понедељак, 12. септембар 2022.

Šta rade zvezde u periodu od 12.septembra do 19.septembra




Moto nedelje:
Vodite ljubav, a ne rat

Ove nedelje na zvezdanom nebu

16.septembar 20:48: Venera kvadrat Mars
17.septembar 00:20: Sunce opozicija Neptun
17.septembar 23:51 Mesec kvadrat Sunce  - Poslednja četvrt

19.septembar 00:33: Merkur opozicija Jupiter


Nedelja pred nama...i šest retrogradnih planeta: Merkur u Vagi, Pluton u Jarcu, Saturn u Vodoliji, Neptun u Ribama, Jupiter u Ovnu, Uran u Biku, plus asteroid Kiron u Ovnu!
Uopšte nije zastrašujuće kako možda na prvi pogled zvuči ili izgleda! 

Objašnjenje: Planete usporavaju, nama na Zemlji izgleda da se kreću unazad (optička varka). Merkur je najčešće retrogradan (od tri do četiri puta godišnje), najuočljiviji je pa se o njemu najviše piše. Ostale planete su trenutno na svojim redovnim godišnjim retrogradnim ciklusima! I ništa od ovoga nije neobično i nije nešto što se već nije dešavalo ili što će se dešavati! Nije ova vest za tkz. breaking news!
Tek da se podsetimo da je  Mars u Blizancima u (pre)retrogradnoj senci i da nam je najavio svoj retrogradni ciklus od 30.oktobra!

Možda nam je život malo usporeniji...a poruka retrogradnih planeta je da usporimo i razmislimo! Poruka je i da se preispitamo, reorganizujemo, pripremimo za period direktnog hoda! Kada će i koja planeta krenuti direktno imate OVDE

Sunce i Venera su u Devici...i oni su ove nedelje u prvom planu, zajedno sa već spomenutim Merkurom! Venera će se posvađati (kvadrat) sa Marsom, Sunce će se naći na godišnjem megdanu (opozicija) sa RNeptunom, a RMerkur i RJupiter će po drugi put odmeriti snage (opozicija) ko je jači i ko više vuče na svoju stranu! Sunce i Mesec će formirati kvadrat - Poslednja Mesečeva četvrt, faza koja najavljuje Mlad Mesec u Vagi ali najavljuje i nervozu jer smo na pola puta između Punog i Mladog Meseca....

Napeta i nervozna neka nedelja pred nama!
Šta nam je činiti? 



Ova nedelja detaljnije

Ponedeljak


Iza nas je je vrlo intezivan vikend....
Vikend gde smo imali u istom danu jedan vrlo romantičan i osećajan Pun Mesec u Ribama...gde smo mogli da proverimo kakvi smo na relaciji Java - San, imali smo i "senzaciju" zvanu retrogradni Merkur u Vagi! Još uvek i danas smo pod uticajem i utiskom ovih energija...Možda ima nas pospanih i danas...Ja sam proteklog vikenda "punila baterije"...energije mi ne fali....ali glava mi je nekako i dalje u oblacima....Mada...

Mesec je od juče u Ovnu...a to je već sasvim druga energija. Mesec je završio jedan ciklus kroz zodijak (boravak u Ribama) i započeo novi. Novi ciklus, novi početak...Ili što bi Ovan rekao: Idemooo dalje!
Ovom Mesecu se žuri...on voli akciju, voli da započne nešto novo. Dodaje energiju entuzijazma i spontanosti, hrabrosti.

Mesec je danas između RJupitera i RKirona...Juče je imao egzaktni susret sa RJupiterom i ja sam tu energiju zaista osetila..jer ta konjukcija je u mojoj 6.kući a u trigonu sa mojim Nat Merkurom i Suncem u Lavu! Sve je prštalo od energije.

Mesec ide ka RKironu a srešće se egzaktno u 11:12. Ovaj tranzit ja lično vezujem za jedan vrlo tužan događaj jednog 14. juna 2020. kada je umrla moja majka!


