среда, 14. септембар 2022.

Retrogradni Merkur u Vagi i sećanja...i njegova opozicija sa RJupiterom u Ovnu....

 

Moto dana:
"A sećanja, kad jednom krenu, 
ne zadržavaju se kod početka."

Zvezdani(n) zapis 3600
Sreda. Dan Merkura.
Merkur je u Vagi na 8°00’

Bio je već Merkur na ovom stepenu 05.septembra.
U retrogradnom ciklusu je od 10.septembra
Na istom stepenu će biti ponovo u direktnom hodu 16.oktobra.
I to je to...to je priča o retrogradnosti...Merkur prolazi istim putem tri puta!

Aktuelni aspekt RMerkura u Vagi je opozicija sa RJupiterom u Ovnu!
Prvi put smo imali ovu opoziciju 03.septembra na 6°39'
Uskoro 19.septembra drugi put na 4°44’
I treći put 12.oktobra na 1°40’

Sve o ovom aspektu pročitejte ovde - Iz krajnosti u krajnost...

Posebno će ovaj tranzit osetiti kardinalni znaci Ovan, Vaga, Rak i Jarac, ali i svi oni koji imaju neke planete u rasponu od 0 do 8° ovih znakova!


Šta stoji iza opozicije Ovan - Vaga


Osa Ovan - Vaga
Ja (Ovan) i ogledalo (Vaga)

Vaga predstavlja ogledalo naših odnosa sa drugim ljudima.
U prirodnom horoskopu Ovan i Vaga su (uvek) jedan naspram drugog!
Ovan - JA, Vaga - TI (MI)

Onaj preko puta nas zapravo naše ogledalo. 
Gledamo u onog preko puta nas i vidimo zapravo sebe!

Sada su jedan naspram drugog RMerkur u Vagi i RJupiter u Ovnu!
Odmeravaju se...gledaju jedan drugog!

Ovan je u ovoj priči (opozicija) Ja na prvom mestu, zna da prenagli, da bude nestrpljiv, može lako da plane, zna da bude arogantan, teži dominaciji!
Vaga je u Ovoj priči (opozicija) kolebljiva, neodlučna, želi mir po svaku cenu, duri se kada nije po njenom, voli tračeve, intrige!

I eto priče o preterivanju, o krajnostima, o neistinama, o aroganciji, o neispunjenim obećanjima, pogrešnim procenama, precenjivanju sposobnosti...itd.

Kako ovde imamo Vagu u ovoj opoziciji....u fokusu su svi naši odnosi, veze, partnerstva...ali i sve drugo u simbolu Vage: društvenost, diplomatija, posrednik, pregovarač, pacifizam, kompromis, jednakost, javnost, publika, ugovori, tužbe, razvod, lepota, moda, umetnost...
Dakle, ovde ima i priče koja se odnosi na globalni uticaj...(politika, diplomatija, javnost...itd)

Vaga teži ka miru, harmoniji, ravnoteži...ali preko puta nje je Ovan i njegova potreba da bude na prvom mestu, u simbolu Ovna je temperament, akcija, impulsivnost, otvorenost, silovitost, avanturizam, početak, ratnik, vođa, vojnik, zastava, takmičenje, nedostatak tolerancije i takta...

Stavite sve ovo jedan naspram drugog i eto opozicije!

U ruke vaše natalne karte ili na ekran...i pogledajte:
Gde vam se u kojim kućama nalaze RMerkur u Vagi i RJupiter u Ovnu to je vaša priča!

Imajte na umu da Vagom vlada Venera, da je ona u Devici i da će uskoro biti u kvadratu sa Marsom u Blizancima a Mars je vladar Ovna - Nevolje u raju....ili kada se Venera i Mars posvađaju...




Primer:
Ko drugi nego Gerard Butler

Ova opozicija je ovde na osi 12.kuća RMerkur u Vagi - 6.kuća RJupiter u Ovnu!
Podsvest, tajne, skriveno, prepreke....nasuprot svakodnevnom praktičnom životu, navikama, poslu, zdravlju...Ovo je njegova priča o preterivanju i krajnostima. Ovo je ona priča izmeđi sna i jave!

