среда, 4. фебруар 2015.

Kada se Venera i Mars zagrle.....

I ljubav i želja, i ljubav i strast... :)
Da, Venera i Mars zajedno....ili u konjukciji...
Da li su Venera i Mars kada se nađu zajedno u hramoniji ili u sukobu?
Baš teško pitanje, još je teži odgovor :).
Venera i Mars, žena i muškarac zajedno :), trebalo bi da bude dobro...Međutim, svesni smo da to ponekad i ne funkcioniše baš najbolje. Ova konjukcija može ići od savršenog spoja i velike uzajamne privlačnosti do sukoba i svađa sve po principu udario tuk na luk!
Kada ova konjukcija predstavlja nas - jednu osobu onda je moguć sukob ženske i muške strane jedne ličnosti, ali i ravnoteža!!! Šta će prevagnuti zavisi i od ostalih aspekata koje ove planete imaju sa drugim planetama u nečijem horoskopu!

Šta bi sve ovaj kontakt Venere i Marsa mogao da predstavlja:

Ili harmonija ili sukob!!!
Muške i ženske osobine u harmoniji ili u sukobu...
Savršen spoj muško - žensko ili neki problem;
Hrabrost da se voli... Mars-hrabrost, Venera-ljubav, voleti; 
Hrabrost u vezi (vezama)... Venera-veze;
Hrabrost da se želja ostvari;
Seksualni-Mars šarm-Venera; Flert...
Korišćenje šarma da se dobije ono što se (po)želi; više od flerta :)
Intezivne, jake-Mars emocije-Venera;
Atraktivnost, otvorenost...,
Preuzimanje akcije, inicijative, osvajanje, udvaranje...;
Nametanje svog ukusa, estetike...;
Muškarav ljut (Mars) na ženu (Venera) ili obrnuto...
Seksualna frustracija...
Uvek u potrrazi za novim osvajanjem;
Nestrpljivost u odnosima, vezama:
Manipulacija da bi se dobilo ono što se želi!!!
Problem sa seksualnošću, opredelenju.....
Problemi sa kompromisom!!!
Privlačenje fizički snažnih ljudi....ili žena;
Takmičenje u ljubavi, ali i takmičenja lepote (izbori za lepoticu ...)



Venera-Mars erotika...
Sa konjukcijom ovih planeta može da bude zdrave erotke, ali i erotkse napetosti...u svakom slučaju jake i intezivne emocije i strasti. Vrlo burne reakcije, negde sklonost sukobima i svađama...
Nametljivost, želja i potreba za emocionalnom i seksualnom vezom jaka... ljubav  i sex po svaku cenu.
Sa ovim aspektom dakle moguće su jake strasti i emocije, snažne ljubavi, ali i sukobi, svađe pa i raskidi (ako tako nešto podržavaju i ostali aspekti). Rekla bih da ova konjukcija može biti okidač!!!
Negde će se sa ovim aspektom probuditi i rasplamsati strasti, ali tako da će se ona pametno iskoristiti, negde te strasti mogu odvesti u svađu, sukob i možda raskid.


Udario tuk na luk :))
Svađe i mirenje....
Ne zaboravite da je često tanka granica između svađe, besa i seksualnog uzbuđenja, svađa kao okidač...Dok traje ovaj aspekt to i nije ni nemoguće ali nije ni retkost. Međutim ako je tako stalno u nekoj vezi, onda stavite prst na čelo i dobro razmislite. Ponekad se problemi mogu rešiti u krevetu, ali ako je to redovna pojava, to je već alarm za uzbunu....
Sa ovim aspektom moguća su (pre)velika očekivanja otuda i nezadovoljstvo, ljutnja...jer očekivanja se nekada i ne ispune...Rekla bih da je ovde sve u intezitetu, ako je on pod kontrolom onda je ovo jako dobra energija, ako se izmakne kontroli onda ovo može da bude teška energija...
Negde je sa ovim aspektom moguća i biseksulanost...
Nije isto da li ovaj aspekt neko ima u natalnom ili je on samo u tranzitu... Ali uticaji su negde slični. 

