понедељак, 24. септембар 2012.

Right Way...Wrong Way?


"Svi ljudi imaju zvezde, ali one svima ne znače isto".


obojite ovaj dan :-)
Imam ogromnu želju da napišem nešto lepo, optimistično... nešto što će i vas i mene da zagreje kao i ovo sada već jesenje Sunce...
Sve je tu...Merkur u Vagi još uvek u trigonu sa Jupiterom iz Blizanaca, "ako laže koza ne laže rog"...optimizam je tu bar tako kaže ovaj aspekt... Sa ovim aspektom možemo da čekamo lepe vesti ili pak da ih ponudimo drugima...
Tu je još uvek i Venera u Lavu sekstil Jupiter...a šta kaže ovaj aspekt: topla osećanja, radost, društvenost, zadovoljstvo, optimizam... Od Jupitera planete velike sreće je dosta zar ne? Eh, kada bi to tako funkcionisalo.
Danas je Mesec u Jarcu u sekstilu sa Marsom iz Škorpije, impulsivnost na delu...ja već osetila, to je ono kada uradite nešto a posle se pitate da li je trebalo :-(.... jak emotivan aspekt čak i ovako u tranzitu. ALI... Mesec pravi uskoro (za koji sat) i egzaktan kvadrat sa Saturnom iz Vage...uh, uh...ovamo jaka energija, Mesec/Mars, a ovde kočnice, zatvorenost, nedostatak samopouzdanja, ponegde i tuga i depresija... i šta sada, kako voziti sa jednom nogom na gasu a drugom na kočnici? Ništa, idemo dalje....
jer Mars hoće jedno a Venera nešto sasvim drugo.
***Venera je u Lavu, Mars u Škorpiji... vatra i voda, već po definiciji ne mogu zajedno, ove dve energije same po sebi prave kvadrat, mirišu li to emotivne nevolje? Miriše dim, a negde se već rasplamsala i veeelika vatra.
Da, Venera i Mars su sve bliže egzaktnom kvadratu! Preterivanja, nezadovoljsvo, netaktičnost...sve to i još po nešto je već neko vreme u vazduhu...Nemir je zavladao....i neizdrž. Podigli su se duhovi strasti... za nekog problem, za nekog stimulans...Pod uticajem ovog aspekta moguće su svađe, jer Mars hoće jedno a Venera nešto sasvim drugo...Mars je obično taj koji se ljuti, a Venera bi da se miri, uravnoteži...Ako vas ovaj aspekt ne vuče u rasprave, tenzije, onda vas "tera" da flertujete, zavodite, što ne mora da bude loše ako je vreme i mesto za tako nešto, i ako niko zbog toga neće biti povređen. Ovaj kvadrat bi mogao da bude i stimulans za nešto kreativno, strastveno, nešto što će vas pokrenuti...ALI...ovaj aspekt je i aspekt ljubomore, iznenadnih prekida, a sve jer se u njemu bore muški i ženski princip...Sve ovo se i dešava jer se ove dve energije ne razumeju, a opet se jako privlače:-)...Venera u Lavu je koketna, željna pažnje i sjaja, aplaza...Mars u Škorpiji je jak, borben, prkosan, hrabar, posesivan sve u maniru što je moje moje je...i kako onda da se razumeju, kako da sarađuju...a da ne "leti perje".-)).

Kojim putem?
I na kraju ali ne kao šlag na torti tu je i kvadrat Urana i Plutona...dodatni nemir, izazovi, sukobi...a sve u cilju nekih promena, a vi nikako da shvatite koje su to promene...Znam, sve mi je jasno ali šta drugo da vam kažem nego izdržite....Ako niste u potrazi za uljem i šećerom, ako ne obilazite banke zbog refinansiranja kredita, dakle ako niste zauzeti ekonomskim i socijalnim vašim mikro svetom, onda ste predpostavljam zauzeti emotivnim "ratovanjem", srećom pa ima nade da ste i optimistično nastrojeni....bar ako vam "rade" ona dva trigona sa početka ovog teksta....Sreća je tu negde oko vas, osvrnite se...
Jer svi imamo neke zvezde, a samo vi znate šta one vama znače...Hoćete li se "uhvatiti" za ove trigone ili kvadrate....dragi moji to ipak samo zavisi od vas...Mene su danas izgleda navatali kvadrati, pustila bih ja njih drage volje, ali neće oni mene....Ipak ne dam se ja, sutra je novi dan ;-)))

U skladu sa današnjim kvadratom Venere u Lavu i Marsa u Škorpiji.....♪ ♫...♪ ♫

Olivera Katarina - ’Ajde, dragi, zvezde da brojimo


6 коментара:

  1. DRAGA ZVEZDO, BAS POVODOM OVOG MARSA U ŠKORPIJI, ŠUNJAJUĆI PO RAZNIM TEKSTOVIMA NA INTERENETU, SAMO SE ZBUNIH..MENI ON TRANZITIRA TRENUTNO ŠKORPIJOM I TO 7 KUĆOM U KOJOJ MI JE NATALNI NEPTUN, E SAD..NEGDE TEŽAK ASPEKT I TO BAŠ TEŽAK U SMISLU DUBOKIH PSIHOLOŠKIH PROMENA ,I SL.., NEGDE VELIKI POTENCIJALI KOJI SE MOGU OSTVARITI...E ZATO JA VAS PITAM ŠTA JE PORUKA OVOG ASPEKTA .. HVALA ...LELA

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lala,
      Nije aspekt taj koji je težak, sve zavisi od nas i našeg karaktera... i kako ćemo neki aspekt doživeti.

