петак, 14. септембар 2012.

Bang! Bang!....:-)))

Devica
Danas jedina "veća" promena na nebu je prelazak Meseca iz Lava u Devicu. To se dogodilo baš u trenutku kada sam započela ovaj tekst u 11:30am. Petak je, kraj radne nedelje za mnoge, a mi pod uticajem energije Device: praktični, analitični, promišljeni i spremni za organizaciju što svog što tuđih života. Rad, red i disciplina je moto ovo energije...Devica sa sobom nosi energiju rada, posla, radne atmosfere, ali i ... brigu o zrdavlju, ishrani, navikama... Iskreno bolje je da nas "podkači" ona prva energija... Što se zdravlja tiče želim vam samo preventivu... Promena vremana je, i teško ćemo preko noći da se naviknemo na višak garderobe, ali postoji rešenje u slojevitom oblačenju, pa skidajte viškove, bolje nego da se smrznete. Čuvajte se u svakom slučaju:-). Inače sa ovom energijom Meseca, bićemo zainteresovani za sitnice, detalje, delove...postoji jedan izraz koji je ustaljen a to je - Nećemo vidti šumu od drveća!!! Međutim današnji dan, možete iskoristiti za čišćenje, što nekog prostora što svega onog što treba da počistite, ako je potrebno nešto da se ušije, vi ili da odnesete negde ko to bolje radi :-))), da napravite reda gde god vlada haos, da popravite ono što je u kvaru, majstor ili vi svejedno je ili nije to vi bolje znate:-), ko ima kućne ljubimce da ih malo uredite, ma svi rutinski poslovi danas bi mogli ići lakše nego obično. I čuvajte se hipohondrije, ona je sada moguća, posebno su "ugroženi" oni koji su skloni tome.
Ipak danas je PETAK a na tu temu sam već pisala koga ne mrzi neka pročita:-)

Mesec u Devici
 Od bitnijih aspekata, danas Mesec pravi opoziciju sa Neptunom iz Riba...konfuzija, mašta, magla, obmane, samoobmane... Neptun je to! Pod uticajem ovog aspekta moguće je: samozavaravanje, zbunjenost, prevare, nevolje koje nam donose drugi, ovde smo ili prevareni ili nas varaju :-( Poneko će ostiti i manju doze depresije. Dovoljno je pogledati u nebo. Mesec pravi i sekstil sa Saturnom iz Vage.. u svakoj kombinaciji Mesec/Saturn to je povučenost i povlačenje, u dobrom aspektu kao to je to ovde, to će značiti dobru koncentraciju, vrednoću, odgovornost, ozbiljnost, druženje sa starijim osobama...


Kada ljubav (za)boli...
Nije tu kraj, tu je tek početak :-). Venera je u Lavu :-), Mars je u Škorpiji :-). Ovde su dve energije suprostavljene jedna drugoj, energija vatre (Lav) i energija vode (Škorpija). Vatra i voda, ne ide zar ne? Ma ko nas pita, mora da ide:-). Dakle, ove dve planete bez kojih nema muško-ženskih odnosa krenule su ka egzaktnom kvadratu, koji će se dogoditi 26.Septembra. Mnogi će taj kvadrat već sada osetiti. A on donosi: raznorazne preteranosti, uzbuđenja, nervozu, netaktičnost, pojačan erotizam, zavodljivost, ali sve na nekom "tankom ledu"... U prvom planu su muško-ženski odnosi. Hirovito ponašanje, naglašena erotika, ekstravagancija. Sa jedne strane tu je Mars - muški princip, sklon borbi, nadmetanju, akciji, i sa druge strane tu je Venera - ženski princip, sklon miru, lepoti, nežnosti i emocijama. I hajde, pomirite te dve strane. Naravno da nije nemoguće, ali traži puno energije, zato valjda i ovaj kvadrat i donosi višak energije, koji mi moramo kanalisati na pravi način... Ne mora to uvek da bude svađa, bes, rasprava...ima i boljih načina da se ova energija iskoristi :-)). Nadam se da ne treba da vam crtam :-)).  Mnogi će pod uticajem ove energije biti spremni za izazove, koketni, vrlo izazovnog ponašanja. Mnogi će "izlaz" pronaći u "nepotrebnim" vezama, ili će ostati u vezama koje se i održavaju "samo" jer ih uzbuđenje spaja. Sa ovim aspektom postoji mogućnost, podvlačim samo mogućnost - iznenadnih prekida veza. Da bi se to zaista dogodilo potrebno je da se sve kockice (planete) slože. Ipak budite oprezni, posebno ako ima i drugih naznaka u vašim horoskopima. Jer možda sa ovim kvadratom krenu kod nekih od vas i osećanja nevoljenosti, ljubomora, a sve to može uvesti u nezgodne priče, ponekad dođe i do nekog skandala. Mada to je samo mogućnost. I kao što sami vidite moglo bi da bude vrlo napeto i burno, zato i pišem tekst na samom začetku ovog aspekta, da budete spremni i da se ne čudite previše šta vas je snašlo, već da razmislite kako da višak energije utrošite, na pametan način nadam se:-).

