петак, 14. септембар 2018.

Petak je, Venerin dan, ona u kvadratu sa RxSevernim Mesečevim Čvorom (pažljivo biraj put), Merkur u oziciji sa RxNeptunom (Dancing with The Muse)



Zvezdani(n) zapis 2329...
"Svemir, konačna granica"...

Petak je....Venerin dan....
Venera je u Škorpiji na 3°...
Venera je u opoziciji sa RxUranom u Biku, u sekstilu sa Saturnom u Jarcu....
Venera je danas u kvadratu sa RxSMČ u Lavu na 3°
Da, Venera je danas apsolutna zvezda na nebeskoj pozornici!!!






Venera je ušla u Škorpiju - 09.septembra!!!
U ovom tekstu imate sve o Veneri u Škorpiji ali i više...o retrogradnoj Veneri!!!
Da razimiramo, Venera je već u retrogradnoj senci...tako da je moguće da već osećate uticaj retrogradnog ciklusa makar kao nagoveštaj onog što će se tek dešavati. 
A šta će se generalno dešavati?
Bićemo svi na nekoj vrsti testa i testiranja! Na testu će biti naše emocije i sve što je u vezi Venere i što Venera znači, izdvojiću i priču o novcu!!! Na testu i testiranju biće naš odnos prema vrednostima i generalno i posebno!!!
Često ili povremeno pitaćemo se: Šta volimo, koga volimo, da li volimo, da li nas vole....Posebno dok Venera bude retrogradna u Škorpiji razmišljaćemo i postavljati pitanja i sebi i drugima o nekim materijalnim stvarima (Škorpija - zajednički resursi, tuđa podrška i materijalna i emotivna...). Razmišljaće se i o intimi, strastima, sexu (uticaj Škorpije)...Biće otvoren put ka manipulacijama, ili otkrivanju takve energije prema vama... Obnoviće se pitanja pozajmica, kredita, stipendija, poreza....posebno tamo gde je neka zloupotreba, izbegavanje obaveza....Da li smo previše okrenuti onome što nije naše (tkz. tuđ novac...).
I ako je za sada daleko 05.oktobar (retrogradni ciklus Venere tada kreće) bolje je da budete spremni. 


Retrogradna Venera

Ovde je akcenat na Veneru u Škorpiji i retrogradnom ciklusu u Škorpiji....
U ovom periodu najjači uticaj će osetiti Škorpije (konjukcija sa planetama u Škorpiji i pojačan uticaj, intezitet), Bikovi (opozicija sa planetama u Biku i neki vid suprostavljenosti ono ti - "protiv" onih drugih, preko puta), zatim mi  Lavovi i Vodolije (kvadrat sa planetama u Lavu i Vodoliji i neka tenzija, nemir, nervoza...kriza)....
Svi zajedno bićemo u situacijama preispitivanja (prefiks Re - ponovo, natrag, opet, još jednom, revizija, protiv...):
Stare ljubavi, ljubavi iz prošlosti, stare strasti (Škorpija)...vraćanje ljubavi koje smo nekada izgubili...
Retrogradni ciklus nije najbolji period za nove ljubavi i strasti, ali jeste za obnavljanje onog što je nekada bilo...naravno ovde su u igri neke ljubavi iz prošlosti kojima treba dati novu šansu (nisu sve ljubavi takve, imajte to na umu, negde prošlost treba da ostane prošlost ali to je već pojedinačna stvar, pojedinačni aspekti...)

★Drugi deo retrogradnog ciklusa Venere
Venera će ponovo ući u Vagu 31.oktobra nastaviće svoj retrogradni ciklus u Vagi (sve je isto ali i nije, akcenat će tada najviše biti na vezama, odnosima...i dalje na naovcu i materijalnim stvarima, vrednostima)....U retrogradnom ciklusu u Vagi biće od 31.oktobra do 16.novembra!!! Ponovo će ući u Škorpiju 02.decembra!!!

★Venera će imati retrogradni ciklus 40 dana i 40 noći....pisala sam o tome u nekim ranijim Venerinim ciklusima, sada da ponovim: 
40 dana i 40 noći u nekim kulturama ima određeno uglavnom religijsko značenje....
Boravak Venere 40 dana i 40 noći (prvi deo ciklusa u Škorpiji, drugi u Vagi)....biće svojevrsno putovanje u prošlost, preispitivanje....Događaće se u nekoj kući ili kućama (u natalnom horoskopu svakog od nas)...Kada Venera ponovo posle tih 40 dana i 40 noći krene direktno biće vam sve mnogo jasnije...Možda ne svima odmah i sve...ali jasnije ćete videti neke stvari oko sebe. Nekima će možda trebati čitavih 8 godina da im bude jasnije...