      O Marsu u Škorpiji sam pisala, ovde je on u tranzitu kroz 7.kuću: odnosi sa ljudima, veze, brakovi, javnost...Mars bi ovde mogao da znači višak energije i sve zavisi od toga kako će neko (ovde ti Lela) da tu energiju kanališe. Bitno je i to da li si u braku ili nisi, da li samo imaš vezu, ili si sasvim sama....Da ne nagađam Mars je ovde u funkciji energije koja bi mogla da bude i borbena, svadljiva, ona energija koja donosi nemir i nervozu... ILI da ta energija znači AKCIJU, pokretačku snagu..., strast. U vezama donosi ili nemir ili strast, ili svađu ili zajedničku energiju za nešto u čemu ste zajedno dobri, uspešni...ako si sama onda ova energija bi trebalo da bude usmerena na sve DRUGE iz tvog života, na javnost....i sl.

      Konjukcija ili prelazak Marsa preko natalnog Neptuna je aspekt koji pojačava uticaj planeta, ovde i Marsa i Neptuna (pojačava njihovo značenje i ono šta oni predstavljaju)....
      Mars i Neptun zajedno, ako se ova energija pogrešno koristi onda bi moglo da dođe do nekih nevolja...mogu biti jake želje a da se pri tom ništa ne preduzima...ipak ovde sve zavisi od karaktera osobe (celog natalnog)...mogla bi da osetiš manjak energije što je u suprotnosti sa Marsom, a sve jer Neptun slabi tu energiju...ti ili tvoj partner. Nemoguće je dati konkretan odgovor sa ovako malo podataka. Ako si inače maštovita, kreativna...ti ili partner opet se ograđujem jer ne znam, onda ova konjukcija može da bude pozitivna, jer će Mars pokrenuti tu priču....Ako je Neptun natalno slab, onda bi Mars ovde mogao da donese nešto od svega toga što si videla šunjajući se po internetu;-).

      Dakle ODGOVOR I ZA TEBE LELA I ZA SVE DRUGE....da bi znali kako će neki aspekt u tranzitu delovati na vas, potrebno je da DOBRO POZNAJETE SVOJ KARAKTER ILI NATALNI HOROSKOP!!!!

      Nadam se da si zadovoljna odgvorom
      Želim ti sve najbolje:-)))

      Избриши
    2. hvala,...naravno da sam zadovoljna ,znala sam gde treba da pitam ....svako dobro vam želim

      Избриши
  2. meni sve nekako cudno i naopako ide ovih dana, cini mi se da mi bas samo malo fali da sve bude ok, a sve za dlaku izmice. Cini mi se da mi to ovaj Uran i Pluton "kuvaju", nadam se da ce brzo proci... A ti do tad pisi, pisi :) (nadam se da nije problem sto sam odmah na "ti")

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Clarice, naravno da smo na ti, mi se već dobro poznajemo, ti si moj verni čitaoc i član i ja se uvek radujem kada vidim i pročitam tvoj komentar :-))

      To što se osećaš čudno i naopako, vidiš i sama aspekti i tranziti su takvi da se mnogi od nas osećaju nekako tako :-))).
      Da ti otkrijem tajnu :-)), i sama se ovih dana osećam tako...ali sam i te kako spremna da se "uhvatim" za svaki pozitivan aspekt i tranzit...
      To sa Uranom i Plutonom, iskreno neće baš brzo proći u ovom tekstu OVDE: http://zvezdanindnevnik.blogspot.com/2012/06/uran-u-ovnu-kvadrat-pluton-u-jarcu.html imaš i vremensko trajanje!!!
      Ali odmah da naglasim aspekt je takav kakav je, na nama je da se "nosimo" sa njim - opet svako prema SVOM KARAKTERU - NATALNOM HOROSKOPU!!!
      Glavu gore :-))), i ne daj da ti izmiče...hvataj sve što je pozitivno i lepo...i skupljaj energiju!!!
      Pozdrav, želim ti sve najlepše:-)))

      Избриши
    2. sad sam stigla sa posla i pogledam svoj komentar na tom tvom prethodnom postu - pa cisto da te update-ujem (jer tada sam bila u frci sa ispitima): polozila sam sve ispite u tom roku, zavrsila faks (pre roka), nasla posao u struci i spremam diplomski... :) Moram da priznam da mi je tvoj blog bio uteha u najtezim momentima - u onim momentima kada moram da ostanem sama sa sobom i donesem odluke. Hvala ti :)

      Избриши