петак, 4. октобар 2013.

Hajde da pričamo o... Merkuru! (Merkur u Škorpiji VS Merkur u Lavu :-)))

"Volim priče koje me podsećaju na važne stvari u životu"...


Kada neka planeta menja znak, menja se i energija. Krajem Septembra Merkur je prešao u znak Škorpije... Misli, reči koje izgovaramo, način na koji ih izgovaramo, ali i PIŠEMO, sve se polako menja.... Promenio se i način na koji slušamo ono što se nama govori...Škorpija donosi energiju: pronicljivosti, DUBINE, instikta, intuicije.... Naš misaoni svet postaje obojen ovom energijom... bez obzira gde nam se naš Merkur izvorno (u natalnom) nalazi.... I dok se osvrnemo misli su nam skeptične, sumnjičave, tajnovite, vrlo kritične.... Sve izrečeno je nekako stameno, jako, stavovi nepromenljivi, teško je sa ovom energijom promeniti mišljenje... Misli i reči (i izgovorene i napisane) oštre, pronicljive, jake... Što bi se reklo i oštar jezik i pero!!! Sarkastičnost u vazduhu...čudan smisao za humor (ako je to humor), nekada i nesmotreno povređivanje rečima .... Ovakav UM je skoro nezaustavljiv....vrlo je ISTRAŽIVAČKI nastrojen, sa njim postajemo rešeni da prebrodimo sve prepreke...imamo utisak da možemo postići sve što želimo....A ŽELIMO (šKORIJA) MNOGO!!! 

Ako je on na putu kroz Škorpiju dobro aspektovan i tranzitno ali i sa vašim natalnim planetama onda je to MOĆAN UM i vrlo moćno razmišljanje....Ovaj položaj Merkura je odličan za sve poslove koji traže ISTRAŽIVANJE, odličan je za hemiju i hemičare, naučna istraživanja, fotografiju, neke velike poslove i biznis, ali i za fotografiju recimo.... vrlo je zainteresovan i za sve OKULTNO...onostrano. Nepokolebljiv je ovo um... Međutim ako ovaj Merkur ima neke loše aspekte (tranzitne, natalne) onda nas taj um može odvesti u neke teže priče... onda je tu negde prisutna manipulacija, izvlačenje koristi iz tuđih slabosti...., tu su i teške, skoro pa crne misli....
Da bi imali jasniju sliku o ovom položaju Merkura, spomeniću vam ličnosti za koje svi znate a koje su imale ovaj Merkur u životnom - natalno horoskopu: GANDI, Marija Kiri, Vinston Čerčil....:-). Svako od njih je ostavio neki dubok trag u životu....

Da se vratim na današnju temu....Kada vam ovakva energija oboji misli...prosto nemate izbor. Vaš natalni Merkur je tu, to nikako nije sporno, pitanje je samo koliko je JAK da se IZBORI sa ovom energijom... Redovni čitaoci znaju da je moj natalni Merkur u LAVU, i da ga mnogo volim i ističem. Ovde na Blogu imam i stranu koja se zove MOJ MERKUR PIŠE :-). Nisam ni ja odolela ovoj energiji... Tekstovi su za nijansu drugačiji... Ali samo za nijansu... jer se i te kako probija energija mog natalnog Merkura.... i tu su i tekstovi i naslovi kao "Beži kišo s prozora" :-), "Dont Give Up"....neda se moj Merkur.... nedam se ni ja :-))). A onda uspe ovaj drugi da mi se iskezi u lice... i kao da kaže... svet nije takav kakav ti misliš da jeste... Ja to i znam, ja to oduvek znam, zato se i borim da onaj moj LAVOVSKI ...vrlo pozitivan, rafiniran, veseo, dostojanstven, romantičan, LJUBAVNI, nikada ne posustane.... ili nedaj Bože nestane :-)))). Taj Merkur je VATREN, obojen jarkim bojama (ja čak i sanjam u bojama), ambiciozan, sposoban da rešava probleme, voli decu i mlade i voli sve što vole mladi :-))), voli on i da se ZABAVI, zaljubljen je u ljubav, nekad se nameće kao autoritet, dobar je nastavnik i predavač, OBOŽAVA DA PIŠE...a misao, slova i reči, obojeni ljubavlju, srcem (LAV)... I da nečuje ...:-), zna on da bude egocentričan, tvrdoglav, plahovit, sklon preteranom uživanju... Ipak jako voli umetnost, kreativnost, dramu... nekad je sam vrlo DRAMATIČAN....Ali u osnovi je POZITIVAN!!!
Njega su imali/imaju: Ernest Hemingvej (njega baš volim i nema knjige koju nisam pročitala), Nelson Mendela, Endi Vorhol :-), Gi Mopasan, Mirej Matje ("My songs always speak of love, that's the way I like them"), Paulo Kueljo, Iv Sent Loran, Luj Viton, Džeki Kenedi Onazis, Antoni Sent Egziperi (Mali Princ), Čarls Bukovski ("Postoje gore stvari od samoće"), Helen Keler ("Možemo postići sve što hoćemo ako smo dovoljno uporni u tome"), Frida Kalo, Mata Hari :-)))), Amelija Erhat, Ingram Bergam, Emili Bronte :-)), (Orkanski visovi), mnogo ali zaista mnogo glumaca ja ću navesti samo neke: Đina Lolobriđita, Jul Briner, Dženifer Lopez, Sandra Bulok, Natali Vud, Hali Beri, Ben Aflek, Silvester Stelone :-))), Patrik Svejzi.......i još mnogo njih!!!

***Ko razume shvatiće :-))).
Nadam se da ste razumeli šta je pisac hteo da kaže... Ja se nisam promenila, samo i ja nekada osetim neke snažne uticaje nekih JAKIH ENERGIJA!!! I to je prosto tako. I dalje sam TO JA....ali energija Škorpije očigledno i mene obuzme ponekad :-))). I ja (dokaz da sam kao i svi drugi) prosto nekada nemam snage (ali i argumenata) da se izborim sa nekim energijama... Što ne znači da ne pokušavam, da se ne borim.... Eto DRAGI MOJI, to sam htela da vam kažem.... Ne menjam se ja, menjaju se okolnosti..... Sem toga, prosto ne mogu da zažmurim pred stvarnošću a ona ponekad ili često nije onakva kakvu želim, niti za sebe niti za druge... Ja život volim i zaista mislim da je ŽIVOT LEP, i da on nema alternativu, mislim ima ali o njoj sada (ili nikada) neću da razmišljam...Uživam u njemu punim plućima... Ponekad prosto i na mene neke energije utiču i ono što inače vidim jasno i duboko vidim još dublje i jasnije...Kada Merkur uđe u Škorpiju, njega dobro prodrmaju kvadrati sa mojim Suncem i Merkurom (oni u Lavu :-), ali i sa Saturnom (u Vodoliji)....Sem toga tranzitno su Merkur i Saturn u konjukciji....i kud ćeš više... popusti nekada i Moj Merkur u Lavu :-)))).


Ovo nije odgovor na pitanje već na konstataciju:

"Vec danima mi se ne svidja šta pišete, sve negativno :)
i ovako mi je Život sumoran
pozz velik" 


Pozdravljam i ja tebe, hvala za primedbu:-)))


Ovde bi išla pesma: MVP Celu noć i celi dan :-)))...
 http://youtu.be/xMGOvoXBIGY

ALI....moj Merkur je izabrao: 


All You Need Is Love

 

 2 коментара: