уторак, 16. март 2021.

Sunce sekstil Pluton... Energija promena... (pozdrav suncu)


Moto dana:
"Drži svoje lice okrenuto ka suncu i nikad nećeš videti senku"


Zvezdani(n) zapis 3187
Utorak. Dan Marsa.
Mars je u Blizancima na 7°08’

Koliko sutra on će biti u sekstilu sa Kironom u Ovnu što za nas znači da možemo u akciju lečenja i isceljenja naših rana. Mars je u Blizancima što znači da će razgovori i bilo koja komunikacija biti od velike pomoći...tu je i mogućnost izbora koju pruža energija Blizanaca. Energija Ovna nudi hrabrost i odlučnost da se zauzmemo za sebe, da se više brinemo o sebi...jer brigom o sebi brinemo i za druge!


Još uvek smo pod uticajem i utiskom Mladog Meseca u Ribama i novih obećanja za novi početak!
U ovoj nedelji prelaskom Sunca u Ovna očekuje nas još jedan nov početak i još obećanja jer od 20.marta ulazimo u novu astrološku godinu i nov ciklus...a dolazi nam i proleće posle čega su dani sve duži...biće i više svetlosti...

Još uvek smo u sezoni Riba
U ovom trenutku četiri planete su u Ribama: Merkur (od juče), Venera, Neptun i Sunce. 
U Ribama je i asteroid Palas - Stelijum u Ribama!
Ovo je poslednja nedelja sa Suncem u Ribama
Prvo će Sunce preći u Ovna (sezona Ovna) za njim će i Venera!
U Ribama će od 21.marta ostati Merkur (do 04.aprila) i Neptun (do 2066), Palas (do februara 2022).

Merkur je od juče pojačanje energiji Riba!
Dve godine za redom Merkur je bio retrogradan u Ribama mart 2019. i februar 2020.
Sada će Merkur može se tako reći "protrčati" kroz Ribe.
Upravo je udarna vest da ćemo biti delimično zatvoreni ali bez zabrane kretanja!
I ispunjena je donekle simbolika 12 kuće (prirodna kuća Riba) - izolovanost, izolacija, karantin, restrikcije...ali simbolika ove kuće je i bolnica, starački dom, neke zatvorene ustanove....ali i tajni klubovi zatvorenog tipa...simbol je i zavera...itd.
Već sam napisala da će Merkur u Ribama boraviti do 04.aprila!

Aspekti Merkura u Ribama: 
Sekstil sa Uranom 22.marta, kvadrat sa Marsom 24.marta, kvadrat sa SMČ 25.marta, konjukcija sa Neptunom 30.marta...i sekstil sa Plutonom 02.aprila!!!
Sekstil sa Uranom je onaj Eureka efekat, nešto novo iznenada, neočekivane vesti, informacije, rešenja, odluke...Kvadrat sa Marsom....njega smo imali već dva puta ove godine kada je Merkur bio u Vodoliji a Mars u Biku a setićete se ako napišem - Reći ili prećutati pitanje je sada...Iste planete druge energije (znakovi)...Kvadrat sa Mesečevim čvorovima - Merkur na raskrsnici, naše misli, reči, komunikacije, vesti, informacije...sve na nekoj raskrsnici između prošlosti i budućnosti. 
Konjukcija sa Neptunom 
Dezinformacije, "iskrivljene" informacije, obmane, laži, aluzije... Propaganda! Nerealno razmišljanje, nelogično razmišljanje i nelogična i nebulozna komunikacija. Nerazgovetan razgovor, nejasan i nerazuman. Haotičan mentalni sklop, haotičan govor. Vrlo nejasne misli. Kamuflirane misli, govor, namere. Nesporazumi. Falsifikovane informacije. Informacije koje obmanjuju, zavode. Odavanje informacija, tajni. Poruke koje nisu jasne. Nešto slično retrogradnom Merkuru!
Ovaj aspekt sam izdvojila jer je i najznačajniji za našu situaciju. Prošle godine smo ga imali 04.aprila i tada smo imali vikend izolaciju! 02.aprila u svetu je pređena simbolična granica od milion zvanično zabeleženih slučajeva korona virusa, a polovina čovečanstva je bila u izolaciji! Tog 04.aprila vesti su bile da se čekaju efekti produženog policijskog časa tek za nedelju dve!!! Ovo mu dođe kao neki deža vi...Podsetiću vas da je 05.aprila 2020. bila konjukcija Jupitera i Plutona na 24° Jarca. (Jupiter proširi sve što dotakne...Pluton virus)! Sada godinu dana posle...Jupiter je u Vodoliji...tada neće imati bitne aspekte, ako ni Pluton! Što se dugotrajnih aspekata tiče biće aktuelan kvadrat Saturna i Urana - priča o ograničavanju slobode!
Posle ove konjukcije Merkur će biti u sekstilu sa Plutonom 02.aprila (dva dana pre katoličkog Uskrsa, pravoslavni Uskrs je 02.maja a tog dana imaćemo Merkur (u Biku) trigon Pluton, prošle godine smo ga imali 09.maja!!!
Aspekt sekstil Merkura i Plutona smo imali prošle godine 07.aprila na Svetski dan zdravlja!!!
Ova energija je jako interesantna pa pročitajte - OVDE