Do pola puna ili prazna čaša?
I dalje je tu ***trigon Venere i Urana, o kome sam juče pisala, on bi mogao da pomogne ali i odmogne, pročitajte, da se ne ponavljam... Mnogo je bitno za svaku pojedinačnu priču da znate gde se sada nalazi Venera u kojoj kući, a gde Mars i Uran u kojim kućama. Bitni su i aspekti koje ove planete svaka za sebe pravi sa ostatkom vaših horoskopa i to je onda to. Kompletna slika.
Jupiter u Blizancima i dalje nikako da zablista punim sjajem. Polako će ovih dana prestati kvadrat sa Suncem iz Device. Možda ipak imate više sreće i ovaj tranzitni Jupiter u Blizancima pravi sa vašim ličnim planetama mnogo bolje aspekte, što vam iskreno i želim, malo sreće znači ponekad puno :-))).
Priča o Devici biće još aktuelnija, u vidu ***Mladog Meseca u Devici, 16.Septembra tu je i energija - POČETKA!!!
Merkur je u praktičnoj Devici, još uvek vrlo blizu (konjukcija) Sunca u istom znaku..., za koji dan 17.Septebmra Merkur će preći u Vagu, nekoliko dana kasnije i Sunce će preći u taj znak... i pevaćemo Jesen stigla dunjo moja...
Onda će nam se dogoditi jedna lepa vest i jedna manje lepa, Pluton u Jarcu će krenuti NAPRED!!! Međutim istog dana 18.Septembra dogodiće se i egzaktan kvadrat Plutona i još uvek retrogradnog Urana!!!
I to je uglavnom to. Malo li je? :-)))
Uživajte u vikendu :-)))


Ne znam zašto mi ovih dana pesme Đorđa Marjanovića ne izlaze iz glave... bila sam mala kada je on harao estradnom scenom. Volele su ga žene iz moje porodice i ja sa njima naravno. Današnji video ima smisla... Venera je u Lavu, Mars je u Škorpiji, trigon je između Venere i Urana... ostalo zaključite sami :-))

Đorđe Marjanović "Bang! Bang!" 

 


2 коментара:

  1. Draga Snežana,
    Šta tačno donosi opozicija Sunca i Meseca sa Neptunom u natalnoj karti, i da li imate neki savet kako se izboriti sa tim lošim aspektima?
    Pozdrav,
    Sonja.

    ОдговориИзбриши
  2. Poštovana,
    jedna meni draga osoba nalazi se nad ponorom. Nije blizu mene, do sada sam pokušala pomoći na sve moguće načine osim alternativnih.
    Stoga sam u procesu provođenja jednog rituala svijećama i blagoslovljenom vodom, uz molitvu, u tome me već neko vrijeme vodi stručna osoba.
    Do kada su povoljne energije za ovakav ritual, odnosno od kada nastupa nepovoljan period za bilo kakve rituale?
    Unaprijed hvala!

    ОдговориИзбриши