Flert....
Poseban (skriven) jezik seksa :)
Da li je to nešto sa čim se rodimo ili se uči? :)). Naučnici kažu da je urođeno :)). I ja mislim da se flertovanje ne uči, to je ono "nešto" što imate ili nemate :)). Mada mislim da svi imamo tu sposobnost, kod nekog vrlo razvijenu, kod drugih možda manje, retki su oni koji ili te veštine nisu svesni ili imaju neki problem u socijalnosti..
Muškarci i žene vekovima koriste ovu veštinu da bi osigurali produžetak gena :)). U prirodi imamo toliko primera udvaranja recimo kada gorila isturi grudi :), golub se nakostreši....:)
Pogled ispod obrva...
Neverbalna komunikacija
Pogled ispod obrva :))

Jedan od znakova da počinje igra zavođenja kod ljudi je širenje zenica :), gde je zainteresovanost više nego očigledna...Da li ste nekada bilo kada doživeli ono što se zove "skidanje pogledom" :)). ne skidati pogled sa nekog i sl. Zatim tu su i neki gestovi, držanje tela, izraz lica, pogled, izvijanje obrva na gore :)), boja glasa vas takođe može "odati"....Mada i bez i jedne izgovorene reči ponekad sve bude jasno :)). Telo samo odaje nečije misli....Telo govori :))). 
Oči su širom otvorene, zenice proširene....svetlost može i da zasmeta :))), a onda se trepće...li trepće ;)))
Sviđanje, kao ni ljubav se ne mogu sakriti. 
Sa ovom konjukcijom veća sposobnost flerta i flertovanja, zaođenja :). I ako je neko ima u natalnom horoskopu ali i kada se javi ovako kao sada u tranzitu....

Osim pogleda bitan je miris...
O tome sam već negde pisala na Blogu... 
Venera vlada mirisima... Venera vlada i emocijama... Emocije i mirisi, šta im je zajedničko?
Zašto nas nekada privuku baš određene osobe? Određen muškarac i određena žena? Lekari kažu da je to zbog mirisa ljubavi ili feromona :-))). Ova stručna reč je grčkog porekla i može se prevesti kao: nosilac uzbuđenja. Miris ljubavi ili poruka tela, odgovor na neki susret... 
A sve je u nosu :-)). Uz pomoć njega osetimo miris koji nas uzbuđuje. Nosem vlada gle čuda Mars :-)) Gde je Venera tu je i Mars :-)). Pored Marsa nos se vezuje i za Škorpiju...
Lako zar ne? Izgleda lako ali nije... Koliko ste puta čuli ili izrekli to je hemija... kada ste nekog upoznali? Bez hemije nema ni ljubavi, mnogi će reći, ili nema sexualne privlačnosti a onda mu to dođe na isto :-))). I ne treba ovde mešati miris parfema i ovaj drugi miris ljubavi... Ni jedan parfem na svetu ne može zameniti ovaj drugi miris... tako kažu naučnici, ja im verujem :-))). 
Šta nas kod nekog privuče? Miris parfema ili njegov/njen miris. Miris ljubavi se zapravo ne oseća, osećamo ga podsvesno... dakle ipak prvo osetimo parfem :-)). Međutim naš nos ide dalje.... njuška, njuška.... i eto sexa, eto ljubavi :-)))). 
Sa ovim aspektom sve ovo je još izraženije i jače i negde očiglednije :))

Poljubac...
Kao početak zbližavanja...
"Poljubac je susret najveći na svetu" - J.Dučić
I o poljupcu sam pisala :)), evo koga interesuje ima OVDE
I opet naučnici :)), kažu da je poljubac biološka i psihološka potreba :**, posledica hemijskih reakcija (opet hemija) u organizmu... Mala digresija, kada smo kod poljupca, da li se sećate prvog? :))).
I kako pesnik kaže "poljubac je najlepši susret na svet"... ovde je i reč o "susretu" Marsa i Venere....
Venera vlada poljupcima, Mars je akcija, Mars je spreman za akciju uvek, ovako zajedno to su poljupci...ljubavni... bilo koji poljupci.
Nema ništa lepše kada vas neko poljubi za dobro jutro :)))