Moj savet vam je....okrenite se mašti, budite kreativni, obojte svoj svet bojama, meditirajte, i kao šti sam juče napisala iskoristite ovaj period da napunite baterije....sanjajte otvorenih očiju!



Danas na zvezdanom nebu:
16.mart 19:25: Sunce sekstil Pluton


14.januara ove godine Sunce i Pluton su bili u konjukciji i tada je počeo njihov novi ciklus!
Taj aspekt sam nazvala Potreba za dominacijom!
Stigli smo do njihovog prvog (od dva ove godine) sekstila od početka ciklusa.
Pročitajte šta sam napisala o ovom aspektu ranije...u mesečnom i nedeljnom horoskopu!
Dodajem...
Ovaj aspekt, ova energija nam povećava moć i šansu za uspeh. Nudi nam šansu da u neke stvari uđemo dublje...posebno one koje su skrivene od nas...da pogledmo iza tkz zavese!!!
Ova energija inteziteta utiče i na pojačanu svetlost...Sunce intezivnije osvetljava ono nešto što Pluton skriva...Ovako u ovoj energiji Sunce i Pluton će nam pomoći da dublje zaronimo u srž problema. Generalno ova energija ima vrlo pozitivan uticaj. Priča o regeneraciji i transformaciji će ići lako ako prepoznate ovu energiju! Mala pomoć: ako osetite da je vreme za neku promenu to je to!!!
 

Dnevni aspekti

Ova energija donosi mir, spokojstvo, sigurnost, udobnost, zapravo želju za svim tim. Želju i potrebu... Kao da i Mesec zna da nam je potreban mir, opuštanje... i da nam je potrebno usporavanje. To je potreba... ali da li ćemo nju i ostvariti ovde kao i uvek reći će nam aspekti, od njih će zavisiti koliko neka energija pronađe put do nas....
Jedini aspekt Meseca u Biku danas je sekstil sa Merkurom u Ribama!
Mesec - duša i Merkur - um u skaldu - sekstil. Lepa energija da iskažete svoja osećanja. Mesec je u praktičnoj (zemlja) energiji u energiji koja voli da uživa u svim čulima, Merkur je u romantičnim Ribama...zemlja voli vodu!
Ova energija je dobra za druženje, za razgovor, za bilo koju komunikaciju. Razgovarajte sa nekim iz porodice, prijateljima, partnerom, komšijom...podelite to što osećate sa vama dragim ljudima. 
Pišite, ovo je odlična energija za pisanu reč, stavite svoje misli na papir, otkucajte ih ako vam je to lakše...Dobra energija i za učenje, polaganje ispita, zakazivanje ispita...
Šta god se dešavalo oko nas...iskoristite ovu energiju za razgovor sa vama dragim ljudima!





P.S. Juče me je rastužila vest o odlasku Dragoljuba Đuričića. Imala sam priliku da ga upoznam i razgovaram sa njim....dalekih 90ih u Herceg Novom...Njegova kuća je bila na pola puta od mog stana do plaže...taj put sam svakodnevno prolazila i često ga viđala u dvorištu sa psom...Počeli smo da razgovaramo zbog psa jer je moj sin želeo da se igra sa njim...Često smo se sretali i razgovarali. Znala sam ko je on jer je pratio Zdravka Čolića na turneji "Putujući zemljotres", ali bio je i bubnjar u mojoj omiljenoj YU grupi...Tih godina kada sam ga upoznala bio je vođa orkestra koji je pratio Zdravka! Pamtiću ga po širokom osmehu...i nekim pričama o Ostvu Mamula, o egzotičnim biljkama u Herceg Novom kojih je bilo jako puno i odakle su...o magnolijama...mimozi itd.




Нема коментара:

Постави коментар