Jupiter je vladar 3.kuće pa su u priči misli, raspoloženje, komunikacija, kraći putevi, bliski odnosi...
Jupiter je vladar i 6.kuće pa je ta kuća još istaknutija!
Merkur je vladar 9.kuće životna filozofija, ideali, moral, zakon, pravda...putovanja itd.
Merkur je vladar 12.kuće pa i ta kuća još istaknutija!

RMerkur mu je preko Nat Urana u Vagi...u kvadratu sa Mesecom u Jarcu, u trigonu sa Marsom u Vodoliji. RJupiter je u kvadratu sa Mesecom u Jarcu u opoziciji sa Uranom u Vagi i u sekstilu sa Marsom u Vodoliji! Interesantnu priču pričaju tranziti!

Najaktuelniji njegov film trenutno je triler "Potera"
Nisam gledala ovaj film :).

Dnevni aspekti
Mesec je u Biku


I dalje je u fazi opadanja, vidljiv je 82,2%....i jutros ste mogli da ga vidite...zapravo ja sam ga videla u šetnji do prodavnice i naravno uslikala :). 



Mesec je od 19:41 u trigonu sa Venerom u Devici...lepa energija za početak dana, ljubav je na zemlji (Bik/Devica - zemlja). Vreme za ljubav, lepo raspoloženje, sklad, uživanje...Lepi momenti sa vama dragim ljudima...Vreme za lepotu, kreativnost...

19:15 Mesec će biti u konjukciji sa SMČ u Biku...Duša na raskrsnici...izaberite pametno svoj "put"...ako ne znate kuda, pitajte svoje srce!

00:34 Mesec će biti u konjukciji sa RUranom u Biku...oko ponoći moguća razna iznenađenja, moguće čak i ono što se čini nemogućim...Emotivni rolerkoster...Neko će uznemiren otići na spavanje...neko će ostati dugo budan....

☆☆☆

RMerkur u Vagi je u tranzitu kroz moju 12.kuću i u egzaktnom je trigonu sa mojim Nat Saturnom iz 4.kuće...Sećanja....a ona kada jednom krenu....



Sećanja, neki mirisi...Felce azzurra (plava paprat) i retrogradni Merkur u Vagi :)
Moj prvi susret sa ovim brendom bio je u vidu talka....taj miris....bila je to ljubav na prvi pogled, ljubav zauvek...Posle je na red došla kupka....pa sapun....i tek na kraju dezodorans!
Moja mama je volela da putuje, nije volela klasični šoping, ali čim bi prešla granicu to se menjalo i ona je postajala druga žena :). Ona mi je i poklonila prvi talk! Tata nije voleo šoping ni u jednoj varijanti, ali voleo je mamu (i mene naravno:), pa je nosio pune kese...i smišljao kako da sve spakuje u našeg fiću :).

I ne znam kako odjednom sam prestala da koristim i kupku i dezodorans...negde kada se na tržištu pojavio Dove! U subotu u prodavnici, ne znam kako ruka mi je krenula prema Felce azzura...kupila sam kupku, dezodorans i talk...Tek danas sam se setila da je Merkur tada bio retrogradan u Vagi.

I nije sve u retrogradnom Merkuru. Nešto je i zbog moje Venere u Devici...kad joj se nešto svidi to koristim do besvesti....godinama. Ni sama ne znam kada to zapravo prestaje da bude sviđanje, uživanje...a kada postaje navika. O, zna moja Venera da preteruje za sve pare. I eto....ponovo sam se vratila plavom papratu :)....mirisu koji me najviše podseća na moju majku!

Od sećanja nema bežanja...
Vratio je ovaj RMerkur u Vagi i neka druga lepa sećanja...najviše su to lepa sećanja na njih, moje roditelje...ali tu su i neka druga sećanja...i ona su sada sa distance lepa, pogađate to su neka ljubavna sećanja :)....Kako je i meni opozicija RMerkura i RJupitera na osi 12./6.kuća potrudiću se da ne preteram sa nekim sećanjima, i da ne odem u krajnost da me opsednu ali i da ne bežim od njih!

Možda je baš ovaj Merkurov retrogradni ciklus tu da se ja zapitam Ko to živi u prošlosti mojoj...i da vidim ko tamo treba i da ostane!



Pesma dana:





Izradu horoskopa, astrološke konsultacije možete zakazati 
porukom na Viber +38163352286 ili mail snezana9@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар