петак, 16. јун 2017.

Slušajte svoj unutrašnji glas...Neptun u Ribama kreće u retrogradni hod od 16.Juna do 22.Novembra




Danas na zvezdanom nebu:
★Mesec:
Kretanje Meseca
Mesec je u  Ribama
02:32 Mesec trigon Mars
07:08 Mesec sekstil Venera
15:10 Mesec konjukcija Neptun
★Planete:
15:20 Neptun u Ribama kreće u retrogradni hod

Mesec je u Ribama od jutros na 10*
Mesec plovi vodama Riba i onako baš ★lepo je aspektovan sa Marsom i Venerom...Danas je Petak, Venera vlada Petkom....lepo počinje ovaj vikend...Ranoranioci su od jutros budni sa osmehom na licu....sem.....ako neki drugi aspekti iz njihovog horoskopa ne utiču da se to malo (ili više) pokvari....Ništa nije bukvalno kada su zvezde u pitanju....Često me pitaju "Kako ja nisam danas osetio/osetila današnje lepe aspekte o kojima ti pišeš"? Odgovor je jednostavan....Svi smo različiti, svi imamo svoje horoskope sa kojim smo rođeni (datum, vreme, mesto)...
Mesec od noćas i jutros ima zaista lepe aspekte....ali i mi (bilo ko) imamo svoje aspekte, tako da neko će od jutos ustati onako raspoložen "za sve pare", a neko neće ni osetiti ovu energiju jer je pod uticajem neki drugih tranzitnih aspekata i dugotrajnih i kratkotrajnih. Današnji Mesečevi aspekti bar mogu da poprave raspoloženje ovih drugih!!!



U periodu od 15:10 i 15:20 CET dva događaja:
Najpre će Mesec biti u konjukciji sa Neptunom u Ribama na 14*
Ovde je Neptun u prvom planu....
Konjukcija Meseca i Neptuna: Spas za sanjare, maštare, one koji u čuda još veruju, u magiju, čaroliju... Ova konjukcija može biti pozitivna ali može biti i negativna...Sa ovim aspektom možete biti vizionar ali lako se možete i pogubiti u magli  i talasima Neptuna. Pozitivan efekat koji nudi ova energija je povezivanje sa vašim osećanjima...konjukcija je u Ribama a to vam je kao neki kanal ka kosmosu...jaka intuicija! Negativan efekat je obmana, samoobmana, razočarenje...lako možete negde "odlutati", poenta je da znate put kojim treba da se vratite...Možete "pobeći" u umetnost, kreativnost, muziku, ples....ali morate se vratiti u realnost, morate znati kako da se vratite u realnost... Morate znati da napravite razliku između stvarosti i mašte, u suprotnom zaista bi mogli da se pogubite...Moguća su i neka mistična iskustva, jasni snovi, proročki snovi... moguće su razne poruke iz mističnog sveta.
Sa današnjom konjukcijom Meseca i Neptuna budite spremni na prikupljanje raznih energija...i dobrih i manje dobrih...ovo je energija koja povećava osetljivost (preosetljivost)! Budite oprezni! 
Energija Riba nosi beskonačnu energiju vode....duboku, široku, zavodljivu!!! Zamislite okean ili more i sve će vam biti jasno....U njima se kriju velike lepote ali i opasnosti!!! 
U ovoj energiji često nema granica....Neptun ih rastače, razlaže...vi bi mogli da postanete "sunđer" za energije i ljude oko vas....Sve zavisi sa kakvim ljudima ste okruženi....Ovo je i prilično mistična energija (znaju oni koji ovu konjukciju imaju u natalnom horoskopu). Otvara se "kanal ka kosmosu" i vi primate i pozitivne i negativne uticaje. Šta da vam kažem tek pokušajte da ih prepoznate i naravno ako je moguće odbijete negativne uticaje...
Oslušnite ovu svojevrsnu nebesku muziku i plešite....i stvarno i u mislima....pronađite svoju muzu ili budite nečija muza :))). Probajte da izbegnete da budete nečija žrtva ili da se osećate kao žrtva...Izbegavajte preterivanja posebno u alkoholu, lekovima ili bilo kojim zavisnostima...Radije meditirajte (subota je), slušajte muziku, gledajte neki dobar film, uživajte negde pored vode ili napravite svoj kućni spa :)). I maštajte....i budite kreativni....i čuvajte se iluzija....
Odlutajte negde....pobegnite negde stvarno ili u mislima...ALI...budite svesni ovog bega, budite spremni da se vratite kada dođe vreme za to....