Zagrljaji....
Za konjukciju često kažemo zagrljaj...
Konjukcija je aspekt gde se planete nalaze u istom znaku na istom stepenu...to je čvrst zagrljaj (egzaktna konjukcija), ali zbog dozvoljenog orbisa delovanja (odstupanje od egzaktnog -tačnog aspekta) imamo i manje čvrste zagrljaje planeta :)). Za konjukciju dozvoljen orbis delovanja je 7*!!! Konjukcija je aspekt inteziteta, nagalsak, inaguracija :), pojačavanje, koncentracija, nova aktivnost...

Kada ovo povežemo sa Marsom i Venerom :)))
Zagrljaj (konjukcija) Marsa i Venere: Ako su u odnosu dve pozitivne planete i konjukcija je povoljna, ako su u odnosu negativne planete konjukcija nije povoljna, ako su u donosu jedna negativna i jedna pozitivna to već zahteva više iskustva da bi se napravila prognoza... sećam se da sam negde davno pročitala ovakvo objašnjenje... zamislite jedno dobro i jedno nevaljalo dete kako se igraju i kako jedno na drugo utiču u toj igri... U ovoj konjukciji su Venera planeta ljubavi, zadovoljstva, uživanja..... i Mars planeta želje, akcije, seksualne energije.... Venera - ženski princip i Mars - muški princip. Venera svakako spada u "dobre" planete, Mars može biti i dobar i manje dobar....Sam po sebi Mars nije loša planeta, ali energija koju on nosi može da se pretvori u nešto loše u nasilje, agresiju, destruktivnost. Sa energijom Marsa može se ili stvarati ili rušiti, sve zavisi kako se energija troši, gde se u kom znaku pre svega se Mars nalazi - TRANZITIRA. Ali i od aspekata koje će praviti... Ovde je taj aspekt konjukcija....da li je Mars "dobar ili loš" zavisi i od ostalih aspekata koje on pravi sa drugim planetama, zato je teško objasniti u kom pravcu će ići ova konjukcija u RAVNOTEŽU ILI SUKOB!!!
Zagrljaj će svakako biti najjači kada su ove planete najbliže, pre toga i posle toga zagrljaj je slabiji (dozvoljen orbis delovanja). Sada i neko vreme dalje ove dve planete NUDE zagrljaj, na vama je da vidite šta ćete sa njim. Ali i da li je to zagrljaj strasti ili zagrljaj pomirenja :)).


Zanimljivosti:
*Za ovu konjukciju (u natalnom) mnogo je bitan odnos sa roditeljima koji obično odredi i odnos prema suprotnom polu, braku, javnosti, finansijama, vrednostima...Zašto roditelja? U vreme odrastanja nekog ko ima ovu konjukciju u natalnom, roditelji su ti koji će "objasniti" detetu neke potrebe i želje, intezitet ovog aspekta i sl.
*Za Veneru i Marsa u istom znaku i ako nisu u konjukciji važi skoro sve ovo samo u nešto manjem intezitetu!!!
*Ako se Venera jedne osobe poklopi sa Marsom druge osobe (konjukcija u uporednom horoskopu) to je nesumljiva seksualna i emotivna privlačnost, međutim ovaj položaj ne garantuje dugotrajnost veze, ako postoje neki drugi aspekti može doći do raskida! Ili ako se ova konjukcija pogrešno koristi.

Poznati sa konjukcijom Marsa i Venere:
Kijanu Rivs :))), Karmen Elektra, Blondi, Vinsent Van Gog, Al Paćino, Ronaldo (fudbaler), Bil Klinton, Mopasan, Balzak, Kazanova, Majka Tereza, Gandi...ali i Hitler!!!
Kijanu Rivs Devica/Devica, sa Venera konjukcija Mars u Raku, Mesec u Raku, svi u 11.kući!!! Venera i Mars u sekstilu sa Jupiterom u Biku i trigonu sa Neptunom u Škorpiji... privlačnost očigledna...U Devici osim Sunca i Merkur, Uran i Pluton i svi u 1.kući


Venera i Mars u Ribama....
Sadašnji tranzit...

