среда, 22. август 2012.

Najbolje stvari su besplatne:osmeh, poljubac, zagrljaj

Mesec ovako izgleda danas
Mesec je u 9:54am ušao u Škorpiju, polako se odvaja od Marsa i Saturna u Vagi, sa kojima je bio u konjukciji sinoć i noćas. U vazduhu je bilo uzbuđenja, naglosti, napetosti (Mesec/Mars), strahova, inhibicija, osećanja otuđenosti (Mesec/Saturn)... uh. 
Tu je još uvek aktuelna konjukcija Mars/Saturn, sada doduše već mnogo šira i slabija ali prisutna, upravo baš takva na mnoge ***deluje sa "odloženim" efektom... Kvadrat Urana iz Ovna i Plutona iz Jarca i juče ali i danas egzaktan (tačan) - životne krize, kojih ili ste svesni ili niste, ali nešto pritiska...I nasilje u vazduhu... pogledajte samo naslove svih novina i sve će vam biti jasno... T-kvadrat u kojoj "glavu ulogu" igra Venera u osetljivom Raku, sve slabiji ali provereno ....deluje!!! I samo najhrabriji i najjači izdržavaju. A moje virtuelno sanduče prepuno pisama... Sada OVDE odgovaram na sva ta pitanja, koja su sama po sebi sva tako različita, a opet tako slična....u osnovi slična!!!
Izdržite drage i dragi moji....izdržite. Ništa ne traje večno. Za svaki problem postoji rešenje, ako ima dobre volje, želje i energije. Uvek je lakše ovo reći nego uraditi, ali na nama je da bar pokušamo. Kako? Upravo je to ono što i jeste najteže, a svako od nas ima svoj način. 
Danas je Mesec u Škorpiji...što će doneti pre svega INTEZITET.... bilo da je reč o strastima, osećanjima, željama, tugama, ushićenjima (ovde sve ide od euforije do melanholije), sve je na DUBOKO (Škorpija) nivou, emotivnom nivou. Sve bi moglo da se svede u jednu reč - STRAST, fizičku, emotivnu, životnu!!! Ogromna je ovo energija!!! Ovo su situacije kada se istražuje, ide do same srži i dna, gde instiktivno mi "čitamo" događaje između redova...nema mesta površnosti. Dakle predstoji nam vreme (do ulaska Meseca u sledeći znak) gde je sve duboko, strastveno, intezivno ...
Docrtajte smajlija :-)
A Mesec rekla bih danas dobro aspektovan, mada i dalje vrlo blizu Marsa i Saturna. Mesec danas pravi sekstil sa Suncem, što donosi ravnotežu volje i duše, lepe ali strasne emocije....Tu je i Mesec trigon Neptun iz Riba, svet snova i mašte i osećanje da budni sanjamo... aspekt intezivnih emotivnih doživljaja, aspekt sa kojim možemo verovati u čuda i čarolije (Neptun)!!!
Da pomogne i olakša tu je Merkur u Lavu sekstil Jupiter u Blizancima, neosporni optimizam i bogastvo misli ....bogat i konstruktivan intelekt, i zahvaljujući i energiji Lava i Blizanaca mogućnost dobre komunikacije... Sunce na samom izlasku iz Lava još uvek dobro aspektovano sa Marsom, tako da i energije neće faliti...


I tako ovde ide ona moja čuvena rečenica..... IDE ŽIVOT I MI SA NJIM!!!  Docrtajte smajlija gde god to možete, i setite se da su najbolje stvari besplatne: osmeh, poljubac, zagrljaj...




Karolina Goceva -Ljubav je moja religija.. 

 

7 коментара:

  1. e draga snezana,uvek probudis optimizam...a meni ostaje samo da docrtavam te smajlije dok cekam da ovo sunce koje ulazi u devicu obasja i mene i ovu drugu devicu koja krije svoje emocije i vrti me oko prsta :)))) a bice valjda....
    maja

    ОдговориИзбриши
  2. Veruj i biće, veruj i dogodiće se, draga Majo...

    I da se našalim, ako već misliš da te vrti oko prsta a ti Majo pleši, igraj, a muzika nek bude tvoja, možda ta druga Devica otkrije osećanja...Možda se to dogodi kada Venera bude u Lavu, a to će uskoro, jer biće to period kada emocije hoće i žele da se pokažu...

    Želim ti sve najbolje

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav Zvezdo nasa! :)
    Kao i uvek samouverena i nasmejana! :) Da znas, da me sada vec citas..:)) Budna sanjam i danas, od 18 - og..:) Strasti su uzavrele, a ljubav postaje sve jaca.. Mesec u Skorpiji nad mojim ascendentom u konjukaciji sa Jupiterom , se nada jednom priznanju jednog Raka sa podznaom u Biku i izuzetno naglasenom petom kucom u Devici ( Mesec i Pluton u konjukciji..)da barem samo kaze to sto precuti..:( A ja toliko zelim da cujem to. :))
    Ps:
    Zubic uspesno okoncan, ali znam da nije kraj..ali citajuci tvoje reci verujem i znam da ce biti bolje.. Nadam se da ti je i majka dobro.
    Osmeh , zagrljaj i poljubac od mene :)))) :*
    Beata

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Beata,

      da se trudim, trudim se da uvek budem nasmejana i uglavnom uvek i jesam, ali ja se uvek držim one latinske: "Ako mozes, ne padaj u tugu, a ako ne mozes, onda je bar ne pokazuj"
      Kao Lav, ali zahvaljujući još nekim planetama i aspektima, ja jednostavno mislim da je tuga intimna stvar...i ako se deli deli se sa najbližima. Ja je ponekad odelim i ovde na Blogu sa vama mojim čitaocima, tek da znate da iza tekstova stoji žena od krvi i mesa...i duše!!! Uvek ću pronaći razlog za osmeh, radovanje, sreću...ali isto tako znam da je mnogo onih koji su iz nekog razloga tužni, nesrećni...za njih i zbog njih ja zapravo i nesmem da budem tužna...Odatle si ti možda uočila samouverenost, mada istina je ta osobina mi nikada nije falila...