Kada se Mesec i Kiron sretnu! Najčešće je ova energija okidač za bol ali ova energija svakako može biti i lekovita...Donosi ova energija neku vrstu osetljivosti...ali i veliku sposobnost empatije...osetljivost na tuđu bol...Jednom mesečno imamo ovu konjukciju i imaćemo je sve dokle Kiron boravi (tranzitira) Ovnom! Ona je uvek tu da nas podseti na nešto, ponekad na nešto bolno ali u isto vreme i da probudi odlučnost i hrabrost da se sa tim suočimo...i krenemo u izlečenje! Slušajte srce ono zna gde je ključ!

Mene ova današnja konjukcija podseća i na još jedan tužan događaj, sutra je godišnjica smrti mog tate...
Bol nije prošla, promenila je oblik...Moj lek je to što sam sigurna da me oni prate ma gde da se sada nalaze. Toliko sam imala "znakova pored puta" u ove dve godine da znam da su uz mene!

Od 19:25 Mesec će biti u sekstilu sa RSaturnom u Vodoliji
Energija koja pomaže da se dobro organizujemo i da utvrdimo prioritete...kako one domaće (Mesec) tako i one poslovne (Saturn). Možemo računati na odgovornost, disciplinu, praktičnost, efikasnost...Ovo je i aspekt realizma, koji mnogima može pomoći. Ovo je i dobar aspekt za finansije, rukovanje finansijama, i sve ono praktično vezano za finansije i materijalne prilike. Dobar je i za odnose sa starijim ljudima...pre svega iz porodice ali i svi drugi stariji ljudi...Dobar je za donošenje odluka....jer ovde je bistra glava, realna i praktična. Stabilne emocije! Mada i ovaj aspekt može doneti blagu melanholiju...ipak je Saturn u pitanju.

Saturn je retrogradan u mojoj je 4.kući, kući doma, porodice, roditelja, korena, sećanja...I ja sam malo nostalgična, tu nostalgiju delim (Vodolija) sa vama. Vi ste i na neki način moja porodica. Posebno vi koji ste godinama na stranicama Zvezdanog dnevnika! Sa vama od početka delim i radost i tugu!  Za mene je danas dan sećanja. Večeras planiram da otvorim dve velike kutije sa uspomenama koje nisam dirala od useljenja u novi stan! Moja dva Strelca (mama i tata) rođeni su istog meseca u razmaku od tri dana slavili su rođendane, ali su i umrli iste godine u razmaku od tri meseca! Ljubav je pobedila!


Danas na zvezdanom nebu:
18:08 Sunce inkonjukcija RSaturn

Ni tamo ni ovamo! 
Ni tamo ni vamo - Inkonjukcija: Prilagođavanje, izazov, preusmeravanje, skretanje!
Ova inkonjukcija ide posle opozicije Sunca u Lavu i RSaturna u Vodoliji 14.septembar

U sadašnjoj energiji inkonjukcije i dalje se teško balansira između ega i odgovornosti.
Sunce - ego, Saturn - odgovornost. Neki uslovno rečeno problem sa samopoštovanjem ali i poštovanjem drugih....posebno autoriteta.....što Sunce i jeste - autoritet. Ovo su i "teški" muškarci oko nas... Sunce muško, otac, brat, muž, partner, poslodavac, šef...
Ova energija ide ka trigonu Sunca u Vagi i RSaturna u Vodoliji 12.oktobra!


Petak

Na njen dan Venera će formirati kvadrat sa Marsom u Blizancima iz (preretrogradne) senke!
Kada se ljubavnici (po)svađaju...

