петак, 5. март 2021.

Na raskrsnici...Sunce kvadrat SMČ u Blizancima kvadrat JMČ u Strelcu...



Moto dana:
"Prošlost je iza, učite iz nje. 
Budućnost je ispred, pripremite se za nju. 
Sadašnjost je ovde, živite je"


Zvezdani(n) zapis 3178
Petak. Venerin dan.
Venera je u Ribama na 9°44’


Danas na zvezdanom nebu:
05.mart 04:27: Merkur konjukcija Jupiter
05.mart 21:19: Sunce kvadrat SMČ


Jutros pre zore na nebu su se sreli Merkur i Jupiter...
Dovoljno su blizu bili da su mogli da se vide teleskopom...Merkur je bio levo od Jupitera.
Osim što se mogu pronaći na zvezdanom nebu ko želi i ima mogućnosti ovaj susret planeta vrši i odeđeni uticaj na sve nas. Juče sam pisala na dan Jupitera o ovom susretu, pisala sam i u Zvezdama u martu!
Šta da dodam?
Otvorite um...pogledajte širu sliku svega!
Razmišljajte pozitivno
Razmišljajte o budućnosti...sa nadom i optimizmom...i verujte svojim mislima!
Razgovarajte, komunicirajte, slušajte i šta drugi pričaju.
Učite, krenite sa nekim učenjem...proširite znanje!
Prenosite svoje znanje, podelite svoje znanje...
Pišite...prenesite svoje ideje, informacije...
Neko će napisati neku knjigu (znam neke od vas), neke knjige su spremne za izdavanje...
Odlično vreme za pisce, izdavače...

Širite pozitivnu energiju, budite motivacioni govornici...
Pričajte puno...budite nasmejani




Poznati sa konjukcijom Merkura i Jupitera u Vodoliji:
Jim Carrey (glumac i komičar), Rika Zaraï (pevačica i pisac, ja imam dve njene knjige Moja prirodna medicina i Tajna moje prirodne medicine), Boris Pasternak (pesnik, pisac, prevodilac...knjiga "Doktor Živago")....



Danas i jedna neharmonična energija...
Tako je to u životu...ništa nije savršeno!
Sunce u Ribama je danas u kvadratu sa SMČ u Blizancima ali i u kvadratu sa JMČ u Strelcu!
Sunce na raskrsnici...
Između prošlosti i budućnosti 
Kada je Sunce u kvadratima sa MČ to je zapravo energija koja donosi neku prekretnicu. Ovi kvadrati nas vode između prošlosti, onog na čega smo se već navikli (JMČ) i budućnosti koja je ispred nas (SMČ).
Umeđu prošlosti i budućnosti je sadašnjost
Prošlost i budućnost ne postoje...sem u našim sećanjima i budućim planovima.
U ovom trenutku u sadašnjosti kao da smo na putu koji ima veliku raskrsnicu.
Na svakoj raskrsnici mi usporimo...
Tako je i sada...danas...večeras (egzaktni kvadrat 21:19).
Kada je Sunce "na raskrsnici" Mesečevih čvorova (osa MČ)...u prvi plan dolazi sve ono što je u simbolu Sunca: naš ego, volja, karakter, temperament, vitalnost, zdravlje...ljudi od autoriteta, muškarci bitni u našim životima...očevi, muževi, šefovi...itd. Osećanje svrhe i indetitet, nivo samopouzdanja. Sunce je i naše srce...
Srce se danas pita da li je ispunjena naša svrha...da li smo tamo gde treba da budemo?!
Kvadrati su uvek neki vid krize, stresa, napetosti.
U ovom trenutku zbog svega ovog i treba da se u mislima zaustavite pred zamišljenom životnom raskrsnicom. Pre nego što krenete napred...potrebno je da sagledate situacije iz prošlosti koji u ovom trenutku imaju neki vrhunac (kvadrat JMČ u Strelcu). Tek kada "obradite" sve te informacije možete i krenuti ka budućnosti SMČ u Blizancima i napravite izbor...ono što je najbolje za vas!
Pogledajte gde se nalaze Mesečevi čvorovi: SMČ u Blizancima i JMČ u Strelcu u kojim kućama jer to je vaša "raskrsnica", zatim pogledajte u kojoj kući se nalazi Tran Sunce u Ribama i to je vaša priča!

Na globalnom planu to je priča o raskrsnici onoga što nam je blisko, poznato, lokalno (Blizanci) i ono što je daleko, udaljeno, šira zajednica (Strelac)...Sunce u Ribama donosi energiju empatije, saosećanja, duhovnosti...dubokih emocija!
Poslednji put smo ovaj tranzit imali 16.septembra 2020. kada je Sunce bilo u Devici...Priča o Koroni je bila aktuelna i tada i sada je...(na taj dan bila je sahrana mog oca)

Još nešto što je bitno:
Nalazimo se tri meseca do Totalnog pomračenja Meseca (26.maj Pun Mesec u Strelcu) i Prstenastog pomračenja Sunca (10.jun Mlad Mesec u Blizancima)
Zapravo nalazimo se na sredini između dve sezone pomračenja...pomračenja iz novembra/decembra 2020. i pomračenja iz maja/juna 2021. Upravo nas danšnji kvadrati sa Mesečevim čvorovima vraćaju u te priče u novembar/decembar 2020. i pitanje šta možemo očekivati u maju/junu 2021.






Dnevni aspekti
Mesec je u Strelcu

U ovom trenutku Mesec je u sekstilu sa Kironom u Ovnu 
Ovaj tranzit može "probuditi" vaše prirodne isceliteljske moći i sposobnosti. Može, ako to "govore" i ostali aspekti u vašem horoskopu! Ovo je potreba da se razmišlja, filozofira, priča o bolu, ranama (Mesec u Strelcu), ovo je potreba da se dođe do ključa (Kiron) otvoreno, direktno, hrabro i neustrašivo (Ovan).... "Otvorite" svoje srce ključ je tu negde!!!
Mesec je u Strelcu....razmišljaće se i pričati o svemu šire i dalje....Kiron je u Ovnu a to je hrabrost da se sa bolom suoči i o njemu priča.....Pričajte danas sa vama dragim i bliskim ljudima iz porodice ali i sa ljudima koji su vam kao porodica.
Kasnije 14:56 Mesec će biti u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji 
Energija koja pomaže da se dobro organizujemo i da utvrdimo prioritete...kako one domaće (Mesec) tako i one poslovne (Saturn). Možemo računati na odgovornost, disciplinu, praktičnost, efikasnost. Ovo je i aspekt realizma, koji mnogima može pomoći. Dobar je i za odnose sa starijim ljudima, pre svega iz porodice ali i svi drugi stariji ljudi. Dobar je za donošenje odluka....jer ovde je bistra glava, realna i praktična. Stabilne emocije. Mada i ovaj aspekt može doneti blagu melanholiju...ipak je Saturn u pitanju.
Na kraju nas čeka 16:58 Mesec kvadrat Venera u Ribama
Ovaj kvadrat bi mogao priču da pokvari....on nam donosi neraspoloženje, neke preteranosti ili probleme zbog preteranosti (u jelu i piću...), tu je i neko turobno raspoloženje, manji zdravsveni problemi :-( , problemi sa nekim ženama...





Нема коментара:

Постави коментар