      Ja uvek glasam za ljubav, i za strast jedan od neophodnih "začina" ljubavi... zato Beata glavu gore, gde ima dima ima i vatre!!! Kuća ljubavi u Devici, pa mora izabranik srca tvog, najpre sve da izanalizira, profiltira, mozak da uposli pre svega, a tek onda na red dolazi i duša (Mesec), a kada ona uzavri uz "malu" pomoć Plutona eto možda i "priznanja". Mada nekada su dela jača od reči... ali mi smo takve (nisi jedina:-) volimo to i da ČUJEMO:-)).

      Jedan mali savet: pogledaj i gde mu se nalazi Venera (kakve mu žene prijaju i "leže"), Venera mu vlada podznakom i ona je vrlo bitna u njegovoj priči. Mesec u Devici nagoveštava potiskivanje emocija, on jednostavno ne zna da pokaže, jer muškarci sa ovim polžajem Meseca znaju da budu emotivno stidljivi, rezervisani a vrlo često odaju utisak hladne osobe a zapravo nisu takvi, posebno ne neko ko je Rak/Bik...Mesec u Devici se teško otvara još teže daje ali ne zna ni da prima...Ipak ova konjukcija sa Plutonom ukazuje da sve ovo može da bude mnogo drugačije, strastvenije i da te iznenadi ...iznenadnom provalom emocija i vrlo jakim uzbuđenjem...
      Prati i dalje tranzite a ja ti želim da ti se to pre dogodi to što želiš.

      Želim ti sve najbolje
      P.S. Jeste majka je bolje, a zubar je ovih dana postao nje "najbolji prijatelj"

      Избриши
  4. Kad već spominjemo ljubav (a uvek se sve oko nje i vrti) može li se očekivati nešto lepo od konjukcije Venere i Marsa u natalnoj, i ako je to jedini aspekt koji prave te dve planete? Naravno, imaju uticaja i drugi aspekti, ali me zanima posebno ovaj tip konjukcije.
    Hvala vam Snežana što ste uvek tu za nas i što pisanjem nam budite optimizam. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek i od svega treba očekivati i pre svega prizivati - lepo!!!

      Interesantna je ova konjukcija inače... Lepota, senzualnost, diplomatija, ženski princip (Venera) u kombinaciji sa strašću, energijom, muškim principom (Mars)... Ja često koristim izraz za ovu konjukciju "udario tuk na luk" :-))) jer je ovde uglavnom prenaglašena strast, ponekad netaktičnost, i nedostatak samokontrole...Ovaj aspekt traži i donosi uzbuđenje, strast, avanture...Na delu saradnja (Venera) i samopotvrđivanje (Mars).

      Ne donosi mir ova konjukcija, uzbuđenja razne vste to već da. Ponekad i ljutnju, i nezadovoljstvo jer su očekivanja velika, želje jake...
      Evo zapravo najboljeg objašnjenja ova konjukcija se može posmatrati kao RAT I MIR... Rat (Mars)-mir (Venera), malo ratujemo, malo se mirimo:-))
      Odnos ženskog - Venera i muškog - Mars principa i večita borba na muško-ženskom planu. U ovoj konjukciji su dve suprotnosti koje jedna bez druge ne mogu i to je negde osnova ovog aspekta.
      Venera zavodi, šarmira, flertuje, Mars nasrće, "napada", sprovodi reči u dela:-))) Venera nudi, daje...Mars uzima, prima!!! Ljubav i jeste davanje i primanje, ali uzajamno.

      Niti ima Venere bez Marsa, niti Marsa bez Venere, a oni su ovde zajedno i to u vrlo intezivnom odnosu (konjukcija), i lako i teško je imati ovaj aspekt, stvar je u ravnoteži-balansu.

      Mnogo bitnije je u kom znaku se nalazi ova konjukcija, jer znak daje energiju, kakvu i koliku zavisi od tog znaka. Sami uklopite u celu priču i znak u kome vam se ova konjukcija nalazi. Bitno je i gde se ona nalazi u kojoj kući, i na kraju kojim kućama vlada Venera (Bik, Vaga) a kojim Mars (Ovan, Škorpija)...i da bi priča o konjukciji bila kompletna sve to mora da se spoji u celinu. Naravno bitni su i aspekti koje ta konjukcija pravi. Tek kada sve ovo sagledate imaćete i širu sliku o svemu pa i o ljubavi, mada ne samo ljubavi, jer Venera je i simbol za materijalno, a Mars nije samo seksualna energija on je i energija akcije!!!

      I to je uglavnom to!!!
      Želim vam sve najbolje

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru! :))
      Nadam se najboljem od ove konjukcije. :)
      Pozdrav!

      Избриши