Nevolje u raju
Kada se nebeski večiti ljubavnici posvađaju to sve pršti od energije i strasti!
Ali ovo je i ona energija za koju možemo reći: 
Houston, We Have A Problem

Jer sigurno ste čuli za ono Žene su sa Venere Muškarci sa Marsa :)

Vaši odnosi, veze, partnerstva...ovih dana a najjače u petak (i ceo vikend) mogu biti napeti, svađalački...negde i agresivni! Najčešće ova energija nosi strah, strah od gubitka, ostavljanja...Ali tu su i neke prepreke koje takođe mogu biti izvor besa i ljutnje! Ovaj tranzit može da probudi, ljubomoru, posesivnost...Mnogi će imati potrebu da "obeleže svoju teritoriju" ...Ova energija može da poljulja vaše samopouzdanje. Neko će odlučiti da prekine neku vezu, neko će postaviti dugački spisak zahteva partneru!
Gde je Venera tu su i finasije pa i one mogu biti izvor straha, besa...Izbegavajte rizične finasijske i materijalne poteze!

Generalno i uopšteno ova energija izaziva 
Sumnju u lojalnost, vernost vašeg partnera ali može da bude i obrnuto da partner sumnja!
Ljubomoru, nesigurnost, strahove...
Takmičenje sa partnerom...zvocanje, svađe, pasivnu ali i svaku drugu agresiju!
Raskid (bez panike molim, jer svi smo različiti i na svakog drugačije deluje već prema natalnom horoskopu).
Probleme sa novcem (preveliki rizik i trošenje)

Moj savet je: Vodite ljubav a ne rat

Pročitajte -  Ko je kriv?

I tek sada....
U ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte:
Gde vam se u kojim kućama nalaze Venera u Devici i Mars u Blizancima i koje aspekte prave sa vašim planetama....to je samo vaša priča!

Dodaću ovo jer je važno:
Odavno nismo imali kvadrat između Venere u Devici i Marsa u Blizancima
Poslednji put smo ovaj kvadrat baš u ovim znacima imali 08.avgusta 2007.


Subota

Da ovaj vikend neće biti nimalo lak....govori i opozicija Sunca u Devici sa RNeptunom u Ribama!
O njemu smo pričali u vreme Punog Meseca u Ribama i sada je egzaktan!

Ovo je nešto kao produžen efekat Punog Meseca u Ribama
Ako ste...kažem ako ste....imali svađu sa partnerom sa ovom opozicijom možete se osećati prilično iscrpljeno. Ovo je i energija: krize identiteta, manjka samopouzdanja, konfuzije, obmane, iluzije, razočarenja....

Kada je Sunce nasuprot (opozicija) Neptunu obično donosi nedostatak osećanja Ko smo  i Šta želimo!
Nije najbolje vreme za donošenje nekih bitnih odluka! Prosto ne možemo biti objektivni!!!
Biće nam teško da stvari vidimo kakve one zaista jesu!

U sve se ovde sumnja...
Sumnja u sebe ali i druge one nama bitne ljude...
Najbolje je sačekati da ovaj tranzit prođe...a dok ne prođe....trudi te se da budete što je više moguće pri zemlji - prizemljeni!


Budite dodatno oprezni jer u subotu uveče imamo Poslednju Mesečevu četvrt i neku vrstu krize!

Opozicija RMerkura u Vagi sa RJupiterom u Ovnu egzaktno se dešava u 00:33 ponedeljak 19.septembar! Ali ova energija će biti prisutna ove nedelje posebno u vreme vikenda! 
Zbog toga ovu opoziciju stavljam u ovu nedelju!


Merkur je vladar Blizanaca, Mars je u Blizancima, Merkur je i vladar Device, Venera je u Devici
Ova energija (opozicija) će imati veliki udeo u kvadratu Venere u Devici i Marsa u Blizancima!
Osim što bi mogli da idete iz krajnosti u krajnost, mogli bi i da preterate u nečemu!
Nije dobar spoj kvadrata Venere i Marsa sa opozicijom RMerkura i RJupitera!



Pesma nedelje:



Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com


Нема коментара:

Постави коментар