zapravo sve što će zadovoljiti neku potrebu.... Strast i sex vrlo bitni....ponekad možete biti fatalni za suprotni pol :-))). Hrana i sex ovde idu zajedno....Rado se kuva za partnera....može i hrana u krevetu...
Ovaj položaj je imao Frenk Sinatra (Strelac, sa Venerom u Jarcu u 3.kući)....ali ima ga i Gerard Butler znala sam da imamo nešto zajedničko... (Škorpija, sa Venerom u Škorpiji u 1.kući), Natali Vud (Rak, sa Venerom u Devici u 11.kući)

*Ako vam je Bik na vrhu 9.kuće.... vi volite i uživate u stvarima koje su povezane za neke daljine, inostrnastvo, putovanja... uživate da istražujete hranu drugih naroda i kultura, ako nemate puno prilika za putovanja onda se zadovoljavate isprobavanjem internacionalne kuhinje u vašem mestu...privlače vas i partneri koji "nisu odavde" :-))).
Ova položaj imaju Madona (Lav, sa Marsom u Biku u 9.kući, sa Venerom u Lavu u 11.kući), Kevin Kostner (Jarac, sa Venerom u Strelcu u 3.kući)....

*Ako vam je Bik na vrhu 10.kuće.... ljudi vas uglavnom vide kao nekog ko voli da uživa, ko je hedonista, jer takvom energijom uglavnom zračite...ljudi vas vide i kao nekog ko ima....ko je sposoban i imućan....i ko može da uživa....Ponekad je profesija vezana za hranu i kulinarstvo....
Ovaj položaj je imala Merlin Monro (Blizanac sa Venerom u Ovnu u 9.kući), Robi Vilijams (Vodolija sa Marsom u Biku u 10.kući i sa Venerom u Jarcu u 5.Kući)

*Ako vam je Bik na vrhu 11.kuće....vi uživanje povezujete sa druženjem, sa prijateljima, sa nekom grupom....Volite i da se hranite u društvu, rado kuvate za prijatelje ili oni za vas... Sex sa prijateljem nešto kao prijatelji sa povlasticama.....kao u komediji sa Milom Kunis i Džastin Timberlejkom :-))) ili u onoj drugoj komediji sa Natali Portman i Eštonom Kučerom :-)))

Ovaj položaj je imao Salvador Dali, ali ga ima i Mel Gibson (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 8.kući)
*Ako vam je Bik na vrhu 12.kuće....vi obično volite da uživate daleko od tuđih pogleda....to mogu da budu tajne veze, tajne večere...Možda volite hranu koju jedu monasi, ili volite da jedete u bioskopu (kokice, semenke....) ili u nekom klubu zatvorenog tipa...
Ovaj položaj ima Riki Martin (Jarac, sa Venerom u Vodoliji u 8.kući), Fidel Kastro (Lav, sa Venerom u Raku u 2.kući)....

Šta je još bitno u celoj ovoj priči, kada utvrdite gde vam se nalazi Bik i koja je to kuća da znate i gde je Venera (vladar Bika) u kom je ona znaku i u kojoj kući, naravno i koje aspekte pravi.
Sve ovo može prilično da izmeni priču o Biku na vrhu neke kuće, ili samo da je još proširi (eto nešto ćete morati i sami.
I još nešto, ovde nije bilo reči o materijalnom i finasijskom aspektu energije Bika....o potrebi za skupljanjem, sticanjem, potrebi za sigurnošću, o novcu, zaradi.
Naravno da svaki vrh kuće koji je u Biku ima i tu priču, ja sam je sada izostavila, pisaću o tome neki drugi put.

Dodatak:
UživanjeVenera, Jupiter...
Čula: Merkur, 3.kuća, 
Čulo sluha: Saturn, Merkur; Čulo dodiraVenera; Čulo vida: Sunce, Mesec, Merkur; Čulo ukusa:  Bik, Mars, Jupiter; Čulo mirisa: Jupiter, Škorpija, Mars...
Hrana: Mesec, Rak, 2.kuća (Bik).... Kako jedemo Bik, Venera....
Sex u astrologiji: 8.kuća, Pluton, Škorpija, Mars, 5.kuća....
Нема коментара:

Постави коментар