★Mesec će biti dakle u konjukciji sa Neptunom koji je stacioniran retrogradno i koji će sa 14* Riba u 15:20 CET krenuti u retrogradni hod sve do 22.Novembra 2017.
Ovo je redovan godišnji Neptunov retrogradni ciklus...
Svi ćemo osetiti ovu energiju bez izuzetaka...Međutim nešto više će ovu energiju osetiti oni rođeni u znaku Riba, oni sa podznakom u Ribama, zatim oni sa jakim (istaknutim Neptunom), ja ga imam...on je u 1.kući i prilično blizu ASC!!!
Generalno Retrogradni Neptun povećava onako kolektivno našu (pre)osetljivost, zbunjenost...
Na ličnom nivou svi imamo šansu i priliku da ponovo (retrogradnost) procenimo šta je bitno za nas i šta nam to Neptun poručuje...Da bi to još bolje utvrdili naravno da je potrebno da znamo u kojoj kući prolazi (tranzitira) retrogradni Neptun od 16.Juna do 22.Novembra!!!
Neptun kreće sa 14* Riba u retrogradni hod i stići će do 11*....Dakle preći će tek 3*....
Svi vi koji imate neke planete u rasponu od 11* / 14* Riba imaćete (imate) konjukciju sa RxNeptunom!!! Vi ćete ovu energiju osetiti više nego drugi!!! Ja sam jedna od vas :)), ja imam Nat Jupitera u Ribama na 11*....Već sam preživela ovu konjukciju, sada ću još jednom!!!
Neptun u Ribama pravi i izazovne aspekte sa Devicom (opozicija), sa Blizancima i Strelčevima (kvadrat)...zapravo sa planetama u ovim znacima na oko 11/14*
☆☆☆Primer: Ako imate recimo Merkura u Devici na oko 11*/14* on će biti u opoziciji sa RxNeptunom u Ribama!!! Ili možda imate Veneru u Blizancima ili Strelcu na oko 11*/14* ona će biti u kvadratu sa RxNeptunom u Ribama!!!
Nekada će ovi tranzitni aspekti raditi tačno u dan....u egzaktnom aspektu, nekada malo ranije ili kasnije (dozvoljen orbis delovanja). Bitan je datum ali još bitnije je da znate koji je to okvirni period!
RxNeptun će aktivirati te planete (iz natalnog horoskopa) ali i kuće u kojima se planete nalaze!!!
☆☆☆Kada se ovo znate imate šansu i mogućnost da se pripremite za neke događaje ili psihološki uticaj!!!
☆☆☆ Od tranzita koji će RxNeptun praviti sa tranzitnim planetama bitna je inkonjukcija sa Jupiterom u Vagi 5.Jula 2017.!!! Ovaj aspekt deluje još od 17.Maja!!!

Sa retrogradniim Neptunom imamo priliku da sanjamo svesno...Imamo priliku da se razvijamo u duhovnom smislu...i da možda neke druge vrednosti stavimo ispred materijalnih vrednosti!!!



Iz ZVEZDA U JUNU:
Retrogradni Neptun nas tera da razotkrivamo misterije života snagom našeg uma. Retrogradnost nas na neki način vraća u prošlost. Mnogi od nas će zaroniti u svet snova...i možda bežati od stvarnosti. Nikako nije lako sa Neptunom jer je on povezan sa našom psihom. A to kako će on uticati na naše živote mnogo zavisi od toga da li mu pružamo otpor ili pokušavamo da radimo i sarađujemo sa ovom planetom duhovnosti i ilizija. Zato je potrebno pratiti ga od početka tranzita...i osluškivati šta nam on poručuje, posebno sada kada kreće unazad. 
"Budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove.” 
U nekom trenutku imaćemo doživljaj "već viđenog", proživljavaćemo neke stvari još jednom. Obratite pažnju na te događaje....to vam vaša podsvest nešto poručuje...
Kretanjem Neptuna unazad, sve je okrenuto ka unutra, kada je Neptun retrogradan dobijamo Neptun na kvadrat :-))). Mnogi će dobiti jasniji uvid u nešto što im do sada nije bilo jasno (sa dobrim aspektima), ali najviše će ipak biti onih koji će pobeći, uslovno rečeno pobeći od stvarnosti u kojoj su. Ko gde već beži (inače).... neko u alkohol, neko u muziku, neko u neku umetnost, neko će se samo povući u sebe, "sakriti" od drugih.
Kretanje Neptuna unazad.... osetiće nešto više naravno Ribe, zatim oni kojima Neptun tranzitira oko ASC, ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 14*  Riba, i svi ostali tamo gde im se Tran Neptun sada nalazi....Ribe (konjukcija), Device (opozicija)Blizanci i Strelčevi (kvadrat)Bikovi i Jarčevi (sekstil)Rakovi i Škorpije (trigon), Lavovi i Vage (inkonjukcija)Ovnovi i Vodolije su u "komšiluku" (polusekstil)....Narvno posebno će uticati na one koji u ovim znakovima imaju neke planete na oko 14*!!! Te planete će formirati neke od ovih aspekata i aspekti će odrediti uticaj (dobar, manje dobar....). Kuće u kojoj se nalazi RxNeptun ali i planete u aspektu su oblasti života gde će se dešavati određene stvari.....psihološki uticaji ili događaji!!!! 



Нема коментара:

Постави коментар