Dok ovo pišem Venera i Mars su u Ribama, Venera na 9* Riba, Mars na 17* Riba... Nisu naravno u egzaktnoj konjukciji, nisu ni u dozvoljenom orbisu delovanja ali opet blizu su i u istom su znaku! Između njih se nalazi Kiron na 15* Riba... Zanimljivo
Jer Kiron je - ključ, isceliteljstvo... simbol Kirona i liči na ključ, on predstavlja vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja nešto novo originalno ili paradoksalno rešenje, alternativno rešenje...Kirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine. Kiron u Ribama u tranzitu... mašta, filmske ljubavi, saosećajnost, i podrška drugima... kreatvno povlačenje, traženje unutrašnje harmonije, zadovoljstvo u duhovnim stvarima, pomoć drugima i pozitivan uticaj na okolinu posebno ako je aspekt dobar. Kiron u Ribama crpi veliku snagu Neptunovske intuicije ... tu je izvor snage i moć izlečenja... potrebna je i vera naravno ...
Venera i Kiron su u konjukciji (dozvoljen orbis delovanja). Ovu konjukciju smo naravno već imali...Jer Venera u svom kretanju kroz zodijak mora da se sretne i sa Kironom. Ako pročitate ovaj tekst videćete da je uloga Kirona ovde jako bitna....Konjukcija Venere i Kirona biće egzaktna (tačna, najjača) *8.Februara!!!
Mars je takođe u konjukciji sa Kironom (dozvoljen orbis delovanja). Oni su bili u egzaktnoj konjukciji *31.Januara ove godine,  taj uticaj još traje i trajaće jer dozvoljen orbis delovanja za konjukciju je 7*.

Venera i Mars u Ovnu....
Trazit koji sledi...
20.Februara u ponoć Venera će biti na 28*55' Riba, Mars na 29*58' Riba...Mars će prvi preći u Ovna u 1:11am CET. Venera će oko 2am CET preći na 29* Riba a u 9:05pm CET i ona će preći u Ovna... 
Egzaktna Konjukcija ovih planeta dogodiće se posle Mladog Meseca u Vodoliji 19.Februara!!!




Konjukcija Venere i Marsa u Ribama i u Ovnu...
Ima li sličnosti? Ima, ali energije su zaista vrlo različite...
Ribe su vodeni znak, Ovan je vatreni to je prva razlika, Ribe promenljiv a Ovan kardinalan kvalitet, Ribe pasivan a Ovan aktivan princip! Osnovna fraza Riba je: Ja verujem, Ovna: Ja sam!!!
Sa energijom Riba "plivamo ili ronimo" okeanom emocija, sa energijom Ovna mnogima je neophodna "protiv požarna" oprema :))). Mislim da ste osnovnu razliku shvatili....
Iz romantizma, osećajnosti, osetljivosti, saosećajnosti, intuicije, žrtvovanja, melanholije, odugovlačenja, stidljivosti, nepraktičnosti... (Ribe) ove planete će preći u budućnost, u akciju, strast, izvršavanje, takmičenje, impulsivnost, hrabrost, ubrzanje, netolerntnost, nervozu, naprasitost, silovitost... (Ovan).
Priznaćete razlike su očigledne :)) ili da kažem drastične :)))
Obe planete će ulaskom u Ovna krenuti u novi ciklus, u novi krug oko zodijaka... Još samo da Sunce (20.Mart) uđe u Ovna i proooleće je tu :)))

I za kraj....
Iskoristite energiju konjukcije Venere i Marsa i sada dokle je u Ribama i kasnije kada bude bila u Ovnu. Flertujte, njušite :)), ljubite se, grlite se......volite se :))). Ako pratite energije zvezda gledajte da vam bude dobro...iskoristite ono najbolje od svake energije...bilo ona dobra ili manje dobra....



Venera i Mars mogu da budu i plesanje....
Izabrala sam Flash dnace...jer je bliži mom snzibilitetu i mojoj Venera konjukcija Pluton :)))


Flashdance - Maniac




Нема коментара:

Постави коментар