Te "stvari" su uglavnom generalno povezane sa emocijama, ljubavnim dešavanjima, materijalnim stvarima...itd. Međutim ono posebno, onaj poseban uticaj je povezan sa kućom-kućama u kojoj će Venera boraviti (tranzitirati) u ovom retrogradnom ciklusu: od 05.oktobra do 16.novembra!!!
Ovo je bio mali uvod u retrogradni ciklus Venere!!!

  • Danas će Venera u Škorpiji biti u kvadratu sa RxSMČ u Lavu u 09:52 CET


Neki prvi nagoveštaji retrogradnog ciklusa idu sa ovim aspektom!!! Zbog retrogradnog ciklusa imaćemo još dva puta ovaj aspekt: 30.oktobra i 01.decembra!!! Dakle, sada obratite pažnju. Kada kažem sada mislim na ove dane oko 14.septembra!!!
Naravno ako je Venera u kvadratu sa RxSMČ onda je i u kvadratu sa RxJMČ u Vodoliji!!!
Na vidiku je ili je već tu neka emotivna (ali i finansijska) kriza....Opet smo na nekoj "raskrsnici" (RxSMČ u Lavu u opoziciji sa RxJMČ u Vodoliji)....Sa kvadratom, sa energijom kvadrata lako je izabrati pogrešan put!!! Da, na žalost lako....Mada gledajte na to ovako....Ove energije vam samo skreću pažnju na ono što je vredno ili nije vredno u vašem životu!!!
Svaki aspekt (tranzit) je tu da nas nešto nauči. Ovaj je nešto teži ali potreban. Potrebno je da shvatimo baš to....šta jeste a šta nije vredno u našim životima!!! Ove energije su tu da shvatimo i prihvatimo na prave vrednosti u našim životima (i emotivne i materijalne). 
Ovde su suprostavljene dve energije: energije Lava (RxSMČ) i energija Vodolije (RxJMČ)....
Pisala sam ove godine puno o MČ....




Dakle, ova priča nije od juče!!!

Sada su ponovo aktivirani MČ zbog Venere!!! I sada imamo ponovo priču o raskrsnici (onoj životnoj) gde je potrebno dobro izabrati put kojim ćemo ići dalje....Samo to sada nije lako!!! U pitanju su kvadrati (izazov), posebno jer ćemo ih ukupno imati tri puta!!! 
Priča o MČ bila je posebno aktuelna u vreme pomračenja....setite se....efekti pomračenja idu i do šest meseci.....Sve zašto ima i svoje zato....Zato smo sada na iskušenjima!!!


Da nam za nijansu dve bude teže tu je i....
  • Opozicija Merkura u Devici sa RxNeptunom u Ribama od 03:31 CET
I o ovom aspektu sam već ranije pisala da budete spremni....


Ja ovu energiju vidim ovako: Ne sada, maštam :))) i ja bih tamo gde su mi misli....
A one su trenutno.....(brzo moram da se spustim sa oblaka jer u 12h radim :))) ovde:




Mene nar fascinira....na više načina i izgledom i ukusom...Fascinantan je i Grcima jer veruju da ima čudesne moći :). On je simbol dobrog zdravlja, vraćanja mladosti, produžetka života. Prema mitologiji nar je taj koji povezuje svet živih i svet mrtvih (Persefona ćerka boga Zevsa i boginje Demetre koja je bila udata za Hada. Na prevaru odvedena u podzemni svet, gde je pojela šest zrna nara i od tada šest meseci boravila u podzemnom svetu - do proleća i šest meseci na zemlji...). Nar u Grčkoj ima posebnu ulogu u vreme nekih proslava kao simbol braka, plodnosti i izobilja....za Novu Godinu, na venčanjima...Negde sam pročitala ili čula da potiče iz Persije...
Prevod sa latinskog jezika (punica granatum l.) je jabuka puna koštica :)). I baš ta sitna sočna zrna boje krvi su najfasinantnija....Kod nas se zove šipak ili morganj (u Dalamciji). Drvo nara ima i jako lepe cvetove...Na Grčkom jeziku ρόδι...



Nar, voće bogova :))
Najviše sam o njemu saznala na Kritu...tamo sam ga viđala na svakom koraku i u dvorištima ali i kafićima :)). Na Rodosu sam ga ugledala u prozoru (izlog) jedne radnje koja ima naziv 12 bogova!!!
Već sam pisala o ovoj radnji, o gospođi koju sam upoznala....U tu ulicu sam zalutala....ali jako sam se obradovala kada sam videla nar na starinskoj vagi u "izlogu"....sve posle je bilo bonus u ovoj priči o naru iz izloga :))).





Нема коментара:

Постави коментар